Franc Posted February 26, 2019 Report Share Posted February 26, 2019 Przeczytaj wpisy autora moda - wyraźnie określił swoje plany wydawnicze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel300 Posted February 26, 2019 Report Share Posted February 26, 2019 Dokładnie tak jak napisał Franc ps. czy mogę np. używać Drive Pack Solutions do aktualizacji driverów ? autor napisał żeby nie używać żadnych programów i kombajnów ale mnie chodzi o akt. sterowników a nie przyśpieszanie systemu itp. świetnie zrobionego moda A i czy ten DISM++ można spokojnie używać w wersji lite ? bo napisane jest o (pełnej wersji) chyba że tyczy się to wszystkich !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted February 26, 2019 Report Share Posted February 26, 2019 Sam sobie odpowiedziałeś - programy do sterowników można używać - sam użyłem na tym modzie Snappy Driver Installer (w przeciwieństwie do Drive Pack Solutions nie proponuje instalacji dodatkowych programów), co do DISM - do czego dokładnie chcesz go używać? Poprawki instalować? Czyścić? Usuwać kolejne komponenty systemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 W dniu 24.02.2019 o 10:20, szymibtw napisał: Witam. Mam problem. Wczoraj sparowałem słuchawki bluetooth i działały normalnie. Dzisiaj już nie działają a pokazuje, że są sparowane... Dodatkowo usuwałem je i parowałem po kilka razy i wyskakuje mi komunikat głosowy, że sie sparowały po czym po chwili ze znow sa gotowe do sparowania... Wiecie może o co chodzi? Usługi wrzucam domyślne i dalej to samo... Ehhh Pomoże ktoś? Dodam, że teraz już w ogóle nie mogę ich usunąć i sparować ponownie... To samo jest z telefonem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasinski70 Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 Dlaczego w wersji Lite usunięto Windows Update ???? Moim zdaniem moduł Windows Update nie powinien być usuwany, bo wtedy sam Windows jest już do niczego, nie można instalować poprawek bezpieczeństwa, ani Office, po prostu jakby system się rozleciał. Może zamiast usuwać, lepiej go wyłączyć albo zrobić edycje Lite (tak jak w poprzedniej wersji 2018- gdzie w wersji Lite Windows Update był i działał, tu z kolei w edycji 2019 w wersji Lite- Wszystko wygląda jakby Ultra lite z edycji 2018, nawet Windows Update nie ma) Może dodasz do następnej wersji JG8.1 Pro taką wersję Lite (bez niczego, ale z Windows Update, tzn: wszystko usunięte, ale Windows Update jest) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 @kubasinski70 - nikt Ci nie każe używać wersji Lite, zostań przy pełnej jak przede wszystkim zależy Ci na bezpieczeństwie. Poza tym wcześniej były 3 wersje moda, teraz 2 - autor sam zdecydował (uwzględniając głosy użytkowników) co zostawi, a co wytnie z danej wersji moda. Ja na przykład jestem zadowolony z pracy Srom-otnika, praktycznie nie mam zastrzeżeń, teraz na wersji "okrojonej" bez problemu działają np. programy CAD. Inna sprawa - w "okrojonym" modzie nie wszystkie łatki poprawnie się zainstalują - jak ma nastąpić update komponentu który został wycięty? A na nową wersję pewnie poczekasz do następnego roku, autor ma przecież życie osobiste, nie zrezygnuje z rodziny i pracy aby spełniać Twoje życzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbielak012 Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 3 godziny temu, kubasinski70 napisał: Dlaczego w wersji Lite usunięto Windows Update ???? Moim zdaniem moduł Windows Update nie powinien być usuwany, bo wtedy sam Windows jest już do niczego, nie można instalować poprawek bezpieczeństwa, ani Office, po prostu jakby system się rozleciał. Może zamiast usuwać, lepiej go wyłączyć albo zrobić edycje Lite (tak jak w poprzedniej wersji 2018- gdzie w wersji Lite Windows Update był i działał, tu z kolei w edycji 2019 w wersji Lite- Wszystko wygląda jakby Ultra lite z edycji 2018, nawet Windows Update nie ma) Może dodasz do następnej wersji JG8.1 Pro taką wersję Lite (bez niczego, ale z Windows Update, tzn: wszystko usunięte, ale Windows Update jest) Moim zdaniem właśnie bez windows update windows ma sens, bo Ci niepotrzebny proces nie obciąża systemu i magazyn poprawek można spokojnie wyciąć. Generalnie możesz też instalować poprawki ręcznie za pomocą tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SivajGaming Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 Witam, chciałbym się zapytać czy na wersji lite mozna instalować offica (chodzi mi o tego od M$, konkretnie wersja 2k16)?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 Można, sam wrzuciłem v2016 i jest OK SivajGaming likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarion Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 4 godziny temu, kubasinski70 napisał: Dlaczego w wersji Lite usunięto Windows Update ???? Moim zdaniem moduł Windows Update nie powinien być usuwany, bo wtedy sam Windows jest już do niczego, nie można instalować poprawek bezpieczeństwa... Windows Update ? Poprawki bezpieczeństwa ? A na co to komu ??? Używam modów SROM-otnika od czasów Gimnazjum czyli od 12 lat,NIGDY nie instalowałem żadnych łatek.I do dzisiaj jestem bezpieczny . Layon likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SivajGaming Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 Można, sam wrzuciłem v2016 i jest OKDziękiWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SivajGaming Posted March 5, 2019 Report Share Posted March 5, 2019 Na dysku C: zainstalowałem: 7zip aero glass jDownloader2 Kilka Visual C++ Firefox 65 I użyłem skryptu do optymalizacji SSD. Wyniki są zaskakujące: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał: 3. Nie używać ŻADNYCH dodatkowych optymalizatorów Zazwyczaj jako antywirusa instaluję 360 Total Security. Program ma wbudowany optymalizator. Rozumiem, że instalując JG8.1 powinienem zmienić antywirusa na wersję pozbawioną tych dotychczas przydatnych funkcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 1 godzinę temu, netis7 napisał: Zazwyczaj jako antywirusa instaluję 360 Total Security. Program ma wbudowany optymalizator. Rozumiem, że instalując JG8.1 powinienem zmienić antywirusa na wersję pozbawioną tych dotychczas przydatnych funkcji? Nie musisz zmieniać anywirusa po prostu nie używaj tych narzędzi w 360TS lub najlepiej wgraj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub któryś z poniższych antywirusów [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a najlepiej zakupić płatny produkt np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 1. Instaluję wersję pełną. Zatrzymuje się na oknie Logowanie na koncie Microsoft. Nigdy konta nie miałem i nie chce mieć... Co mam zrobić? 2. Czy w czasie instalacji mam coś ustawiać w tych usługach typu "Windows Update - pobieraj aktualizacje" bo tak idzie domyślnie PS: Co ciekawe wcześniej miałem oryginalny Windows 10 w systemie MBR, a ten wymaga UEFI co zresztą jest zgodne z moimi założeniami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 48 minut temu, netis7 napisał: Zatrzymuje się na oknie Logowanie na koncie Microsoft. Nigdy konta nie miałem i nie chce mieć... Co mam zrobić? W czasie instalacji odłącz net-a, po utworzeniu konta lokalnego możesz podłączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 Oj tam od razu odłączasz kabel, przecież podczas instalacji jest wybór jakiego rodzaju chce się konto, oczywiście trzeba czytać ze zrozumieniem tekst na ekranach, które ma się przed sobą. Małym druczkiem..., bo dużym - proponują konto M$, ale omijając to, instalator kieruje nas do utworzenia konta lokalnego mbielak012 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 Nie działa "uśpij", czy to zamierzone czy mam tylko ja. Czy można to jakoś włączyć. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 4 godziny temu, stens napisał: W czasie instalacji odłącz net-a Skorzystałem z tej porady - drobnego druczku nie widziałem - oczy już nie te...;) 2 godziny temu, stens napisał: Nie działa "uśpij", czy to zamierzone czy mam tylko ja. Czy można to jakoś włączyć. Nie wiem jak działa przycisk uśpienia ale jest dostępny pod prawym klawiszem na pulpicie. W menu jest nieaktywny. Ja korzystam z hibernacji. Nie widzę różnicy w działaniu tych 2 opcji zamknięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 Dziękuję za wyłapanie buga! Plik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podmień w WINDOWS\System32\OZ PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheX4s3 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , w wersji pełnej u koleżki nie działają style nawet na domyślnych ustawieniach usług .. ja mam lite u mnie aero styl chodzi a na full niet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 3 minuty temu, TheX4s3 napisał: @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , w wersji pełnej u koleszki nie dzialaja style nawet na domyslinych ustawieniach .. ja mam lite u mnie aero styl chodzi a na full niet Może ściągnął poprawkę, która to robi. Normalnie po zainstalowaniu systemu musi to działać. Wystarczy poszukać UltraUXThemePatcher i po bólu. Lite zostało wykrojone z Full'a... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheX4s3 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 3 minuty temu, srom-otnik napisał: Może ściągnął poprawkę, która to robi. Normalnie po zainstalowaniu systemu musi to działać. Wystarczy poszukać UltraUXThemePatcher i po bólu. on sobie wu wywalił całkowicie jakimś skryptem z neta zaraz po instalacji systemu ok to mu powiem niech sobe patcha wgra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 7 minut temu, TheX4s3 napisał: on sobie wu wywalił całkowicie jakimś skryptem z neta zaraz po instalacji systemu ok to mu powiem niech sobe patcha wgra Aha, nie mam pytań... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: podmień w WINDOWS\System32\OZ dzięki, działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 1. Po zainstalowaniu mam Explorator w wersji Win7. Chciałem przywrócić wersję z Win8.1 i uruchomiłem skrypt Explorer 10.cmd. Zmienia o tylko tyle że dodaje że dodaje na dole jeszcze jeden "pasek" z wyborem "widoku" (duże ikon, szczegóły) 2. Nie działa regulacja jasności z klawiatury. Czy mam szukać sterowników na stronie producenta czy jest jakiś ficzer do tego? (ps: na początku regulacja w ogóle nie działała - dopiero jak podłączyłem neta to chyba coś ściągnął w tle?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 2 godziny temu, netis7 napisał: Nie wiem jak działa przycisk uśpienia ale jest dostępny pod prawym klawiszem na pulpicie. W menu jest nieaktywny. Ja korzystam z hibernacji. Nie widzę różnicy w działaniu tych 2 opcji zamknięcia. Hibernacja zapisuje stan Systemu na dysku, a "uśpij zapisuje w pamięci Ram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 30 minut temu, netis7 napisał: Nie działa regulacja jasności z klawiatury. Czy mam szukać sterowników na stronie producenta czy jest jakiś ficzer do tego? (ps: na początku regulacja w ogóle nie działała - dopiero jak podłączyłem neta to chyba coś ściągnął w tle?) Do działania tego bajeru potrzebny jest pewnie sterownik (nie wiem, czy domyślnie system obsługuje samodzielnie tę funkcję, chyba nie). Jeśli mimo zainstalowania sterownika+restart, nie działa, wówczas należy sprawdzić na ustawieniach domyślnych Optymalizatora. Jeśli tak, to warto później spróbować wyłączyć w Optymalizatorze zbędę funkcje i na bieżąco po zatwierdzaniu kolejnych proponowanych opcji - badać regulację jasności. PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netis7 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 Po restarcie coś mi chce ściągać: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 11, 2019 Author Report Share Posted March 11, 2019 a internet działa? Ma pobrać komponenty do pełni szczęścia, nie blokować tego. Jeśli jest internet, to jest coś namieszane przez Ciebie, bo to zawsze działa nawet bez sterowników grafiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts