Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, jnm napisał:

1) -  włącz WU

2) -  instaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  (ew. wymagane p.k.t.)

3) - instaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

4) - WYŁĄCZ WU

Wszystko wykonaj z prawami administratora !.

Dotyczy też co poniektórych dodatków do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . :D

Po co tak się bawić? pobrać i ręcznie zainstalować z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], podałem ją przecież wyżej.

Posted
1 minutę temu, jnm napisał:

Ominiesz te zbędne, zresztą każdy ma - odrębną koncepcję .

Trzeba włączać WU do zainstalowania aktualizacji z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ?

Posted
10 minut temu, moszter napisał:

Trzeba włączać WU do zainstalowania aktualizacji

39 minut temu, jnm napisał:

1) -  włącz WU

Posted

Mam problem z aktywacją licencji systemu, na lapku Acer Aspire v5 121. Używając toolkita wyskakuje błąd: Windows activation error 0xC004F035.

Wcześniej na lapku był windows 8 z masą zbędnego syfu. Nie dało się przeglądać stron ani zainstalować przeglądarki.

Z tego co wyczytałem w tym artykule:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jest to coś w rodzaju blokady biosu na inne wersje systemu niż oficjalne? Wie ktoś może jak to obejść? 

Teraz przynajmniej da się z komputera korzystać, dodam, że miałem problem z instalacją systemu z pendriva,

pomogło dopiero ustawienie biosu w tryb legacy, stworzenie pendrive z MBR i format dysku twardego, ponieważ wcześniej było GPT.

Posted

Dzisiaj przeinstalowywałem sterownik grafiki i audio  bo miałem problemy z dźwiękiem po podłączeniu pod tv . I po tej operacji wyskoczył mi komunikat w rogu .

"Tryb testu . Windows Embedded  Kompilacja 7601 " .

Aktywacja zablokowana informacje o systemie też . Wie ktoś o co chodzi ?  MTKV 264 nie usuwa komunikatu choć niby pisze że wszystko poszło ok . 

Posted
1 godzinę temu, MonteCristo napisał:

Dzisiaj przeinstalowywałem sterownik grafiki i audio  bo miałem problemy z dźwiękiem po podłączeniu pod tv . I po tej operacji wyskoczył mi komunikat w rogu .

Aktywacja zablokowana informacje o systemie też . Wie ktoś o co chodzi ?  MTKV 264 nie usuwa komunikatu choć niby pisze że wszystko poszło ok . 

Kolejny... Folder tuning -> sterowniki -> wyłącz

Posted
2 godziny temu, MonteCristo napisał:

lub spróbuj jakimś stąd --> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
23 godziny temu, moszter napisał:

lub spróbuj jakimś stąd --> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To nie jest komunikat spowodowany aktywacją. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 2.04.2019 o 18:22, MonteCristo napisał:

Aktywacja zablokowana informacje o systemie też . Wie ktoś o co chodzi ?

Prawdopodobnie z błędem instalowane lub niewłaściwe  "stery".

Przywróć poprzednie i po znalezieniu właściwych - zainstaluj je.

Posted

System sprawuje się wyśmienicie na Pentium D 2.8Ghz/1.5GB RAM. Nawet lepiej jak poprzednio zainstalowany Windows XP. Zużycie pamięci na poziomie 430MB bez jakichkolwiek usprawnień z mojej strony.

Dziękuję Srom-otnik!

Jednak mam problem z uprawnieniami. Aplikacje nie wprowadzają zmian na partycji C: , mimo wyłączonego EWF (Write Filter).

Emulator Nestopia nie może utworzyć folderów C:/Games/*

Gra FTL nie startuje ponieważ nie może zostawić plików w C:\Documents and Settings.

Inna gra zaś nie zapamiętuje ustawień w opcjach. itp.

Ktoś, coś wie na ten temat?

Posted
W dniu 4.04.2019 o 16:05, godronn napisał:

System sprawuje się wyśmienicie na Pentium D 2.8Ghz/1.5GB RAM. Nawet lepiej jak poprzednio zainstalowany Windows XP. Zużycie pamięci na poziomie 430MB bez jakichkolwiek usprawnień z mojej strony.

Dziękuję Srom-otnik!

Jednak mam problem z uprawnieniami. Aplikacje nie wprowadzają zmian na partycji C: , mimo wyłączonego EWF (Write Filter).

Emulator Nestopia nie może utworzyć folderów C:/Games/*

Gra FTL nie startuje ponieważ nie może zostawić plików w C:\Documents and Settings.

Inna gra zaś nie zapamiętuje ustawień w opcjach. itp.

Ktoś, coś wie na ten temat?

W ThinPC niby mamy full-administratora, ale jak widać, to złudne wrażenie... Taka uroda tego ustrojstwa, a nie moje błędy. Jak ktoś próbował oryginału i zestawi sobie z tym, co udało mi się z tego OS-a wycisnąć, to bilans jest raczej na plus po stronie JG7 TPC

Posted
3 minuty temu, Matharnus napisał:

Jest to wersja 64 bitowa ? czy nadal 32 ?

