Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum

Recommended Posts

Czy jest jakaś możliwość zainstalowania tego systemu na nowym czipsecie am4 ? przy kończeniu instalacji należy wpisać nazwę użytkownika, problem jest że wpisaniem bo nie działa ani mysz ani klawiatura. 

Udało mi się wpisać jakoś nazwę kopiuj - wklej podpiętą myszką pod ps2 ale jak tylko odpala się system to nie widzi klawiatury ani myszki.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podaj model płyt głównej lub z strony producenta pobierz sterowniki do USB 3.0 / 3.1, by było lepiej jak byś zintegrował serowniki do USB 3.0 / 3.1 przed instalacją to byś się nie musiał tak bawić.

potrzebuje likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Model to MSI B450 Tomahawk pod ryzena

Właśnie próbowałem ściągnąć jeszcze raz obraz ale jest limit na MEGAUPLOAD i mam 92%, chciałem zrobić jakoś tym Rufus'em obraz wraz z tym msi programem ale do końca nie wiem jak się do tego zabrać :/

 

@moszter powiedz mi czy jak już udało mi się nazwać użytkownika metodą kopiuj wklej (wyciąłem z nazwy komputera samo Komp) i włączyłem system to mogę teraz zainstalować sterowniki 3.0 z windowsa ? mam myszkę ps2 i nie wiem czy to zadziała

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, potrzebuje napisał:

Model to MSI B450 Tomahawk pod ryzena

 

@moszter powiedz mi czy jak już udało mi się nazwać użytkownika metodą kopiuj wklej (wyciąłem z nazwy komputera samo Komp) i włączyłem system to mogę teraz zainstalować sterowniki 3.0 z windowsa ? mam myszkę ps2 i nie wiem czy to zadziała

Do końca nie wiem jak to zrobić, bo żadnego pendrive nie podłączysz i chyba się nie łączy z internetem, a jak by się łączył to możesz przy pomocy klawiatury ekranowej spróbować pobrać sterowniki do USB 3.0 / 3.1, albo z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo stąd:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

potrzebuje likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

To zostaje mi tylko zrobić boot z pendrive + wrzucić do tego ten program od msi, jutro pobawię się w to może się uda ;)

 

@moszter jak już jesteś to może wiesz co może być problemem przy instalacji sterowników do systemu win 10 LTSB od stromotnika ?

karta rtx 2060 ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 godzin temu, potrzebuje napisał:

To zostaje mi tylko zrobić boot z pendrive + wrzucić do tego ten program od msi, jutro pobawię się w to może się uda ;)

 

@moszter jak już jesteś to może wiesz co może być problemem przy instalacji sterowników do systemu win 10 LTSB od stromotnika ?

karta rtx 2060 ?

 

 

Niestety nie korzystałem z żadnych wersji / modyfikacji zdychy, jeżeli będzie jeszcze potrzebne to niebawem zrobię mirror z JG7.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Spróbuj zintegrować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

 

A tutaj podobne tematy z rozwiązaniami instalacji systemu win7:

 

potrzebuje likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, zainstalowałem JG HP x64. Po odpaleniu optymalizatora usług i ustawieniu go na domyślne ustawienia, znikła ikona sieci. Nie da się jej włączyć. Czasami się pojawią ikona połączenia lan, ale z czerwonym X. Internet oczywiście działa cały czas po wifi. Jak to naprawić?

a61bfc90ac7e2395f02a89b8d0ab86e8.jpg47165c622338a60d742f35bd1287af60.jpg

 

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Daviteusz napisał:

Witam, zainstalowałem JG HP x64. Po odpaleniu optymalizatora usług i ustawieniu go na domyślne ustawienia, znikła ikona sieci. Nie da się jej włączyć. Czasami się pojawią ikona połączenia lan, ale z czerwonym X. Internet oczywiście działa cały czas po wifi. Jak to naprawić?

 

 

 

 

 

Spróbuj zrestartować explorer.exe ;) PPM i Restart Explorera ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Był, w innym wątku i bez rozwiązania. Ikona znika sobie kiedy chce. Dla mnie to w sumie nie problem, ale właściciel nie może się obejść bez tego

 

No nic, muszę mu wrzucić w10. Tam działało normalnie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Daviteusz napisał:

Witam, zainstalowałem JG HP x64. Po odpaleniu optymalizatora usług i ustawieniu go na domyślne ustawienia, znikła ikona sieci. Nie da się jej włączyć. Czasami się pojawią ikona połączenia lan, ale z czerwonym X. Internet oczywiście działa cały czas po wifi. Jak to naprawić?

Też miałem ten sam problem, restarty również nie pomagały, więc tak zostawiłem bo mi też aż tak to bardzo nie przeszkadzało.

