Jump to content

Win JG7 ThinPC

Recommended Posts

27 minut temu, rustin napisał:

O co chodzi z tym czy nagrane na dysk ssd? Jeżeli nie ma dysku wybieramy nie?

Jak wybierzesz że zainstalowane na SSD to się włączają skrypty optymalizujące pod kątem tego rodzaju dysku i wyłącza niektóre funkcje które mogą pogorszyć/uszkodzić dysk SSD np. Defragmentację Dysku.

rustin likes this

Mam pytania. Rozumiem że teraz ta wersja jest także na system 64 bitowy, bo wyrywkowo przeczytałem że była tylko na 32. Aktualizacja systemu jest na rok 2018 czy 2019? 

Edit. Chciałem szybko zainstalować bez czytania całego wątku. Ok. przeczytałem, już wiem. 

Witam ! Przy próbie instalacji programu Xentry wyskakuje informacja o braku usługi ,, Message Queuing ,,

Czy i jak można doinstalować tę usługę, Poza tym mod o wiele szybszy niż  JG Starter , na którym nie ma z tym problemu.

Proszę o sugestie w tym temacie.Pozdrawiam.

W tym modzie nie ma właśnie tej funkcji , nawet w rejestrze.

7 godzin temu, IMF napisał:

A co zmieniałeś w biosie poza wyłączeniem secure boot i oczywiście zmiana kolejności bootowania?

5 godzin temu, Windowsthin napisał:

A co zmieniałeś w biosie poza wyłączeniem secure boot i oczywiście zmiana kolejności bootowania?

U mnie jak już się udało ustawić, żeby w ogóle ruszyło, to pojawia się taki komunikat

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Windowsthin, po wielu przygodach (na Dell'u siostry) zainstalowałem WinTP - wymagało to wielu prób.

Ostatecznie:

- przygotowałem Rufus'em pendrive z instalką (pod MBR/BIOS),

- usunąłem wszelkie partycje,

- w Bios'ie zmieniłem tryb na "Legacy" oraz kolejność uruchamiania, wyłączyłem "wirtualizację" i "Secure Boot".

Niestety na moim modelu (Inspiron 5577), mimo wszystko nie udało mi się tego powtórzyć. Wszelkie "magiczne sposoby" zawiodły. Przeszkodą m.in. jest u mnie procesor 7-gen. Jeśli udawało mi się już zainstalować Windows, to po restarcie otrzymywałe przeróżne kosmiczne komunikaty i sytem nie startował. Po dwóch tygodniach walki, poddałem się (mam rodzinę = małe dzieci i obowiązki). [emoji20]

Niech Moc będzie z Tobą.

W dniu 29.04.2018 o 09:54, srom-otnik napisał:

Dla tych Userów, którym podobały się czarne ikony w moich wcześniejszych edycjach wrzucam suplement,

który podmienia 3 pliki systemowe: explorer.exe, imageres.dll i fontext.dll.

Instalator znajdziecie w TUNING\Wygląd, po uruchomieniu podmieni pliki i wymusi restart. Ponieważ to archiwum SFX, to niektóre antywirusy mogą uruchomić instalator w "piaskownicy" i będzie bez efektu..., mogą również potraktować to jako złowrogie  paskudztwo i skasować plik... Zalecam przed uruchomieniem wyłączyć ochronę antywirusową.

Po restarcie na pulpicie znajdziecie 2 pliki: File Replacer i fotoinstrukcję jak z jego pomocą w pełni załadować wygląd ikon.

Siemka jak moge odinstalowac te ikony i wrocic do org?