axcer55 Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 6 godzin temu, jorgusek napisał: Jak Ci przeszkadza to możesz jedno wykasować, nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. wykasowałem i problem nadal jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
moszter Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 55 minut temu, axcer55 napisał: wykasowałem i problem nadal jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] On nie pisał do Ciebie. Zmień nazwę na w7x64.nz i powinno być dobrze. Quote
moszter Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 W dniu 18.08.2018 o 18:21, P1O napisał: Mogłem nawet KGB Archiverem, ale te mniej egzotyczne formaty bywają prześwietlane przez hostingi i czasem znikają. Mam cienki internet i nie uśmiecha mi się ponowny upload. Mogłesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do *.GH ; *.LZH ; *.XZ itd. Quote
rwanek Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 Czy ktoś mógłby to spakować zip czy RAR i uploadowac gdzieś? Na maca nie ma tego nanozipa. Dzieki Quote
P1O Posted August 22, 2018 Author Report Posted August 22, 2018 W 12-tym poście masz spakowane 7-zipem. Rozpakujesz tym -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
djjd Posted August 27, 2018 Report Posted August 27, 2018 Dzięki za wstawkę! W jaki sposób realizujecie integrację aktualizacji? WinToolkit, Dism++ czy jeszcze inne rozwiązanie? Wszystkie aktualizacje ładnie zawsze przedstawiają się jako "zainstalowane" a w przypadku własnoręcznych prób integracji jest problem taki, że aktualizacje te instalują się dopiero przy pierwszym uruchomienia komputera z obrazem (co wiadomo bardzo długo trwa). Quote
schonaldo Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 W dniu 27.08.2018 o 23:19, djjd napisał: Dzięki za wstawkę! W jaki sposób realizujecie integrację aktualizacji? WinToolkit, Dism++ czy jeszcze inne rozwiązanie? Wszystkie aktualizacje ładnie zawsze przedstawiają się jako "zainstalowane" a w przypadku własnoręcznych prób integracji jest problem taki, że aktualizacje te instalują się dopiero przy pierwszym uruchomienia komputera z obrazem (co wiadomo bardzo długo trwa). Integracja od podstaw na obrazie RTM czystym(bez zadnych zmian, łatek). Musiałbyś totalnie od podstaw robić Iso. Stracisz bardzo duzo czasu(chyba, że masz na to czas i nie spieszy ci sie wtedy mozesz na spokojnie rozpoczac prace). Tutaj poradnik(moznao czywiscie jeszcze innym sposobem) Quote
P1O Posted August 30, 2018 Author Report Posted August 30, 2018 Zmieniłem nazwy archiwów, żeby nie powodowały problemów z rozpakowaniem. Sumy kontrolne znajdują się z pierwszym poście. Quote
djjd Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 4 godziny temu, schonaldo napisał: Integracja od podstaw na obrazie RTM czystym(bez zadnych zmian, łatek). Musiałbyś totalnie od podstaw robić Iso. Stracisz bardzo duzo czasu(chyba, że masz na to czas i nie spieszy ci sie wtedy mozesz na spokojnie rozpoczac prace). Tutaj poradnik(moznao czywiscie jeszcze innym sposobem) Tylko problem tej metody jest taki, że wykorzystuje ona DISM (jak z resztą każda inna) i każda zaaplikowana taka poprawka jest widoczna jako "Install pending" a nie "Installed" co znacząco wydłuża czas instalacji systemu (wygląda na to, że poprawki są aplikowane dopiero po instalacji systemu w momencie kiedy na ekranie komputera pojawia się ekran ładowania systemu z informacją o przygotowywaniu systemu Windows). "Plusem" tego stanu rzeczy jest to, że dowolną łatkę można usunąć w późniejszym czasie. Tak przynajmniej dzieje się robiąc obraz pod Windows 10. Natomiast obrazy tutaj wszystkie łatki zawierają już w pełni wdrożone i zainstalowane (bez możliwości ich odinstalowania). Od oryginalnego obrazu różnią się też tym, że: oryginalne ISO PL Windows 7 zawiera polski język jako "Install Pending" (jako jedyna aktualizacja z datą integracji odpowiadającą premierze iso na MSDN) a modyfikowane wersje zawierają język polski jako "Installed" (lecz z datą późniejszą). Już nawet myślałem, że to przez ten język polski dochodzi do tego, że te aktualizacje nie są wdrażane na stałe, tylko w formie instalatorów co znacząco wydłuża instalacje systemu Windows. Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 Oficjalne linki, bez zbędnych pierdół x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x86 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miłego korzystania ps. Prośba do autora o zaktualizowanie posta Linki pochodzą od autora modyfikacji Mr.T moszter likes this Quote
szuwarek102 Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 Dzięki , bo ten nanozip to wielka porażka nie można wypakować . Quote
P1O Posted August 30, 2018 Author Report Posted August 30, 2018 Można, można... tylko trzeba czytać ze zrozumieniem - w informatyce absolutna podstawa. Quote
grimreaper19976 Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 pobierałem już ten plik kilka razy do końca i NIC ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format wstawka uszkodzona proszę o naprawienie tego jak najszybciej z góry dziękuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
