netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 działa przez wifi. Piszę na przemian z PC i Lapka z Twoim modem. Poszukam tych sterowników i zrobie kolejny restart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 Sterownik ze strony HP rozwiązał problem regulacji jasności. Po restarcie wyskakuje mi sam komunikat bez konsoli. Klikam "Ponów próbę" - nic się nie dzieje a po chwili komunikat wraca. A z tym eksploratorem da się zrobić aby był jak w Windows 8.1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziubek Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Dziękuję za wyłapanie buga! Plik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podmień w WINDOWS\System32\OZ PZDR! zaktualizujesz obraz przy okazji lub dodasz info na 1szej stronie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 9 minut temu, dziubek napisał: zaktualizujesz obraz przy okazji lub dodasz info na 1szej stronie? Nie będę na razie aktualizował obrazu, tylko na 1szej stronie wątku, w punkcie nr 4 Użytkowanie dałem stosowną adnotację i link do skryptu. Kiedyś pewnie podmienię plik w obrazie i wrzucę nowe linki. netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy. Nie wiem z czym problem. Nie powinno go być w ogóle. Na czystym systemie, nawet bez instalacji sterów AeroGlass instaluje się i daje piękny efekt. Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd dziubek and moszter like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Optymalizator usług nie działa z prawo kliku. Skrypt jest i działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 12, 2019 Author Report Share Posted March 12, 2019 Stens, dobrze, że to wyszło - system do wyrzucenia!!! 1 sprawdź sumy kontrolne iso 2 pednriv - chyba masz jeszcze sprawny? Wrzuć obraz na innego pena 3 dysk nie ma badsectorów? 4 sformatowałeś partycję przy instalacji? 5 zastosowałeś mimo ostrzeżeń jakiś obcy skrypcik??????????????????? 6 zainstalowałeś jakiegoś agresywnego antywira, który blokuje moje skrypty vbs i cmd? Problem jest w którymś z wymienionych punktów i powstał po Twojej stronie na miliard procent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 1- sumy się zgadzają 2 -pen sprawny 3 dysk nowy ssd 4 format był 5 nic nie stosowane 6 nie instalowałem na razie żadnego antywira. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 12, 2019 Author Report Share Posted March 12, 2019 To nie wiem, na pewno system jest uszkodzony, bo brakuje mu głównego komponentu. Tyle, jasnowidzem niestety jestem. System jest do wyrzucenia. Powtórz instalacje od nowa, jak masz jeszcze cierpliwość PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Ale jak scrypt uruchomię to działa. Instaluję na maszynie, zobaczę czy tutaj działa. No tak na maszynie działa, mam walnięty system. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 20 godzin temu, srom-otnik napisał: netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy.[...] Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd AeroGlass wczoraj odinstalowałem a teraz zainstalowałem i wszystko gra! Skrypt Explorer 10 tylko dodaje do tego Explorera co jest na dole pasek, taki z ikonkami rodzaju wyświetlania czyli dubluje to co jest. Nie przywraca wstążki - zostaje to co Explorer 7 ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yey Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Czy można aktywować własnym kluczem tą wersje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Godzinę temu, yey napisał: Czy można aktywować własnym kluczem tą wersje? Tak, można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapslock Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 Jak idzie naprawić aby włączeniu Tryb dla gier była zielona lampeczka (ikona) a po wyłączeniu czerwona ? w PPM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuuki Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Siemanko, problemik mam, wszystko jak narazie śmiga fajnie... Tylko gdy chciałbym odpalić UAWU albo RemoveSPY, CMD się włącza i natychmiast wyłącza bez żadnych komunikatów, błędów etc... wie ktoś jak to naprawić??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 @Yuuki po co? Napisz mi po co?! Jest w opisach systemu żeby nie używać żadnych skryptów itp. Zepsujesz cała pracę autora... mbielak012 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 @Yuukido optymalizacji wystarczy optymalizator usług który jest pod ppm 13 godzin temu, Yuuki napisał: Tylko gdy chciałbym odpalić UAWU albo RemoveSPY, CMD się włącza i natychmiast wyłącza bez żadnych komunikatów, błędów etc... Uruchamiasz jako administrator? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vayneholt Posted March 22, 2019 Report Share Posted March 22, 2019 Od kilku dni mam zainstalowanego tego moda i powiem, że jest petarda. Komputer, mimo, że wcale nie jest leciwy, dostał drugie życie. Mam natomiast 2 problemy, które cholernie mnie irytują i skłaniają do odinstalowania. 1. W grach, w przeglądarce, czy przy wielu oknach występuje migotanie obrazu. Nie ma ono jakiegoś rytmu, potrafi nie migać przez 15 minut, a potem przez następną minutę mignie 20 razy, raz szybciej, raz wolniej. NA początku myślałem, że to wina sterowników instalowanych przez Driver Boostera, ale po ręcznej instalacji najnowszych sterowników problem nie ustępuje. Co ciekawe, zauważyłem w menadżerze zadań, że w momentach migotania obrazu w danym programie/grze, pokazuje się przy tym programie "Brak odpowiedzi". Tak, jakby program dostał zwiechy. Tyle tylko, że tej zwiechy nie ma, równo z migotaniem obrazu, miga napis "Brak odpowiedzi". Wykluczam tutaj problemy z samym komputerem, bo przed przejściem wszystko było okej. 2. Rzadko, ale jednak zdarza się, że gdy otwieram folder znajdujący się na pulpicie, a następnie go zamknę, to potrafi się zrobić 10-15 sekundowa zawiecha, nie mogie klikać w nic na pulpicie, PPM też nie trybi. To sie zdarza może 2-3 razy na kilka godzin użytkowania. Ktoś ma jakiś pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi505 Posted March 22, 2019 Report Share Posted March 22, 2019 Witam.Próbował ktoś zainstalować ten system na nowej płycie głównej z z chipsetami h310/b360/h370 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruroslav12345 Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 Mam pytanie nowicjusza .Jak zbootować ten system ? Bo zawsze robiłem to rufusem na plikach iso a tu iso nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 @ruroslav12345 pobierz iso z pierwszego postu i nie kłam że iso niema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruroslav12345 Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 1 godzinę temu, nudzija napisał: @ruroslav12345 pobuerz iso z pierwszego postu i nie kłam że iso niema Jak wypakowywuje ten plik to nie ma tam pliku iso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 @ruroslav12345 w pierwszym poście jest link do mega i tam jest iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 2 godziny temu, ruroslav12345 napisał: Jak wypakowywuje ten plik to nie ma tam pliku iso Nie wiem skąd Ty pobierasz, ale w linku do mega jest plik iso z systemem Tak jak pokazał to @nudzija na screenie Także się nic nie wypakowuje tylko od razu wypalasz obraz Rufusem czy czym tam chcesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 2 godziny temu, Radzior2010 napisał: w linku do mega jest plik iso z systemem Niby oczywiste, ale jak ktoś ma WinRARa i widzi plik z jego ikoną, to pewnie trzeba rozpakować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 15 minut temu, P1O napisał: Niby oczywiste, ale jak ktoś ma WinRARa i widzi plik z jego ikoną, to pewnie trzeba rozpakować. Na pewno widzi ikonę WinRaRa przy ISO bo ma w ustawieniach WinRARa włączoną integrację z plikami ISO. Należy w takiej sytuacji uruchomić WinRAR wejść w Ustawienia kliknąć na pole "Integracja" i odznaczyć pliki ISO. Wtedy ISO będzie widziane jako ISO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruroslav12345 Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 4 godziny temu, P1O napisał: Niby oczywiste, ale jak ktoś ma WinRARa i widzi plik z jego ikoną, to pewnie trzeba rozpakować. Przyznaję że jestem idiotą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbielak012 Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 Godzinę temu, ruroslav12345 napisał: Przyznaję że jestem idiotą Dlatego dobrze jest używać 7zip zamiast WInRara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruroslav12345 Posted March 24, 2019 Report Share Posted March 24, 2019 11 godzin temu, mbielak012 napisał: Dlatego dobrze jest używać 7zip zamiast WInRara Tylko że właśnie 7zipa mam Ryszard Kanut likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted March 24, 2019 Report Share Posted March 24, 2019 3 godziny temu, ruroslav12345 napisał: Tylko że właśnie 7zipa mam On wypisuje formaty na ikonce wystarczy zwrócić uwagę na ikonkę, by zmienić skojarzenia w [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]: Klikamy prawym przyciskiem myszy na plik lub nazwę 7-Zip File Manager z listy wybieramy w klikamy w Tools / Narzędzia -> Options / Opcje i w zakładce System przy formacie ISO odznaczamy skojarzenie 7-Zip. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted March 24, 2019 Report Share Posted March 24, 2019 Skoro już ciągniemy ten offtop, proponuję już po instalacji 7-Zipa uruchomić go jako Administrator i odznaczyć wszystkie typy plików, które Windows "jako tako kuma". Opcje 7-Zip nadal będą dostępne dla tych plików spod PPM, jednak nie będą domyślnie otwierać się w 7-Zip, tylko we właściwym programie po 2xLPM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts