Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, assist napisał:

witam.

czy w pierwszym poscie, jest juz poprawiona wersja?

udało CI sie wypchnąć ISO?

pozdrawiam, wszystkiego dobrego w Nowym:)

18 minut temu, Franc napisał:

Sądząc z opisu zintegrowanych dodatków to jest nowa wersja, poza tym plik install.wim ma datę 23.12.2018 tak więc możesz ściągać i testować

16 minut temu, assist napisał:

Dziękuję ;) Miałem sprawdzić sumę kontrolną poprzedniego pliku, ale zająłem się przyziemnymi sprawami emoji3.png

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Widać jak czytacie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], @srom-otnik napisał że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] że będzie nowsze IE niż w poprzedniej wersji w której było IE8 to mamy IE11, bez pobierania pliku można zobaczyć, że obraz systemu nie może być starszy niż 23.12.18r., przy tylu informacjach sprawdzanie sum kontrolnych z starym obrazem systemu to już lekka przesada.

W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał:

1. Dodano:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Godzinę temu, assist napisał:

wybacz:)  umkneło mi w natłoku spojlerów..

Natomiast sumy sprawdzam zawsze.

Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym roku.

no offence :)

ja nie piszę tego złośliwie, tylko opisałem jak ja to sprawdzam.

Wszystkiego dobrego.

Posted
11 godzin temu, 1zl napisał:
Sorry za pytanko ale czy nowa wersja SROM-otnik'owego [emoji3] Win -jg7 thinpc jest już na pierwszej stronie? 

Pozdrawiam. 

Jest :) i bangla elegancko :)

EDIT: SROM-otnik....  Mistrzostwo Swiata!

Dzieki jak nie wiem co:)

Wisisz mi wentylator do lapa,w starym hałasował lekko , kupiłem drugiego laptopa, a teraz nowego wogole nie włączam.Muszę tylko zmienić went..

Jak zwykle kawał dobrej roboty:)

pozdawiam

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Posted
Godzinę temu, LesioU napisał:

A jak porównanie tej wersji (pamięć, procesy, usługi) z Win7 Home Basic?

Umiesz czytać z zrozumieniem?

Na moim laptopie z 4GB Ram sprawuje się lepiej niż jakakolwiek wersja Win 7, a zużywa 430 MB Ramu. Na sprzęt z procesorami 32-bitowymi oraz 64-bitowymi z małą ilością pamięci - jest bezkonkurencyjny.

Żadeń system Win7 nie będzie sprawował się lepiej niż [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jak Ci Win7 Home Basic sprawnie działa to ten będzie lepiej, a co do usług zostały te potrzebne do korzystania z komputera.

1. Dodano:

I mniej zajmuje miejsca na dysku, ale jak Ci potrzebne wszystko co oferuje system / pełny system, to nie zawracaj się głowy tą modyfikacją.

@srom-otnik, szkoda że dodałeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Posted
7 godzin temu, srom-otnik napisał:

Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD

PZDR!

można reup bo chyba mega wyrzuciło plik ;)
dzięki wielkie i szacun za to co robisz ;)

edit . obraz jest. musiałem w zły link kliknąć .

Posted

Cześć !!!

Wielkie dzięki za tą modyfikację, stary netbook fajnie odżył i to nie linuxie : )

mam dwa problemy po pierwsze jak aktywować tą wersje? np. windows loader by daz wyrzuca, że system is unsupported :(po drugie nie dziala mi kamerka, netbook to acer aspire one kav10, próbowałem juz ze sterownikami, może to kwestia techniczna. tak czy inaczej bardzo dziekuje za pomoc 

poxzdrawiam

Posted
2 godziny temu, michalzal napisał:

Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW

Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW

Posted

Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany?

Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... ;)

Posted (edited)
27 minut temu, anna.parker napisał:

Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany?

Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... ;)

na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS 
type: diskpart
type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) )
type: select disk 0
type: clean 
zamknij W oknie DOS 
kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej

Edited by marcelgg
poprawka
Posted
19 hours ago, marcelgg said:

na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS 
type: diskpart
type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) )
type: select disk 0
type: clean 
zamknij W oknie DOS 
kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej

Dzięki, ale to nie pomaga. Po prostu dysk ma 5 GB. Były kiedyś mody, które ignorowały to (była opcja "zainstaluj mimo to" albo "zignoruj") i szło dalej.

Ktoś jakieś pomysły albo ktoś ma stary z 2018 plik ISO?

Posted
W dniu ‎03‎.‎05‎.‎2018 o 10:19, kopero napisał:

Po zainstalowaniu potrzebnych programów i sterowników oraz optymalizacji wersji Core, 25 procesów i 247mb zajętego ram; także rewelacja

Najśmieśniejsze jest to, że takie okrojone systemy na początku mają bardzo niski pobór ram, ale gdy tylko podłączy się komputer do internetu to zaraz po cichu włączy się windows update i zacznie w tle pobierać aktualizacje, które doprowadzą do tego, że z 25 procesów i 247mb ram zrobi się 40 procesów i prawie 3GB zajętego ram hehe

Posted

Było pisane nie raz, że modów nie poleca się aktualizować (niektóre mają nawet moduł WU wycięty), po pierwsze nie wszystkie łatki poprawnie się zainstalują, a po drugie - niweczy to wysiłek autora moda włożony w optymalizację/przyśpieszenie systemu. Chcesz mieć zawsze aktualny system - zapomnij o modach "kastratach" - używaj tylko "pełnych" niemodyfikowanych wersji - do danego użytkownika należy wybór, co jest dla niego ważniejsze. 

Posted

Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek :P

JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek.

8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna.

10 LTSC - podobnie

10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU...

P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach.

PZDR!

eidur, moszter and styling79 like this
Posted
2 godziny temu, srom-otnik napisał:

Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek :P

JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek.

8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna.

10 LTSC - podobnie

10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU...

P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach.

PZDR!

Czy to oznacza że lepiej poczekać na  Nową 8.1 czy wgrać tą starszą

Posted
W dniu 23.01.2019 o 08:43, srom-otnik napisał:

10 LTSC - podobnie

PZDR!

Wybacz za off top :D ale co to za dokumenty :D chyba nie te wszystkie taśmy, które wyciekają co chwilę :D hehe

ps. Dziękuję za wstawkę. Takie pytanie, czy dało by się zrobić modyfikację aby procki powyżej 7 generacji nie krzyczały ?

Posted

VirtualBox_WinJG7ThinPC_17_02_2019_08_06_23.png.272daef7bd7d7c77c209e6cfe078c51e.png[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Screen'y z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].