Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG7 ThinPC v2019

Recommended Posts

Godzinę temu, uzupelniacz napisał:

Problem wystepuje na wersji CORE.

Instalowałem z różnych źródeł ms office 2010 oraz 2013 i za każdym razem w połowie instalacji występuje błąd 1935.

A skąd bierzesz kod błędu? Bo u mnie wyświetla się tylko informacją o błędzie instalacji. Nic więcej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy instalowaliście office 2010 i wyższe z włączonymi domyślnymi usługami?

Ja właśnie sprawdziłem, ale tylko na office 2007, bo tylko taki mam. Na Core zainstalował się bez żadnych problemów.

Chyba wywalę z obrazu iso to Core, bo w sumie żaden zysk z takiego okrojenia systemu. Więcej problemów niż to warta. Wersja Lite jest wystarczająco lekka, nie "puchnie" po updatowaniu i wszystko działa. Systemy zużywają pamięć w takim samym zakresie, tak samo szybko się uruchamiają, Lite zajmuje tylko o 1GB więcej niż Core.

Co Wy na to, by iso miało tylko Lite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@srom-otnik dla mnie to tam zostaw core bo mimo wszystko musiałeś włożyć trochę czasu, aby zrobić tą wersję core. Dla niektórych może to i lepiej bo jak ktoś używa komputera tylko do tego żeby zrobić przelew albo obejrzeć film na internecie czy obejrzenia jakich zdjęć rodzinnych to jest to super wersja :thumbsup:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wersje core używam na starym laptopie, jedynie net i filmy z CSM, ponieważ zasoby skromne. Dalej tylko Lite i wtedy brak większych problemów, o ile jakiekolwiek występują

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, srom-otnik napisał:

Czy instalowaliście office 2010 i wyższe z włączonymi domyślnymi usługami?

Ja właśnie sprawdziłem, ale tylko na office 2007, bo tylko taki mam. Na Core zainstalował się bez żadnych problemów.

Chyba wywalę z obrazu iso to Core, bo w sumie żaden zysk z takiego okrojenia systemu. Więcej problemów niż to warta. Wersja Lite jest wystarczająco lekka, nie "puchnie" po updatowaniu i wszystko działa. Systemy zużywają pamięć w takim samym zakresie, tak samo szybko się uruchamiają, Lite zajmuje tylko o 1GB więcej niż Core.

Co Wy na to, by iso miało tylko Lite?

ŻADNYCH problemów nie mam z Core. Absolutnie nie wyrzucaj !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalowałem office 2010-2016 na systemie w  wersji Core i wszystko działa prawidłowo,zarówno na kompie  z podzespołami z roku ubiegłego jak i z przed lat ośmiu.

Wszystko jest opisane i trzeba mieć świadomość tego co się instaluje i po co.Jak dla mnie wersja Core  jest też dobrym modem i niech zostanie tak jak jest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Core musi zostać.

Oczywiście, że ustawiam domyślne usługi. Nie mam żadnego antyvira, ani innych bzdet na netbooku. Jak widać instalacja Office'a jest jak z aktywacją loteria, u jednych działa u innych nie. Pobiorę od nowa obraz, sprawdzę sumy i zainstaluję system z innego pendrive'a. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na pewno masz iso bez Core, dodaj link i niech sobie pobierają co chcą.

Zawsze znajdzie się ktoś co coś pochrzani,

zaraz Ci napiszą że Cad też nie chce.

System dla tych co z jakiś powodów mają sprzęt jaki mają i kropka.

Więcej ciachnięć i zamiast systemu, blue screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, luzak981 napisał:

Sromotnik mam ten system zainstalowany na słabym sprzęcie PC office 2016 tylko exel i world u mnie działa pobierany z stąd

Ale wersje CORE?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
38 minut temu, auto napisał:

jest w tej wersji opcja przywracanie systemu??

Przeczytaj pierwszy post.

 

Strzelam w ciemno, że nie ma tak jak w praktycznie 90% wersji Sromotnika. Acronisem sobie zrób kopie i tyle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

na moim laptopie Lenovo N500 nie dziala odtwarzanie filmow na facebooku ale tylko na firefoxie.

Na chrome wszystko działa.

Co moze byc przyczyna?

Flash player jest zainstalowany.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, bootowalny pendrive zrobiony, odpala się instalator Sromotnika, i nie znajduje źródła dla sterowników podczas próby instalacji (wnioskuje, że pendriv'a), dlaczego??
Pendrive 8GB, siedzi w porcie 2.0, hp probook. Help

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na wersji Lite choć na Core też będzie ten sam błąd, nie da się zainstalować pełnego / kompletnego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] od wersji 3.5.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie daje się zainstalować dwóch opcji czyli debugging symbols oraz debug binaries.

Python-install-for-all-users.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przy obu, a ze taką niespodzianka może być liczyłem tylko dałem post o błędzie, bo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może być, jak nie jest potrzebny do niektórych gier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]! Jak zawsze piękna robota!

 

Było już to pytanie, lecz nie było jeszcze odpowiedzi na nie. Nie działa odtwarzanie filmów na Fejsie. Wersja LITE. Czy ktoś na temat rozwiązania wie coś?

 

Tak tylko pytam, bo czasem trzeba postawić coś na słabszym sprzęcie. Do tej pory służy mi Twoja Mistrzu wersja sprzed 3 lat. Ale może ta nowsza będzie lepsza...

 

Swoją drogą wersją JG10 LTSB x64 rozwaliłeś konkurencję :0shoot:

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Marecki napisał:

Było już to pytanie, lecz nie było jeszcze odpowiedzi na nie. Nie działa odtwarzanie filmów na Fejsie. Wersja LITE. Czy ktoś na temat rozwiązania wie coś?

Nie próbowałem, to raczej kwestia przeglądarki i wtyczek, może ten OS wymaga Flasha? Spróbuj różnych rozwiązań.

PZDR!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srom-otnik, są dwie sprawy:

1. po co to dodatkowe konto?? ale żeby to zobaczyć trzeba zainstalować odkurzacza.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2. Niestety, ale nie da rady zainstalować M$ Office 2007przy ustawieniach domyślnych usług i bez.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

wiem, że taki system wybrałem do testów to nie wymagam zbyt wiele, tylko informuje o błędach

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information