P1O Posted August 31, 2018 Author Report Posted August 31, 2018 6 godzin temu, grimreaper19976 napisał: ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format Kto lub co tak Ci pokazuje? Quote
grimreaper19976 Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 4 godziny temu, P1O napisał: Kto lub co tak Ci pokazuje? po pobraniu iso pokazuje mi, że plik ma niewłaściwy format lub jest uszkodzony a jak wspomniałem wcześniej pobierałem już z kilka razy do końca. Moja prośba jest taka czy mógłbyś wrzucić to na dysk google tylko, żeby odrazu plik był w formacie iso a nie w jakimś so z góry dzięki 4 godziny temu, P1O napisał: Kto lub co tak Ci pokazuje? proszę bardzo w ramach dowodu dodaję jeszcze to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
adamkon Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 12 hours ago, grimreaper19976 said: pobierałem już ten plik kilka razy do końca i NIC ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format wstawka uszkodzona proszę o naprawienie tego jak najszybciej z góry dziękuje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skąd wziąłeś takiego linka ( do autora z pretensjami ) ? Aktualne to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
grimreaper19976 Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 @adamkon ok dzięki za szybką odpowiedz co prawda widziałem już ten link, ale chciałem się upewnić czy to jest to samo mój błąd dziękuje problem rozwiązany tak myślę Quote
adamkon Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 1 minute ago, grimreaper19976 said: @adamkon ok dzięki za szybką odpowiedz co prawda widziałem już ten link, ale chciałem się upewnić czy to jest to samo mój błąd dziękuje temat do zamknięcia Odpowiesz , skąd ten link ? Quote
P1O Posted August 31, 2018 Author Report Posted August 31, 2018 5 minut temu, adamkon napisał: Skąd wziąłeś takiego linka Z pierwszego posta, w którym oprócz instrukcji rozpakowania jest info o poprawionym pliku setupcomplete.cmd Quote
grimreaper19976 Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 2 minuty temu, adamkon napisał: Odpowiesz , skąd ten link ? dokładnie tak jak napisał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jeszcze raz dzięki @adamkon i dzięki autorowi strony za rozwiązanie problemu i pomoc Quote
adamkon Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 7 minutes ago, P1O said: Z pierwszego posta, w którym oprócz instrukcji rozpakowania jest info o poprawionym pliku setupcomplete.cmd Ściągnij spakowany obraz , zmień rozszerzenie i weż dodatkowy program do rozpakowania . Za dużo jest problemów z twoim sposobem na obraz ( nazwa nie może być za długa ) . Quote
P1O Posted August 31, 2018 Author Report Posted August 31, 2018 Wiem, dlatego sposób ewoluował i nie trzeba już skracać nazwy. Wystarczy dopisać .nz i pobrać program do rozpakowania. Pisałem o tym wcześniej - upload jednego obrazu to dla mnie ponad doba, dlatego nie uśmiecha mi się sytuacja, w której jakiś bot prześwietli wstawkę ZIP czy ISO i usunie ją z hostingu z uwagi na prawa autorskie. Mój sposób przechowania jest bezpieczny, gwarantuje istnienie wstawek, a instrukcja gwarantuje otrzymanie prawidłowego ISO. Kolejni postowicze wstawiają pobrane i przepakowane obrazy lub linki do pierwszej wersji modyfikacji dla coraz to mniej zaawansowanych operatorów sprzętu IT - spakowane czymś prostym lub gołe ISO - i chwała im za to. Im więcej, tym lepiej. Zdrówko! Quote
Ss.neovita Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 Jak sprawdzić sumy kontrolne? Można zipa wyodrębnić po prostu? Jakim programem wrzucić iso na pena? Z rufusem nie odpala... Quote
Guest Posted August 31, 2018 Report Posted August 31, 2018 Do sprawdzania sumy użyj tego : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z rufusem nie odpala bo nie zrobiłeś tego według instrukcji zrób tak jak pokazuje instrukcja po czym uzyskasz iso gotowe do użycia z rufusem Quote
Ss.neovita Posted September 1, 2018 Report Posted September 1, 2018 jak zmieniam nazwę to mam podwójne rozszerzenie i nano tego nie czyta. mam np.: win7x64.nz.zip Quote
P1O Posted September 1, 2018 Author Report Posted September 1, 2018 Nie wiem, skąd wzięła się tam końcówka .zip... Ja jej tam nie dopisałem, pobrany plik również tego nie ma. Tu nie trzeba nic wymyślać i kombinować. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Na końcu nazwy pliku ma być ".nz" i tak jest napisane w pierwszym i w kolejnych moich postach. Dacie radę. Wierzę w Was. Pół tysiąca pobrań łącznie przemawia raczej na plus. Quote
Ss.neovita Posted September 1, 2018 Report Posted September 1, 2018 ok zrobiłem rozszerzenie nz ale teraz mam to: co może być przyczyną? Quote
P1O Posted September 1, 2018 Author Report Posted September 1, 2018 1. Jak teraz wygląda nazwa pliku? 2. Sprawdzałeś sumę kontrolną pobranego pliku? Sumę możesz sprawdzić np. 7-zip'em: PPM na pliku -> CRC -> CRC-32 (dla tego pliku to jest 1b999111). Quote
Ss.neovita Posted September 1, 2018 Report Posted September 1, 2018 wypakowałem 7 zipem, oblicza sumę kontrolną takie mam wyniki i co dalej? Quote
P1O Posted September 1, 2018 Author Report Posted September 1, 2018 Przecież pobrałeś gotowe ISO, którego nie trzeba rozpakowywać. Pobrałeś obraz Mr.T z ostatnich linków, a nie mój. Quote
Recommended Posts