Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, srom-otnik napisał:

Daje sobie 2 tygodnie abstynencji od komputera, na początku marca zainstaluję w10 i będę powoli badał temat.

Wypalenia dostaniesz :D Ma sie prywatne życie też . A nie tylko modowanie windowsa .... Dajcie żyć i nie sr*cje postami ,kiedy wyjdzie mod a mod xd

Posted
14 godzin temu, srom-otnik napisał:

Hej!

Jak sytuacja? Możemy uznać system za final?

Dziękuje za system.
Zainstalowany na lapku Lenovo , instalacja i eksploatacja bez najmniejszych problemów.
Używam twoich modów już parę lat pamiętam Win JG v2014 Micro to była rakieta.

Posted
1 godzinę temu, Grampian napisał:

pamiętam Win JG v2014 Micro to była rakieta.

Tak, to była najszybsza pełnofunkcjonalna modyfikacja XP. Dziś te prędkości są nieosiągalne, niestety.

Hlip, hlip

Posted
22 godziny temu, srom-otnik napisał:

Hej!

System wersję "lite" zainstalowałem na 8 letnim laptopie, instalacja i uruchomienie bez najmniejszych problemów z wifi. Zainstalowałem bez problemu wszystkie sterowniki i programy, które używam, praca na Systemie REWELACJA.

Moim zdaniem Systemy Windows 7 i Windows 8.1 powinny być "final".

Mam malutkie pytanie, jak usunąć strzałki ze skrótów, skrypt z naszej strony nie działa.

Posted
W dniu 17.02.2019 o 17:47, srom-otnik napisał:

Hej!

Doprecyzuj proszę poniższe kwestie poruszone w dwóch postach gdyż sam jestem ciekaw:

1. z wątku dla poprzedniej wersji od użytkownika @ValNar:

Przeczytałem każdy post z tych 16 stron... zrobiłem notatki... i wychodzi na to, że zainstaluję kolejną wersję moda, ale może komuś się przyda (szczególnie do wersji 'Ultra Lite' oraz 'Core'):

1. Problem z instalacją programu -- włączyć tymczasowo konfigurację domyślną w 'Optymalizatorze Usług'.
2. Problem z instalacją 'Visual C++' -- włączyć usługę 'TrustedInstaler'.
3. Problem z wejściem do 'Ustawienia komputera' -- włączyć usługę 'WSService' (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WSService -> Start -> 3).
4. Problem z instalacją ESET może wynikać z usunięcia modułu zdalnego (m.in. usługa 'TermService').
5. Starsze gry mogą wymagać 'DirectPlay' (Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -> Składniki starszej wersji -> DirectPlay).

p.s. SROM-otnik kolejna wersja uwzględnia powyższe problemy? 

2. z obecnego wątku w temacie nakładającym się od użytkownika @enterprise2000

13 godzin temu, enterprise2000 napisał:

Ja mam jedną uwagę. Po optymalizacji skryptami, usługa TrustedInstaller (instalator modułów systemu windows) zostaje całkowicie wyłączona. Lepiej by było ustawić na uruchamianie ręczne.

Troszkę się nakombinowałem, dlaczego różne programy wywalały błędy prze instalowaniu.

Pozdrawiam i czekam na moda 1903 :)

Posted

Jeśli instaluje się coś "grubszego" - jakiś kombajn multimedialny, CAD-y, pakiet Office'a, biblioteki systemowe, antywirusa, sprzęt: drukarki, skanery, telefon, dodaje się stery do tego, to zawsze dajemy usługi domyślne. Tak, lepiej zawsze, bo raz będzie to nie potrzebne, a raz okaże się, że jakiś soft/sprzęt "nie wchodzi", więc niech to będzie NORMA na Win JG. Wystarczy przeczytać opis z pierwszej strony wątku lub Instrukcję w TUNING. Po wszystkim - ustawia się usługi w Optymalizatorze. Koniec, kropka, tak działają moje modyfikacje. Taki na nie miałem pomysł i go konsekwentnie realizuje oraz udoskonalam. Nie uznaje uniwersalnej jednej konfiguracji usług, nawet super zoptymalizowanej. To za mało dla mnie. Można więcej i to daje Optymalizator. Niestety współczesne systemy nie są jeszcze na tyle inteligentne aby uruchamiały same z siebie odpowiedni pakiet usług, gdy jest potrzebny w danej chwili, po czym go wygaszały minimalizując obciążenie. Jest obecnie w tej kwestii coraz lepiej, ale to jeszcze nie to o czym mówię i marzy mi się odkąd zacząłem grzebać głębiej w systemach.

Do starszych wersji Win JG już się nie odnoszę, bo czas się z nimi pożegnać i zainstalować najnowsze.

PZDR!

sab3r, moszter, eidur and 1 other like this
Posted

Witam tak super system do tej pory używałem różnych modów ale ten wydaje się działa najlepiej :) no i jest najnowszy to wielki plus. Mam pytanie czy tu trzeba instalować pakiety Net Framework żeby gry i programy się nie wywalały jak coś brakuje ?

Posted

jeszcze prosił bym o wyjaśnienie żeby nic nie popsuć tzn cytuję :

Do instalacji aktualizacji Windows Update (tylko wersja pełna systemu), pakietu MS Office, wtyczek VB lub sterowników sprzętu należy włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb.

I właśnie czy ta czynność włączanie usług jest również potrzebna jak chcę korzystać z DISM++ ? czy przy dism++ nic nie muszę zmieniać w ustawieniach systemu ? nie znam się za bardzo na tym i nic nie chce poprzestawiać :)

Posted

Witam. Mam problem. Wczoraj sparowałem słuchawki bluetooth i działały normalnie. Dzisiaj już nie działają a pokazuje, że są sparowane... Dodatkowo usuwałem je i parowałem po kilka razy i wyskakuje mi komunikat głosowy, że sie sparowały po czym po chwili ze znow sa gotowe do sparowania... Wiecie może o co chodzi? Usługi wrzucam domyślne i dalej to samo... Ehhh

Posted
39 minut temu, SivajGaming napisał:

Witam. Jest tu może styl "Windows 7"?

Wszystko co potrzebne aby WIndows 8.1 przypominał pod względem wizualnym Windows 7 znajdziesz w TUNING\Wygląd który po instalacji jest na pulpicie 

Posted
Wszystko co potrzebne aby WIndows 8.1 przypominał pod względem wizualnym Windows 7 znajdziesz w TUNING\Wygląd który po instalacji jest na pulpicie 
Ok dzięki [emoji14]

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka