Jump to content

Recommended Posts

Posted

W7 X64 By P4VL0

Witam,

przedstawiam mam moją własną, autorską modyfikację Windowsa 7 pt. W7 X64 By P4VL0.

Główne cechy:

-zoptymalizowany

-usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury- zostały polski i angielski)

-zintegrowano większość aktualizacji bezpieczeństwa i nie tylko

-liczba procesów: 26, zapotrzebowanie na pamięć RAM: 800MB (testowane na fizycznym komputerze)

-zmodyfikowano rejestr systemu (optymalizacja pod kątem dysków SSD, pełne prawa administratora itd.)

-zintegrowane sterowniki USB 3.0

-system jest nieaktywowany

Usługi: (Usunięto/Wyłączono)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Planuję również dodanie samodzielnie uruchamiających się skryptów .bat (konfiguracja poinstalacyjna).

Po instalacji zalecam ponowne uruchomienie komputera.

Polecam również użycie skryptów:

OptymalizacjaSSD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

RemoveSPY_AIO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rozmiar ISO: 2,91GB (kompresja .wim)

Download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jakiekolwiek błędy proszę zgłaszać w komentarzach. 

OmniModo, JanKo6 and moszter like this
Posted

Nie wpisywać za wcześnie klucza,bo w razie kaprysu MS

Nie wpisuj klucza podczas instalacji.
Klikaj "pomiń" i jedź dalej.
Po zainstalowaniu systemu i aktywować

Aby aktywować system Windows 7 za pomocą połączenia internetowego, wykonaj następujące czynności:     

Kliknij przycisk Start Start, kliknij prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, wybierz Właściwości, a następnie Aktywuj system Windows teraz.

Rozpoczęciu aktywacji system Windows podejmie próbę aktywowania online za pomocą połączenia internetowego. Jeśli masz problemy z aktywowaniem w trybie online, możesz przeprowadzić aktywację za pomocą telefonu.

masz tu film :

Posted
2 godziny temu, malezlo22 napisał:

witam 

system postawiłem wszystko śmiga ale mam problem z aktywacja żaden program nie działa znaczy pisze ze aktywny ale w właściwościach pisze ze nie wiec czym aktywować ?

System można aktywować aktywatorem z tego linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdrawiam, P4VL0

Posted

Witam udało mi się aktywować ja popełniałem błąd próbując aktywować kluczem oem ale poradziłem sobie . System muszę przyznać bomba jak narazie jedyny  z którym nie mam żadnych problemów ;) dzięki i pozdrawiam 

Posted

Informuję, że w ostatnim czasie podjąłem pracę nad Windowsem10 1803 :) Nie robię 1809, ponieważ jest on dość zbugowany i problematyczny. 

Stay tuned.

Posted
W dniu 1.11.2018 o 16:52, Przeczu napisał:

Na jakiej wersji windowsa 7 jest zrobiony? 

Ponawiam pytanie o podstawę, na jakiej ten system bazuje. Chcę go zainstalować, a nie wiem czy będzie zgodny z tym, który mam obecnie, by móc go aktywować.

Posted
15 minut temu, zdzisiek24 napisał:

@up 

Przeczytaj ... usługi (usunięto/wyłączono) i będziesz wiedział  :doh:

Ale nawet jak ja chcę ręcznie wpisać to mnie Windows przekierowuje do okienka gdzie powinno wyszukać te sieci, więc co zrobić? Potrzebuję WiFi, a nie jestem tak dobry, żeby to naprawić. POmożesz?

Posted

To są niestety uroki modów ... każdy robi "pod siebie" :laie_67:

Nie korzystałem nigdy z modyfikacji tego pana ale jeśli tylko powyłączał niektóre dla niego zbędne usługi to jest jeszcze szansa dla ciebie. W zarządzaniu a konkretnie w usługach spróbuj włączyć wszelkie usługi związane z siecią ( te które znajdują się na jego liście usuniętych/wyłączonych). 

Jeśli nie pomoże .... zmiana systemu. Toż to chwilka   :)