Jump to content

(WINDOWS 10x64 LITE)+Framework (817mb)

bat

Recommended Posts

Wiele osób narzekało na brak Net.Framework w moich
poprzednich modach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Oto wersja x64 z pozostawionym Net.Framework, pozostałe parametry bez zmian.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

moszter, pal gume, P1O and 5 others like this

W dniu 26.05.2019 o 19:40, bat napisał:

NIE, obsługa tabletu "wycięta"

A dało by radę żebyś udostępnił wersje x86? Mam Intel Sticka z 8GB wbudowanej pamięci, twój system śmiga na nim jak torpeda ale brak .Net Framework zmusił mnie na powrót do W8.1 ;) Jakbyś mógł zrobić to nawet jakiś donate mogę walnąć :D

W dniu 16.06.2019 o 22:39, falkorikstv napisał:

A dało by radę żebyś udostępnił wersje x86? Mam Intel Sticka z 8GB wbudowanej pamięci, twój system śmiga na nim jak torpeda ale brak .Net Framework zmusił mnie na powrót do W8.1 ;) Jakbyś mógł zrobić to nawet jakiś donate mogę walnąć :D

ten po instalacji zajmuje niecale 3gb

W dniu 18.06.2019 o 15:45, bat napisał:

ten po instalacji zajmuje niecale 3gb

ale Intel Stick 1generacji do Windowsa 8.1/10 ma ograniczenie UEFI 32bit(sporo tabletów na Atom Z3735F ma to samo ograniczenie), więc zależy mi na tym twoim windowsie w wersji 32bit ;) 

4 godziny temu, falkorikstv napisał:

ale Intel Stick 1generacji do Windowsa 8.1/10 ma ograniczenie UEFI 32bit(sporo tabletów na Atom Z3735F ma to samo ograniczenie), więc zależy mi na tym twoim windowsie w wersji 32bit ;) 

z kolei ja w lapku lenovo mam ograniczenie do x64 (sterowniki) , a nie mozesz przestawic bootowania w biosie na "legacy" wtedy bedzie widział pena z instalacją (swoją drogą to dziwne przewaznie uefi wymaga wersji x64)

3 godziny temu, Ataman napisał:

Dzieki za Framework ,zabieram sie za test .

Edit: virtual box powitał mnie takim ekranem:

instalowane z pena na UEFI i na starym LEGACY (biosie) na 100% działa. Ten komunikat to moze dlatego ze to ISO nie jest bootowalne, jak sie chce z płyty instalowac to trzeba przekonwertowac na bootowalne, a na virtual box to nie wiem moze wypakuj pliki i z setup.exe sprobuj.

dzięki za odpowiedź czyli jak zrobie boot na pendrive rufusem  MBR czy GPT to w zależnosci od ustawienia biosu wszystko bedzie ok

cyt: "Ten komunikat to moze dlatego ze to ISO nie jest bootowalne"

czy jest jakis program do przerobienia iso na botowalne?

dzięki za odpowiedź czyli jak zrobie boot na pendrive rufusem  MBR czy GPT to w zależnosci od ustawienia biosu wszystko bedzie ok

cyt: "Ten komunikat to moze dlatego ze to ISO nie jest bootowalne"

czy jest jakis program do przerobienia iso na botowalne?

tak z pena na MBR i GPT jest ok co do programu do konw. ISO to np "Power ISO, Ultra ISO" i masa innych

power iso mam bo znalazłem tutka na yt "nie kompletny" ale jak tam podać boot ,jest opcja dodaj boot ale skąd mam go dodać ,nie jestem w temacie , a takich programów nie uzywałem od wielu lat bo wszystko z pendrive nawet żadnych wypalarek nie mam,

szukałem tu na forum jakiegos info ale jest tyle tego ze nie do przeczytania tak na szybko.

może wiesz gdzie znajde dobry tutorial jak to zrobić.

power iso mam bo znalazłem tutka na yt "nie kompletny" ale jak tam podać boot ,jest opcja dodaj boot ale skąd mam go dodać ,nie jestem w temacie , a takich programów nie uzywałem od wielu lat bo wszystko z pendrive nawet żadnych wypalarek nie mam,

szukałem tu na forum jakiegos info ale jest tyle tego ze nie do przeczytania tak na szybko.

może wiesz gdzie znajde dobry tutorial jak to zrobić.

wypakuj pliki z iso na dysk np. powerISO, potem stworz bootowalne iso w tym samym programie przez dodanie plikow z dysku (wczesniej wypakowanych)

Nie udało mi sie zrobić tego iso, przełożyłem dysk na szybko i zainstalowałem

1). Szybki błysk okna startowego póżniej jakieś 20 minut zanim pokazał się ekran do dalszej instalacji

2). Tabletu niby nie ma ale jak przełącze to tryb pulpity zmienia się na tablet i odwrotnie 

3). Uruchamianie trwa troche przydługawo,reszty dowiem się w praniu

poszukam jakiegos ssd  z 60gb i to bedzie wszystko,

czy istnieje jakies dokładne lub bardzo przyblizone jakie usługi mozna jesze wyłączyć, czy juz nie ma co wyłączć , w sumie to ten system jako multimedia tylko i wyłacznie. www / kodi / i ewentualnie jakis player audio

W dniu 22.06.2019 o 10:45, Ataman napisał:

Nie udało mi sie zrobić tego iso, przełożyłem dysk na szybko i zainstalowałem

1). Szybki błysk okna startowego póżniej jakieś 20 minut zanim pokazał się ekran do dalszej instalacji

2). Tabletu niby nie ma ale jak przełącze to tryb pulpity zmienia się na tablet i odwrotnie 

3). Uruchamianie trwa troche przydługawo,reszty dowiem się w praniu

poszukam jakiegos ssd  z 60gb i to bedzie wszystko,

czy istnieje jakies dokładne lub bardzo przyblizone jakie usługi mozna jesze wyłączyć, czy juz nie ma co wyłączć , w sumie to ten system jako multimedia tylko i wyłacznie. www / kodi / i ewentualnie jakis player audio

uruchamianie na SSD (sata 2) to 8 sekund co do usług to odpal plik services.msc i kombinuj z usługami.

@bat

Hej, mam dwa problemy odnośnie tej modyfikacji. Sterowniki zainstalowane.

Niestety nie pokazuje mi ile zostało baterii w laptopie (brak ikonki - sterowniki mam) oraz ściemnianie ekranu nie działa (suwak sie pokazuje windowsowski ale nie ściemnia i nie podjaśnia).

Podpowiedziałbyś coś? :)

20 godzin temu, kris1992 napisał:

@bat

Niestety nie pokazuje mi ile zostało baterii w laptopie (brak ikonki - sterowniki mam) oraz ściemnianie ekranu nie działa (suwak sie pokazuje windowsowski ale nie ściemnia i nie podjaśnia).

Ściemnianie ekranu to cecha sterownika ekranu. Spróbuj zmienić/uaktualnić sterownik.

W dniu 27.06.2019 o 00:49, kris1992 napisał:

@bat

moze w ustawieniach paska zadan masz wyl. wskaznik baterii, u mnie regulacja podswietlenia dziala (klawisz Fn+F11,F12)

W dniu 29.06.2019 o 11:42, bat napisał:

moze w ustawieniach paska zadan masz wyl. wskaznik baterii, u mnie regulacja podswietlenia dziala (klawisz Fn+F11,F12)

Fakt, zainstalowałem stery od intela i gra, Niestety ale z baterią nic nie poradziłem. Zainstalowałem system od A-Tech i bez problemu wszystko zaskoczyło. Tak jakby coś za dużo jest wycięte w tym systemie i mimo sterowników poprawnych nie chce mi pokazać wskaźnika od baterii. Ale systemik 1 klasa ;)

W dniu 20.06.2019 o 21:30, bat napisał:

z kolei ja w lapku lenovo mam ograniczenie do x64 (sterowniki) , a nie mozesz przestawic bootowania w biosie na "legacy" wtedy bedzie widział pena z instalacją (swoją drogą to dziwne przewaznie uefi wymaga wersji x64)

gdybym miał taką możliwość to bym to zrobił, tak samo ograniczeniem są sterowniki które są tylko 32bit. wybór przy bootowaniu to Windows 8.1/10 32bit(UEFI) albo Ubuntu 14.04 LTS 64bit(również uefi, ale nie wykrywa wtedy instalatora windowsa 64bitowego)

7 godzin temu, Alex121 napisał:

System ok. Na tablecie smiga ale czy jest opcja dodania/zostawienia klawiatury dotykowej?

każda zmiana wymaga zrobienia MODA od nowa, na moim sprzęcie to okło 5h plus 1h na konwersje z WIM na ESD. Proponuje zainstalować coś w stylu "virtual keyboard" jest tego pełno.

4 godziny temu, bat napisał:

każda zmiana wymaga zrobienia MODA od nowa, na moim sprzęcie to okło 5h plus 1h na konwersje z WIM na ESD. Proponuje zainstalować coś w stylu "virtual keyboard" jest tego pełno.

Ok cos poszukam. Ale jakbys kiedys  robil nastepna wersie to.jak bedzie klawiatura to masz u mnie flaszke. Sam bym to zrobil tylko pewnie nie powiesz co usuwasz i jak.

W dniu 6.07.2019 o 10:15, Alex121 napisał:

Ok cos poszukam. Ale jakbys kiedys  robil nastepna wersie to.jak bedzie klawiatura to masz u mnie flaszke. Sam bym to zrobil tylko pewnie nie powiesz co usuwasz i jak.

moge dac Ci program którym to robie plus plik który sobie wgrasz po załadowaniu ISO, tam są elementy które usunąłem, po wgraniu tego pliku poszukaj sekcji gdzie jest klawiatura ekranowa i odznacz guzik po prawej, mozesz sobie zostawić tez inne elementy.

mlody3215 likes this

6 godzin temu, bat napisał:

moge dac Ci program którym to robie plus plik który sobie wgrasz po załadowaniu ISO, tam są elementy które usunąłem, po wgraniu tego pliku poszukaj sekcji gdzie jest klawiatura ekranowa i odznacz guzik po prawej, mozesz sobie zostawić tez inne elementy.

Ja bym prosił z twoją konfiguracją na priv ;) Bo sprawa, nie mogę zainstalować za chiny .Net Framework 3.5 z offline installator ;/

6 godzin temu, falkorikstv napisał:

Ja bym prosił z twoją konfiguracją na priv ;) Bo sprawa, nie mogę zainstalować za chiny .Net Framework 3.5 z offline installator ;/

po wgraniu pliku "10x64(2.1.0.0)(1011).wccf" bedziesz miał zostawiony "Framework"