P4VL0 Posted August 1, 2018 Report Posted August 1, 2018 W7 X64 By P4VL0 Witam, przedstawiam mam moją własną, autorską modyfikację Windowsa 7 pt. W7 X64 By P4VL0. Główne cechy: -zoptymalizowany -usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury- zostały polski i angielski) -zintegrowano większość aktualizacji bezpieczeństwa i nie tylko -liczba procesów: 26, zapotrzebowanie na pamięć RAM: 800MB (testowane na fizycznym komputerze) -zmodyfikowano rejestr systemu (optymalizacja pod kątem dysków SSD, pełne prawa administratora itd.) -zintegrowane sterowniki USB 3.0 -system jest nieaktywowany Usługi: (Usunięto/Wyłączono) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Planuję również dodanie samodzielnie uruchamiających się skryptów .bat (konfiguracja poinstalacyjna). Po instalacji zalecam ponowne uruchomienie komputera. Polecam również użycie skryptów: OptymalizacjaSSD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] RemoveSPY_AIO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozmiar ISO: 2,91GB (kompresja .wim) Download: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jakiekolwiek błędy proszę zgłaszać w komentarzach. OmniModo, JanKo6 and moszter like this Quote
malezlo22 Posted August 2, 2018 Report Posted August 2, 2018 witam system postawiłem wszystko śmiga ale mam problem z aktywacja żaden program nie działa znaczy pisze ze aktywny ale w właściwościach pisze ze nie wiec czym aktywować ? Quote
Guest Posted August 2, 2018 Report Posted August 2, 2018 Nie wpisywać za wcześnie klucza,bo w razie kaprysu MS Nie wpisuj klucza podczas instalacji. Klikaj "pomiń" i jedź dalej. Po zainstalowaniu systemu i aktywować Aby aktywować system Windows 7 za pomocą połączenia internetowego, wykonaj następujące czynności: Kliknij przycisk Start Start, kliknij prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, wybierz Właściwości, a następnie Aktywuj system Windows teraz. Rozpoczęciu aktywacji system Windows podejmie próbę aktywowania online za pomocą połączenia internetowego. Jeśli masz problemy z aktywowaniem w trybie online, możesz przeprowadzić aktywację za pomocą telefonu. masz tu film : Quote
krzyhu392 Posted August 2, 2018 Report Posted August 2, 2018 Pomijając tę łamaną polszczyznę, on chce aktywować system aktywatorem, nie kluczem. Quote
kamiloxf Posted August 2, 2018 Report Posted August 2, 2018 @malezlo22 Prosiłbym o zrzut ekranu z diskpart (aby mieć pewność że dysk jest na MBR) Aby go uruchomić cmd (Uruchom jako administrator) diskpart list disk Quote
P4VL0 Posted August 2, 2018 Author Report Posted August 2, 2018 2 godziny temu, malezlo22 napisał: witam system postawiłem wszystko śmiga ale mam problem z aktywacja żaden program nie działa znaczy pisze ze aktywny ale w właściwościach pisze ze nie wiec czym aktywować ? System można aktywować aktywatorem z tego linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam, P4VL0 Quote
wicher_25 Posted August 2, 2018 Report Posted August 2, 2018 Niestety, nie możesz uzyskać dostępu do tego dokumentu, ponieważ narusza on nasze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. link nie działa Quote
malezlo22 Posted August 9, 2018 Report Posted August 9, 2018 Witam udało mi się aktywować ja popełniałem błąd próbując aktywować kluczem oem ale poradziłem sobie . System muszę przyznać bomba jak narazie jedyny z którym nie mam żadnych problemów ;) dzięki i pozdrawiam Quote
rafcio84 Posted August 15, 2018 Report Posted August 15, 2018 Czy da się zainstalować wersję językową systemu angielską? u mnie podczas instalacji jest do wyboru tylko polski Quote
Guest Posted August 19, 2018 Report Posted August 19, 2018 Znowu usunięte klawiatury-tak dużo się zyskuje na tym? Quote
rwanek Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 krzyczy mi ze iso nie ma bootowalnej partycji? jak to wypalic na pendrive? dzieki Quote
Przeczu Posted November 1, 2018 Report Posted November 1, 2018 Na jakiej wersji windowsa 7 jest zrobiony? Quote
P4VL0 Posted November 18, 2018 Author Report Posted November 18, 2018 Informuję, że w ostatnim czasie podjąłem pracę nad Windowsem10 1803 Nie robię 1809, ponieważ jest on dość zbugowany i problematyczny. Stay tuned. Quote
P4VL0 Posted November 21, 2018 Author Report Posted November 21, 2018 Prace nad W10 1803 zostały porzucone na rzecz II wersji W7 Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu! Zapraszam! Quote
aragornarwen Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 W dniu 1.11.2018 o 16:52, Przeczu napisał: Na jakiej wersji windowsa 7 jest zrobiony? Ponawiam pytanie o podstawę, na jakiej ten system bazuje. Chcę go zainstalować, a nie wiem czy będzie zgodny z tym, który mam obecnie, by móc go aktywować. Quote
angry Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 Nie działa mi WiFi @P4VL0 Nawet po zainstalowaniu sterownika TP LINK Quote
zdzisiek24 Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 @up Przeczytaj ... usługi (usunięto/wyłączono) i będziesz wiedział Quote
angry Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 15 minut temu, zdzisiek24 napisał: @up Przeczytaj ... usługi (usunięto/wyłączono) i będziesz wiedział Ale nawet jak ja chcę ręcznie wpisać to mnie Windows przekierowuje do okienka gdzie powinno wyszukać te sieci, więc co zrobić? Potrzebuję WiFi, a nie jestem tak dobry, żeby to naprawić. POmożesz? Quote
zdzisiek24 Posted August 6, 2020 Report Posted August 6, 2020 To są niestety uroki modów ... każdy robi "pod siebie" Nie korzystałem nigdy z modyfikacji tego pana ale jeśli tylko powyłączał niektóre dla niego zbędne usługi to jest jeszcze szansa dla ciebie. W zarządzaniu a konkretnie w usługach spróbuj włączyć wszelkie usługi związane z siecią ( te które znajdują się na jego liście usuniętych/wyłączonych). Jeśli nie pomoże .... zmiana systemu. Toż to chwilka Quote
zefrix2222 Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 Cześć, link mi nie działa. Czy ma ktoś działające łącze do pobrania win? Pozdrawiam edit- juz mam wsztstko Quote
spyru Posted March 9, 2021 Report Posted March 9, 2021 Hej, przy próbie pobrania wywala błąd 404 z informacją o nieudanej próbie znalezienia adresu url na serwerze. Quote
itaf Posted May 27, 2022 Report Posted May 27, 2022 jak uruchomić sieci wlan, widzi kartę wifi lecz przy zasięgu sieci jest X i nie wyszukuje żadnych sieci Quote
zdzisiek24 Posted May 6, 2023 Report Posted May 6, 2023 ▲ No i stałeś się liderem w odkopkach ... 5 lat i 4 systemy od MS po drodze - nie do pobicia. Quote
zdzisiek24 Posted January 24, 2024 Report Posted January 24, 2024 Tu masz wersję v2: Jakimś cudem link działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts