Jump to content

Połaczenie bezprzewodowe/zamknieta klapa laptopa

Recommended Posts

Posted

Witam

Łacze laptopa z(Dell 7567) bezprzewodowo z Telewizorem Sharp (LC-32HG5342) Podczas gdy pokrywa laptopa jest otwarta działa wszystko jak należny, natomiast po zamknięciu pokrywy na tv następuje zmiana rozdzielczości i skalowania obrazu a tym samym obraz jest ucięty po bokach .Sterowniki są aktualne ,nie mam pomysłu gdzie szukać ustawień do tego( w ustawieniach zasilania brak) 

Posted

To nie jest takie proste,mam oczywiście ustawione plan zasilania ( nic nie rób po zamknięciu pokrywy). Po połączeniu bezprzewodowym (zazwyczaj jest to tryb rozszerz) i zamknięciu pokrywy automatycznie zmienia się rozdzielczość i ucina obraz po bokach.Probowalem też innych trybów i na tym w którym jest tylko drugi ekran nawet bez zamknięcia pokrywy dzieje się właśnie to co opisałem wyżej

Posted

System traktuje zamkniętą pokrywę jako odłączony ekran i przełącza się automatycznie na niego zgodnie z wybranymi ustawieniami. Jeśli korzystasz z trybu ekranu rozszerzonego, nie przeskoczysz tego. Wybierz opcję tylko drugi ekran, ustaw rozdzielczość i wtedy przełącz na tryb rozszerzony. Wtedy po zamknięciu klapy będziesz miał właściwy obraz na drugim ekranie. 

Plany zasilania nie mają nic do tego.

Posted

Brawo ! Super dziękuje  .Faktycznie po przełączaniu na tryb tylko drugi ekran i zmianie rozdzielczości w ustawieniach po zamknięciu pokrywy nic się nie dzieję

Dziękuje i pozdrawiam  

Posted

Koledzy podepne się , mam della precision 7720 ,obraz i dźwięk ok przez HDMI do telewizora tylko wifi tak zwalnia po zamknięciu klapy że tnie online filmy ,tylko troszkę uchyle i włączy się ekran pc i jest ok .jakieś pomysły ? W ustawieniach posprawdzalem , w sterownikach wyłączyłem oszczędzanie energii i nic.