Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Miałbym ogromną prośbę :). Posiadam stary komputer.. Jego konfig to : 

Płyta : ASROCK P4i65G 

Procesor : Pentium 4 3Ghz 512kb/800FSB (HT Nie działa komputer łapie bsody lub się resetuje) 

Ram : DDR Infineon 2x 512mb CL 2,5 

Grafika : Sapphire Radeon HD 2600 Pro 512mb DDR2 

Dysk : TOSHIBA SATA II 80GB 

Zasilacz : FELL 350W  (Tak wiem zasilacz gó*****y testowany był komp na OCZ 600W różnicy w działaniu komputera nie ma ;] )

Aktualnie pracuję na sytemie od WIKTORYNKI : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Działa idealnie.. Lecz moja prośba polega na tym.. Dałoby radę wykastrować maksymalnie XP ze zbędnych rzeczy i zaimplementować starszy FLASH niż 14 ?. Ponieważ oglądanie yt (360,480,720P) raz działa płynnie raz nie.. Dodam że korzystanie z normalnego nie kastrowanego XP strasznie muli..

Posted

za duzo nie ma co wycinać bo inne rzeczy padną ;)... niestety sprzet tez ma ograniczenia a tego softwarowo ci nie zwiekszy tylko może wyciagnac te ostatki...

HT nie dziala... a wyczyściłeś układ chłodzenia z syfu? ponadto zasilacz drugi zlom i moze uszkodzac płyte i kolegów na niej po drodze...

Posted

za duzo nie ma co wycinać bo inne rzeczy padną ;)... niestety sprzet tez ma ograniczenia a tego softwarowo ci nie zwiekszy tylko może wyciagnac te ostatki...

HT nie dziala... a wyczyściłeś układ chłodzenia z syfu? ponadto zasilacz drugi zlom i moze uszkodzac płyte i kolegów na niej po drodze...

Radiator + wentylator wyczyszczony porządnie wygląda jak nowy.. Na procesorze pasta AC MX4. Włączone HT powoduje tak jak pisałem : bsody , resety bądź zwisy programów/sterowników. 

Dalsze kastrowanie już nic nie da. Spróbuj oglądać YT w HTML5 a nie we flashu - jest nawet odpowiednie rozszerzenie dla FF i Opery.

Czyli wersja flasha 10 lub 11 nic by tu nie dała ?. Tyczy się to też innych witryn niż YT tj. np. cda.pl badź zalukaj.pl często tam wieczorami filmy oglądam.

Posted

wszystkie przeglądarki sa dobre... nie ma najlepszej/najgorszej tylko że u cb to nie bedzie rożnicy... sprzet jest stary, technologia poszła do przodu i siec też a tym samym środowisko stron, portali, przegladarek... tego nie przeskoczysz...

Ps: płyta z cpu pewnie uwalona... bo zasilacz je wykończył :D

Posted

Zasilacz może i lipa.. Ale mierzyłem napięcia pod obciążeniem i bez na Liniach 3 , 5 i 12v są w normie.. Także zasilacz można wykluczyć bo podaje prawidłowe napięcia i nie zagraża uszkodzeniem sprzętu.

Posted

@matex2k12 - najpierw trzeba odinstalować nowszą wersję, żeby zainstalować starszą - stawiam, że i tak nic to nie da, a część materiałów z kolei zawoła o zainstalowanie nowszego flasha. Zbieraj na nowszy sprzęt, a z tym trzeba żyć tak jak jest.

Posted

@matex2k12 - najpierw trzeba odinstalować nowszą wersję, żeby zainstalować starszą - stawiam, że i tak nic to nie da, a część materiałów z kolei zawoła o zainstalowanie nowszego flasha. Zbieraj na nowszy sprzęt, a z tym trzeba żyć tak jak jest.

Też tak myślę :). Z tym badziewiem się jeszcze pomęczę :). Ale mam opcję kupna płyty agp +ddr1 z procesorem Core 2 Duo 2x 2,2Ghz . Core 2 Duo luźno by sobie radził z przeglądaniem internetu czy oglądania  w necie materiałów w 1080p :).

Posted

Wiesz.. Ale dochodzą kolejne koszta nowy zasilacz etc.. Żałuję że sprzedałem swojego blaszka.. 

GIGABYTE GA 990XA-UD3 UEFI

AMD FX 8350 Vihera @ 4,6Ghz 

CPU COOLER MACHO HR02 

16GB DDR3 1866Mhz AMD Memory 

2x Sapphire Radeon HD 6970 

PSU 1000W OCZ 

SSD Samsung 830 128gb + WD Caviar Black  

Buda Zalman Z1 Plus 

Posted

zestaw nawet fajny ale ja bym wrzucił fx-6 :P

PS; zrozum nie ma sensu wrzucac w starocie kasy... lepiej kupic malego netbooka koszt 200zł i z glowy... a tego pentiuma tamten modecom uciagnie

Posted

Wiem. Także zostaje chwilowo przy tym padlaku dopóki nie bd zastrzyku gotówki :). Dzięki za wszelki info pozdr. Zostaje przy XP Lite od Wiktorynki. Chodzi to stabilniej i szybciej niż Linux Ubuntu z lekkim XFCE ;).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information