Widzior 657 Posted Wednesday at 09:27 PM Report Share Posted Wednesday at 09:27 PM Słuchajcie, mam obrazy porobione Acronisem 2020, pliki mają format *.tibx. Teraz chciałbym używać starszej, ostatniej dobrej wersji, czyli 2019_17750, ale z tego co czytam, to wersja 2020 byłą 1szą, która używała formatu tibx zamiast tib. Czyli wychodzi na to, że jestem w czarnej d...e i muszę teraz użyć wersji min. 2020 do tych obrazów, bo 2019 ich nie odczyta? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 229 Posted Wednesday at 09:40 PM Report Share Posted Wednesday at 09:40 PM @Widzior ... nie jest aż tak źle. Skoro chcesz używać 2019 to przywróć kopię .tibx wyższą wersją a potem jeszcze raz utwórz ale już w 2019 jako .tib Troszkę zamieszania ale z nudów ludzie robią gorsze rzeczy Sam to przechodziłem . Quote Link to post Share on other sites
Widzior 657 Posted Wednesday at 09:51 PM Report Share Posted Wednesday at 09:51 PM Ale możesz potwierdzić, że 2019 nie ruszy tibx, bo coś mi się zdaję, że ja od zawsze miałem pliki tibx, a zacząłem używać Acronisa od wersji 2019 właśnie. Niestety manul Acronisa mówi, że tibx jest od wersji 2020 Cholera, ja to zawsze idealnie trafię, teraz akurat na zmianę formatu Quote Link to post Share on other sites
zdzisiek24 229 Posted Wednesday at 10:08 PM Report Share Posted Wednesday at 10:08 PM 2019 miała wyłącznie format .tib . Potem gdy weszła 2020, nowy format i ten głupi kalendarzyk - zaczęły się schody. Nie pamiętam jak to było wcześniej ale kilka dni temu spróbowałem najnowszego acronisa, zrobiłem nim kopię i już stara dobra 17750 "oślepła" . Dopóki nie pojawi się potwierdzona stabilna wersja nadal będę korzystał z 2019_17750 Widzior likes this Quote Link to post Share on other sites
Widzior 657 Posted Wednesday at 10:19 PM Report Share Posted Wednesday at 10:19 PM Ehhh dzięki za info, dobrze że teraz zajarzyłem, a nie jak będzie na gwałt potrzebny backup systemu Quote Link to post Share on other sites
BartAcid 273 Posted Thursday at 07:25 AM Report Share Posted Thursday at 07:25 AM Próbowałeś zmienić rozszerzenie i odzyskać obraz? Jak znajdę chwilę to spróbuję zrobić test w razie czego takiej metody. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts