nudzija 111 Posted November 23, 2020 Report Share Posted November 23, 2020 @szymibtw 2009 = 20H2 i oto pewnie srom-otnikowi chodziło albo chce zrobić obydwie Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,628 Posted November 23, 2020 Author Report Share Posted November 23, 2020 Pomyliłem się, chodzi mi oczywiście o najnowszy oficjalny build, czyli 20H2. PZDR! Quote Link to post Share on other sites
John Marston 9 Posted November 23, 2020 Report Share Posted November 23, 2020 Pomyliłem się, chodzi mi oczywiście o najnowszy oficjalny build, czyli 20H2. PZDR!@srom-otnik a ile ci może zająć zmodowanie 20H2?Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Franz Maurer 4 Posted November 23, 2020 Report Share Posted November 23, 2020 W dniu 22.11.2020 o 15:55, srom-otnik napisał: Hehe, JG7 jest najlepszy, tuż po nim lub ex aequo - JG8.1, a później długo, długo, długo nic i gdzieś tam na końcu peletonu są te moje upośledzone pokraki JG10. Tak to widzę Haha, ok dziękuje Ci serdecznie za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
okoń 0 Posted November 24, 2020 Report Share Posted November 24, 2020 Drodzy forumowicze,Podpowie ktoś dlaczego nie chcą mi się zainstalować dwie aktualizacje KB4586845 - błąd 8024200D oraz KB3027209 - błąd 800F0922. Próbowałem rozwiązać problem przy pomocy Googla i forum, ale nie udało się.Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kaminskigdynia 15 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 10 godzin temu, okoń napisał: Drodzy forumowicze, Podpowie ktoś dlaczego nie chcą mi się zainstalować dwie aktualizacje KB4586845 - błąd 8024200D oraz KB3027209 - błąd 800F0922. Próbowałem rozwiązać problem przy pomocy Googla i forum, ale nie udało się. Będę wdzięczny za pomoc. Bo na tym systemie nie aktualizuje się, bo psują usprawnienia sromotnika Quote Link to post Share on other sites
balusiek 27 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał: 2. Wersję pełną systemu można aktualizować. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku. Quote Link to post Share on other sites
okoń 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Bo na tym systemie nie aktualizuje się, bo psują usprawnienia sromotnika Aktualizacji było wiele. Zainstalowały się wszystkie z wyłączeniem dwóch wcześniej wspomnianych. Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
franekfranek 28 Posted December 8, 2020 Report Share Posted December 8, 2020 Dołączyłem do grona użytkowników JG8 ok 2 tyg temu! System malina, działa szybciej niż JG7... ale jednocześnie przeszedłem z dysku SSD mSATA na SSD NvME. Zatem nie potrafię obiektywnie potwierdzić o ile jest faktycznie szybszy. Działa niemal jak chciałem w cyklu mig-mig ! Okna otwierają się szybko i bez zbytecznej zwłoki. Internety i przeglądarki FF również. Zatem serdecznie Ci dziękuje ! A teraz grzechy JG8 1 nie można wysunąć niektórych urządzeń, np dysku HDD podpiętego przez przewód/adapter USB-mSATA, do momentu kiedy nie doinstalowałem sterowników czy jakoś tak problem był również z usunięciem pendraków... po prostu nie było opcji usuń z PPM na pasku szybkiego uruchamiania, dopiero przez mój komputer i z ppm wysuń (podobną sugestię zgłaszałem co do JG7) 2 nadal trzeba potwierdzać usuwanie plików, odptaszkowanie niczego nie zmienia, dopiero instalacja skryptu w rejestrze... (też zgłaszałem w JG7) 3 na profilu użytkownika bez praw administratora nie działa "czyszczenie" z narzędzi ppm, nie można również usunąć skrótów programów dodanych do pulpitu w trakcie instalacji 4 czasami trzeba kliknąć ikonkę "dostęp do internetu" żeby komputer połączył się z siecią wi-fi, zwyczajowo dzieje się to samoczynnie, znacznie szybciej niż w JG7 5 co myślisz o PrivaZer... można go używać podobnie jak CCleaner w domyślnych ustawieniach ? 6 jak wyłączyć czarne duże powiadomienia wysuwane z prawej strony ekranu ? 7 podobnie jak w JG8 przy próbie otwarcia pliku *.jpg system zglasza komunikat "przeglądarka fotografii ssytemu windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu nie wystarczającej ilości dostępnej pamięci... " są to zwykłe zdjęcia ze smartfona 4-8 MB każde. 8 antywirus Eset zgłasza regularnie komunikat "Inicjowanie obsługi centrum zabezpieczeń systemu windows nie powiodło się" 9 co do opcji wydajności , czy warto zmieniać coś w ustawieniach domyślnych gdzie ustawione jest automatycznie zarządzaj rozmiarem pliku stronicowania ? W trakcie operacjach usuwania i dodawania ok 10000 zakładek firefox, przeglądarka wykorzystuje jedynie do ok 2,5 GB z 16 GB RAM oraz procesor tak do 30 %... tym samym zawiesza się na dobre kilka minut. poza tym działa w miarę szybko. 10 odtwarzacz VLC player zrzucony na pasek, przy próbie zatrzymania, uruchomienia lub przeskoczenia o utwór w przód / w tył co jakiś czas nie reaguje na przyciśnięcia... jakby ich nie rozpoznawał i natychmiast znika. Ponowne wyświetlenie działa już prawidłowo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście powyższe grzechy mają wyłącznie na celu ulepszenie produktu, daleki jestem od skarg i pretensji Jeszcze raz chylę czoło przed tym wyjątkowej klasy produktem !!! Quote Link to post Share on other sites
nudzija 111 Posted December 8, 2020 Report Share Posted December 8, 2020 @franekfranek 10. ja do słuchania muzyki używam winampa albo windows media player 9. ustaw sobie na sztywno np. 2048-2048 8. sprawdź usługe centrum zabespieczeń 7. mi jeszcze ani razu nie wyskoczyło 6. wyłącz autoodtwarzanie 5. ja używam tylko dism++ i czyszczenie 4. nie miałem takiego problemu 3. pewnie potrzebuje praw administratora 2. ja zawsze ustawiam zaptaszkowane 1. też tak miałem z pendrive jorg35, franekfranek and mirekpsp like this Quote Link to post Share on other sites
franekfranek 28 Posted December 17, 2020 Report Share Posted December 17, 2020 Dzięki, poproszę jeszcze o odpowiedź od Sromotnika Przy okazji nowy problem: Quote Link to post Share on other sites
Spidi 4 Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 Ma ktoś pomysł jak zainstalować aplikację Lenovo Ventage (obsługa funkcji laptopa - zarządzenie trybem pracy, baterii) na windows 8.1? Aplikacja domyślnie jest dla windows 10, a pobiera się ją z windows store. Aktualnie tylko i wyłącznie fakt ten powstrzymuje mnie przed przejściem na windows 8.1 (z którego korzystałem na poprzednim komputerze). Quote Link to post Share on other sites
janek917 23 Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 Onekeyoptimizer lub Lenovo Energy Management Driver A coś takiego nie bedzie działało ? Quote Link to post Share on other sites
Spidi 4 Posted December 24, 2020 Report Share Posted December 24, 2020 14 godzin temu, janek917 napisał: Onekeyoptimizer lub Lenovo Energy Management Driver A coś takiego nie bedzie działało ? Niestety nie. Quote Link to post Share on other sites
pawdem81 1 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 Jest jakiś system 8,1 na 32 bity? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 210 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 @pawdem81 Quote Link to post Share on other sites
pawdem81 1 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 4 minuty temu, zdzisiek24 napisał: @pawdem81 szukam moda , mam słabego lapka Quote Link to post Share on other sites
adonx 47 Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 @pawdem81 dziwny z ciebie człowiek,piszesz z moda @srom-otnik-a i szukasz moda sam nie wiesz co ty chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Mario80 3 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Witam. Próbuje odpalić maszynę virtualną na tym systemie, jednak maszyna nie widzi żadnej karty sieciowej (lan i WiFi). Jak to rozwiązać.? Quote Link to post Share on other sites
franekfranek 28 Posted January 3 Report Share Posted January 3 (edited) Kolejne uwagi dla Szanownego Mistrza systemów, kontynuacja wpisu z 8 grudnia: 11 Dism w trakcie czyszczenia WinSxS zgłasza błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 12 jakiś czas temu po którymś czyszczeniu opcja "pokaż ukryte pliki z PPM" zaczęła generować błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 13 czy na pewno indeksowanie powinno być uruchomione, po wyborze tuż po instalacji ustawień dla dysku systemowego SSD ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To marginalne błędy, z którymi da się żyć. Poza tym system działa bez zastrzeżeń i cieszy ! Jeszcze raz dzięki ! Edited January 3 by franekfranek Quote Link to post Share on other sites
adonx 47 Posted January 3 Report Share Posted January 3 @franekfranek najlepiej dla ciebie będzie zrobić własnego moda a nie uczepiłeś się moda @srom-otnik-a. jorg35 likes this Quote Link to post Share on other sites
jorg35 17 Posted January 3 Report Share Posted January 3 @adonx bo to taka pijawka co chce zbić jakiś kapitał na czyich błędach. @nudzija już mu odpisał ale on ciągle swoje pije. Quote Link to post Share on other sites
pawdem81 1 Posted January 4 Report Share Posted January 4 W dniu 26.12.2020 o 20:24, adonx napisał: @pawdem81 dziwny z ciebie człowiek,piszesz z moda @srom-otnik-a i szukasz moda sam nie wiesz co ty chcesz. Mody Srom-otnika testuję od lat są świetne, teraz szukam coś na 8.1 ale 32bity, obecnie widzę dostępne na 64 bity, z racji że nie ma nic od Sromotnika na 8.1 32 zainstalowałem Win JG7 ThinPC x86 ale brak sterownika do lan Quote Link to post Share on other sites
Franz Maurer 4 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Dlaczego gdy odpalam muzykę w Audiacity i przewijam bądź dam stop to słyszę takie "drrrrr" przez chwilę ? tak samo dzieję się na winampie ale jak wyłączę program z grającą muzyką przy przewijaniu nie ma problemu. Wczoraj zainstalowałem ten system, ale pamiętam, że kiedyś nie było takiego problemu. problem naprawiony, wallpaper engine i tapeta tak powodowała, działała wtedy gdy była grana muzyka i robiła takie zamieszanie Quote Link to post Share on other sites
jnm 41 Posted January 12 Report Share Posted January 12 W dniu 22.11.2020 o 15:55, srom-otnik napisał: Hehe, JG7 jest najlepszy, tuż po nim lub ex aequo - JG8.1, a później długo, długo, długo nic i gdzieś tam na końcu peletonu są te moje upośledzone pokraki JG10. Tak to widzę który ? "Win JG7 ThinPC", czy - "Win JG7 x64 Final", czy może - "Win JG7 Embedded Standard x64" określ się !.. Quote Link to post Share on other sites
PanMicz 0 Posted January 13 Report Share Posted January 13 4. System nieaktywowany - należy podać swój klucz. Jeżeli nie mam swojego klucza ? Przepraszam będę robił to pierwszy raz w życiu. Quote Link to post Share on other sites
smaug123 1 Posted January 13 Report Share Posted January 13 6 minut temu, PanMicz napisał: 4. System nieaktywowany - należy podać swój klucz. Jeżeli nie mam swojego klucza ? Przepraszam będę robił to pierwszy raz w życiu. użyj kms - a jak coś Quote Link to post Share on other sites
Franc 236 Posted January 13 Report Share Posted January 13 @PanMicz - To instalujesz bez klucza (pomijasz), a później aktywator Quote Link to post Share on other sites
PanMicz 0 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Mam klucz z mojej Visty przejdzie to ? Quote Link to post Share on other sites
Widzior 593 Posted January 13 Report Share Posted January 13 10 minut temu, PanMicz napisał: Mam klucz z mojej Visty przejdzie to ? tak, tak, mój klucz z DOS'a 6.22 też przeszedł jak przecinak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts