NiKKA.Labs Posted June 18, 2019 Report Posted June 18, 2019 NiKKA p r e s e n t s : Windows.7.SP1.IE11.NVME.SATA.USB3.PL.x64.2019.05-NiKKA Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE -------------------------------------------------------------------------------- Opis systemu: Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------- Info: Source: Win7SP1 ISO Type: System, x64 (64bit) Language: Polish, Polski, PL Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB Create Date: 2019.06.11 Release Date: 2019.06.18 By: NiKKA Contents: - Nic nie wycinane - Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2019.05 - Zintegrowany Internet Explorer 11 - DirectX i KB_post-install instaluje setupcomplete.cmd - NET 4.7.2 lub 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU - Mozliwosc instalacji wersji Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE - Wsparcie dla NVME, SATA, USB3 - Mozna instalowac ze swoim oryginalnym kluczem Instruction: Rozmiar ISO: 5,44 GB (bajtów: 5 847 175 168) SHA1 ISO: 4b3cae61b23f50077df3bcd5c65c7b2ab051ceac Wypalić ISO na DVD (DVD9) albo montować w demonie albo VMware albo nagrać odpowiednio na pendrive (8GB minimum): Użyć programu: Rufus, lub innego, lub przygotować ręcznie USB: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie wyciągać pendrive/DVD podczas instalacji aż do pełnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego. Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty (DISM, IMAGEX, OSCDIMG, CMD). P.S2. Tylko wersja 64bit. DOWNLOAD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] freshovsky and vitamin like this Quote
Garbusek Posted June 20, 2019 Report Posted June 20, 2019 (edited) Wstawka wypróbowana i zainstalowana na pcie x4 intela 600p na erazerze x7849 mirror: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PS. Ustawienia Rufusa dla laików takich jak ja Schemat partycjonowania: MBR Docelowy system: BIOS (lub UEFI-CSM) Teraz najciekawsze. Podczas instalacji jeżeli jest komunikat: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Wybrany dysk ma styl partycji GPT to shift+F10 lub Fn+shift+F10 - wywoła konsole diskpart list disk sel disk numer dysku na którym ma być instalacja systemu clean - wyczyści wszystko z tego dysku ze wszystkimi partycjami convert mbr exit exit wystarczy odświerzyć i zainstalować. Edited June 22, 2019 by Garbusek trollownia86 and NiKKA.Labs like this Quote
szymektoja Posted June 28, 2019 Report Posted June 28, 2019 Hej, dzięki za upload. Dopiero testowałem na kilku sprzętach i działa super. Od siebie jedynie zmieniłem boot.wim i setup.exe na wersje z W10 oraz simplixpackiem zintegrowałem sterowoniki usb3.0 wielu innych producentów w install.wim. W takiej wersji już żadna konfiguracja nie powinna zaskoczyć instalatora. Quote
UgoFantozzi Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 System śmiga jak talala polecam nikka jesteś najlepsiejszy dzixe and NiKKA.Labs like this Quote
colmy Posted July 4, 2019 Report Posted July 4, 2019 Rufus wywala błąd wypakowywania obrazu, pobrałem z google drive i z files i to samo jest. Przy wypakowywaniu winrarem krzyczy nie mogę utworzyć pliku autorun.inf. Czy coś robię źle? Quote
UgoFantozzi Posted July 4, 2019 Report Posted July 4, 2019 24 minuty temu, colmy napisał: Rufus wywala błąd wypakowywania obrazu, pobrałem z google drive i z files i to samo jest. Przy wypakowywaniu winrarem krzyczy nie mogę utworzyć pliku autorun.inf. Czy coś robię źle? Robisz zle przeczytaj poradnik Rufus KAMELEON likes this Quote
SivajGaming Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 U mnie nie działają sterowniki USB 3.0 - gdy ISO się zbootuje to nie mam myszki ani klawiatury. Quote
PatrzKomuUfaszGb Posted July 13, 2019 Report Posted July 13, 2019 Witam mam problem, w ustawieniach nie mam opcji dopasuj jasność. Ktoś pomoże, nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu po instalacji win7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
bajdas Posted July 14, 2019 Report Posted July 14, 2019 21 godzin temu, PatrzKomuUfaszGb napisał: Witam mam problem, w ustawieniach nie mam opcji dopasuj jasność. Ktoś pomoże, nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu po instalacji win7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A zainstalowałeś wszystkie sterowniki od swojego della? Często jest tak że dopiero sterowniki od Karty graficznej albo jakis Screen menager dodaje/aktywuje te fukncje. Podaj tutaj Service tag swojego della lub wprowadz go bezpośrednio na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I wtedy pobierz wszystkie aktualne sterowniki dostępne dla swojego laptopa, następnie uruchom windows update który powinnien zaciągnąć resztę brakujących rzeczy lub aktualniejsze wersje sterowników czy oprogramowania. W dniu 4.07.2019 o 09:23, colmy napisał: Rufus wywala błąd wypakowywania obrazu, pobrałem z google drive i z files i to samo jest. Przy wypakowywaniu winrarem krzyczy nie mogę utworzyć pliku autorun.inf. Czy coś robię źle? W rufusie musisz załadować plik ISO. Niczego nie wypakowujesz poza archiwum 7zip. w którym znajduje się właśnie Obraz ISO z systemem. Wybierasz pendrive, ustawiasz pod siebie ładując obraz ISO i jazda W dniu 12.07.2019 o 20:47, SivajGaming napisał: U mnie nie działają sterowniki USB 3.0 - gdy ISO się zbootuje to nie mam myszki ani klawiatury. To podłącz się pod USB 2.0, zainstaluj sterowniki dostarczone na płycie CD/DVD z płytą główną. Jeśli nie posiadasz płyty instalacyjnej w internecie poszukaj sterowniki dla twojej płyty głównej i je zainstaluj Quote
Pawelg89 Posted July 14, 2019 Report Posted July 14, 2019 Witam mam problem z zainstalowaniem net framework jak z tym u was ? Quote
SivajGaming Posted July 14, 2019 Report Posted July 14, 2019 3 godziny temu, bajdas napisał: To podłącz się pod USB 2.0, zainstaluj sterowniki dostarczone na płycie CD/DVD z płytą główną. Jeśli nie posiadasz płyty instalacyjnej w internecie poszukaj sterowniki dla twojej płyty głównej i je zainstaluj gdzie mam jest zainstalować? mi chodzi o to, że nie mogę zainstalować systemu, bo komputer nie wykrywa myszki i klawiatury, które są podłączone na usb 2.0 i pendrivem Quote
Win77cr Posted July 14, 2019 Report Posted July 14, 2019 U mnie na laptopie instalator nie widzi USB3.0 (komunikat o braku sterownika napędu). Oczywiście z gniazda USB2.0 jest OK. Quote
sobol_14 Posted July 15, 2019 Report Posted July 15, 2019 A jak u reszty z USB 3.0 on dopiero powinien działać po postawieniu systemu czy już w instalatorze powinno trybić. Quote
PatrzKomuUfaszGb Posted July 18, 2019 Report Posted July 18, 2019 W dniu 14.07.2019 o 13:13, bajdas napisał: A zainstalowałeś wszystkie sterowniki od swojego della? Często jest tak że dopiero sterowniki od Karty graficznej albo jakis Screen menager dodaje/aktywuje te fukncje. Podaj tutaj Service tag swojego della lub wprowadz go bezpośrednio na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I wtedy pobierz wszystkie aktualne sterowniki dostępne dla swojego laptopa, następnie uruchom windows update który powinnien zaciągnąć resztę brakujących rzeczy lub aktualniejsze wersje sterowników czy oprogramowania. W rufusie musisz załadować plik ISO. Niczego nie wypakowujesz poza archiwum 7zip. w którym znajduje się właśnie Obraz ISO z systemem. Wybierasz pendrive, ustawiasz pod siebie ładując obraz ISO i jazda To podłącz się pod USB 2.0, zainstaluj sterowniki dostarczone na płycie CD/DVD z płytą główną. Jeśli nie posiadasz płyty instalacyjnej w internecie poszukaj sterowniki dla twojej płyty głównej i je zainstaluj Tak, ma wszystkie sterowniki. Problem jest też taki że win update pokazuje Że na tym komputerze powinien być zainstalowany win 10 i nie chce mi dac żadnych aktualizacji. Quote
teneo23 Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Jak mam go aktywować na UEFI jeśli w instrukcji pisze że nie działa DAZ Loader Quote
adamkon Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 31 minut temu, teneo23 napisał: Jak mam go aktywować na UEFI jeśli w instrukcji pisze że nie działa DAZ Loader Użyj Rearm Wizard . Quote
Nieobecny Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Win 7 zainstalowany w UEFI na GPT aktywujesz tylko w edycji Pro i Ent (metoda KMS). Jeśli zainstalowałeś Home lub Ult, to zrobiłeś źle. Trzeba czytać i myśleć. Quote
NiKKA.Labs Posted July 26, 2019 Author Report Posted July 26, 2019 W dniu 12.07.2019 o 20:47, SivajGaming napisał: U mnie nie działają sterowniki USB 3.0 - gdy ISO się zbootuje to nie mam myszki ani klawiatury. Spróbuj wypiąć i włącz jeszcze raz i zresetuj kompa. U mnie też czasami tak było... myszke i klawiaturę daj na usb 2.0 P.S. Jak nie instalujecie systemu na dysku większym niż 2TB to nie róbcie stylu partycji GPT bo to jest bez sensu, ustawcie MBR. Quote
Demedina Posted August 8, 2019 Report Posted August 8, 2019 Nie mogę coś ogarnąć tego windowsa. Podczas instalacji nie mam do wyboru żadnego windowsa. Może mam źle biosa ustawionego, albo źle botuje pendrajwa. Gdyby ktoś zechciał jakoś podpowiedzieć to zostawiam chociaż specyfikacje mojego pc: ryzen 5 2600, dysk M.2 intel 600p, płyta asus prime a320m-k. Quote
hardStyl3r Posted August 8, 2019 Report Posted August 8, 2019 Jeżeli ktoś potrzebuje informacji, to obraz działa z WinSetupFromUSB obok Dziesiątki na pokładzie z Linuxem. Dobra robota, NiKKA! Quote
cakkas Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 U mnie to samo, jeśli chodzi o klawiature i mysz na USB podczas instalacji - Nie działają. Płyta główna: Gigabyte B450 Gaming X (najnowszy bios) Klawiatura pod PS/2 działa - później wywala błąd, że brakuje sterowników. Quote
Widzior Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 37 minut temu, cakkas napisał: U mnie to samo, jeśli chodzi o klawiature i mysz na USB podczas instalacji - Nie działają. Jakbyś poczytał wcześniejsze posty to byś zauważył, że ludziom z Ryzenem nie działa USB na tej kompilacji. Trzeba było sobie samemu przygotować ISO ze swoimi sterownikami USB 3.0 przed instalacją, jak ja to zrobiłem, i by nie było problemów. Poradników i narzędzi do tego jest na forum masa. Ewentualnie, jak się ma klawiaturę PS/2, można wcześniej stery USB 3.0 wrzucić na dysk i w czasie instalacji je załadować. Quote
cakkas Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 @Widzior Do tej pory wchodziłem na forum pobierałem obraz, bo uważałem obrazu użytkowników za lepsze rozwiązanie niż Micro$hitu. Nigdy do tej pory nie musiałem, przejmować się dodatkowymi sterownikami. Quote
Widzior Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 58 minut temu, cakkas napisał: Nigdy do tej pory nie musiałem, przejmować się dodatkowymi sterownikami. Bo nie instalowałeś zabytkowego systemu na najnowszym sprzęcie Ja nawet dla spokoju umysłu przed zakupem Ryzena na wszelki wypadek kupiłem DVD-ROM na SATA, bo nowa płyta nie ma już ani jednego złącza IDE (a taki DVD-ROM miałem), żeby w razie co zainstalować Win7 z płyty. P.S. A Win7 będę używał nawet na planowanym Ryzenie 3600, czekam tylko na niższe ceny. Quote
123123 Posted September 6, 2019 Report Posted September 6, 2019 U mnie ten system działa super na PC instalka z USB brawo świetna robota. System też zainstalowany na laptopie UEFI wcześniej win 8 tu również działa super bardzo dobra wstawka obie unstalacje wykonane z USB Quote
Demedina Posted September 7, 2019 Report Posted September 7, 2019 Myszka i klawiatura na USB przy instalacji nie działa. Podłączyłem starą mysz i klawiature i można było wtedy instalować. Po zakończonej instalacji systemu, przy próbie uruchomienia system się zawiesza w momencie ładowania: Mniej więcej w tym momencie co ten obraz, a po chwili wyskakuje bluescreen. Moje bebechy PC w razie czego: Dysk: INTEL 660P SERIES 1TB M.2 Procesor: ryzen 5 2600 Płyta główna: Asus PRIME A320M-K EDIT: Pomogło wgranie USB do iso z tej strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
diagnosta Posted September 14, 2019 Report Posted September 14, 2019 Witam zwolennikow win 7. jestem od niedawna na tym forom i mam pytanie czy mod NiKKA z maja ogarnie taka konfiguracje j/w jest to werrsja niemiecka jak cos jest niezrozumiale to pytajcie odpowiem. za wszelkie sugestie w temacie instalacji 7 na tej konfiguracji bede wdziecny, sterowniki do karty graficznej i procesora i aktualizacje biosa mam pobrane. w razie potrzeby udostepnie. Z tego co czytalem sa one kompatybilne z win 7 tylko proble bedzie z instalacja bo brak sterownikow w orginale nie ma Tak apropo ogromny szacon za dobra robote NiKKa !!! MS ma w glebokim powazaniu przecietnego urzytkownika jego systemu Chetnie przetestuje moda na swoim nowyk laptopie nie mam nic di stracenia oczywiscie interesuje mnie wersja 7 64bit ultimete lub home Quote
diagnosta Posted September 21, 2019 Report Posted September 21, 2019 Wita ponownie wszystkich. Nawiazujac do tematu chcialem zainstalowac tego moda nietety naptkalem pewien problem korego nie potrafie "obejsc" System win 7 NiKKA jest na tyle "duzy" ze nie wgrywa sie na pena a dokladnie chodzi o pliki "install.wim" ktorego wielkosc przekracza 4GB a format fat32 ktorego potrzebuje zeby wgrac na boota nie przyjmuje plikow wiekszych niz 4 GB. Po pewnych probach modyfikacji i"dzielenia" tego pliku na 2 czesci i tak jeden z nich przekracza 4 GB. ale juz mniejsza z tym. Zame sie tym troche pozniej i sprobuje znajesc rozwiazanie podzialu tego pliku na 2 czesci tak zeby nieprzekraczaly 4 GB. Ps. jak ktos ma jakies sugestie jak to rozwiazac bede wdzieczny i pozdrawiam Quote
Recommended Posts