Jump to content

Windows 7 Sp1 PL (x86.x64) Czerwiec 2018 - WinClub

Recommended Posts

Posted

Pierwszy plik a dokładnie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

po ściągnieciu rozpakowałem nanoZip bezproblemowo, wypaliłem na cd i płyta startuje więc jutro będe sprawdzał z nowym dyskiem myśle że będzie ok :-)

Posted
1 godzinę temu, wasermannn napisał:

Przed chwilą sciągnołem 

To przez to. ;)  Ja tradycyjnie ściągnąłem i rozpakowało się bez problemu tym NanoZipem,

choć trwało to długo, nie powiem. Tak ściągnąłem na wsjej słuczaj, jak mówią Rosjanie, bo

mam w lapku fabryczną instalację Win7 z ukrytą partycją Recovery, tyle że po przeniesieniu

systemu na dysk SSD, ta partycja Recovery nie przeniosła się (użyłem programu AOMEI

Backupper Pro), więc jakby co, to strzeżonego Pan Bóg strzeże. Wyrazy uznania dla autora

wątku za windowsową kompilację.

Posted

Miałem ostatnimi czasy okazję zainstalować tę wersję na różnych kompach, stacjonarnych i laptopie. W sumie 3 x wersję Prof i raz Home, wszystkie działają idealnie, nie ma problemów z doinstalowaniem sterowników czy innego oprogramowania. Można śmiało użytkować , jeszcze raz wielkie dzięki za tę wstawkę. 

Posted

Panowie zrobiłem kopie Advanced Tokens Manager v3.5 RC 5 z mojego windowsa ale niestety i tak komputer wyświetla mi liczba do wykonania automatycznej aktualizacji 3 dni. Aktywuj system Windows teraz? jak mam to rozumieć że ten klucz nie działa?

Posted

A jak wpiszesz klucz który wyciągnąłeś wcześniej z systemu? Pisałeś że tak zrobiłeś.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted

Istotne pytanie - w jaki sposób aktywowany był pierwotny system, którego kopię aktywacji wykonałeś programem ATM? Był to system fabrycznie preinstalowany, czy może był aktywowany kluczem z naklejki, czy też może jakimś aktywatorem? 

Posted

Jeśli zainstalował taką samą wersje jak ma w recovery ,to programem Ad.T.M powinien bez problemu aktywować system-robiłem to wielokrotnie na moich laptopach i stacjonarnym.Nie wpisywać klucza tylko programem przywrócić licencje.(klucz i certyfikat)

Ewentualnie :

Posted

Cytat:

System preinstalowany fabrycznie (brandowany) używa klucza OEM SLP. Jest to klucz aktywacyjny zbiorczy do automatycznej aktywacji lokalnej i musi współdziałać z zabezpieczeniami w slic table (bios) oraz certyfikatem producenta (plik xms). Inaczej system nie zaktywuje się.
Ten klucz przyznawany jest konkretnemu producentowi na konkretną edycję systemu i są jawnie dostępne w sieci.
Natomiast klucz z certyfikatu COA to klucz tzw COA SLP i to drugi klucz do instalacji czystego systemu w razie utraty recovery (wymóg MS co do potwierdzenia legalności systemu).

Aktywację programem Advanced Tokens Manager v3.5 RC 5 robisz po instalacji systemu bez wpisywania klucza.

Format to tak dużo czasu ?

Posted

Kopię aktywacji wykonałeś na tym samym komputerze? Aktywację przywracasz tą samą wersją ATM? Wersję systemu są zgodne (Home/Pro)? Więcej pomysłów nie mam. Nie wiem, jak zachowuje się ATM w przypadku przywracania aktywacji z preinstalowanego systemu aktywowanego fabrycznie. 

Posted
9 godzin temu, wasermannn napisał:

Zrobiłem format nie wpisywałem kodu później odpaliłem A T M v3. 5 i nadal błąd nie przeszło. 

Dobrze wiedzieć (dla mnie), by pod byle pretekstem nie instalować na nowo systemu

z zewnętrznego nośnika. Mam podobnie preinstalowanego fabrycznie Win7 HP z ukrytą

partycją recovery, która poszła się je... po przenosinach systemu na SSD. Widzę, że teraz

trzeba dopieszczać system lustrzanymi backupami, a nie liczyć, że kluczyk będzie działał

także po wgraniu "windows-7-sp1-pl-x86x64-czerwiec-2018-winclub".

Posted
W dniu 23.09.2018 o 01:29, wasermannn napisał:

Wszystko zrobiłem jak napisałeś i niestety nie przechodzi :( może przez zmianę tego dysku.

GPT czy MBR w [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]'ie wziąłeś? Nie wiem jak się korzysta z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale ja też miałem problem z aktywacją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], to wprowadziłem ten klucz do systemu i aktywowałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 godziny temu, wasermannn napisał:

ATM v3.5 zrobiłem kopiowanie a na nowym dysku wklejanie

Napisz dokładnie co robisz po instalacji ?

Uruchamiasz program ATM i naciskasz Activation Restore ?

folder Windows Activation Backup masz w katalogu z programem ?

Posted
15 minut temu, wasermannn napisał:

Tak kolego robię dokładnie to co piszesz mam folder Activation Backup i na nowym systemie klikam activation restore i po kilku minutach wyskakuje błąd jak wklejałem wcześniej. 

Dzięki za te informacje - idę zrobić jeszcze na innym dysku kopię backupu oryginalnego systemu,

którego mam w laptopie. Niech mnie ręka boska broni przed reinstalacją systemu z wykorzystaniem

zewnętrznej kompilacji, chociaż, nie powiem, ta wątkowa podoba mi się bardzo. W opisie.

Posted

Być może problem ze zmianą dysku ,a zrób tak jak w linku

Loader by Daz robi podobnie aktywację,masz tablicę SLIC

Program ,który pomija zawiłości w linku.

Backup i masz gotowy certyfikat i klucz.

Oczywiście na systemie przywróconym z Recovery.

Posted
W dniu 30.08.2018 o 20:34, P1O napisał:

Można, można... tylko trzeba czytać ze zrozumieniem - w informatyce absolutna podstawa. ;)

Nie można próbuje  na rożne sposoby - nie  da sie