Jump to content

Recommended Posts

Posted

AD Grim Dawn i wpisu w MU o karcie graficznej. Przeszedłem na Windowsa Zdychę pro extreme by Sromotnik i tam po instalacji sterów do grafiki i zainstalowaniu DX dalej był wpis w MU karta graficzna i żadne gry nie szły dopiero istalacja tych biliotek "C++ coś tam" wskoczyło i jest ok.  Natomiast po powrocie do 8.1 ta sztuczka nie zadziałała. System ma 3 lata i jest zasyfiony.  Nie będę już go przeinstalowywał, muszę przejść niechętnie ale jednak na Zdychę, bo coraz więcej programów nie chce działać na 8.1. 

Proc i3 2120 + 1050ti, Grę mam oryginalną na steam ale gram na pirackiej. Uprzedzając pytanie - bo mi ukradli różne rzeczy ze skrytki przemytnika  i zrobili kilka niedogodności, ale kto nie gra nie będzie wiedział. 

Dzięki za odzew:thanks:

Posted

"Stens" - czy Ty rozumiesz po polsku - powtarzam, nie mam zainstalowanego Edge, a wprowadzane zmiany w rejestrze nic nie dają, chcę uniemożliwić instalację Edge, a właściwie jego początek cytat "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2", a to instaluje się przed Edge.

Posted

Koledzy, zaszła potrzeba instalacji systemu win8 na starszym laptopie.

Po prostu na czas nie została przeprowadzona oficialna migracja w górę. Ją nadal można wykonać, ale podobno od 2016 kiedy to zamknięto furtkę, działanie takie jest uznawane za nielegalne.

Sprzęty w firmie do podstawowych nie regularnych zastosowań zatem mocą starczą, ale nie możemy sobie powolić na jakieś wątpliwości wzgl legalności.

Stąd zainstalowałem powyższego  Sromotnika w najmniej okrojonej wersji, ale nie aktywuje się - system zgłasza błąd 0xC004C003.

Próbowałem w domyślnej konfiguracji oraz początkowych ekpresowych ustawieniach tuż pod koniec instalacji.

Sama aktywacja też już po pełnej instalacji, a nie przez pierwsze ekrany.

Może wystarczy dostalować poprawkę KB już nie pamiętam numeru z 2021 roku ?

Natomiast bez problemu natychmiast aktywuje się czyścioch "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" z:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jest jakiś myk ?

Ewent jakiś inny win8 64bit pod starsze sprzęty ?

No i co tam słychać u Sromotnika... :)

swiniarobert69 likes this
Posted

Witam.

Po tygodniu użytkowania tego "moda" mogę stwierdzić :

1. brak możliwości włączenia dźwięku uruchomienia windows.

2. problemy, aby uniemożliwić instalację Edge.

to tylko te dwa punkty, ale po zabiegach, pierwszej pozycji się nie udało zmusić do działania, a druga nareście wyłączona i to tyle z problemów, po za tym system bardzo ładnie pracuje, nie ma z nim żadnych problemów, działa szybko i stabilnie, polecam całkowicie to wykonanie, system aktywowany bez problemów, twórcy życzę zdrowia i twórczej pracy.

Posted
W dniu 31.01.2024 o 08:06, dzikiws napisał(a):

Czy ktoś wie jaki plik lub "KB" odpowiada za instalację "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2, oraz ponawiam pytanie , jak wyłączyć instalację Edge ?

WebView jest instalowane przez usługę egdeupdate. Wyłącz usługę webview2 przestanie się instalować.

Posted

Zainstalowałem tego windowsa w wersji Extreme. Jedno co mnie niepokoi to to, że co jakiś czas raz na pare godzin otwiera mi się małe okienko  mniej wiecej  w lewym górnym rogu cmd i w ciągu ok 0,25sek zamyka. Jakiś szpieg czy co ? Może znacie jakies programy, które rejestrują datę i czas otwarcia programu tak abym mógł namierzyć co to okienko cmd robi ?