adamkon Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 10 minutes ago, kamiloxf said: I rozwalić pół systemu bo ty tak mówisz ja podziękuje i wolę poczekać na odpowiedź autora Dobrze piszesz ; czekamy na odpowiedż autora ... Bez przesady ; jakie pół - tylko 1/50 to się łatwo da naprawić ... bazyliano likes this Quote
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Mam nadzieje że jest ktoś z Was co mi pomoże ten problem rozwiązać Quote
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 9 minut temu, Januszbb napisał: Mam nadzieje że jest ktoś z Was co mi pomoże ten problem rozwiązać w wolnej chwili postawię Eseta na Maszynie testowej z JG7 i pogrzebie o co mu chodzi Quote
adamkon Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 22 minutes ago, Januszbb said: Może ktoś z Was używa może Eseta internet security najnowszą wersje bo jeszcze mam taki problem że zdarzy się czasami że po restarcie komputera ikona Eset nie pojawia na pasku mimo że jest wpis w autostarcie że ma się pokazywać i mam tak też z ikoną połączenia sieciowego że też się nie pojawia czasami po restarcie może wiecie jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc bo pewnie funkcje czyszczenie lub tryb dla gier oraz optymalizator usług od autora nie powoduje tego że tak się dzieje. Takie rzeczy się zdarzają - nie pojawia się na pasku , ale działa . Przy następnym restarcie kompa jest wszystko OK . Quote
P4VL0 Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Wie ktoś może gdzie znajduje się optymalizator usług @srom-otnik w systemie? Jakaś ścieżka do tego? Quote
Franc Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 @P4VL0 - Tajne/Poufne - uszanuj pracę autora oraz jego prawa autorskie srom-otnik likes this Quote
P4VL0 Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 @Franc tzn. skrypt taki to ja mogę sobie sam napisać, bardziej chodzi mi o listę usług, które zostały użyte. Quote
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Wiem ale nie powiem srom-otnik likes this Quote
Franc Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 9 minut temu, P4VL0 napisał: @Franc tzn. skrypt taki to ja mogę sobie sam napisać, bardziej chodzi mi o listę usług, które zostały użyte. Mało jest w sieci poradników opisujących, które usługi można wyłączyć w systemie? Mam wrażenie, że chodzi Ci o gotową listę do jakiegoś "Kopiuj/Wklej" No, ale może się mylę .... srom-otnik likes this Quote
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 @srom-otnik A czy na twoich modach można używać uinstallerów programów typu revo czy jednak ich również nie zalecasz ? Quote
srom-otnik Posted January 17, 2019 Author Report Posted January 17, 2019 Raz używałem revo i nic nie zrobił złego. Miałem jakiś uparty program, nie chciał się odinstalować. Revo pięknie wyczyścił wszystko. Ale trzeba patrzyć we wpisy, które wyświetla program przed usunięciem. Najlepiej zrobić sobie kopię systemu na innej partycji wykonaną offline jakimś programem do tworzenia obrazów partycji. Ja na każdym z 3 dysków mam kopię, bo jak coś uwali archiwum którejś kopii, to zawsze jest kolejna działająca. Polecam Quote
bazyliano Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 hej, to już jest ostateczna wersja? czy będziesz jeszcze coś poprawiać? bo nie wiem czy już instalować, czy zaczekać kilka dni Pozdro Quote
zoxovsky Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Zasysyam, i zgrywam rufusem na pena. Dam znać jak zainstaluje bo ostatnią wersje JG nie hulała instalacja bo sie zawieszał na ekranie instalacji XD Quote
Franc Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 12 minut temu, bazyliano napisał: hej, to już jest ostateczna wersja? czy będziesz jeszcze coś poprawiać? bo nie wiem czy już instalować, czy zaczekać kilka dni Pozdro Ostateczna (poprawka już była), możesz ściągać i instalować Quote
srom-otnik Posted January 17, 2019 Author Report Posted January 17, 2019 Tak, tak, jak nie ma większych bugów, to uznajemy ją na przynajmniej pół roku za "produkt konsumpcyjny" Quote
zoxovsky Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Nie no tragedia @srom-otnik dlaczego po wejsciu w bootmenu na ekranie instalacja windowsa freezuje sie wszystko i stoi w miejscu? Kursor od myszki nie reaguje nawet nie widac go na ekranie i nawet klawiatura nie działa. Mam laptopa lenovo G50-30 a tak kurka wodna chciałem mieć ten system :/ Nie wiem juz co mam zrobic a normalnie na pena zgrywam to iso nic nie zmieniam tylko wskazuje na plik i startuje... Masz pomysl o co chodzi? :/ Quote
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Ja mam wise unistaler i chyba też jest ok jak revo ale sobie zrobilem wczesniej kopie systemu acronisem miałem bład przy odistalowaniu colina 2 Quote
Oczekk Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Jak zainstaluje to na tablecie Microsoft Surface 3 Pro, to będzie działało mi wszystko dotyk ekranu itd? Quote
razor1995 Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 W dniu 17.01.2019 o 22:40, Oczekk napisał: Jak zainstaluje to na tablecie Microsoft Surface 3 Pro, to będzie działało mi wszystko dotyk ekranu itd? Czytałeś pierwszy post? " 2. Usunięto - tablet z całą jego funkcjonalnością (w tym także klawiatura ekranowa); " Quote
szymibtw Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 W dniu 17.01.2019 o 12:02, kamiloxf napisał: System JG7 2019 Pro i Steam instaluje się bez problemowo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak włączyć ciemny motyw? Quote
kamiloxf Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 Pobrać z Neta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zawartość katalogu theme przenosisz do C\Windows\Resources\Themes oraz zmieniasz Nav Buttons Umieść je najlepiej również w Themes a następnie skorzystaj z aplikacji w tym folderze Pozostaje tylko w personalizacji wybrać dany motyw i tyle jakbyś potrzebował to instrukcja wideo tu bazyliano likes this Quote
szymibtw Posted January 19, 2019 Report Posted January 19, 2019 Dzięki przyjacielu system petarda. Zaraz będę instalował resztę softu i zobaczę czy all działa. No i jest problem... Nie można zainstalować sterownika do Asusa Xonara U7 MK 2... Jest na to jakiś sposób? Quote
szymibtw Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 0x80070643 taki błąd mi wyskakuje kiedy chcę zainstalować sterowonik do Asus Xonar U7 Mk2. Ktoś ma jakiś pomysł? Quote
kamiloxf Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Spróbuj w optymalizatorze usług przywrócić domyśny zestaw wgraj paczkę vc redist aio i zobacz wtedy Quote
szymibtw Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Już robiłem te usługi bo systemy mistrza znam już kupę czasu z paczka vc nie próbowałem. Wydaje mi się że może brakować net framework 4 którego nie mogę zainstalować... Jaka paczkę vc polecasz? Jeśli można to link poproszę Quote
Franc Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Przecież Net Framework jest w wersji 4.7.2 w tym modzie, nie musisz już tego instalować - prawdopodobnie podczas instalacji Xonar sprawdza moduł WU (który został wycięty) i wyrzuca błąd (miałem kiedyś coś podobnego z jednym programem CAD) Quote
kamiloxf Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 2 godziny temu, szymibtw napisał: Już robiłem te usługi bo systemy mistrza znam już kupę czasu z paczka vc nie próbowałem. Wydaje mi się że może brakować net framework 4 którego nie mogę zainstalować... Jaka paczkę vc polecasz? Jeśli można to link poproszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sam z niej korzystam od dłuższego czasu Quote
szymibtw Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 1 godzinę temu, Franc napisał: Przecież Net Framework jest w wersji 4.7.2 w tym modzie, nie musisz już tego instalować - prawdopodobnie podczas instalacji Xonar sprawdza moduł WU (który został wycięty) i wyrzuca błąd (miałem kiedyś coś podobnego z jednym programem CAD) A znalazłeś na to sposób? Quote
moszter Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 1 godzinę temu, Franc napisał: Przecież Net Framework jest w wersji 4.7.2 w tym modzie, nie musisz już tego instalować - prawdopodobnie podczas instalacji Xonar sprawdza moduł WU (który został wycięty) i wyrzuca błąd (miałem kiedyś coś podobnego z jednym programem CAD) Ale nie tylko .NET Framework system stoi, szczególnie potrzebne są Visual C++ może kolega źle zdiagnozował. Quote
Recommended Posts