moszter Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 Godzinę temu, assist napisał: witam. czy w pierwszym poscie, jest juz poprawiona wersja? udało CI sie wypchnąć ISO? pozdrawiam, wszystkiego dobrego w Nowym:) 18 minut temu, Franc napisał: Sądząc z opisu zintegrowanych dodatków to jest nowa wersja, poza tym plik install.wim ma datę 23.12.2018 tak więc możesz ściągać i testować 16 minut temu, assist napisał: Dziękuję Miałem sprawdzić sumę kontrolną poprzedniego pliku, ale zająłem się przyziemnymi sprawami Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Widać jak czytacie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], @srom-otnik napisał że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] że będzie nowsze IE niż w poprzedniej wersji w której było IE8 to mamy IE11, bez pobierania pliku można zobaczyć, że obraz systemu nie może być starszy niż 23.12.18r., przy tylu informacjach sprawdzanie sum kontrolnych z starym obrazem systemu to już lekka przesada. W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał: 1. Dodano: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote assist Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 wybacz:) umkneło mi w natłoku spojlerów.. Natomiast sumy sprawdzam zawsze. Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym roku. no offence moszter likes this Quote moszter Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Godzinę temu, assist napisał: wybacz:) umkneło mi w natłoku spojlerów.. Natomiast sumy sprawdzam zawsze. Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym roku. no offence ja nie piszę tego złośliwie, tylko opisałem jak ja to sprawdzam. Wszystkiego dobrego. Quote assist Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Instaluję.. Pewnie trza będzie przywiązać lapa do stołu, żeby nie odleciał :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote 1zl Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 Sorry za pytanko ale czy nowa wersja SROM-otnik'owego Win -jg7 thinpc jest już na pierwszej stronie? Pozdrawiam. Quote assist Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 11 godzin temu, 1zl napisał: Sorry za pytanko ale czy nowa wersja SROM-otnik'owego [emoji3] Win -jg7 thinpc jest już na pierwszej stronie? Pozdrawiam. Jest i bangla elegancko EDIT: SROM-otnik.... Mistrzostwo Swiata! Dzieki jak nie wiem co:) Wisisz mi wentylator do lapa,w starym hałasował lekko , kupiłem drugiego laptopa, a teraz nowego wogole nie włączam.Muszę tylko zmienić went.. Jak zwykle kawał dobrej roboty:) pozdawiam Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Petr23 Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Windows zapowiada się bardzo nieźle, ale masakra z tym odpinaniem dysków... Jak posiadam dwa dyski ssd też występuje taki problem? Też muszę jeden wypiąć jeden? Quote P1O Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Nie. Wystarczy, że drugi będzie wyczyszczony poleceniem clean w diskpart podczas instalacji. Quote LesioU Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 A jak porównanie tej wersji (pamięć, procesy, usługi) z Win7 Home Basic? Quote moszter Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Godzinę temu, LesioU napisał: A jak porównanie tej wersji (pamięć, procesy, usługi) z Win7 Home Basic? Umiesz czytać z zrozumieniem? W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał: Na moim laptopie z 4GB Ram sprawuje się lepiej niż jakakolwiek wersja Win 7, a zużywa 430 MB Ramu. Na sprzęt z procesorami 32-bitowymi oraz 64-bitowymi z małą ilością pamięci - jest bezkonkurencyjny. Żadeń system Win7 nie będzie sprawował się lepiej niż [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jak Ci Win7 Home Basic sprawnie działa to ten będzie lepiej, a co do usług zostały te potrzebne do korzystania z komputera. W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał: 1. Dodano: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I mniej zajmuje miejsca na dysku, ale jak Ci potrzebne wszystko co oferuje system / pełny system, to nie zawracaj się głowy tą modyfikacją. @srom-otnik, szkoda że dodałeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote srom-otnik Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! Archie1989, G77 and moszter like this Quote michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Quote Archie1989 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! można reup bo chyba mega wyrzuciło plik dzięki wielkie i szacun