Jump to content
WinClub
konuss

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Recommended Posts

8 godzin temu, bunio1 napisał:

asus aspire jest jak honda fabia

 

8 godzin temu, Pies961 napisał:

Rzeczywiście, pomyliłem się 

 

8 godzin temu, bunio1 napisał:

Ok dwie rzeczy czy ten Acer ma dysk HDD i czy pamięci RAM 4GB?

 

8 godzin temu, Pies961 napisał:

Tak dysk HDD i 4 gb pamięci ram. Na Windows 7 chodził dobrze, ale nie ma sterowników do niego pod 7. 

 

 

4 godziny temu, bunio1 napisał:

Wszystko by sie poprawiło znacznie po dorzuceniu drugiej kości ram 4gb razem 8 gd w dualu i dysk ssd min 240gb

 

2 godziny temu, Pies961 napisał:

Tak wiem, mam w planach zamontować dysk SSD, fabryczny ram jest lutowany, ale slot na dodatkowy też jest. Jednakże, że tak powiem czuje się lekko oszukany, ponieważ laptop ten kosztował nie małe pieniądze, a nie jest nawet przystosowany fabrycznie do tego systemu. Lecz potrzebowałem laptop na teraz i tak to wyszło.

 

2 godziny temu, bunio1 napisał:

To choroba nowego pięknego z zewnątrz sprzętu a bebechy coraz gorsze. Dobrze że chociaż dali dodatkowy DIMM na kość ramu.

 

2 godziny temu, Pies961 napisał:

Z tego co się orientuje, to jeżeli dany produkt oddam 3 razy na gwarancje z powodu usterki, to za trzecim razem mogę prosić o zwrot pieniędzy, więc teoretycznie mogę go oddać 3 razy pod rząd bo program i tak nie wykryje problemów z dyskiem bo ich nie ma. Jedyne co zrobią to na 99% zrobią po prostu za każdym razem reinstall systemu co i tak nie zlikwiduje mojego problemu. W przypadku jeżeli by pieniędzy nie oddali tylko dali nowy sprzęt to mogę go wtedy sprzedać i albo kupić coś normalnego albo złożyć stacjonarny komputer.

Prosiłbym o nie zasmiecanie tematu. Od tego są inne działy na tym forum. Nowa wersja w drodze właśnie się wgrywa na dyski 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, zbigniew59 napisał:

Dobrze że nie usunąłeś systemowego notatnika i jest wybór. Jaka różnica między tymi PowerShellami - jeden z prawokliku drugi z menu start?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ogólnie tak z prawokliku otwiera ci odrazu jako administrator oraz w danej ścieżce. Z menu start musisz sam ustalić czy ma otwierać jako administrator oraz standardowo ścieżka otwarta to Windows/System32

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usunąłeś także program TranslucentTB- niektórym się może podobał. Ale zawsze można go zainstalować z internetu - chociaż ja się o nim dowiedziałem dopiero z Twoich modów.

Fajnie też że podczas instalacji pokazuje się okienko co dodatkowego jest instalowane.

Coraz fajniejsze i bardziej funkcjonalne - dla mnie - są Twoje mody - nie mówiąc o tym, że chodzą jak błyskawica.

Multum opcji w prawokliku - dla niektórych może za dużo - ale dla niektórych- co nie wiedzą gdzie ich szukać normalnie - bardzo przydatne.

Poza tym do niektórych - aby się dostać trzeba się więcej naklikać.

 

I jak uzyskałeś taką przezroczystość w oknie tego powershella? - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bazyliano likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minut temu, zbigniew59 napisał:

Usunąłeś także program TranslucentTB- niektórym się może podobał. Ale zawsze można go zainstalować z internetu - chociaż ja się o nim dowiedziałem dopiero z Twoich modów.

Fajnie też że podczas instalacji pokazuje się okienko co dodatkowego jest instalowane.

Coraz fajniejsze i bardziej funkcjonalne - dla mnie - są Twoje mody - nie mówiąc o tym, że chodzą jak błyskawica.

Multum opcji w prawokliku - dla niektórych może za dużo - ale dla niektórych- co nie wiedzą gdzie ich szukać normalnie - bardzo przydatne.

Poza tym do niektórych - aby się dostać trzeba się więcej naklikać.

 

I jak uzyskałeś taką przezroczystość w oknie tego powershella? - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ogólnie prosty reg-tweak. Szukam kurde ustawienia w rejestrze gdzie jest zapisane pozycja wielkość i reszta danych związana z klawiaturą ekranową. Ktoś - coś może pomoże? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@konuss Czy usługa logowania się do kont Office 365 została wycięta? Czy jakaś usługa została wyłączona? Bo nie można się zalogować. 
Chodzi o możliwość logowania do kont szkolnych lub firmowych. Po wejściu do w ustawieniach do tej opcji, po kliknięciu nic się nie dzieje. 
Jeśli to tylko któryś z serwisów został wyłączony, będę wdzięczny za podpowiedź, który to bo przejrzałem wszystkie i żaden z opisu za to chyba nie odpowiadał. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 9.06.2019 o 21:22, konuss napisał:

Ogolnie opracowalem dla siebie osobiscie apke do moddingu. za jakis miesiac ja udostepnie po prawkach. jest bardzoo sprzetowo nienasycona jesli chodzi o czuszczenie isuwanoe apek kompnentow to te ntlite i inne to sie chowaja

A jak się odniesiesz do tego?

Share this post


Link to post
Share on other sites

werwaok - w każdym temacie modów zadajesz to samo pytanie - dlaczego to cię tak interesuje?

Myślisz że jak ci ktoś napisze jakiego programu używa to zrobisz taki sam lub lepszy? Aby zrobić taki mod trzeba dużo większej wiedzy niż obsługa danego programu.

A usuwanie -tylko-komponentów to przedszkole w porównaniu do reszty działań.    

Chociaż nie  całkiem - wiele komponentów jest powiązanych z innymi i też trzeba wiedzieć co się usuwa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minut temu, Norbert2352m napisał:

Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd

Używam na kilku dyskach nvme Samsunga i adaty i wszystko śmiga ale oczywiscie system plików GPT!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Norbert2352m napisał:

Ja mam takie pytanko. Czy ktoś instalował ten system na jakimś dysku NVME? Bo poprzedniego moda od @konuss miałem na zwykłym ssd i działał świetnie a dzisiaj zainstalowałem ten system na nowym m.2 i kurła muli co myślałem że będzie działał 3x szybciej xd

Ja jede na nvme i wszystko chula system wstaje po okolo 5 Lub 6 sekundach. Oczywiscie GPT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zainstalowałem Twój mod i ścinało mi gierki, więc zainstalowałem czysty obraz z media creation tool, to samo. Zainstalowałem starszą wersję 1903 (oryginalny obraz z microsoftu) i nie było problemu, później zaktualizowałem do 1909 przez win update i też nie było problemu. Build ten sam. Wszystko przeinstalowałem jeszcze raz mając dokładnie te same stery, konfigurację itp. Zauważyłem, że w LatencyMon wartość DPC Latency wyniosła 100+ od sterownika nvidii na obrazie z media creation tool. Nie było tego problemu na 1903 + update do 1909.

 

Ktoś, kto ma normalnego pc (nie lapka...) może sprawdzić wartości w programie LatencyMon ? Wcześniej miałem od 3 do 20, a teraz skacze od 60 do 200 średnio będąc na 100.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, Norbert2352m napisał:

@kredacz , @szymibtw oczywiście że dysk jest w GPT a nadal coś nie śmiga jak powinien :/

 

EDIT:
Czasami jak się tak jakby rozgrzeje to śmiga ładnie ale momentami muuuuł 

Sprawdz go jakims benchem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 godzin temu, Straszy napisał:

Zainstalowałem Twój mod i ścinało mi gierki, więc zainstalowałem czysty obraz z media creation tool, to samo. Zainstalowałem starszą wersję 1903 (oryginalny obraz z microsoftu) i nie było problemu, później zaktualizowałem do 1909 przez win update i też nie było problemu. Build ten sam. Wszystko przeinstalowałem jeszcze raz mając dokładnie te same stery, konfigurację itp. Zauważyłem, że w LatencyMon wartość DPC Latency wyniosła 100+ od sterownika nvidii na obrazie z media creation tool. Nie było tego problemu na 1903 + update do 1909.

 

Ktoś, kto ma normalnego pc (nie lapka...) może sprawdzić wartości w programie LatencyMon ? Wcześniej miałem od 3 do 20, a teraz skacze od 60 do 200 średnio będąc na 100.

Witam,
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam ścinki w grach na pierwszym modzie .449 ale może to sterownik?
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam,

 

istnieje opcja przywrócenia Centrum Akcji w tym modzie? czy jego składniki są doszczętnie wycięte z systemu bez możliwości przywrócenia?

 

pozdrawiam

 

@edit

 

ok, dla zainteresowanych tematem:

klucz   =>   HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer

wartość => DisableNotificationCenter ustawić na 0

relog i Centrum Akcji jest :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 21.11.2019 o 17:38, Tomii napisał:

Witam,
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam ścinki w grach na pierwszym modzie .449 ale może to sterownik?
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pozdro

IHf9IYT.png

 

Niezły masz tam rozpiernicz :O na .418 czasem skacze do 20-30, 100 się zrobi jak jest jakaś akcja z wykorzystaniem grafiki (to normalne). Podejrzewam, że płytę masz od gigabyte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fajny mod (dopiero zaczynam testy), ale już znalazłem błąd ortograficzny ;)

PPM na pulpicie -> Restart Explorer -> w menu tej funkcji jest "Restartuj z  Pauzom" zamiast "Restartuj z pauzą".

 

Jak to jest z wyszukiwaniem? Jak wylatuje Cortana, to szybkie wyszukiwanie funkcji w systemie nie działa, czy można to jakoś włączyć?

 

EDIT:

Jeszcze jedno: wyleciał z systemu i nie ma możliwości dodania komendą powershellową Windows Subsystem for Linux. Co można z tym zrobić? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Shiryu napisał:

Fajny mod (dopiero zaczynam testy), ale już znalazłem błąd ortograficzny ;)

PPM na pulpicie -> Restart Explorer -> w menu tej funkcji jest "Restartuj z  Pauzom" zamiast "Restartuj z pauzą".

 

Jak to jest z wyszukiwaniem? Jak wylatuje Cortana, to szybkie wyszukiwanie funkcji w systemie nie działa, czy można to jakoś włączyć?

 

EDIT:

Jeszcze jedno: wyleciał z systemu i nie ma możliwości dodania komendą powershellową Windows Subsystem for Linux. Co można z tym zrobić? ;)

Na problem z wyszukiwaniem możesz zainstalować np startisback

 

Shiryu likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za naprowadzenie ;)

Wolę coś, czego nie trzeba wspomagać witaminami, więc na razie będzie Classic Shell. Wiem, że stary, ale skoro działa... ;)

 

Jak rozumiem na WSL lekarstwa nie ma i trzeba się wirtualkami bawić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information