Jump to content

Win JG8.1 Pro x64

srom-otnik

Recommended Posts

Sterownik ze strony HP rozwiązał problem regulacji jasności.

Po restarcie wyskakuje mi sam komunikat bez konsoli. Klikam "Ponów próbę" - nic się nie dzieje a po chwili komunikat wraca.

A z tym eksploratorem da się zrobić aby był jak w Windows 8.1?

9 minut temu, dziubek napisał:

zaktualizujesz obraz przy okazji lub dodasz info na 1szej stronie?

Nie będę na razie aktualizował obrazu, tylko na 1szej stronie wątku, w punkcie nr 4 Użytkowanie dałem stosowną adnotację i link do skryptu. Kiedyś pewnie podmienię plik w obrazie i wrzucę nowe linki.

netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy. Nie wiem z czym problem. Nie powinno go być w ogóle. Na czystym systemie, nawet bez instalacji sterów AeroGlass instaluje się i daje piękny efekt.

Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd 

dziubek and moszter like this

Stens, dobrze, że to wyszło - system do wyrzucenia!!!

1 sprawdź sumy kontrolne iso

2 pednriv - chyba masz jeszcze sprawny? Wrzuć obraz na innego pena

3 dysk nie ma badsectorów?

4 sformatowałeś partycję przy instalacji?

5 zastosowałeś mimo ostrzeżeń jakiś obcy skrypcik???????????????????

6 zainstalowałeś jakiegoś agresywnego antywira, który blokuje moje skrypty vbs i cmd?

Problem jest w którymś z wymienionych punktów i powstał po Twojej stronie na miliard procent. 

20 godzin temu, srom-otnik napisał:

netis7 - wobec tego odinstaluj AeroGlass, bo coś Ci nie służy.[...]

Jeśli chcesz mieć eksplorator z 8.1 to przecież Explorer 10 załatwia sprawę i przywraca oryginalny wygląd 

AeroGlass wczoraj odinstalowałem a teraz zainstalowałem i wszystko gra!

Skrypt Explorer 10 tylko dodaje do tego Explorera co jest na dole pasek, taki z ikonkami rodzaju wyświetlania czyli dubluje to co jest. Nie przywraca wstążki - zostaje to co Explorer 7 ma.

Siemanko, problemik mam, wszystko jak narazie śmiga fajnie...

Tylko gdy chciałbym odpalić UAWU albo RemoveSPY, CMD się włącza i natychmiast wyłącza

bez żadnych komunikatów, błędów etc... wie ktoś jak to naprawić???

Od kilku dni mam zainstalowanego tego moda i powiem, że jest petarda. Komputer, mimo, że wcale nie jest leciwy, dostał drugie życie.

Mam natomiast 2 problemy, które cholernie mnie irytują i skłaniają do odinstalowania.

1. W grach, w przeglądarce, czy przy wielu oknach występuje migotanie obrazu. Nie ma ono jakiegoś rytmu, potrafi nie migać przez 15 minut, a potem przez następną minutę mignie 20 razy, raz szybciej, raz wolniej. NA początku myślałem, że to wina sterowników instalowanych przez Driver Boostera, ale po ręcznej instalacji najnowszych sterowników problem nie ustępuje. 

Co ciekawe, zauważyłem w menadżerze zadań, że w momentach migotania obrazu w danym programie/grze, pokazuje się przy tym programie "Brak odpowiedzi". Tak, jakby program dostał zwiechy. Tyle tylko, że tej zwiechy nie ma, równo z migotaniem obrazu, miga napis "Brak odpowiedzi". Wykluczam tutaj problemy z samym komputerem, bo przed przejściem wszystko było okej.

2. Rzadko, ale jednak zdarza się, że gdy otwieram folder znajdujący się na pulpicie, a następnie go zamknę, to potrafi się zrobić 10-15 sekundowa zawiecha, nie mogie klikać w nic na pulpicie, PPM też nie trybi. To sie zdarza może 2-3 razy na kilka godzin użytkowania.

Ktoś ma  jakiś pomysł?

2 godziny temu, ruroslav12345 napisał:

Jak wypakowywuje ten plik to nie ma tam pliku iso

Nie wiem skąd Ty pobierasz, ale w linku do mega jest plik iso z systemem ;) Tak jak pokazał to @nudzija na screenie ;) Także się nic nie wypakowuje tylko od razu wypalasz obraz Rufusem czy czym tam chcesz. 

15 minut temu, P1O napisał:

Niby oczywiste, ale jak ktoś ma WinRARa i widzi plik z jego ikoną, to pewnie trzeba rozpakować. ;)

Na pewno widzi ikonę WinRaRa przy ISO bo ma w ustawieniach WinRARa włączoną integrację z plikami ISO. Należy w takiej sytuacji uruchomić WinRAR wejść w Ustawienia kliknąć na pole "Integracja" i odznaczyć pliki ISO. Wtedy ISO będzie widziane jako ISO. 

3 godziny temu, ruroslav12345 napisał:

Tylko że  właśnie 7zipa mam

On wypisuje formaty na ikonce wystarczy zwrócić uwagę na ikonkę, by zmienić skojarzenia w [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]:

Klikamy prawym przyciskiem myszy na plik type-keybord-to-jump-to-first-match.png lub nazwę 7-Zip File Manager z listy wybieramy admin_1.png w 7-zip-file-manager.jpg klikamy w Tools / Narzędzia -> Options / Opcje7-zip-5.jpg i w zakładce System przy formacie ISO odznaczamy skojarzenie 7-Zip.

Skoro już ciągniemy ten offtop, proponuję już po instalacji 7-Zipa uruchomić go jako Administrator i odznaczyć wszystkie typy plików, które Windows "jako tako kuma". ;)

7zipconfig.png

Opcje 7-Zip nadal będą dostępne dla tych plików spod PPM, jednak nie będą domyślnie otwierać się w 7-Zip, tylko we właściwym programie po 2xLPM.