P1O Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Jako że autorem niniejszych modyfikacji jest Mr.T pozwoliłem sobie zaczerpnąć również z jego opisów. Windows 7 Sp1 PL (x86.x64) Czerwiec 2018 - WinClub Informacja: Podstawą są oryginalne obrazy PL z 12 maja 2011 pobrane z MSDN. Zmiany względem oryginału: Oczyszczony folder "backup" w WinSxS" oraz usunięte kopie aktualizacji, dzięki czemu obrazy są mniejsze. Usunięty plik ei.cfg dzięki czemu mamy dostęp do wszystkich wersji. Dodane: Internet Explorer 11 PL w każdej edycji systemu oraz pełen pakiet Dot NetFramework. Zintegrowane wszystkie poprawki (na bazie Rollup) plus inne pozostałe dostępne na dzień 29.06.2018 (oprócz tych szpiegujących oraz definicji Defendera, które są aktualizowane na bieżąco). Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja x86 zawiera: - Starter (x86) - Home Basic (x86) - Home Premium (x86) - Professional (x86) - Ultimate (x86) - Enterprise (x86) Wersja x64 zawiera: - Home Basic (x64) - Home Premium (x64) - Professional (x64) - Ultimate (x64) - Enterprise (x64) Wszystkie obrazy były pobrane i testowane. Bootują i działają poprawnie. ====================================================================================================================================================== DOWNLOAD x64 (waga archiwum - 3,72 GB; waga obrazu - 3,86 GB): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x86 (waga archiwum - 2,57; waga obrazu - 2,76 GB): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WAŻNE: Pobieracie archiwum wykonane programem NanoZip. Po pobraniu pliku należy zmienić jego nazwę przez dopisanie ".nz" na końcu (bez cudzysłowu) i rozpakować programem NanoZip (do pobrania poniżej). NanoZip: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Suma CRC-32 archiwum z systemem x64 to 1b999111 a samego obrazu to f517a6fb. Suma CRC-32 archiwum z systemem x86 to 0da6b9d5 a samego obrazu to d9de969d. Powyższe obrazy mają poprawiony plik setupcomplete.cmd względem oryginalnych modyfikacji z 29.06.2018 r. Poza tym obrazy w 100% zgodne z tymi od Mr.T, dostępnymi poniżej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pii, moszter, bgs and 6 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Może trochę więcej, jak to rozpakować? 64 bit nie ma nanozip.exe. A tak może sumy kontrolne ISO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 13 minut temu, stens napisał: Może trochę więcej, jak to rozpakować? Rozpakować programem WinRAR, 7zip, lub ściągnąć z ostatniego linku Nanozip. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 winrar tego nie zna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 3 minuty temu, stens napisał: winrar tego nie zna. To ściągnij Nanozip i rozpakuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Sumy kontrolne źródłowego i pobranego obrazu x64 są zgodne. Gdy skończę pobierać x86 i będzie OK, dodam informację o sumach samych obrazów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor2302 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Zamiast nanozipem mogłeś spakować UHARC-em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolinko Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Jak użyć tego nanozipa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszekx Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 po bo te kombinacje,kiedy obrazy te już dawno wstawił prezes MrT,żeby chociaż nowsze były,zbędne kombinacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 W dniu 18.08.2018 o 18:22, przemolinko napisał: Jak użyć tego nanozipa? Uruchamiasz plik NanoZip.exe. Klikasz New/Open i poszukujesz pobranego pliku z systemem - musi mieć wcześniej zmienioną nazwę przez dodanie ".nz" na końcu, czyli wyglądać np. tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dwukrotnie klikasz na pobrane archiwum, pokaże się plik ISO. Naciskasz przycisk Extract i podajesz miejsce do rozpakowania pliku. W dniu 18.08.2018 o 18:28, tomaszekx napisał: po bo te kombinacje,kiedy obrazy te już dawno wstawił prezes MrT,żeby chociaż nowsze były,zbędne kombinacje. Były i zniknęły. Instalowałem, sprawdzałem - wszystko działa, dlatego postanowiłem, że jednak tu będą. W dniu 18.08.2018 o 18:18, gregor2302 napisał: Zamiast nanozipem mogłeś spakować UHARC-em Mogłem nawet KGB Archiverem, ale te mniej egzotyczne formaty bywają prześwietlane przez hostingi i czasem znikają. Mam cienki internet i nie uśmiecha mi się ponowny upload. