Mr.T 9,124 Posted April 20, 2019 Report Share Posted April 20, 2019 Win 10 1607 LTSB x64 2k19 v.2 Mod "Win 10 1607 LTSB x64 2k19" zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1607 PL" . Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału: - Zintegrowane wszyskie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane StartIsBack - mniej doczyszczony od poprzedniej wersji, powinno bez problemu działać WU Zdjęcia z vBox dlatego inne parametry niż na sygnaturze,, dlatego ikona brak internetu =========================================================================================================================== - Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 10 - działa to wyśmienicie - Pełne prawa administratora - Wyłączony podpis cyfrowy - Szybki start i zamykanie systemu Aktywować można wersją 3.1 z wyższą miałem problem Windows 10 Digital License C# ISO waży - 2.65 Giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] manikcs, Slovian, moszter and 8 others like this Quote Link to post Share on other sites
sudione 0 Posted April 20, 2019 Report Share Posted April 20, 2019 Tylko jedno małe pytanie, bo inny Twój mod mi się sam "zupdejtował" i wszystko się "pokićkało": jakim sposobem proponujesz całkowicie wyłączyć Windows Update?Z góry dziękuję za odpowiedź.P.S. Wesołych Świąt! Quote Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted April 21, 2019 Report Share Posted April 21, 2019 w Usługach Quote Link to post Share on other sites
user363523 1 Posted April 21, 2019 Report Share Posted April 21, 2019 18 godzin temu, sudione napisał: Tylko jedno małe pytanie, bo inny Twój mod mi się sam "zupdejtował" i wszystko się "pokićkało": jakim sposobem proponujesz całkowicie wyłączyć Windows Update? Z góry dziękuję za odpowiedź. P.S. Wesołych Świąt! w tej wersji możesz mieć włączone Quote Link to post Share on other sites
winswir23 0 Posted April 21, 2019 Report Share Posted April 21, 2019 Witam ma on juz zintegrowanego .net 3.5 i 4.5 ? : ) ? a i link nie dziala prosze :!!! Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 21, 2019 Author Report Share Posted April 21, 2019 tak ma zintegrowane a link działa Quote Link to post Share on other sites
winswir23 0 Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 Dziekuje : ) wg czym sie różni v2 ? od tej 1 ? Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 22, 2019 Author Report Share Posted April 22, 2019 9 minut temu, winswir23 napisał: wg czym sie różni v2 ? od tej 1 ? przeciez pisze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pomijając fakt ze aktualny Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 Chyba przetestuję, bo czekam na system od Sromotnika już chyba 5ty miesiąc :V Skąd takie przemieszanie nazw? Private po angielsku, a projekt po polsku Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 22, 2019 Author Report Share Posted April 22, 2019 a co to za problem? mogłem sobie nazwac CK czyli np (Ciepła Kluska) używasz systemu czy nazwy Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 22, 2019 Report Share Posted April 22, 2019 A dlaczego od razu myślisz, że to hejt? Przecież spytałem z ciekawości. // Pytanie co do aktywatora. Zawsze polecałeś Microsoft Toolkit i tam aktywowałem poprzez ez activator. Różnice w aktywacji na zasadzie perm - temp czy nie ma różnic w aktywacji? // Dobra, skleroza postępuje Przypopomniałem sobie dlaczego prawie pół roku temu przeszedłem na nowszą kompilację windy z 1607. Żeby zainstalować nowe stery nvidii, które nie chodziły na starej kompilacji. Nowe muszę mieć, bo dodali w nich gsync compatibile czyli działa mi freesync na nvidii ;/ No nic, czekam na nowszą wersję, może kiedyś się pojawi. Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 23, 2019 Author Report Share Posted April 23, 2019 7 godzin temu, eidur napisał: A dlaczego od razu myślisz, że to hejt? nic takiegi nie pomyslalem 7 godzin temu, eidur napisał: Zawsze polecałeś Microsoft Toolkit nigdy nie polecalem Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 23, 2019 Report Share Posted April 23, 2019 Widocznie pomyliły mi się wątki, przepraszam za pomówienia Quote Link to post Share on other sites
jacek6663 0 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Jeszcze nie pracowałem poważnie na win 10 cały czas win 7 no i wszystkie poprzednie wersje prócz tej z dyskietki No al w końcu będę musiał przejść na 10 mniejsza z tym zastanawia mnie czemu sys po instalacji ma tylko 8gb aż tak okrojony ? Quote Link to post Share on other sites
SivajGaming 34 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 zastanawia mnie czemu sys po instalacji ma tylko 8gb aż tak okrojony ? Autor wyraźnie napisał że nic nie cięte na głównym na samej górze i w kilku postach Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
rosomak34 6 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Czy można jakoś naprawić ten błąd z WU bez robienia reinstalacji tego moda na V2? Niedawno dopiero co zainstalowałem ten system. Na razie mam po prostu wyłączone w usługach. Zawsze mogę tak zostawić, ale podobno lepiej zostawić WU jeśli to możliwe. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
SivajGaming 34 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 Czy można jakoś naprawić ten błąd z WU bez robienia reinstalacji tego moda na V2? Niedawno dopiero co zainstalowałem ten system. Na razie mam po prostu wyłączone w usługach. Zawsze mogę tak zostawić, ale podobno lepiej zostawić WU jeśli to możliwe. Z góry dzięki. WU zabiera dużo zasobów w tle i nie jest potrzebne do prawidłowego działania komputera. Sprawdzałeś czy aktualizacje można instalować DISM++ (jest na forum ale ja rekomenduje pobieranie z chuyu.me). A i odpowiadając na pierwsze pytanie: jeśli by się dało rozwiązać ten błąd to autor raczej nie robił by nowego systemu Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 24, 2019 Author Report Share Posted April 24, 2019 mozna zrobic reinstalacje (aktualizacje) systemu z poziomu windowsa bez utraty danych rosomak34 likes this Quote Link to post Share on other sites
rosomak34 6 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 12 godzin temu, Mr.T napisał: mozna zrobic reinstalacje (aktualizacje) systemu z poziomu windowsa bez utraty danych Po reinstalacji z zachowaniem plików jest bez problemu. Dziękuję, jak zwykle niezastąpiony. Nie wiedziałem, że z modami też tak można robić jak przy instalacji kolejnych kompilacji 10. Quote Link to post Share on other sites
sowage 0 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 można link? Quote Link to post Share on other sites
nudzija 111 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 @sowage link do tego systemu jest w pierwszym poście Quote Link to post Share on other sites
sowage 0 Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 ech... jak pisałem posta pod tym linkiem było że plik jest już niedostępny stad mój post działa. Quote Link to post Share on other sites
Niewidoma 2 Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 Informacja z linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,124 Posted April 25, 2019 Author Report Share Posted April 25, 2019 Godzinę temu, Niewidoma napisał: Informacja z linku: dziwne [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Niewidoma 2 Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 Ok, obudził się hosting. Już dzia Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 27, 2019 Report Share Posted April 27, 2019 Ktoś testował czy działają najnowsze sterowniki nvidii na 1607? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa85 0 Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 znowu nie działa link Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 Działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
moszter 299 Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 17 minut temu, eidur napisał: 22 minuty temu, Śliwa85 napisał: znowu nie działa link Działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lepiej pobrać przez *.torrent, niż przez P2P eidur likes this Quote Link to post Share on other sites
eidur 56 Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 Dzięki (Ja tylko sprawdzałem link, ale będę wiedział na przyszłość) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts