Garnizon Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Program wygląda na pisany na kolanie. "Najciekawszą" jego opcją jest zamykanie się po skończeniu pracy, pomimo, że nie zostało to zaznaczone. Szczątkowy log pisze, że dysk .iso został ukończony, a w katalogu wynikowym pustka ... Sprawdzałem dwa razy i jak najszybciej skasowałem tą niedoróbę. Szkoda, że zmarnowałem na tą zabawę tak wielu czasu. Nie wspominając o takich drobnostkach, że po zapisaniu wybranych opcji i ich ponownym wgraniu znika część dokonanych wyborów, nijak się mających do wybranych przez siebie chronionych programów i usług. Całkowity brak możliwości scrollowania ekranu w niektórych zakładkach bez posiadania myszki z kółkiem, czy zdarzający się długotrwały brak odpowiedzi programu (ścinki trwające nawet i dwie minuty), gdy próbujemy przesuwać okna z wieloma polami wyborów, po prostu przemilczę. Dno - dna ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Nie wiem jak teraz jakieś dwa lata temu używałem tego programu i nie miałem problemów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garnizon Posted April 24, 2019 Author Report Share Posted April 24, 2019 Być może dlatego, że próbowałem okroić Windows 10 LTSC 1809. Ściągnąłem Ntlite i zobaczymy jak on się sprawuje. Mam kilka starszych kompów i chciałbym zejść ze zużyciem ramu. Swoją drogą standardowy Win 10 to jest przeraźliwy śmietnik. LTSC bez Metra jest lepsze, ale to jeszcze nie to. Jak na razie wywaliłem całkowicie Defendera z zaporą i Cortanę + zablokowałem telemetrię. Pokazał 1 GB zajętości RAM-u po odpaleniu. Tylko, że np. mój stary EEE PC 901 ma tylko tyle na pokładzie ... Zawsze moge zainstwalowac na nim jakiegoś Linuksa, bo one z tego co widziałem zabierają 400 Mega. W XP to juz mi się nie chce bawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 8 godzin temu, Garnizon napisał: Być może dlatego, że próbowałem okroić Windows 10 LTSC 1809 Bzdura aż z ciekawości pobralem i wersje x86 i x64 pobralem najnowszy winreducer wersja nieaktywowana by były równe szanse pracuje na ltsb x64 2016 zero prblemów, mogę ciąc co chce i jak chce jak ktoś nie wierzy moge nagrać filmik chodz to troche potrwa sprawdz swoj system Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts