Jump to content

Partycjonowanie live cd iso

Recommended Posts

Posted

Prosiłbym linki do jakiś dobrych narzędzi do partycjonowanie w formie bootowalnego iso

Znalazłem Acronis Disk Director 12.5.163 WinPE

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Godzinę temu, LAGUNA napisał:

Ten co znalazłeś jest wystarczająco dobry.

Po prostu ściągnąć serwera strelca i będziesz miał do partycji i inne , inne ...

Posted

Praktycznie dowolny, z będących "w obiegu" instalator Windowsa czy Linuksa też pewnie by wystarczył.

Pan laryflinta nie wskazał "po ki..." i do jakich ruchów z partycjami program tego typu jest Mu potrzebny,

stąd wcale nie ma pewności czy rzeczywiście konieczne są jakieś programy zewnętrzne (w stosunku do narzędzi

dostarczanych z obrazami systemów).

"Dobry" będzie taki, który swe zadanie spełni np. GParted, bo i umożliwia zarządzanie partycjami,  i *.ISO, i dla Windowsa, i dla Linuksa.

Posted
5 minut temu, jednorazowiec napisał:

Praktycznie dowolny, z będących "w obiegu" instalator Windowsa czy Linuksa też pewnie by wystarczył.

Pan laryflinta nie wskazał "po ki..." i do jakich ruchów z partycjami program tego typu jest Mu potrzebny,

stąd wcale nie ma pewności czy rzeczywiście konieczne są jakieś programy zewnętrzne (w stosunku do narzędzi

dostarczanych z obrazami systemów).

"Dobry" będzie taki, który swe zadanie spełni np. GParted, bo i umożliwia zarządzanie partycjami,  i *.ISO, i dla Windowsa, i dla Linuksa.

chodzilo mi o live cd i cos najwygodzniejszego temat jak dla mnie bardzo pomocny moge sobie cos wybrac odpowiedniego dla mnie

Posted
4 minuty temu, laryflinta napisał:

chodzilo mi o live cd i cos najwygodzniejszego temat jak dla mnie bardzo pomocny moge sobie cos wybrac odpowiedniego dla mnie

Najwygodniejszy jest tylko strelec .