64 bitowa będzie jak ją sam wydasz :D  - było już pisane że ThinPC jest tylko 32 bit

Posted

Przy próbie instalacji na Asus laptop wyskakuje błąd windows failed to start a recent hardware or software change might be the cause to fix the problem. 

Możliwe że ten laptop nie jest wstanie bootowac z pendrive i muszę wypalić płytkę? 

Posted
54 minuty temu, rasoir0591 napisał:

Można jakiś reupload? 5 razy pobierałem i sumy mi się nie zgadzają.

Pobierz przez akceleratora np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

rasoir0591 likes this
Posted
7 godzin temu, moszter napisał:

Pobierz przez akceleratora np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobierałem przez megadownloadera ale spróbuję tym.

@edit udało się

Posted

Ja właśnie też zainstalowałem na 10 letniego acerka ale mam problem z aktywacja czy pójdzie klucz od win 7 pro?

Posted
4 godziny temu, h4r napisał:

Ja właśnie też zainstalowałem na 10 letniego acerka ale mam problem z aktywacja czy pójdzie klucz od win 7 pro?

3 godziny temu, GT500s napisał:

spróbuj innego loadera bo Embedded bo ten od DAZ'a nie obsługuje go. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja polecam:

Posted

Mam model compaq cq 61 zainstalowany świeżo system Wszystko śmiga Jeden mały problem co należy doinstalować ew jakieś specjalne uprawnienia żeby można zobaczyć podgląd z tej kamery (babcia z dziadkiem maja taki wymóg reszta może nie działać ;)) ... Otwieram to na ie i nic cały czas ten sam komunikat Próbowałem inne przeglądarki opera Firefoxa chroma i ciągle to samo Czy istnieje możliwość uzyskania podglądu na tą kamerę Ew jakaś inna przeglądarka z zaimplementowanyn silnikiem Dzięki za pomoc 

Posted
W dniu 14.05.2019 o 11:10, Eraptor napisał:

Mam model compaq cq 61 zainstalowany świeżo system Wszystko śmiga Jeden mały problem co należy doinstalować ew jakieś specjalne uprawnienia żeby można zobaczyć podgląd z tej kamery (babcia z dziadkiem maja taki wymóg reszta może nie działać ;)) ... Otwieram to na ie i nic cały czas ten sam komunikat Próbowałem inne przeglądarki opera Firefoxa chroma i ciągle to samo Czy istnieje możliwość uzyskania podglądu na tą kamerę Ew jakaś inna przeglądarka z zaimplementowanyn silnikiem Dzięki za pomoc 

Spróbuj zainstalować flasha

Posted
W dniu 29.04.2018 o 22:12, srom-otnik napisał:

Mając 4 GB Ramu i więcej, można zainstalować sobie RAM-disk, który korzysta z "niewidocznego" dla systemu zakresu pamięci i założyć tam np. super-szybki plik wymiany. Umożliwia to program VSuite. Utworzony ramdysk nie będzie pobierał systemowej pamięci tylko tą niewykorzystaną. Genialne rozwiązanie. 

p.s. Ktoś już instalował?

Powiem tak: tej zabawki o nazwie VSuite nie instalowałem, ale zerknąłem. Dokładnie ta aplikacja już nie jest rozwijana przez producenta (a nadal płatna), ale to dlatego, że mają w swojej ofercie coś nowszego i jeszcze lepszego (mechanizmy leżące u podstawy te same, ale nowe, lepsze podejście)! Zainstalowałem od nich PrimoCache.

Jak to działa? Tworzy ramdysk, ale dla konkretnego celu - cache często wykorzystywanych plików. Zaznaczamy, które dyski "keszować" i cieszymy się zauważalną wydajnością ramdysku nawet na magnetycznym HDD. Oczywiście jest opcja wykorzystania niewidocznego RAM na systemach 32bit (ale nie mam na czym sprawdzić bo używam tylko x64).

Jak to hula! Mam trochę tego RAMu, zawsze robiłem sobie ramdysk na katalogi Temp, mam też SSD oraz kilka magnetycznych, których potrzebuję do codziennej pracy i dużych ilości danych.
Pierwsze chwile z PrimoCache? byłem sceptycznie nastawiony, obserwowałem czy nie dopada mnie efekt placebo. Jednak po kilku minutach pracy zaczęło się dziać... WOW! gdy "Cache hit rate" sięgnęło 70% już wiem, że gdy minie 60 dni trialu kupię to! Tylko 30USD, a moc niezła. No chyba, że powiecie, że macie coś za darmo 8)

Przypomina mi to sztuczki srom-otnik'a jeszcze z czasów WinJG (XP).