srom-otnik Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Linki i obraz iso skasowane, wątek archiwalny moszter, oreo, Masełko221 and 29 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Sromotnie dzięki za moda. Jak upchniesz tą wersję to sobie pobiorę. Tego z wczoraj nawet nie zdążyłem pobrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gazeta Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Czy system posiada najnowsze aktualizacja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 15 minut temu, gazeta napisał: Czy system posiada najnowsze aktualizacja ? Przeczytaj opis w pierwszym poście - powinien "rozjaśnić" sprawę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gazeta Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 5 minut temu, Franc napisał: Przeczytaj opis w pierwszym poście - powinien "rozjaśnić" sprawę Dzięki już widzę. Chętnie przetestuje ten system, czy logowanie do bankowości będzie bezpieczne na nim ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zovar Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Czyli rozumiem, że stare iso będą miały się nijak do tego co nam srom-otnik teraz zaprezentuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 15, 2019 Author Report Share Posted January 15, 2019 Gotowe, mam nadzieję, że tym razem nie będzie żadnych problemów CloudX, G77 and moszter like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 23 minuty temu, srom-otnik napisał: Gotowe, mam nadzieję, że tym razem nie będzie żadnych problemów chcesz to podeslij ci UPne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 @srom-otnik A do 8.1 jesteś w stanie dorzucić kompletny ciemny motyw wraz z legendarnymi ikonami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gazeta Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 Godzinę temu, srom-otnik napisał: Gotowe, mam nadzieję, że tym razem nie będzie żadnych problemów Narazie problemów nie ma pobrało się ładnie właśnie się instaluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 15, 2019 Author Report Share Posted January 15, 2019 22 minuty temu, kamiloxf napisał: A do 8.1 jesteś w stanie dorzucić kompletny ciemny motyw wraz z legendarnymi ikonami Tak, koniecznie, zrobię tak jak w JG7 - w tuning będzie stosowna paczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 7 minut temu, srom-otnik napisał: Tak, koniecznie, zrobię tak jak w JG7 - w tuning będzie stosowna paczka Chodzi mi o to aby wszystko było w ciemnej kolorystyce Prawoklik,Pasek startu,Explorator Plików w skrócie chodzi mi abyś wrzucił ten motyw [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + te twoje ikonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 15, 2019 Author Report Share Posted January 15, 2019 Dobra, sprawdzę jak to wygląda. Proszę pisać o 8.1 w stosownym dziale... PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 Paczki Microsoft Visual B/C++/F#/J#, DLL itd. RuntimePack_x86_x64.exe + RuntimePack_Lite_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download wersji Full i Lite [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje ---------------- VBCRedist_AIO_x86_x64.exe + VBCFJRedist_AIO_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download w/w paczek bez logowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- VisualCppRedist_AIO_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download w/w paczek bez logowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- Basic Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + Basic Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- AIO Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + AIO Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- CRT Appx Desktop Bridge [LC] by Wilenty 2018-09-30.exe + CRT Appx Desktop Bridge [HC] by Wilenty 2018-09-30.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe + Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layon Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 System postawiony, pracuje ( jak dla mnie idealnie ) no i te ciemne ikonki, super sprawa!!! No ale... , problem z czyszczeniem jest nadal, wszystkie reguły i ustawienia z dodanych rozszerzeń do przeglądarki, czyści do zera??? Poza tym jednym problemem System Pierwsza Klasa!!! Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i Pozdrawiam!!! Czekamy na opinie innych użytkowników czy też mają ten sam problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 16, 2019 Author Report Share Posted January 16, 2019 Dziwne z tymi regułami, pobrałem sobie wczoraj operę i sprawdziłem, gdzie są lokowane te wpisy i znalazłem plik .vbs - po zastosowaniu skryptu czyszczenia, u mnie nic nie skasowało. Chyba, że zapisuje to jeszcze w jakimś .txt, lub bardziej .log, ale to i tak nie powinno się dziać jak mówisz, bo wprowadziłem stary skrypt czyszczący, który podobno nic nie kasował. PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layon Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 To ja już nie wiem co jest grane? Mam tylko dwa rozszerzenia w Operze, Adguard i Tłumacz Google, i to właśnie z nich usuwa mi ustawienia i reguły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 16, 2019 Author Report Share Posted January 16, 2019 To masz kilka wyjść: 1. Zmienić system 2. Nie używać czyszczenia systemowego tylko CCleanerem ustawionym domyślnie 3. Zmienić przeglądarkę (ja używam Slimjet'a i Firefoxa - żadnych rozszerzeń czyszczenie systemowe nie kasuje, dlatego nie wyłapałem tego faktu u siebie, a mam ublock origin i tłumacza) Layon likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 Używam Opery (zamiast Adguarda mam uBlock Origin) i Czyszczenie żadnych funkcji/reguł mi nie kasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layon Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 6 minut temu, srom-otnik napisał: To masz kilka wyjść: 1. Zmienić system 2. Nie używać czyszczenia systemowego tylko CCleanerem ustawionym domyślnie 3. Zmienić przeglądarkę (ja używam Slimjet'a i Firefoxa - żadnych rozszerzeń czyszczenie systemowe nie kasuje, dlatego nie wyłapałem tego faktu u siebie, a mam ublock origin i tłumacza) Systemu to nie zmienię bo jest za dobry! Rozważę pozostałe zasugerowane rozwiązania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Witam :) bardzo dobry system :) i szybki :) ale mam problem mam wersje professional x64 i nie mogę zainstalować Steam mimo że mam włączone w optymalizatorze usług gdy będą jakieś problemy z jakimś programem to mam włączyć ale nadal nic to nie daje Bardzo Proszę o pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam antywirus Eset ale to chyba nie jest tego przyczyna Jeszcze taki drobny problem po optymalizacji usług system sam się nie zresetował musiałem go ręcznie restartować. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 17, 2019 Author Report Share Posted January 17, 2019 Co do Steamu, to się nie znam, bo unikam gier jak ognia i o Steamie wiem tylko, że coś takiego jest (ja to taki alkoholik/abstynent - jak wpadnę w cug to nie kończę) A instrukcja pochodzi jeszcze sprzed kilku lat, kiedy faktycznie optymalizator był na konstrukcji skryptów: cmd+reg, więc NIE MA SIĘ RESTARTOWAĆ. Nawet nie wiedziałem, że pozostała w instrukcji taka staroć ;-D piotrmix likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Rozumiem :) tylko jak używałem wcześniejszej wersji Pana systemu tej z marca 2018 :) to Steam zainstalował się poprawnie :) i problemów nie było :) ale ja nie mam pretensji jak coś :) system chodzi bardzo szybko mam nadzieje że Eset nie powoduje tych problemów tylko szkoda bo mi na steamie trochę zależało Pozdrawiam :) Ogólnie jestem z systemu zadowolony a już korzystam długo z Pana systemów i sobie je chwalę szybkość systemu i usunięte " zapraszamy" i centrum akcji i inne rzeczy zbędne to na duży + mnie to bardzo denerwowało w standardowej 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 System JG7 2019 Pro i Steam instaluje się bez problemowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Udało się zainstalować steam :) miałem nazwę folderu steam i temu był błąd i zmieniłem na inną i już działa :) problem rozwiązany :) Kamilo dzięki za potwierdzenie co do steamu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 @srom-otnik W instrukcji piszesz aby nie używać żadnych optymalizatorów w związku z tym mam jedno pytanie czy bezpiecznie mogę używać softu do odinstalowywania programów typu Revo Uninstaller lub Soft Organizer ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Może ktoś z Was używa może Eseta internet security najnowszą wersje bo jeszcze mam taki problem że zdarzy się czasami że po restarcie komputera ikona Eset nie pojawia na pasku mimo że jest wpis w autostarcie że ma się pokazywać i mam tak też z ikoną połączenia sieciowego że też się nie pojawia czasami po restarcie może wiecie jak to naprawić będę wdzięczny za pomoc bo pewnie funkcje czyszczenie lub tryb dla gier oraz optymalizator usług od autora nie powoduje tego że tak się dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkon Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 2 minutes ago, kamiloxf said: @srom-otnik W instrukcji piszesz aby nie używać żadnych optymalizatorów w związku z tym mam jedno pytanie czy bezpiecznie mogę używać softu do odinstalowywania programów typu Revo Uninstaller lub Soft Organizer ? Wystarczy na chwilę wyłączyć optymalizator @srom-otnik-a i można używać softu do odinstalowywania progsów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 1 minutę temu, adamkon napisał: Wystarczy na chwilę wyłączyć optymalizator @srom-otnik-a i można używać softu do odinstalowywania progsów . I rozwalić pół systemu bo ty tak mówisz ja podziękuje i wolę poczekać na odpowiedź autora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Januszbb Posted January 17, 2019 Report Share Posted January 17, 2019 Zainstalowałem CC cleaner i już go użyłem do czyszczenia ale mając ustawienia domyślne ustawione w poprzedniej wersji miałem ashampoo win optimizer ale fajnie że tego nie potrzeba że ten system ma już wystarczające opcje do optymalizacji tak jak napisał autor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts