kwiczol Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Witam Łacze laptopa z(Dell 7567) bezprzewodowo z Telewizorem Sharp (LC-32HG5342) Podczas gdy pokrywa laptopa jest otwarta działa wszystko jak należny, natomiast po zamknięciu pokrywy na tv następuje zmiana rozdzielczości i skalowania obrazu a tym samym obraz jest ucięty po bokach .Sterowniki są aktualne ,nie mam pomysłu gdzie szukać ustawień do tego( w ustawieniach zasilania brak) Quote
VACek Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Ustaw by zamknięcie pokrywy w laptopie nic nie zmieniało Quote
piosylant Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Przed zamknięciem klapy ustaw drugi wyświetlacz jako podstawowy (Win+P) i ustaw właściwą dla niego rozdzielczość. Przy otwartej pokrywie masz zapewne dublowanie ekranu. Quote
kwiczol Posted December 16, 2018 Author Report Posted December 16, 2018 To nie jest takie proste,mam oczywiście ustawione plan zasilania ( nic nie rób po zamknięciu pokrywy). Po połączeniu bezprzewodowym (zazwyczaj jest to tryb rozszerz) i zamknięciu pokrywy automatycznie zmienia się rozdzielczość i ucina obraz po bokach.Probowalem też innych trybów i na tym w którym jest tylko drugi ekran nawet bez zamknięcia pokrywy dzieje się właśnie to co opisałem wyżej Quote
piosylant Posted December 16, 2018 Report Posted December 16, 2018 System traktuje zamkniętą pokrywę jako odłączony ekran i przełącza się automatycznie na niego zgodnie z wybranymi ustawieniami. Jeśli korzystasz z trybu ekranu rozszerzonego, nie przeskoczysz tego. Wybierz opcję tylko drugi ekran, ustaw rozdzielczość i wtedy przełącz na tryb rozszerzony. Wtedy po zamknięciu klapy będziesz miał właściwy obraz na drugim ekranie. Plany zasilania nie mają nic do tego. Quote
kwiczol Posted December 17, 2018 Author Report Posted December 17, 2018 Brawo ! Super dziękuje .Faktycznie po przełączaniu na tryb tylko drugi ekran i zmianie rozdzielczości w ustawieniach po zamknięciu pokrywy nic się nie dzieję Dziękuje i pozdrawiam Quote
marek8038 Posted January 21, 2025 Report Posted January 21, 2025 Koledzy podepne się , mam della precision 7720 ,obraz i dźwięk ok przez HDMI do telewizora tylko wifi tak zwalnia po zamknięciu klapy że tnie online filmy ,tylko troszkę uchyle i włączy się ekran pc i jest ok .jakieś pomysły ? W ustawieniach posprawdzalem , w sterownikach wyłączyłem oszczędzanie energii i nic. Quote
Recommended Posts