Jump to content

Windows 7 Sp1 PL (x86.x64) Czerwiec 2018 - WinClub

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, jorgusek napisał:

Jak Ci przeszkadza to możesz jedno wykasować, nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma.

wykasowałem i problem nadal jest 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
55 minut temu, axcer55 napisał:

wykasowałem i problem nadal jest 

On nie pisał do Ciebie. Zmień nazwę na w7x64.nz i powinno być dobrze.

Posted
W dniu 18.08.2018 o 18:21, P1O napisał:

Mogłem nawet KGB Archiverem, ale te mniej egzotyczne formaty bywają prześwietlane przez hostingi i czasem znikają. Mam cienki internet i nie uśmiecha mi się ponowny upload.

Mogłesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do *.GH ; *.LZH ; *.XZ itd. 

Posted

Dzięki za wstawkę! W jaki sposób realizujecie integrację aktualizacji? WinToolkit, Dism++ czy jeszcze inne rozwiązanie? Wszystkie aktualizacje ładnie zawsze przedstawiają się jako "zainstalowane" a w przypadku własnoręcznych prób integracji jest problem taki, że aktualizacje te instalują się dopiero przy pierwszym uruchomienia komputera z obrazem (co wiadomo bardzo długo trwa).

Posted
W dniu 27.08.2018 o 23:19, djjd napisał:

Dzięki za wstawkę! W jaki sposób realizujecie integrację aktualizacji? WinToolkit, Dism++ czy jeszcze inne rozwiązanie? Wszystkie aktualizacje ładnie zawsze przedstawiają się jako "zainstalowane" a w przypadku własnoręcznych prób integracji jest problem taki, że aktualizacje te instalują się dopiero przy pierwszym uruchomienia komputera z obrazem (co wiadomo bardzo długo trwa).

Integracja od podstaw na obrazie RTM czystym(bez zadnych zmian, łatek). Musiałbyś totalnie od podstaw robić Iso. Stracisz bardzo duzo czasu(chyba, że masz na to czas i nie spieszy ci sie wtedy mozesz na spokojnie rozpoczac prace).

Tutaj poradnik(moznao czywiscie jeszcze innym sposobem)

Posted
4 godziny temu, schonaldo napisał:

Integracja od podstaw na obrazie RTM czystym(bez zadnych zmian, łatek). Musiałbyś totalnie od podstaw robić Iso. Stracisz bardzo duzo czasu(chyba, że masz na to czas i nie spieszy ci sie wtedy mozesz na spokojnie rozpoczac prace).

Tutaj poradnik(moznao czywiscie jeszcze innym sposobem)

Tylko problem tej metody jest taki, że wykorzystuje ona DISM (jak z resztą każda inna) i każda zaaplikowana taka poprawka jest widoczna jako "Install pending" a nie "Installed" co znacząco wydłuża czas instalacji systemu (wygląda na to, że poprawki są aplikowane dopiero po instalacji systemu w momencie kiedy na ekranie komputera pojawia się ekran ładowania systemu z informacją o przygotowywaniu systemu Windows). "Plusem" tego stanu rzeczy jest to, że dowolną łatkę można usunąć w późniejszym czasie.

Tak przynajmniej dzieje się robiąc obraz pod Windows 10.

Natomiast obrazy tutaj wszystkie łatki zawierają już w pełni wdrożone i zainstalowane (bez możliwości ich odinstalowania). Od oryginalnego obrazu różnią się też tym, że:
oryginalne ISO PL Windows 7 zawiera polski język jako "Install Pending" (jako jedyna aktualizacja z datą integracji odpowiadającą premierze iso na MSDN)
a modyfikowane wersje zawierają język polski jako "Installed" (lecz z datą późniejszą).

Już nawet myślałem, że to przez ten język polski dochodzi do tego, że te aktualizacje nie są wdrażane na stałe, tylko w formie instalatorów co znacząco wydłuża instalacje systemu Windows.