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 W dniu 18.08.2018 o 16:24, stens napisał: A tak może sumy kontrolne ISO. Dodane do nazw plików po drugim myślniku. //Edit: Usunięte z nazw plików i dodane w pierwszym poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3vin Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Dla wolniejszego łącza małe wspomaganie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @P1O Nie jestem ekspertem, ale z tego co sam zauważyłem i przeczytałem w różnych dyskusjach, to hosting/strona sama z siebie rzadko usuwa pliki [większość w końcu zarabia na tych plikach]. Najpierw bot od jakiejś firmy przeskanuje hosting/pliki w poszukiwaniu znanych wyrazów/sum kontrolnych, a potem jeśli coś trafi to zgłosi do administratorów hostingu. Nie wiem jak tam rozszerzenia sprawdza, ale jeśli i tak usuwasz końcówki to może lepiej przenieść się na bardziej znane .rar, .zip lub .7z [nie wiem jaki stopień kompresji użyłeś, ale na standardowym Ultra .7z jest lepsza kompresja = mniej uploadu = zadowolony wolny transfer ]. Dodatkowo takie pośrednie linki j/w też wydłużają żywotność. Jakby co nie układam Tobie życia, tylko takie zaobserwowanie z moich czasów wooolnego internetu. moszter, P1O and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Spoko luzik. Każda uwaga mile widziana. Znane i powszechne formaty archiwów nawet bez końcówki są łatwe do odgadnięcia. Darmowy 7-zip wciąga takie pliki nosem. Tutaj mam (wzgledną) pewność, że (raczej) żaden bot nie wpadnie na pomysł skanowania pod kątem użycia eksperymentalnego (nawet nie wyszła beta) i archaicznego (nierozwijany od 10 lat) kompresora. Wybrałem najmniejszą kompresję, żeby nie uprzykrzać Wam życia. Nanozip może dać lepsze wyniki kompresji, niż RAR czy 7-zip, jednak dekompresja trwałaby wtedy tyle co download. OmniModo likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przeszczepan Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 Jak rozpakować plik tym nanozipem x64? jest tylko okno z komendami a przy 32 bit "cannot open archieve" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
axcer55 Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 Godzinę temu, Przeszczepan napisał: Jak rozpakować plik tym nanozipem x64? jest tylko okno z komendami a przy 32 bit "cannot open archieve" sam jestem ciekaw jak to rozpakowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 Koledzy jeżeli macie zagwozdkę jak to rozpakować to zawsze można pobrać stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 19, 2018 Author Report Share Posted August 19, 2018 @kamiloxf na basewin te obrazy mają już poprawiony setupcomplete.cmd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 @P10 Powiem ci że nie jestem pewny a nie ma mnie w domu abym mógł to zwerfikować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 19, 2018 Author Report Share Posted August 19, 2018 Chodzi o to, że w czerwcu wyszły dwie wersje. Pierwsza miała coś nie tak z uprawnieniami na koncie. Mr.T poprawił to w drugiej, ale wtedy ktoś zwrócił uwagę na zbędny znak zapytania w setupcomplete.cmd. Pobrałem te drugie wydania (x86 i x64) i poprawiłem to w nich. Stąd też sumy tych obrazów nie będą zgodne w innymi dostępnymi. Można powiedzieć, że są trzy wersje każdego z czerwcowych obrazów. "Moje" są ostatnie. @Przeszczepan @axcer55 @stens Poprawiłem link do NanoZipa i samo archiwum. Pobierz program teraz. Po rozpakowaniu wybierasz odpowiednio folder win32/win64 i uruchamiasz NanoZip.exe. Klikasz New/Open i poszukujesz pobranego pliku z systemem - musi mieć wcześniej zmienioną nazwę przez dodanie ".nz" na końcu, czyli wyglądać np. tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dwukrotnie klikasz na pobrane archiwum, pokaże się plik ISO. Naciskasz przycisk Extract i podajesz miejsce do rozpakowania pliku. m4s and Przeszczepan like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 @P10 Prawdopodobnie jest to już wersja poprawiona ponieważ pojawiła się tam stosunkowo niedawno ale to musiał by się wypowiedzieć @podlos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podlos Posted August 19, 2018 Report Share Posted August 19, 2018 2 godziny temu, kamiloxf napisał: @P10 Prawdopodobnie jest to już wersja poprawiona ponieważ pojawiła się tam stosunkowo niedawno ale to musiał by się wypowiedzieć @podlos Prawdopodobnie poprawiona ale nie jestem pewny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 19, 2018 Author Report Share Posted August 19, 2018 @podlos to sprawdź w wolnym czasie... Jeśli masz to samo, będziesz mógł dodać u siebie info o oficjalnym temacie tutaj w związku ze zgodnością obrazów. Po pierwszym czerwcowym wydaniu W7 przez Mr.T rozsypały się pretensjonalne posty o problemach z uprawnieniami i problemami z WU... Z tego co pamiętam Szef dość osobiście przyjął krytykę, jednak niedługo po tym tym wypuścił poprawioną modyfikację obydwu wersji (x64/x86) datowaną na 29.06.2016 r. Pobrałem obydwie, sprawdziłem i potwierdziłem brak opisywanych problemów. Ponownie jednak ktoś zwrócił uwagę na błąd w pliku setupcomplete.cmd. Poprawiłem to w każdym obrazie i wrzuciłem je na serwer. Te (teoretycznie bezbłędne) obrazy znajdują się w pierwszym poście. Co do NanoZip... trzycyfrowa liczba pobrań obrazów przekonuje mnie do braku problemów z rozpakowaniem. Toolmaniac likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
axcer55 Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 16 godzin temu, P1O napisał: Chodzi o to, że w czerwcu wyszły dwie wersje. Pierwsza miała coś nie tak z uprawnieniami na koncie. Mr.T poprawił to w drugiej, ale wtedy ktoś zwrócił uwagę na zbędny znak zapytania w setupcomplete.cmd. Pobrałem te drugie wydania (x86 i x64) i poprawiłem to w nich. Stąd też sumy tych obrazów nie będą zgodne w innymi dostępnymi. Można powiedzieć, że są trzy wersje każdego z czerwcowych obrazów. "Moje" są ostatnie. @Przeszczepan @axcer55 @stens Poprawiłem link do NanoZipa i samo archiwum. Pobierz program teraz. Po rozpakowaniu wybierasz odpowiednio folder win32/win64 i uruchamiasz NanoZip.exe. Klikasz New/Open i poszukujesz pobranego pliku z systemem - musi mieć wcześniej dodane w nazwie ".nz", czyli wyglądać np. tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dwukrotnie klikasz na pobrane archiwum, pokaże się plik ISO. Naciskasz przycisk Extract i podajesz miejsce do rozpakowania pliku. niestety ale nie pomaga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkon Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Po co podwójne .nz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 28 minut temu, adamkon napisał: Po co podwójne .nz ? Jak Ci przeszkadza to możesz jedno wykasować, nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 Dobra, mam. NanoZip jest upośledzony na długie nazwy plików. Zmień na np. "archiwum.nz" i oczom ich ukaże się las. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor2302 Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 I po co były te kombinacje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 Program w wersji Alpha potrafi zaskoczyć... wszystkim. Informacja o zmianie nazwy pliku na krótszą jest już dodana w opisie i w kolejnych moich postach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Nie wiem w czym wy macie problem...wczoraj to pobierałem dodałem .nz do nazw jak w opisie (nie poprawionym) i wypakowało bezproblemowo wersją x64."Klikasz New/Open i poszukujesz pobranego pliku z systemem - musi mieć wcześniej zmienioną nazwę pliku na krótszą i dodane ".nz"...nawet bez zmienionej na krótszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 Wczoraj dodałem CRC samego obrazu po drugim myślniku w nazwie. Dziś sprawdziłem i faktycznie - z tak długą nazwą pliku program nie widzi zawartości. W wolnym czasie zmienię nazwy archiwów, a info o sumach kontrolnych umieszczę wyłącznie w pierwszym poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts