VACek Posted February 27, 2019 Report Posted February 27, 2019 Zakupiłem sobie watomierz Green Blue GB202 (specyfikacja i cena: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) Więc postanowiłem zrobić test poboru prądu, wszystkich lub też prawie wszystkich urządzeń posiadanych w domu. Wyniki są dość ogólne i wraz z upływem czasu będę uzupełniał temat Stawka za kWh w moim przypadku to 0,6zł (60gr) Jako pierwszy test przeszedł Laptop Lenovo G700 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted February 27, 2019 Report Posted February 27, 2019 Czekamy na dalsze pomiary. Już nie pamiętam ale mierzyłem bliźniaczym miernikiem czajnik, lodówkę i toster w czasie pracy. Zadziwił mnie TV 42" LG (jasność 100), PC (i3-3220, 2xHDD,GT640), router UPC + WR1043 i głośniki. W trybie oglądania telewizji przez przeglądarkę sumarycznie pod 140W dobijało czasem. Ale to muszę odświeżyć pomiary jak coś. Quote
VACek Posted February 27, 2019 Author Report Posted February 27, 2019 1 minutę temu, BartAcid napisał: Czekamy na dalsze pomiary. Już nie pamiętam ale mierzyłem bliźniaczym miernikiem czajnik, lodówkę i toster w czasie pracy. Zadziwił mnie TV 42" LG (jasność 100), PC (i3-3220, 2xHDD,GT640), router UPC + WR1043 i głośniki. W trybie oglądania telewizji przez przeglądarkę sumarycznie pod 140W dobijało czasem. Ale to muszę odświeżyć pomiary jak coś. Ciesze się że temat zaciekawił i inni chcą dzielić się swoimi pomiarami Quote
Recommended Posts