reotem Posted January 31 Report Posted January 31 AD Grim Dawn i wpisu w MU o karcie graficznej. Przeszedłem na Windowsa Zdychę pro extreme by Sromotnik i tam po instalacji sterów do grafiki i zainstalowaniu DX dalej był wpis w MU karta graficzna i żadne gry nie szły dopiero istalacja tych biliotek "C++ coś tam" wskoczyło i jest ok. Natomiast po powrocie do 8.1 ta sztuczka nie zadziałała. System ma 3 lata i jest zasyfiony. Nie będę już go przeinstalowywał, muszę przejść niechętnie ale jednak na Zdychę, bo coraz więcej programów nie chce działać na 8.1. Proc i3 2120 + 1050ti, Grę mam oryginalną na steam ale gram na pirackiej. Uprzedzając pytanie - bo mi ukradli różne rzeczy ze skrytki przemytnika i zrobili kilka niedogodności, ale kto nie gra nie będzie wiedział. Dzięki za odzew Quote
dzikiws Posted February 1 Report Posted February 1 "Stens" - czy Ty rozumiesz po polsku - powtarzam, nie mam zainstalowanego Edge, a wprowadzane zmiany w rejestrze nic nie dają, chcę uniemożliwić instalację Edge, a właściwie jego początek cytat "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2", a to instaluje się przed Edge. Quote
franekfranek Posted February 2 Report Posted February 2 Koledzy, zaszła potrzeba instalacji systemu win8 na starszym laptopie. Po prostu na czas nie została przeprowadzona oficialna migracja w górę. Ją nadal można wykonać, ale podobno od 2016 kiedy to zamknięto furtkę, działanie takie jest uznawane za nielegalne. Sprzęty w firmie do podstawowych nie regularnych zastosowań zatem mocą starczą, ale nie możemy sobie powolić na jakieś wątpliwości wzgl legalności. Stąd zainstalowałem powyższego Sromotnika w najmniej okrojonej wersji, ale nie aktywuje się - system zgłasza błąd 0xC004C003. Próbowałem w domyślnej konfiguracji oraz początkowych ekpresowych ustawieniach tuż pod koniec instalacji. Sama aktywacja też już po pełnej instalacji, a nie przez pierwsze ekrany. Może wystarczy dostalować poprawkę KB już nie pamiętam numeru z 2021 roku ? Natomiast bez problemu natychmiast aktywuje się czyścioch "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest jakiś myk ? Ewent jakiś inny win8 64bit pod starsze sprzęty ? No i co tam słychać u Sromotnika... swiniarobert69 likes this Quote
dzikiws Posted February 8 Report Posted February 8 Witam. Po tygodniu użytkowania tego "moda" mogę stwierdzić : 1. brak możliwości włączenia dźwięku uruchomienia windows. 2. problemy, aby uniemożliwić instalację Edge. to tylko te dwa punkty, ale po zabiegach, pierwszej pozycji się nie udało zmusić do działania, a druga nareście wyłączona i to tyle z problemów, po za tym system bardzo ładnie pracuje, nie ma z nim żadnych problemów, działa szybko i stabilnie, polecam całkowicie to wykonanie, system aktywowany bez problemów, twórcy życzę zdrowia i twórczej pracy. srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
redbull89 Posted March 4 Report Posted March 4 W dniu 31.01.2024 o 08:06, dzikiws napisał(a): Czy ktoś wie jaki plik lub "KB" odpowiada za instalację "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2, oraz ponawiam pytanie , jak wyłączyć instalację Edge ? WebView jest instalowane przez usługę egdeupdate. Wyłącz usługę webview2 przestanie się instalować. swiniarobert69 likes this Quote
dzikiws Posted March 5 Report Posted March 5 Widać nie wiesz jak to działa. Po "upgrade" systemu, samoczynnie włącza sobie te usługi. swiniarobert69 likes this Quote
Kolomanolo Posted April 24 Report Posted April 24 Zainstalowałem tego windowsa w wersji Extreme. Jedno co mnie niepokoi to to, że co jakiś czas raz na pare godzin otwiera mi się małe okienko mniej wiecej w lewym górnym rogu cmd i w ciągu ok 0,25sek zamyka. Jakiś szpieg czy co ? Może znacie jakies programy, które rejestrują datę i czas otwarcia programu tak abym mógł namierzyć co to okienko cmd robi ? swiniarobert69 likes this Quote
Recommended Posts