za to co robisz edit . obraz jest. musiałem w zły link kliknąć . Quote e2545 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Cześć !!! Wielkie dzięki za tą modyfikację, stary netbook fajnie odżył i to nie linuxie : ) mam dwa problemy po pierwsze jak aktywować tą wersje? np. windows loader by daz wyrzuca, że system is unsupported :(po drugie nie dziala mi kamerka, netbook to acer aspire one kav10, próbowałem juz ze sterownikami, może to kwestia techniczna. tak czy inaczej bardzo dziekuje za pomoc poxzdrawiam Quote Guest Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 @e2545 Prawdopodobnie masz UEFI na Uefi da się aktywować tylko wersje PRO Windowsa 7 Quote kamiloxf Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 2 godziny temu, michalzal napisał: Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Quote michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Teraz, kamiloxf napisał: Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Poproszę bardzo Quote anna.parker Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote marcelgg Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 (edited) 27 minut temu, anna.parker napisał: Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Edited January 16, 2019 by marcelgg poprawka Quote anna.parker Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 19 hours ago, marcelgg said: na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Dzięki, ale to nie pomaga. Po prostu dysk ma 5 GB. Były kiedyś mody, które ignorowały to (była opcja "zainstaluj mimo to" albo "zignoruj") i szło dalej. Ktoś jakieś pomysły albo ktoś ma stary z 2018 plik ISO? Quote jiri1955 Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Instaluj system z pena ale włóż go do portu usb2 nie 3 Quote anna.parker Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 @jiri1955 Ale to instalacja na serwerze KVM, bez fizycznego dostępu. Z resztą to i tak nic by nie dało. Quote moszter Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Godzinę temu, zabujczyyyy napisał: czym to aktywować? Quote zoxovsky Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Ale jajca nie ma jak się połączyć z netem kablowo bo nie ma sterownika lan xD To jestem uziemiony do jutra bo nie mam 2 laptopa aby ściągnąć lana Quote damian240 Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 W dniu 03.05.2018 o 10:19, kopero napisał: Po zainstalowaniu potrzebnych programów i sterowników oraz optymalizacji wersji Core, 25 procesów i 247mb zajętego ram; także rewelacja Najśmieśniejsze jest to, że takie okrojone systemy na początku mają bardzo niski pobór ram, ale gdy tylko podłączy się komputer do internetu to zaraz po cichu włączy się windows update i zacznie w tle pobierać aktualizacje, które doprowadzą do tego, że z 25 procesów i 247mb ram zrobi się 40 procesów i prawie 3GB zajętego ram hehe Quote Franc Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 Było pisane nie raz, że modów nie poleca się aktualizować (niektóre mają nawet moduł WU wycięty), po pierwsze nie wszystkie łatki poprawnie się zainstalują, a po drugie - niweczy to wysiłek autora moda włożony w optymalizację/przyśpieszenie systemu. Chcesz mieć zawsze aktualny system - zapomnij o modach "kastratach" - używaj tylko "pełnych" niemodyfikowanych wersji - do danego użytkownika należy wybór, co jest dla niego ważniejsze. Quote srom-otnik Posted January 23, 2019 Author Report Posted January 23, 2019 Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! eidur, moszter and styling79 like this Quote kamiloxf Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Czy to oznacza że lepiej poczekać na Nową 8.1 czy wgrać tą starszą Quote plewcio Posted February 1, 2019 Report Posted February 1, 2019 W dniu 23.01.2019 o 08:43, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Wybacz za off top ale co to za dokumenty chyba nie te wszystkie taśmy, które wyciekają co chwilę hehe ps. Dziękuję za wstawkę. Takie pytanie, czy dało by się zrobić modyfikację aby procki powyżej 7 generacji nie krzyczały ? Quote moszter Posted February 8, 2019 Report Posted February 8, 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Screen'y z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Loading... × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share https://winclub.pl/topic/17187-win-jg7-thinpc/ More sharing options... Followers 9 Go to topic listing Recently Browsing 0 members No registered users viewing this page.
assist Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 wybacz:) umkneło mi w natłoku spojlerów.. Natomiast sumy sprawdzam zawsze. Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym roku. no offence moszter likes this Quote
moszter Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Godzinę temu, assist napisał: wybacz:) umkneło mi w natłoku spojlerów.. Natomiast sumy sprawdzam zawsze. Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym roku. no offence ja nie piszę tego złośliwie, tylko opisałem jak ja to sprawdzam. Wszystkiego dobrego. Quote
assist Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 Instaluję.. Pewnie trza będzie przywiązać lapa do stołu, żeby nie odleciał :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote
1zl Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 Sorry za pytanko ale czy nowa wersja SROM-otnik'owego Win -jg7 thinpc jest już na pierwszej stronie? Pozdrawiam. Quote
assist Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 11 godzin temu, 1zl napisał: Sorry za pytanko ale czy nowa wersja SROM-otnik'owego [emoji3] Win -jg7 thinpc jest już na pierwszej stronie? Pozdrawiam. Jest i bangla elegancko EDIT: SROM-otnik.... Mistrzostwo Swiata! Dzieki jak nie wiem co:) Wisisz mi wentylator do lapa,w starym hałasował lekko , kupiłem drugiego laptopa, a teraz nowego wogole nie włączam.Muszę tylko zmienić went.. Jak zwykle kawał dobrej roboty:) pozdawiam Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote
Petr23 Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Windows zapowiada się bardzo nieźle, ale masakra z tym odpinaniem dysków... Jak posiadam dwa dyski ssd też występuje taki problem? Też muszę jeden wypiąć jeden? Quote
P1O Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Nie. Wystarczy, że drugi będzie wyczyszczony poleceniem clean w diskpart podczas instalacji. Quote
LesioU Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 A jak porównanie tej wersji (pamięć, procesy, usługi) z Win7 Home Basic? Quote
moszter Posted December 30, 2018 Report Posted December 30, 2018 Godzinę temu, LesioU napisał: A jak porównanie tej wersji (pamięć, procesy, usługi) z Win7 Home Basic? Umiesz czytać z zrozumieniem? W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał: Na moim laptopie z 4GB Ram sprawuje się lepiej niż jakakolwiek wersja Win 7, a zużywa 430 MB Ramu. Na sprzęt z procesorami 32-bitowymi oraz 64-bitowymi z małą ilością pamięci - jest bezkonkurencyjny. Żadeń system Win7 nie będzie sprawował się lepiej niż [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], jak Ci Win7 Home Basic sprawnie działa to ten będzie lepiej, a co do usług zostały te potrzebne do korzystania z komputera. W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał: 1. Dodano: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I mniej zajmuje miejsca na dysku, ale jak Ci potrzebne wszystko co oferuje system / pełny system, to nie zawracaj się głowy tą modyfikacją. @srom-otnik, szkoda że dodałeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote srom-otnik Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! Archie1989, G77 and moszter like this Quote michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Quote Archie1989 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! można reup bo chyba mega wyrzuciło plik dzięki wielkie i szacun za to co robisz edit . obraz jest. musiałem w zły link kliknąć . Quote e2545 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Cześć !!! Wielkie dzięki za tą modyfikację, stary netbook fajnie odżył i to nie linuxie : ) mam dwa problemy po pierwsze jak aktywować tą wersje? np. windows loader by daz wyrzuca, że system is unsupported :(po drugie nie dziala mi kamerka, netbook to acer aspire one kav10, próbowałem juz ze sterownikami, może to kwestia techniczna. tak czy inaczej bardzo dziekuje za pomoc poxzdrawiam Quote Guest Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 @e2545 Prawdopodobnie masz UEFI na Uefi da się aktywować tylko wersje PRO Windowsa 7 Quote kamiloxf Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 2 godziny temu, michalzal napisał: Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Quote michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Teraz, kamiloxf napisał: Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Poproszę bardzo Quote anna.parker Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote marcelgg Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 (edited) 27 minut temu, anna.parker napisał: Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Edited January 16, 2019 by marcelgg poprawka Quote anna.parker Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 19 hours ago, marcelgg said: na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Dzięki, ale to nie pomaga. Po prostu dysk ma 5 GB. Były kiedyś mody, które ignorowały to (była opcja "zainstaluj mimo to" albo "zignoruj") i szło dalej. Ktoś jakieś pomysły albo ktoś ma stary z 2018 plik ISO? Quote jiri1955 Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Instaluj system z pena ale włóż go do portu usb2 nie 3 Quote anna.parker Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 @jiri1955 Ale to instalacja na serwerze KVM, bez fizycznego dostępu. Z resztą to i tak nic by nie dało. Quote moszter Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Godzinę temu, zabujczyyyy napisał: czym to aktywować? Quote zoxovsky Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Ale jajca nie ma jak się połączyć z netem kablowo bo nie ma sterownika lan xD To jestem uziemiony do jutra bo nie mam 2 laptopa aby ściągnąć lana Quote damian240 Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 W dniu 03.05.2018 o 10:19, kopero napisał: Po zainstalowaniu potrzebnych programów i sterowników oraz optymalizacji wersji Core, 25 procesów i 247mb zajętego ram; także rewelacja Najśmieśniejsze jest to, że takie okrojone systemy na początku mają bardzo niski pobór ram, ale gdy tylko podłączy się komputer do internetu to zaraz po cichu włączy się windows update i zacznie w tle pobierać aktualizacje, które doprowadzą do tego, że z 25 procesów i 247mb ram zrobi się 40 procesów i prawie 3GB zajętego ram hehe Quote Franc Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 Było pisane nie raz, że modów nie poleca się aktualizować (niektóre mają nawet moduł WU wycięty), po pierwsze nie wszystkie łatki poprawnie się zainstalują, a po drugie - niweczy to wysiłek autora moda włożony w optymalizację/przyśpieszenie systemu. Chcesz mieć zawsze aktualny system - zapomnij o modach "kastratach" - używaj tylko "pełnych" niemodyfikowanych wersji - do danego użytkownika należy wybór, co jest dla niego ważniejsze. Quote srom-otnik Posted January 23, 2019 Author Report Posted January 23, 2019 Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! eidur, moszter and styling79 like this Quote kamiloxf Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Czy to oznacza że lepiej poczekać na Nową 8.1 czy wgrać tą starszą Quote plewcio Posted February 1, 2019 Report Posted February 1, 2019 W dniu 23.01.2019 o 08:43, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Wybacz za off top ale co to za dokumenty chyba nie te wszystkie taśmy, które wyciekają co chwilę hehe ps. Dziękuję za wstawkę. Takie pytanie, czy dało by się zrobić modyfikację aby procki powyżej 7 generacji nie krzyczały ? Quote moszter Posted February 8, 2019 Report Posted February 8, 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Screen'y z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote Prev 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Next Page 7 of 19 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Loading... × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share https://winclub.pl/topic/17187-win-jg7-thinpc/ More sharing options... Followers 9
srom-otnik Posted January 16, 2019 Author Report Posted January 16, 2019 Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! Archie1989, G77 and moszter like this Quote
michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Quote
Archie1989 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Obraz wymieniony na nowy, w którym zoptymalizowałem działanie 3 usług oraz usprawniłem działanie na SSD PZDR! można reup bo chyba mega wyrzuciło plik dzięki wielkie i szacun za to co robisz edit . obraz jest. musiałem w zły link kliknąć . Quote
e2545 Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Cześć !!! Wielkie dzięki za tą modyfikację, stary netbook fajnie odżył i to nie linuxie : ) mam dwa problemy po pierwsze jak aktywować tą wersje? np. windows loader by daz wyrzuca, że system is unsupported :(po drugie nie dziala mi kamerka, netbook to acer aspire one kav10, próbowałem juz ze sterownikami, może to kwestia techniczna. tak czy inaczej bardzo dziekuje za pomoc poxzdrawiam Quote
Guest Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 @e2545 Prawdopodobnie masz UEFI na Uefi da się aktywować tylko wersje PRO Windowsa 7 Quote
kamiloxf Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 2 godziny temu, michalzal napisał: Super winda mam pytanie masz cdkeya do VSuite.Ramdisk? bo wykorzystałem 1gb nie wykorzystane pamięci ale program trial , może być na PW Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Quote
michalzal Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Teraz, kamiloxf napisał: Ja mam wersję 4.3 Pro więc jak chcesz to mogę podesłać na PW Poproszę bardzo Quote
anna.parker Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
marcelgg Posted January 16, 2019 Report Posted January 16, 2019 (edited) 27 minut temu, anna.parker napisał: Sromotnik, da się jakoś to obejść, jakiś parametr czy coś do zmiany? Przesiadka z poprzedniej wersji na nową nieudana. Stara mniej zajmowała i poszło. Niestety wywalono już stare ISO (poprzednią wersję) i jestem w czarnej d. A to ważna sprawa, bo Twój system zasilał serwer VPS, który hostuje dosyć ważne rzeczy... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Edited January 16, 2019 by marcelgg poprawka Quote
anna.parker Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 19 hours ago, marcelgg said: na ekranie, na którym chcesz wybrać napęd, na którym chcesz zainstalować system Windows, naciśnij Shift + F10, a otworzy się okno DOS type: diskpart type: list disk (powinieneś zobaczyć tylko Disk0) ) type: select disk 0 type: clean zamknij W oknie DOS kliknij Odśwież, wybierz wymieniony dysk i kliknij Dalej Dzięki, ale to nie pomaga. Po prostu dysk ma 5 GB. Były kiedyś mody, które ignorowały to (była opcja "zainstaluj mimo to" albo "zignoruj") i szło dalej. Ktoś jakieś pomysły albo ktoś ma stary z 2018 plik ISO? Quote
jiri1955 Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Instaluj system z pena ale włóż go do portu usb2 nie 3 Quote
anna.parker Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 @jiri1955 Ale to instalacja na serwerze KVM, bez fizycznego dostępu. Z resztą to i tak nic by nie dało. Quote
moszter Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Godzinę temu, zabujczyyyy napisał: czym to aktywować? Quote
zoxovsky Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Ale jajca nie ma jak się połączyć z netem kablowo bo nie ma sterownika lan xD To jestem uziemiony do jutra bo nie mam 2 laptopa aby ściągnąć lana Quote
damian240 Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 W dniu 03.05.2018 o 10:19, kopero napisał: Po zainstalowaniu potrzebnych programów i sterowników oraz optymalizacji wersji Core, 25 procesów i 247mb zajętego ram; także rewelacja Najśmieśniejsze jest to, że takie okrojone systemy na początku mają bardzo niski pobór ram, ale gdy tylko podłączy się komputer do internetu to zaraz po cichu włączy się windows update i zacznie w tle pobierać aktualizacje, które doprowadzą do tego, że z 25 procesów i 247mb ram zrobi się 40 procesów i prawie 3GB zajętego ram hehe Quote
Franc Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 Było pisane nie raz, że modów nie poleca się aktualizować (niektóre mają nawet moduł WU wycięty), po pierwsze nie wszystkie łatki poprawnie się zainstalują, a po drugie - niweczy to wysiłek autora moda włożony w optymalizację/przyśpieszenie systemu. Chcesz mieć zawsze aktualny system - zapomnij o modach "kastratach" - używaj tylko "pełnych" niemodyfikowanych wersji - do danego użytkownika należy wybór, co jest dla niego ważniejsze. Quote
srom-otnik Posted January 23, 2019 Author Report Posted January 23, 2019 Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! eidur, moszter and styling79 like this Quote
kamiloxf Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Czy to oznacza że lepiej poczekać na Nową 8.1 czy wgrać tą starszą Quote
plewcio Posted February 1, 2019 Report Posted February 1, 2019 W dniu 23.01.2019 o 08:43, srom-otnik napisał: Franc - święte słowa, masz racje, ale tegoroczne wydania moich modyfikacji posiadające sprawny moduł Windows Update są przewidziane do pobierania łatek JG ThinPC mam na laptopie i co miesiąc go aktualizuje bez żadnych ujemnych efektów. Na ten system zawsze wychodzą 2 łaty - jedna do NET-a, druga bezpieczeństwa. JG7 z najnowszego wydania też nadaje się do pobierania łatek. 8.1 - nad którym pracuję będzie w dwóch wersjach, jedna z nich będzie nietknięta i updatowalna. 10 LTSC - podobnie 10 Pro - tu się obawiam, czy zostawić WU, bo co pół roku wychodzi zupełnie nowy system rozprowadzany właśnie przez WU... P.S. Niestety muszę przyhamować z tempem wydawania swoich modów, bo w pracy mam przygotować od zera kilka opasłych teczek różnych dokumentów, ale postaram się w tym kwartale wydać wszystko nowe co mi pozostało w planach. PZDR! Wybacz za off top ale co to za dokumenty chyba nie te wszystkie taśmy, które wyciekają co chwilę hehe ps. Dziękuję za wstawkę. Takie pytanie, czy dało by się zrobić modyfikację aby procki powyżej 7 generacji nie krzyczały ? Quote
moszter Posted February 8, 2019 Report Posted February 8, 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Screen'y z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote
Recommended Posts