Posted

Oficjalne linki, bez zbędnych pierdół

x64

x86

Miłego korzystania

ps. Prośba do autora o zaktualizowanie posta

Linki pochodzą od autora modyfikacji Mr.T

moszter likes this
Posted

pobierałem już ten plik kilka razy do końca i NIC ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format wstawka uszkodzona proszę o naprawienie tego jak najszybciej z góry dziękuje

Posted
6 godzin temu, grimreaper19976 napisał:

ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format

Kto lub co tak Ci pokazuje? 

Posted
4 godziny temu, P1O napisał:

po pobraniu iso pokazuje mi, że plik ma niewłaściwy format lub jest uszkodzony a jak wspomniałem wcześniej pobierałem już z kilka razy do końca. Moja prośba jest taka czy mógłbyś wrzucić to na dysk google tylko, żeby odrazu plik był w formacie iso a nie w jakimś so z góry dzięki

4 godziny temu, P1O napisał:

proszę bardzo w ramach dowodu dodaję jeszcze to 

Posted
12 hours ago, grimreaper19976 said:

pobierałem już ten plik kilka razy do końca i NIC ciągle mi pokazuje, że jest niewłaściwy format wstawka uszkodzona proszę o naprawienie tego jak najszybciej z góry dziękuje

Skąd wziąłeś takiego linka ( do autora z pretensjami ) ?

Aktualne to

Posted
1 minute ago, grimreaper19976 said:

@adamkon ok dzięki za szybką odpowiedz co prawda widziałem już ten link, ale chciałem się upewnić czy to jest to samo mój błąd dziękuje temat do zamknięcia :)

Odpowiesz , skąd ten link ?

Posted
5 minut temu, adamkon napisał:

Skąd wziąłeś takiego linka

Z pierwszego posta, w którym oprócz instrukcji rozpakowania jest info o poprawionym pliku setupcomplete.cmd ;)

Posted
7 minutes ago, P1O said:

Z pierwszego posta, w którym oprócz instrukcji rozpakowania jest info o poprawionym pliku setupcomplete.cmd ;)

Ściągnij spakowany obraz , zmień rozszerzenie i weż dodatkowy program do rozpakowania .

Za dużo jest problemów z twoim sposobem na obraz ( nazwa nie może być za długa ) .

Posted

Wiem, dlatego sposób ewoluował i nie trzeba już skracać nazwy. Wystarczy dopisać .nz i pobrać program do rozpakowania.

Pisałem o tym wcześniej - upload jednego obrazu to dla mnie ponad doba, dlatego nie uśmiecha mi się sytuacja, w której jakiś bot prześwietli wstawkę ZIP czy ISO i usunie ją z hostingu z uwagi na prawa autorskie. Mój sposób przechowania jest bezpieczny, gwarantuje istnienie wstawek, a instrukcja gwarantuje otrzymanie prawidłowego ISO.

Kolejni postowicze wstawiają pobrane i przepakowane obrazy lub linki do pierwszej wersji modyfikacji dla coraz to mniej zaawansowanych operatorów sprzętu IT - spakowane czymś prostym lub gołe ISO - i chwała im za to. Im więcej, tym lepiej.

Zdrówko! ;)

Posted

Do sprawdzania sumy użyj tego : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Z rufusem nie odpala bo nie zrobiłeś tego według instrukcji zrób tak jak pokazuje instrukcja po czym uzyskasz iso gotowe do użycia z rufusem 

Posted

Nie wiem, skąd wzięła się tam końcówka .zip... Ja jej tam nie dopisałem, pobrany plik również tego nie ma. Tu nie trzeba nic wymyślać i kombinować. Wystarczy czytać ze zrozumieniem. Na końcu nazwy pliku ma być ".nz" i tak jest napisane w pierwszym i w kolejnych moich postach. 

Dacie radę. Wierzę w Was. Pół tysiąca pobrań łącznie przemawia raczej na plus. ;)

Posted

1. Jak teraz wygląda nazwa pliku?

2. Sprawdzałeś sumę kontrolną pobranego pliku? Sumę możesz sprawdzić np. 7-zip'em: PPM na pliku -> CRC -> CRC-32 (dla tego pliku to jest 1b999111).