Jump to content

Win JG7 HP&Pro x64 v2019 - archiwum

srom-otnik

Recommended Posts

7 minut temu, srom-otnik napisał:

Tak, koniecznie, zrobię tak jak w JG7 - w tuning będzie stosowna paczka

Chodzi mi o to aby wszystko było w ciemnej kolorystyce Prawoklik,Pasek startu,Explorator Plików w skrócie chodzi mi abyś wrzucił ten motyw [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + te twoje ikonki

Paczki Microsoft Visual B/C++/F#/J#, DLL itd.

RuntimePack_x86_x64.exe + RuntimePack_Lite_x86_x64.exe

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

Download wersji Full i Lite

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

----------------

VBCRedist_AIO_x86_x64.exe + VBCFJRedist_AIO_x86_x64.exe

Download w/w paczek bez logowania

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

VisualCppRedist_AIO_x86_x64.exe

Download w/w paczek bez logowania

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

Basic Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + Basic Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

AIO Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + AIO Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe

----------------

CRT Appx Desktop Bridge [LC] by Wilenty 2018-09-30.exe + CRT Appx Desktop Bridge [HC] by Wilenty 2018-09-30.exe

----------------

Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe + Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe

System postawiony, pracuje ( jak dla mnie idealnie ) no i te ciemne ikonki, super sprawa!!!

No ale... , problem z czyszczeniem jest nadal, wszystkie reguły i ustawienia z dodanych rozszerzeń do przeglądarki, czyści do zera???

Poza tym jednym problemem System Pierwsza Klasa!!! Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i Pozdrawiam!!!

Czekamy na opinie innych użytkowników czy też mają ten sam problem?

Dziwne z tymi regułami, pobrałem sobie wczoraj operę i sprawdziłem, gdzie są lokowane te wpisy i znalazłem plik .vbs - po zastosowaniu skryptu czyszczenia, u mnie nic nie skasowało. Chyba, że zapisuje to jeszcze w jakimś .txt, lub bardziej .log, ale to i tak nie powinno się dziać jak mówisz, bo wprowadziłem stary skrypt czyszczący, który podobno nic nie kasował.

PZDR!

To masz kilka wyjść:

1. Zmienić system

2. Nie używać czyszczenia systemowego tylko CCleanerem ustawionym domyślnie

3. Zmienić przeglądarkę (ja używam Slimjet'a i Firefoxa - żadnych rozszerzeń czyszczenie systemowe nie kasuje, dlatego nie wyłapałem tego faktu u siebie, a mam ublock origin i tłumacza)

Layon likes this

6 minut temu, srom-otnik napisał:

To masz kilka wyjść:

1. Zmienić system

2. Nie używać czyszczenia systemowego tylko CCleanerem ustawionym domyślnie

3. Zmienić przeglądarkę (ja używam Slimjet'a i Firefoxa - żadnych rozszerzeń czyszczenie systemowe nie kasuje, dlatego nie wyłapałem tego faktu u siebie, a mam ublock origin i tłumacza)

Systemu to nie zmienię bo jest za dobry!

Rozważę pozostałe zasugerowane rozwiązania.

Witam :) bardzo dobry system :) i szybki :) ale mam problem mam wersje professional x64 i nie mogę zainstalować Steam  mimo że mam włączone  w optymalizatorze usług  gdy będą jakieś problemy z jakimś programem to mam włączyć ale nadal nic to nie daje Bardzo Proszę o pomoc.

Mam antywirus Eset ale to chyba nie jest tego przyczyna

Jeszcze taki drobny problem po optymalizacji usług  system sam się nie zresetował musiałem go ręcznie restartować.

Co do Steamu, to się nie znam, bo unikam gier jak ognia i o Steamie wiem tylko, że coś takiego jest (ja to taki alkoholik/abstynent - jak wpadnę w cug to nie kończę)

A instrukcja pochodzi jeszcze sprzed kilku lat, kiedy faktycznie optymalizator był na konstrukcji skryptów: cmd+reg, więc NIE MA SIĘ RESTARTOWAĆ. Nawet nie wiedziałem, że pozostała w instrukcji taka staroć ;-D

piotrmix likes this

Rozumiem :) tylko jak używałem wcześniejszej wersji Pana systemu tej z marca 2018  :)  to Steam zainstalował się poprawnie :) i problemów nie było :) ale ja nie mam pretensji jak coś :) system chodzi bardzo szybko mam nadzieje że Eset nie powoduje tych problemów tylko szkoda bo mi na steamie trochę zależało Pozdrawiam :)

Ogólnie jestem z systemu zadowolony a już korzystam długo z Pana systemów i sobie je chwalę :) szybkość systemu  i usunięte " zapraszamy" i centrum akcji i inne rzeczy zbędne  to na duży + :) mnie to bardzo denerwowało w standardowej 7 :)

Może ktoś z Was używa może  Eseta internet security najnowszą wersje  bo jeszcze mam taki problem że zdarzy się czasami że po restarcie komputera  ikona Eset  nie pojawia na pasku mimo że jest wpis w autostarcie że ma się pokazywać  i mam tak też z ikoną połączenia sieciowego że też się nie pojawia czasami po restarcie  może wiecie jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc bo pewnie funkcje  czyszczenie  lub tryb dla gier oraz optymalizator usług  od autora nie powoduje tego że tak się dzieje.

2 minutes ago, kamiloxf said:

@srom-otnik
W instrukcji piszesz aby nie używać żadnych optymalizatorów w związku z tym mam jedno pytanie czy bezpiecznie mogę używać softu do odinstalowywania programów typu Revo Uninstaller lub Soft Organizer ?

Wystarczy na chwilę wyłączyć optymalizator @srom-otnik-a i można używać softu do odinstalowywania progsów .