Jump to content

Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum


Recommended Posts

2 godziny temu, srom-otnik napisał:

I b. dobrze, że się nie zainstalowały, bo te akurat to są czysto telemetryczne. Mają się zainstalować tylko:

- do defendera

- duża comiesięczna do NET-a

- duża comiesięczna do zabezpieczeń

- ewentualnie narzędzie do sprawdzania robactwa

Tyle, resztę też udało mi się zainstalować pojedynczo, wybierając daną łatkę z listy i restart, bądź zamknięcie systemu. Nie poszły tylko 2 małe, oczywiście telemetryczne...

Problem w tym że u mnie te comiesięczne się nie zainstalowały

Zainstalowały się jedynie Defender  i MRT

Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, kamiloxf napisał:

Mi pomimo ustawienia domyślnego profilu usług w OU system nie jest w stanie zainstalować większości poprawek z WU przeszły raptem 2-3 z 12 a tak za każdym razem niepowodzenie konfiguracji w związku z czym nie widzę sensu aby pozostawiać moduł Windows Update w modach JG

Nie widzę sensu wydawać Windows'y jak mają problem z WU.

2 godziny temu, kamiloxf napisał:

Problem w tym że u mnie te comiesięczne się nie zainstalowały

Zainstalowały się jedynie Defender  i MRT

3 minuty temu, kamiloxf napisał:

Przez Dism idzie bez problemowo  :) Może warto dopisać do Instrukcji aby poprawki wgrywać przez dism ?

Spróbuj przez to -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], mi po pobraniu stąd wszystko ładnie się zainstalowało, a tak jak Ci też nie chciało przejść konfiguracji.

Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, kamiloxf napisał:

Mi pomimo ustawienia domyślnego profilu usług w OU system nie jest w stanie zainstalować większości poprawek z WU przeszły raptem 2-3 z 12 a tak za każdym razem niepowodzenie konfiguracji w związku z czym nie widzę sensu aby pozostawiać moduł Windows Update w modach JG

Osobiście cieszę się, że Srom-otnik pozostawił moduł WU w "pełnym" systemie - czasami zdarza się, że jakiś program potrzebuje go do poprawnego kontynuowania/zakończenia instalacji. Inną sprawą jest instalowanie łatek - zawsze zdarzy się (zwłaszcza po długim czasie od premiery), że jakaś poprawka "nie wejdzie" - z tym się trzeba liczyć podczas pracy z nawet minimalnie okrojonym modem, małe łatki trafiają w końcu do większych zbiorczych i "problem" narasta. W opisie powinna się znaleźć uwaga, którą dawniej Mr.T zamieszczał - WU używasz na własną odpowiedzialność, autor moda nie odpowiada za błędy z tego wynikłe.  

 

Link to post
Share on other sites
22 godziny temu, sebastian1992 napisał:

Witam. Udało mi się zainstalować system. Niestety nie przerzuciłem żadnych sterowników przed. W jaki sposób mogę sobie z tym poradzić bo nie widzi portów ani niczego. Pozdrawiam.

Teraz są tylko dwa rozwiązania poszukać na stronie producenta płyty głównej oraz karty graficznej np. AMD/NVIDIA (jeżeli taką posiadasz) sterowników do Winows'a 7 x64 i nagrać wszystkie sterowniki na płytę albo znaleźć płytki z sterownikami które zazwyczaj są w pudełkach od płyty główne oraz karty graficznej (jak nie posiadasz z jakiś przyczyn nie masz tego drugiego, to zostaje sposób pierwszy).

Link to post
Share on other sites
33 minuty temu, sebio napisał:

a ja mam pytanie zaintsalowalem ta wersje mna  lapku i jest problem ze skypem, i all player pilot nie umie sie zalogowac wylaczylem zapore, odinstalowalem  antywirusa a lapek poki co polaczony przez wifi macie jakies pomysly? 

Ja nawet na czystym systemie od MS mam z tym problem

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Lancinho napisał:

Witam mam problem z wgraniem ręcznie sterownika od kompresora w Asusie, wypieram Aktualizuj oprogramowanie sterownika wybieram lokalizacje i wywala System Windows nie może zainstalować sterownika...

Masz zainstalowaną wersję Lite czy Pełną Problem może wynikać z wywalonego WU ale nie mam pewności

Link to post
Share on other sites
26 minut temu, Lancinho napisał:

Hehe ale jaja a ja po necie z godzinę już szukałem jak to naprawić a wystarczyło wł Optymalizator :D Dzięki wielkie teraz pytanie co z tym sterownikiem bo dosyć ważny jest.

tu nie pomogę bo to może być problem braku Windows Update  w wersji lite ale spróbuj wgrać ten sterownik na domyślnym zestawie usług ewentualnie poszukaj sterownika z instalatorem i wtedy powinnieś widzieć kod błędu

Link to post
Share on other sites

O tym nie pomyślałem :D

ACPI\ATK0100

 

 

Poprawka znalazłem a myślałem ze nie ma do tego instalatora, dzięki za pomoc będę testował Windowsa.

 

Pytanie takie czy ten Optymalizator jak go wl na nowo nie popsuje mi Windows Live itd?

Czyszczenie jest lepsze niż Odkurzacz i CCleaner?

Link to post
Share on other sites
9 minut temu, Lancinho napisał:

Udało się naprawić jak pisałem w poście tylko jeszcze mam pytania zadane w poprzednim poście.

Po zainstalowaniu Sterowników\lub Bibliotek wchodzisz w Optymalizator i gdy zapyta czy wprowadzić domyślny zestaw usług klikasz NIE a potem odpowiadasz  na pytania według minimalnych potrzeb
(Domyślny zestaw usług służy do Instalacji Sterowników i innych ważnych elementów lub gdy jakiś program nie chce się zainstalować)
więc to nie popsuje twoich programów
Co do Tego czy czyszczenie jest lepsze to ja napiszę że jest wystarczające a z uwagi na to że to MOD to Odkurzacz\CCleaner mogą rozwalić pracę autora (Wpisy w rejestrze) i lepiej ich nie używać

Lancinho likes this
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information