Ale jakieś tydzień temu użyłem (w brew zaleceniom Sromotnika) Wise Care 365 na domyślnych ustawieniach i problem znikł.

Od tej pory nie mam problemu z żadnymi ikonkami w pasku zadań.

Daviteusz likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minut temu, Fox.Vip napisał:

Też miałem ten sam problem, restarty również nie pomagały, więc tak zostawiłem bo mi też aż tak to bardzo nie przeszkadzało.

Ale jakieś tydzień temu użyłem (w brew zaleceniom Sromotnika) Wise Care 365 na domyślnych ustawieniach i problem znikł.

Od tej pory nie mam problemu z żadnymi ikonkami w pasku zadań.

@srom-otnik nie zakazuje używania czego chcesz, tylko on pisze że takie program są przez niego nie wskazane, bo mogą coś na modzić w jego modyfikacji i potem ludzie będą tu pisali że im coś nie działa lub system zwolnił itd. itp.

 

Ja na przykład na każdym komputerze / systemie, instaluje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (odpowiedni pod dany system) i nimi czyście oraz optymizuje system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minut temu, Fox.Vip napisał:

Też miałem ten sam problem, restarty również nie pomagały, więc tak zostawiłem bo mi też aż tak to bardzo nie przeszkadzało.

Ale jakieś tydzień temu użyłem (w brew zaleceniom Sromotnika) Wise Care 365 na domyślnych ustawieniach i problem znikł.

Od tej pory nie mam problemu z żadnymi ikonkami w pasku zadań.

 

Podziałało, nigdy bym na to nie wpadł. Dzięki bardzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Daviteusz napisał:

Podziałało, nigdy bym na to nie wpadł. Dzięki bardzo.

Nie ma za co...:) 

Sam nie wiedziałem że ten program może rozwiązać ten problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 31.03.2019 o 21:35, Gothan napisał:

Mam problem z kontem użytkownika. System po zainstalowaniu działa znakomicie, mam zwykłe konto użytkownika oprócz konta administratora. Wystarczy uruchomić plik Czarne ikony JG7 i działa tylko konto administratora, przy próbie zalogowania się bądź przełączenia na zwykłe konto - czarny ekran. W menedżerze zadań tylko kilka procesów, brak explorer. exe i nie można go uruchomić (komunikat o braku pliku bądź uprawnień). Jakiś pomysły jak w zrobić czarne ikony i żeby wszystko działało?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zainstalowałem właśnie i testuje, system rzeczywiście chodzi lepiej i żwawiej, a w grze tj. Albion Online nie zauważyłem wzrostu płynności.

 

Goły system zaraz po instalacji zajmował mi 730 mb ramu na 4GB jakie mam dostępne.

Uruchomionych usług 26 po zainstalowaniu sterownika i gry równe 30 w raz z przeglądarką, pisząc ten post na Forefox 1,25gb ramu

 

Zrobione wszystko według instrukcji.

 

Jedyny problem jaki napotkałem to przy kombinacji ALT + TAB aby przełączyć się z okna gry na przeglądarkę wyskoczył BL i reset, teraz już wszystko ok nie wyem co było przyczyną.

 

Narazie jest ok. Zobaczymy co będzie dalej :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry jesli pytanie wyda sie glupie lub bez sensu ale: czy to normalne ze po instalacji ten windows zajmuje 17gb na partycji systemowej?? Strasznie duzo mi sie to wydaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, polipo napisał:

sorry jesli pytanie wyda sie glupie lub bez sensu ale: czy to normalne ze po instalacji ten windows zajmuje 17gb na partycji systemowej?? Strasznie duzo mi sie to wydaje.

Tyle zajmują systemy w dzisiejszych czasach.

A tutaj masz screen'y jaka wersja ile zajmuje, tylko pamiętaj że screen'y są z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i 4 GB RAM'u, na rzeczywistym sprzęcie i przy większej ilości pamięci RAM będzie więcej zajmował, z względu czym więcej RAM'u tym większe te 2 plik img_582ecb5041cc8.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przeciesz autor pisze jak instalować Office

Cytat

1. Do instalacji aktualizacji Windows Update (tylko wersja pełna systemu), pakietu MS Office, wtyczek VB lub sterowników sprzętu należy włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posiada ktoś z was drodzy użytkownicy kartę graficzną od AMD z serii RX? Mam pytanie związane ze sterownikami do niej instalowanymi na tym systemie, chodzi mi o sterowniki "Adrenaline" Czy instalują się one tu normalnie? Obecnie siedzę na 8.1 od Sromotnika ale ze względu na upgrade sprzętu do właśnie karty RX (A przy okazji braku sterowników do 8.1 :() będę musiał zmienić system i zwyczajnie chciałbym się upewnić czy tutaj wszystko będzie w porządku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information