Jump to content

Acronis Cyber Protect Home Office

Recommended Posts

Posted

@Widzior ... nie jest aż tak źle. Skoro chcesz używać 2019 to przywróć kopię .tibx wyższą wersją a potem jeszcze raz utwórz ale już w 2019 jako .tib

Troszkę zamieszania ale z nudów ludzie robią gorsze rzeczy    ;)

Sam to przechodziłem . 

Posted

Ale możesz potwierdzić, że 2019 nie ruszy tibx, bo coś mi się zdaję, że ja od zawsze miałem pliki tibx, a zacząłem używać Acronisa od wersji 2019 właśnie. Niestety manual Acronisa mówi, że tibx jest od wersji 2020 :( Cholera, ja to zawsze idealnie trafię, teraz akurat na zmianę formatu :OI

Posted

2019 miała wyłącznie format .tib . Potem gdy weszła 2020, nowy format i ten głupi kalendarzyk - zaczęły się schody. Nie pamiętam jak to było wcześniej ale  kilka dni temu spróbowałem najnowszego acronisa, zrobiłem nim kopię i już stara dobra 17750 "oślepła" .

Dopóki nie pojawi się potwierdzona stabilna wersja nadal będę korzystał z 2019_17750

Widzior likes this
Posted
W dniu 21.08.2018 o 23:08, jarexpol napisał(a):

Twórz niezawodne kopie zapasowe

Twórz niezawodne kopie swoich danych i w dowolnym momencie przywracaj cały system lub pojedyncze pliki

•  
    Kopia zapasowaWykorzystaj klonowanie i tworzenie obrazów dysku do duplikacji swojego systemu i danych w celu migracji na inny dysk lub do przywracania systemu
  •  
    MagazynowanieZapisuj kopie zapasowe na dysku lokalnym i w chmurze zapewniając podwójną ochronę danym, których kopie są zawsze dostępne albo lokalnie, albo w magazynie zewnętrznym
  •  
    PrzywracanieW szybki sposób przywracaj całe systemy lub tylko określone pliki, wiedząc że kopia jest tak samo dobra jak oryginał.
  • Kontroluj swoje dane

Tworzenie kopii zapasowych w zaledwie dwóch kliknięciach,
    wyświetlanie wszystkich Twoich danych i informacji o kopii zapasowej w jednym miejscu

Prostota obsługi i zarządzania

Ciesz się z prostego i intuicyjnego podejścia do tworzenia kopii zapasowych, ponieważ ochrona danych wcale nie musi być skomplikowana

•  
      Zabezpiecz wszystko Za pomocą jednego rozwiązania możesz chronić komputery PC, Mac, urządzenia iOS i Android oraz konta mediów społecznościowych
    •  
      Wystarczą dwa kliknięcia Zabezpiecz wszystko za pomocą tylko dwóch kliknięć, wybierając gdzie mają być zapisywane twoje dane oraz tworząc pełną kopię zapasową
    •  
      Graficzne panele kontrolne Wystarczy jedno spojrzenie aby poznać rozmiar kopii zapasowych, typy plików oraz liczbę zatrzymanych ataków ransomware
    • Chroń dane przed ransomware

Aktywnie chroń swoje dane przed atakami ransomware dzięki jedynemu rozwiązaniu kopii zapasowych, które wykrywa, zatrzymuje i naprawia szkody wywołane przez nieautoryzowane operacje szyfrowania.

Acronis True Image to teraz Acronis Cyber Protect Home Office Prawie 18 lat po upublicznieniu Acronis True Image otrzymuje nową nazwę. Od dziś najlepsze na świecie rozwiązanie do ochrony osobistej w cyberprzestrzeni będzie znane pod nazwą Acronis Cyber Protect Home Office.

Na razie szybciej się uruchamia, jak będę musiał przywrócić to napiszę.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kolego, ale boot obraz (USB/CD) jest w wersji GB(ENG), a nie jak pokazujesz PL, ale widzę, że o tym już było... :) Piszcie w jakiej opcji językowej są wasze kolejne wrzutki, obrazy. To zaoszczędzi czas na testowanie... Dzięki. :)

Posted (edited)
1 godzinę temu, balusiek napisał(a):

U mnie w ustawieniach UEFI - Bios, jest możliwość wyboru języka polskiego, po zmianie na samo UEFI, tylko en.

Gdy wystartujesz bootowalny nośnik , wybierasz opcję  nr 1

Czyli start Acronis 

Następnie literka"e"i wpisujesz po spacji

lang=pl dajesz enter I masz po polsku

P.S

W ostatniej linijce po "quiet" dajesz spacje i wpisujesz lang=pl na końcu enter I masz ponpolsku

Edited by Marcel1
Posted
1 godzinę temu, balusiek napisał(a):

U mnie w ustawieniach UEFI - Bios, jest możliwość wyboru języka polskiego, po zmianie na samo UEFI, tylko en.

37 minut temu, Marcel1 napisał(a):

Gdy wystartujesz bootowalny nośnik , wybierasz opcję  nr 1

Czyli start Acronis 

Następnie literka"e"i wpisujesz po spacji

lang=pl dajesz enter I masz po polsku

Co 2-e super głowy to nie 3. :)

Posted
W dniu 30.12.2020 o 20:03, Stapler napisał(a):

Ma może ktoś Acronis True Image 2019 Build 17750 w wersji instalacyjnej?

Jest dostępna taka wersja? 

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Masz może taką  stabilną wersję?

2019_17750

Posted

3 godziny temu, abcxd napisał(a):

Jest dostępna taka wersja? 

Cytat

magnet:?xt=urn:btih:F47194610142C8EA90FA2EF19215926D375CE6C4&dn=Acronis%20True%20Image%202019%20Build%2017750%20Multilingual%20%2B%20Medicine%5BBabu&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.coppersurfer.tk%3A6969%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A6969%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2F9.rarbg.to%3A2710%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2F9.rarbg.me%3A2780%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2F9.rarbg.to%3A2730%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.opentrackr.org%3A1337&tr=http%3A%2F%2Fp4p.arenabg.com%3A1337%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.torrent.eu.org%3A451%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.tiny-vps.com%3A6969%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Fopen.stealth.si%3A80%2Fannounce

Posted
W dniu 30.12.2020 o 20:17, kamiloxf napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktywator [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Program udało się ściągnąć natomiast strona, na której jest aktywator została zamknięta i nie ma możliwości z niej jego ściągnąć.  Można prosić o inną lokalizację z aktywatorem do tego programu?

Posted

Chciałbym zrobić obraz całego dysku systemowego wraz z ustawieniami Acronisem ale nie pokazuje mi pełnej używanej pojemności. Czy Acronis zrobi obraz całego dysku?

Posted
8 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

▲  Tak lub pobierz bootable.iso z tego tematu i wypal na pena np. rufusem.

Reszta to bułka z masłem.    :)

Czym właściwie jest ten nośnik rozruchowy? Instalatorem Windows?