Jump to content

Recommended Posts

30 minut temu, netis7 napisał:

Nie działa regulacja jasności z klawiatury. Czy mam szukać sterowników na stronie producenta czy jest jakiś ficzer do tego? (ps: na początku regulacja w ogóle nie działała - dopiero jak podłączyłem neta to chyba coś ściągnął w tle?)

Do działania tego bajeru potrzebny jest pewnie sterownik (nie wiem, czy domyślnie system obsługuje samodzielnie tę funkcję, chyba nie). Jeśli mimo zainstalowania sterownika+restart, nie działa, wówczas należy sprawdzić na ustawieniach domyślnych Optymalizatora. Jeśli tak, to warto później spróbować wyłączyć w Optymalizatorze zbędę funkcje i na bieżąco po zatwierdzaniu kolejnych proponowanych opcji - badać regulację jasności.

PZDR!

Link to post
Share on other sites
9 minut temu, dziubek napisał:

zaktualizujesz obraz przy okazji lub dodasz info na 1szej stronie?

Nie będę na razie aktualizował obrazu, tylko na 1szej stronie wątku, w punkcie nr 4 Użytkowanie dałem stosowną adnotację i link do skryptu. Kiedyś pewnie podmienię plik w obrazie i wrzucę nowe linki.

 

 

netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy. Nie wiem z czym problem. Nie powinno go być w ogóle. Na czystym systemie, nawet bez instalacji sterów AeroGlass instaluje się i daje piękny efekt.

 

Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd 

moszter and dziubek like this
Link to post
Share on other sites

Stens, dobrze, że to wyszło - system do wyrzucenia!!!

1 sprawdź sumy kontrolne iso

2 pednriv - chyba masz jeszcze sprawny? Wrzuć obraz na innego pena

3 dysk nie ma badsectorów?

4 sformatowałeś partycję przy instalacji?

5 zastosowałeś mimo ostrzeżeń jakiś obcy skrypcik???????????????????

6 zainstalowałeś jakiegoś agresywnego antywira, który blokuje moje skrypty vbs i cmd?

Problem jest w którymś z wymienionych punktów i powstał po Twojej stronie na miliard procent. 

 

Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, srom-otnik napisał:

netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy.[...]

 

Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd 

AeroGlass wczoraj odinstalowałem a teraz zainstalowałem i wszystko gra!

 

Skrypt Explorer 10 tylko dodaje do tego Explorera co jest na dole pasek, taki z ikonkami rodzaju wyświetlania czyli dubluje to co jest. Nie przywraca wstążki - zostaje to co Explorer 7 ma.

Link to post
Share on other sites

Siemanko, problemik mam, wszystko jak narazie śmiga fajnie...

Tylko gdy chciałbym odpalić UAWU albo RemoveSPY, CMD się włącza i natychmiast wyłącza

bez żadnych komunikatów, błędów etc... wie ktoś jak to naprawić???

Link to post
Share on other sites

Od kilku dni mam zainstalowanego tego moda i powiem, że jest petarda. Komputer, mimo, że wcale nie jest leciwy, dostał drugie życie.

Mam natomiast 2 problemy, które cholernie mnie irytują i skłaniają do odinstalowania.

 

1. W grach, w przeglądarce, czy przy wielu oknach występuje migotanie obrazu. Nie ma ono jakiegoś rytmu, potrafi nie migać przez 15 minut, a potem przez następną minutę mignie 20 razy, raz szybciej, raz wolniej. NA początku myślałem, że to wina sterowników instalowanych przez Driver Boostera, ale po ręcznej instalacji najnowszych sterowników problem nie ustępuje. 

Co ciekawe, zauważyłem w menadżerze zadań, że w momentach migotania obrazu w danym programie/grze, pokazuje się przy tym programie "Brak odpowiedzi". Tak, jakby program dostał zwiechy. Tyle tylko, że tej zwiechy nie ma, równo z migotaniem obrazu, miga napis "Brak odpowiedzi". Wykluczam tutaj problemy z samym komputerem, bo przed przejściem wszystko było okej.

 

 

2. Rzadko, ale jednak zdarza się, że gdy otwieram folder znajdujący się na pulpicie, a następnie go zamknę, to potrafi się zrobić 10-15 sekundowa zawiecha, nie mogie klikać w nic na pulpicie, PPM też nie trybi. To sie zdarza może 2-3 razy na kilka godzin użytkowania.

 

Ktoś ma  jakiś pomysł?

 

Link to post
Share on other sites
15 minut temu, P1O napisał:

Niby oczywiste, ale jak ktoś ma WinRARa i widzi plik z jego ikoną, to pewnie trzeba rozpakować. ;)

Na pewno widzi ikonę WinRaRa przy ISO bo ma w ustawieniach WinRARa włączoną integrację z plikami ISO. Należy w takiej sytuacji uruchomić WinRAR wejść w Ustawienia kliknąć na pole "Integracja" i odznaczyć pliki ISO. Wtedy ISO będzie widziane jako ISO. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information