Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 LTSB x64

Recommended Posts

dziękuje bardzo za system.
Szybko, czysto i minimalistycznie. Gierki działają aż miło, zdecydowanie stabilniej niż na "normalnej" wersji windows.


Jedno pytanie - czasami jak właczam pc to nie widać kursora do czasu restartu - co może być problemem? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Na wstępie dziękuję bardzo Sromotnikowi za powrót do świata żywych ;) Ale do sedna. W aplecie urządzenia i drukarki nie widać żadnych drukarek pomimo, że mam zainstalowane 3 drukarki i wszystkie działają. Jest szansa aby to naprawić ? System zainstalowany w trybie UEFI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć! Po zainstalowaniu wszystko super śmiga lecz na drugi dzień pojawia się problem z wyświetlaniem startu, opcji po prawym klinięciu myszki widać tylko jakby takie obramowanie i tyle czasami jednak się załaduje ale z dużym opóźnieniem na pulpicie zaznaczenie też dziwnie działa bo po zaznaczeniu czegokolwiek te "kropeczki" pokazujące obszar zaznaczenia zostają na ekranie. Wie ktoś co z tym zrobić? Nie chcę rezygnować z tego systemu bo bardzo mi się spodobał jednak gdy nie znajdę rozwiązania problemu będę do tego zmuszony :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, na wstępie powiem że Windowsy ktore Robisz Sromotniku są tak szybkie ze ledwo mrugam okiem a już się wczytują, natomiast Ciągle jest problem z działającymi programami, otoż u mnie naprzykład programem który musi działać jest SCP Toolkit, jest to program ktory instaluje sterowniki do joypada Dualshock 3... niestety sterowniki się nie instaluja i nie wykrywa Joya :(

Innym programem jest zwykly programik .exe który działa na Bibliotekach Net  Framework 4.7.2 wspomnę że oczywiście nie obyło się bez problemów z zainstalowaniem tych bilbiotek, ustawienia Domyślne pomogły zainstalować, natomiast przy próbie uruchomienia potem tego mojego programu wyskakuje błąd "program xxx.xxx nie może zostać uruchomiony"

niestety nie wiem jak sprawdzić Logi dlaczego ten programik nie działa... Wspomnę że w kastratach od Mr.T. on działa bez problemu. czy możesz się do tego odnieść?

 

@srom-otnik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak mogę naprawić ten błąd???
system nowo instalowany  na nowym sprzęcie i nie mogę instalować directx 10.1 a to jedna gra wymaga

Failed API:        CoCreateInstance()
    Error:        (0x80040154) - Klasa niezarejestrowana.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, wrefruhn napisał:

Czy jeżeli zainstaluję ten obraz na moim oryginalnym kluczu od Win10 Pro, to czy tez bedzie tak śmigać i wogóle czy sie uda? Pozdrawiam

Myślę, że gdybyś sobie sprawdził w google co to LTSB to pytanie z twojej strony by się nie pojawiło.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wybacz, ale jestem laikiem akurat w tej branży, po Waszemu lamerem. Czytając zalinkowany artykuł nadal nie znajduję odpowiedzi, czy uda mi sie zainstalować tego zmodernizowanego windowsa LGBT na swoim oryginalnym kluczu od Win10 Pro, a jesli tak to jakie będą tego następstwa? Czy ktoś z Waszej kasty byłby na tyle łaskawy wytłumaczyć lamerowi? Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paczki Microsoft Visual B/C++/F#/J#, DLL itd.

 

RuntimePack_x86_x64.exe + RuntimePack_Lite_x86_x64.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

Download wersji Full i Lite

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

----------------

VBCRedist_AIO_x86_x64.exe + VBCFJRedist_AIO_x86_x64.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

Download w/w paczek bez logowania

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

VisualCppRedist_AIO_x86_x64.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje

Download w/w paczek bez logowania

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

----------------

Basic Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + Basic Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

AIO Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + AIO Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

CRT Appx Desktop Bridge [LC] by Wilenty 2018-09-30.exe + CRT Appx Desktop Bridge [HC] by Wilenty 2018-09-30.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------

Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe + Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe

 

Download + Info co w paku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od kilku dni używam tej wersji i jestem bardzo zadowolony.

Nurtuje mnie kilka kwesti.

 

Nie mogę wejść w zakładkę Aktualizacje/Zabezpieczenia (momentalnie wywala do pulpitu)

Nie działa narzędzia/czyszczenie (komunikat na screnie poniżej)

Zastanawia mnie tez, spore zużycie ramu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Błąd podczas czyszczenia - prawdopodobnie antywirus lub inne narzędzie do czyszczenia/optymalizacji zablokowało/usunęło ten plik (przy "przewrażliwionych" antyvirach tak się zdarza - trzeba dodać do wyjątków) (u mnie narzędzie to działało bez problemu)

Jak uruchomiłeś Optymalizator usług i wyłączyłeś WU to taki błąd się zdarza przy próbie wejścia w Zabezpieczenia (u mnie też tak było) - włącz optymalizator i na czas pracy z zakładką Zabezpieczenia włącz domyślny profil usług

Co do poboru RAMu - sprawdź w menedżerze co za program/usługa jest winna (najlepiej wklej screena)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Optymalizator usług tez wywala błąd. 

Co do ramu, zauważyłem ze sporo ląduje do buforowanej. Pomijam przekłamania co do ilości oraz taktowania procesora.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Optymalizator Usług jest na podobnym skrypcie vbs jak czyszczenie - coś Ci wykasowało/zablokowało te pliki - sprawdź powiadomienia/kwarantannę antywirusa (Kasperski sądząc ze screenów) i jak można przywróć i dodaj do wyjątków, jak się nie da, to reinstall systemu i zmiana programu zabezpieczającego

Co do pamięci - głównie uruchomione Google Chrome tak wpływa na wartości, wyłącz z autostartu wpisy Chrome i zrestartuj kompa - zerknij na wskazania zużycia jakąś minutę po załadowaniu wszystkich programików z trayu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odinstalowałem Kacpra na rzecz SecureAPlus.

Skanowanie, otwarta jedna karta w Chrome i ....

W autostarcie czysto. Reinstall, jakoś mi się nie uśmiecha, znów.

Juz dwa razy, taka sama sytuacja.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chciałbym zapytać o jedną sprawę, ponieważ mam zainstalowany świeżo system, którego przygotowales Windows 10 LTSB w trakcie instalacji wybrałem opcje Lite. Wszystko działa mi super, ale mam problem z jedną rzeczą, nie mogę zainstalować podpisu  elektronicznego. System wykrywa sterownik ale urządzenie się nie uruchamia widnieje z wykrzyknikiem, wyrzuca w opisie błąd 19. Miałemniej wcześniej też Twoja modyfikacje ale Windowsa 10 pro tyle, że nie mogłem wyłączyć windows update stąd ta wersja. 

 

Strzelam, że problem jest gdzieś w wyłączonej usłudze ale nie wiem, która może mieć wpływ na to, przeglądałem te wyłączone ale nie chce na pale włączać. 

 

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minut temu, nereus456 napisał:

Hej w tej wersji nie ma Sklepu :(. Ma ktoś pomysł jak tu zainstalować Spotify? 

Tak ja mam pomysł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information