Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 LTSB x64

Recommended Posts

40 minut temu, moszter napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, steel series nie widzi mojej klawiatury - Laptop MSI GE 62 2QF

 

Edit- w menadżerze urządzeń widzi klawiaturę jako Steel Series

Edit - działa po reinstalacji sterowników i odłączeniu i podłączeniu urządzenia, no i wiadomo restart :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 16.07.2018 o 00:38, srom-otnik napisał:

Usługę VSS (i nie tylko) wyrzucam równocześnie, gdy kasuję komponenty kopii zapasowych i przywracania systemu - jest ona niezbędna do działania tych funkcji

Witam,Prosze o pomoc mi skonczyły sie juz pomysły, do rzeczy mam wersje Lite w ktorej podobno mozna utworzyc punkt przywracania systemu i tworzenie obrazu systemu. Obie funkcje nie działaja. optymalizator uslug poprawnie skonfigurowany. zarzadzanie systemem uslugi kopiowania woliumów w tle ustawiłęm na reczny dalej wywala bład (0x80042302) Pomocy bardzo mi zalezy na Obrazie systemu.

dziekuje pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, MrCongus napisał:

Witam,Prosze o pomoc mi skonczyły sie juz pomysły, do rzeczy mam wersje Lite w ktorej podobno mozna utworzyc punkt przywracania systemu i tworzenie obrazu systemu. Obie funkcje nie działaja. optymalizator uslug poprawnie skonfigurowany. zarzadzanie systemem uslugi kopiowania woliumów w tle ustawiłęm na reczny dalej wywala bład (0x80042302) Pomocy bardzo mi zalezy na Obrazie systemu.

dziekuje pozdrawiam

Generalnie na najbardziej okrojonej wersji używałem acronis true image do robienia kopii i to dobrze dosyć działało. Poza tym wybacz, nie umiem Ci pomóc w naprawieniu kopii zapasowej windy :p

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 godzin temu, Inoneedsupport napisał:

A mam jedno pytanie, bo przy instalacji systemu ukazuje mi się błąd 0x000000f 

jaki masz sprzęt, czy sprawdzileś sumy kontrolne?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, MeshuXD napisał:

Można zainstalować z pendrive? 

tak tylko musisz nagrac iso rufusem lub innym programem

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sromotnik napisał, że pierwszy nowy mod - wind ltsc 2019 - udostępni niedługo - może warto poczekać?

Z drugiej strony wiktorynek w innym temacie napisał że ta wersja - tzn. ten build jest najlepsza z wydań wind 10.

Ja na tej modyfikacji miałem kilka problemów, które rozwiązałem.

Ale nie potrafię rozwiązać problemów z skalowaniem aplikacji - TRAGEDIA - pełny ekran  a okienka takie małe że prawie nic nie można przeczytać. Na LTSC 2019 - na którym teraz jestem -no problem z skalowaniem.

Te problemy na karcie nvidia.

Mam ekran 4k - może dlatego te problemy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UWAGA!

Przy instalacji sterowników do karty graficznej wyskakuje błąd 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

RTX 2060 / B450 - Ryzen 5 2600

 

=EDIT=

Zmiana na Win JG10 Pro x64 - Brak problemów, sterowniki się zainstalowały.

W między czasie będę czekał na LTSB x64 z aktualizacjami, bo przez to nie chciały się zainstalować. 

 

Edited by potrzebuje
mam rozwiązanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko pięknie się zainstalowalo. Mam tylko problem z drugim dyskiem, nie widać go w eksplorerze.  Wchodzę zarządzanie dyskami i mam info że  Usługi Dysków wirtualnych są wyłączone i nie można dyskami zarządzać. 

Wgrałem wersja Ultra Lite.

Pomoże ktoś? Dziękuję 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@demo84 - Ustawienia usług na domyślne w Optymalizatorze i ewentualnie w Menedżerze Urządzeń odinstalować kontroler dysku i uruchomić ponownie system - powinien poprawnie wykryć i zainstalować brakujące urządzenie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po restarcie systemu nie działa mi sieć WiFi. Przekreślony krzyżyk na ikonce internetu.

Nie mozna uruchomić Rozwiązywania problemów bo wywala błąd brak pliku msdt.exe w system32 

 

Ehhh ja to mam zawsze problemy 

Edit:

Ok w optmizatorze usług włączenie sieci WiFi załatwił sprawę ale w dalszym ciągu nie mam drugiego dysku w eksplorerze 

Edited by demo84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information