Skocz do zawartości
  • 0
damian5142

Problem z instalacją windows'a na Kiano Intelect X3 HD

Pytanie

Witam Wszystkich :)

Posiadam mały problem z instalacją windowsa na "tablecie" Kiano Intelect X3 HD.

Po ,,nagraniu" obrazu iso na pendriva przez rufusa mam taki problem, iż nie wiem jak zainstalować system (odpalić obraz z pena)...

Screeny zawierają ustawienia biosa etc.

Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0
Gość

Obraz nagrany w GPT/UEFI mam rozumieć na pendrive /
Z podanych screenów wynika to że wcale nie wykrywa pendrive'a masz tylko start systemu z dysku i powłokę EFI.
Dla świętego spokoju wyłącz "Enforce Secure Boot" i sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
1 minutę temu, TheStraight napisał:

Obraz nagrany w GPT/UEFI mam rozumieć na pendrive /

Tak dobrze zrozumiałeś :P

6 minut temu, TheStraight napisał:

Z podanych screenów wynika to że wcale nie wykrywa pendrive'a masz tylko start systemu z dysku i powłokę EFI.
Dla świętego spokoju wyłącz "Enforce Secure Boot" i sprawdź. 

Wyłączyłem, lecz dalej w "boot manager" nie wykrywa pendriva...

Lecz za to wykrywa go w "Boot From File"

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Gość

Spróbuj tak :)

Plik bootowanie musi być gdzieś w Boot/EFI .. bootx64.efi czy coś takiego :)
Ewentualnie sprawdź czy na obrazie chociażby linuxa wykryje.
Spróbuj też użyć UltraISO zamiast rufusa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
33 minuty temu, TheStraight napisał:

Plik bootowanie musi być gdzieś w Boot/EFI .. bootx64.efi czy coś takiego :)

Odnalazłem podany przez Ciebie plik, lecz po klinieciu na niego sprzęt definitywnie się zawiesił czarny ekran i tyle.

35 minut temu, TheStraight napisał:

Ewentualnie sprawdź czy na obrazie chociażby linuxa wykryje.

Nagrałem linxua jak zasugerowałeś przez UltraISO - i ten sam efekt nie widać pendriva.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ja bym jeszcze erase all secure boot włączył (na własną odpowiedzialność - tzw Twój sprzęt Twoja odpowiedzialność)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Gość

Skoro wcale nie wykrywa pendrive'a wychodzi na to że to nie wina iso ani pendrive'a skoro działa w systemie.
Patrzyłeś czy nie ma aktualizacji bios albo reset ustawień do zera ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
50 minut temu, TheStraight napisał:

Patrzyłeś czy nie ma aktualizacji bios albo reset ustawień do zera ?

Aktulizacji biostu na tablecie ? Szczerze nigdy nie robiłem :D Reset ustawień zrobiłem i ciągle to samo ;(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Gość

A no tak zapomniałem że to nie komputer a "tablet".
W sumie mój brat ma taki sam "tablet" i wiem jaka to udręka jest ale nigdy nie korciło mnie sprawdzić czy bootuje to coś z usb.
Jak nie chce dać z boota odpal z poziomu Windowsa wybierz nadpisanie instalki a później usuń folder Windows OLD

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0
20 minut temu, TheStraight napisał:

W sumie mój brat ma taki sam "tablet" i wiem jaka to udręka jest ale nigdy nie korciło mnie sprawdzić czy bootuje to coś z usb.

ta boostuje na pewno bo z 1,5 roku max 2 lata temu zrobiłem instalacje tylko nie wiem juz jak... Pamiętam, że wtedy tez długo się bawiłem z tym, aż w końcu mi to wyszło xD 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

System został zainstalowany. Znalazłem w internecie taki temacik i ,,jakoś" udało się - więc do zamknięcia :)

Link -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie