Jump to content

Windows 7 Sp1 PL (x86.x64) Czerwiec 2018 - WinClub

Recommended Posts

Posted

Pobrałem i było skompresowane.

Zmieniłem rozszerzenie na nz, wtedy paczka stała się lżejsza tj 3962 mb.

Wypakowalem 7 zipem.

Czy moja suma kontrolna jest ok?, Czy nie zwracam na to uwagi...

Przepraszam, ale jestem laikiem.

Czy ten obraz ISO mogę zbootowac na pendrive? Jakim programem najlepiej?

Wybrać wersję pro czy ultimate? Mam 16gb ram. Dziękuję

Posted

Pobrałeś zwykłego zipa z ostatnich linków pierwszego posta (obecnie ukrytych). To jest system od Mr.T z 29.08.2018, a nie mój, spakowany NanoZipem. W nazwie pliku, który pobrałeś, masz CRC-32 samego archiwum, a nie obrazu ISO. Nie wiem, jakie są sumy obrazów Mr.T, bo ich po prostu nie mam. To co posiadam, to obrazy spakowane NanoZipem z poprawionym plikiem setupcomplete.cmd znajdujące się na MediaFire i sumy CRC znajdujące się w pierwszym poście dotyczą tylko ich. 

Posted

Dzień dobry.

Czy i kiedy można się spodziewać jakiejś nowszej wersji? Czy będą wypuszczane jakieś aktualizacje instalek, np. co 3 lub 6 miesięcy?

Dziękuję i pozdrawiam,

Miś.

Posted
3 godziny temu, frapp napisał:

Nie wiem dlaczego nie mogłeś spakować czymś normalnym? Też, po wydaniu komendy x nazwa.nz mam "Cannot open archive!"

Nie ma opcji. Sposób wypakowania jest tutaj: 

Jeśli nie działa, coś robisz źle. 

Posted

Ten sposób wypakowywania jest banalny :D Nie wiem z czym macie problem, jest przecież napisane co zrobić, krok po kroku.

Poza tym dobrze rozumiem autora, też mam wolnego neta i nie chciało by mi się wrzucać w kółko 4 GB. A taka kompresja to zawsze jakieś zabezpieczenie przed usunięciem.

BTW dzięki za wstawkę ;)

Posted

Fajnie. Miło mi. :)

Kochani, obraz x64 został pobrany ponad 600 razy. Gdyby nie dało się go wypakować, miałbym tutaj niezły lincz. Abstrahu.jąc od tego, że ktoś by w końcu usunął ten temat. 

Posted
Teraz, Ss.neovita napisał:

Podczas instalacji Windowsa wyskakuje błąd że nie ma jakiś plików sterowników... Zainstalowałem oryginalnego z płyty

A masz może procesor Intela 6. generacji (lub nowszy) albo AMD Ryzen?

Posted

To nie wiem o co chodzi, może jakbym zobaczył komunikat błędu, to by się coś rozjaśniło. Dawno nic nie instalowałem na starszych procesorach AMD ;)

A próbowałeś nagrać obraz z tego tematu na płytę i zainstalować?

Posted

Ten sposób wypakowania nie działa. Coś jest chyba nie tak z archiwum lub programem. Jak widać na screenie program pokazuje archiwum jako puste. Próbowałem bez rozszerzenia i jest to samo. Wersja z 1 posta. Ale chyba nie ma innego wyjścia niż pobrać wersję zip bo chyba nikomu nie udało się obejść tego problemu. Wersja 64 bit to samo. Odpalanie programu jako admin też nie pomaga. Zarówno wersja programu 32 jak i 64 bit nie działa. Sprawdzałem parametry plików czy nie są jako tylko do odczytu, odblokowałem je też (bo były "zablokowane" jako pochodzące z internetu) ale żadna z tych operacji nie pomogła. Program jest niewspierany a ostatnia wersja pochodzi z 2014. To już faktycznie lepszy byłby ten kgb archiver. Mniej egzotycznie.

A jak boisz się prześwietlania archiwum to po prostu zaszufruj je hasłem wraz z nazwami plików. Wtedy bot może sobie pogwizdać.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Folder "Windows 7 Sp1 PL (x86.x64) Czerwiec 2018 - Winclub" sam utworzyłeś? W archiwum go nie ma.

Sumy kontrolne sprawdzone?

Wrzuć pobrany plik po prostu do folderu Pobrane bez żadnych podfolderów i spróbuj raz jeszcze.

To, że nie jest podane na talerzu, nie oznacza, że nie działa. 

Posted
8 minut temu, agentix napisał:

Problemem okazała się nazwa folderu. Strasznie upośledzony ten program. Dzięki za poradę!

Kolejny do nauki podstaw pracy z Windowsem: nie używamy znaków diakrytycznych ani żadnych innych specjalnych or spacji w nazwie folderu...najlepiej 8 znaków na początek.

Posted

Dziwne, że wszystkie inne programy sobie z tym radzą a ten miał problem ;) Zawsze używam spacji w nazwach, czasem też nawiasów i nigdy nie miałem problemów. Pewnie mu ta kropka między x86 i x64 przeszkadzała i myślał bidny, że plik otwiera a nie folder czy coś.

Posted
W dniu 14.09.2018 o 09:21, agentix napisał:

Dziwne, że wszystkie inne programy sobie z tym radzą a ten miał problem ;) Zawsze używam spacji w nazwach, czasem też nawiasów i nigdy nie miałem problemów. Pewnie mu ta kropka między x86 i x64 przeszkadzała i myślał bidny, że plik otwiera a nie folder czy coś.

Oj, często bywają problemy przy zastosowaniu takich nazw katalogów/podkatalogów (folderów jak to mówią) , ale występują one w większości przy użytkowaniu nietypowych programów, szczególnie narzędziowych, no i oczywiście tych starszych. Zresztą niewygodnie jest operować takimi w wierszu poleceń.

Osobiście, wychowany na muzealnych systemach operacyjnych, jakoś odruchowo unikam przydługich nazw i znaków specjalnych.  Takie tam skrzywienie MS DOSowe   :)

Tak czy siak, dzięki wielkie P10 za wstawienie kolejnej zaktualizowanej wersji windy.  

Posted

Może być inny niż na naklejce. ale musisz spróbować .

Ewentualnie zrób kopię aktywacji tym programem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]