Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam,

Poszukuje stabilnej i dobrze działającej lekkiej wersji XP Home Edition, bo na taka wersje mam klucz

Chodzi mi o linki do wersji XP co są stabilne , a jednocześnie mogą chodzić na starym laptopie z małymi

wymaganiami sprzętowymi .. właściwie jedynie do obsługi internetu i ... a możne znajdzie się taka wersja xp

co jest i naprawdę LEKKA i jednocześnie działa jak w pełni sprawny system

Proszę o linki do pobierania , a najlepiej jako FREE download ...

Tu druga prośba o > linki do pobrania starszych wersji przeglądarek co będą jeszcze działały dla win xp

- czy np mozna jeszcze stosowac chrome na xp alboczy sie oplaca poniewaz slyszlem ze zamula ?

- czy jak mam zakladki zrobine dla chroma i dzlaja na wim 10 i win 7 to czy zadzialaja na ..XP ???

- czy jedynie firefox nadaje sie na starego laptopa ?

Posted

Podaj parametry laptopa.

EDIT: W Twoim poprzednim temacie podałem Ci linki do wersji XP. Linki tamte są darmowe, wystarczy kliknąć SKIP AD po 5 sekundach kiedy pojawi się reklama i można śmiało pobierać.

Posted
22 minuty temu, Radzior2010 napisał:

Podaj parametry laptopa.

EDIT: W Twoim poprzednim temacie podałem Ci linki do wersji XP. Linki tamte są darmowe, wystarczy kliknąć SKIP AD po 5 sekundach kiedy pojawi się reklama i można śmiało pobierać.

to - acer TravelMate 6003LMi intel pentium m 1,6 GHz

to staroc jedyne co ma powiekszony RAM do 1 GB

to - acer TravelMate 6003LMi intel pentium m 1,6 GHz

to staroc jedyne co ma powiekszony RAM do 1 GB

Posted

Ja na podobnym sprzęcie używam win 7 totalnie okrojony ok 600mb to chyba wersja tablet edision bo na windows XP oszalejesz z przeglądarkami one strasznie zamulają ten system a jeśli to miałby być linux to Q4os zapitala jak rakieta i zabiera tylko ok 65mb.

Posted
19 minut temu, berthold61 napisał:

Ja na podobnym sprzęcie używam win 7 totalnie okrojony ok 600mb to chyba wersja tablet edision bo na windows XP oszalejesz z przeglądarkami one strasznie zamulają ten system a jeśli to miałby być linux to Q4os zapitala jak rakieta i zabiera tylko ok 65mb.

image2.jpg

Wygląda nawet jak XP : D

Posted

z tym Linuxem to się akurat zgadza. lekki-funkcjonalny system z wyglądem windowsa (-:
"Linux Q4os 3.14 i386 instal.cd.r4.iso" (wersja x32 - Trinity: na starsze kompy)
"skin XP.Q4 free 3.4 a1 all.esh" - (nakładka z wyglądem Windowsa)  (-:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]