Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 LTSB x64

Recommended Posts

Pytanie dnia: czy na tym systemie działa "Wake-On-LAN"? Posiadam obecnie "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" Mr.T, który zaktualizował się nawet nie wiem jak i kiedy do wersji 1709 i straciłem WOL. Możecie to Panowie sprawdzić, czy budzicie kompa ze smartfona z całkowitego wyłączenia? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zainstalowałem system i działa super ale mam jedno pytanie, bo pasek start jest całkowicie przezroczysty i zastanawiam się czy dałoby się nadać mu trochę bluru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po prostu nie wierzę. Muszę autora pochwalić za mod, w którym wszystko chodzi jak trzeba, zużywa mało RAMu i po prostu jest bezproblemowy jak na razie. Ale jest problem z xbox, mianowicie nawet jak jest usunięty to się pojawia i tak pasek gry a wtedy zaczyna się mulenie. Na szczęście zaradzony problem został przez pewien wpis rejestru i teraz chodzi jak marzenie ten system. Jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, mbielak012 napisał:

Po prostu nie wierzę. Muszę autora pochwalić za mod, w którym wszystko chodzi jak trzeba, zużywa mało RAMu i po prostu jest bezproblemowy jak na razie. Ale jest problem z xbox, mianowicie nawet jak jest usunięty to się pojawia i tak pasek gry a wtedy zaczyna się mulenie. Na szczęście zaradzony problem został przez pewien wpis rejestru i teraz chodzi jak marzenie ten system. Jestem bardzo zadowolony z tej modyfikacji. 

,,...pewien wpis rejestru...". Może podasz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, ziloth napisał:

,,...pewien wpis rejestru...". Może podasz?

Wybacz, myślałem że nie będzie potrzebny bo sobie ktoś sam znajdzie :p. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

@srom-otnikczy można ten system aktualizować ręcznie (instalacja pakietu aktualizacji z catalog.updates.microsoft), czy lepiej zostawić jak jest. Ogólnie mi nie przeszkadza to że nie jest aktualny czy coś, tylko chodzi mi czy po aktualizacji będzie można spowrotem pozmieniać tak aby chodził jak na początku system (kwestia zmieniania niektórych rzeczy przez M$ po aktualizacji). Chciałbym wiedzieć tylko jak się zapatrujesz na tą kwestię. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Było pisane nie raz, ze modów/kastratów się nie aktualizuje - nie wszystkie łaty poprawnie się wgrają, a po drugie, jak sam zauważyłeś, można w ten sposób zniwelować wysiłek autora włożony w "dopieszczenie" systemu.

Akurat do tej wersji była tylko jedna duża poprawka (ponad 1,3 Giga, sprawdzałem w ostatnio w sierpniu) - i nawet ręczna próba wgrania kończyła się niepowodzeniem - miałem problem z jednym systemem CAD na tym modzie w wersji Lite i przetestowałem nawet taką próbę jego rozwiązania - tak więc aktualizacje możesz sobie darować

mbielak012 and senes like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postawiłem dziś to na lenovo y700, po długiej batalii z wyborem systemu, ten daje coś czego mi trzeba, szybkość, brak syfu, prostotę. Mimo stosunkowo starej kompilacji windowsa wszystko tu działa, i to jak! Jeszcze sprawdzę jak z grami (póki co wspomniany problem z origin nie występuje, instaluje wszystko na domyślnych usługach, dostosuje po instalacji wszystkiego). Mam nadzieję że wszystko będzie dalej ok i przetrwam na nim do kolejnej Twojej modyfikacji win 10. Dziękuje za pracę i pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeden problem, brak ikony w opcjach prawokliku dla trybu dla gier, jest biała (pusta) ikona ze standardowych windowsa. Pamiętam że na Twojej innej modyfikacji była raz zielona raz czerwona (zależenie od stanu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

takie pytanko mam....mam na laptopie dysk ssd, wszystko chodzi jak burza oprocz uruchamiania...pokazuje sie ladowanie systemu na chwilunie, a pozniej czarny ekran na minute albo i dluzej zanim uruchomi sie system...system swiezo postawiony, wgrane tylko sterowniki i zrobione wszystko wedlug instrukcji...mialem wczesniej inna wersja i sys wlaczal sie kilka sekund...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minut temu, karols87 napisał:

takie pytanko mam....mam na laptopie dysk ssd, wszystko chodzi jak burza oprocz uruchamiania...pokazuje sie ladowanie systemu na chwilunie, a pozniej czarny ekran na minute albo i dluzej zanim uruchomi sie system...system swiezo postawiony, wgrane tylko sterowniki i zrobione wszystko wedlug instrukcji...mialem wczesniej inna wersja i sys wlaczal sie kilka sekund...

 

Czesc 

 

Kolego mialem tak po zaistalowaniu wszystkich sterownikow , nie stepy jedyna opcja jest postawienie windy jeszcze raz i pojedyncza instalacja sterownikow , wtedy bedziesz wiedzial ktore tak zakłócają rozruch . Podpowiedzial bym Ci ale juz nie pamietam a nie che strzelac aby wprowadzic cie w blad . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam problem, bo nie bootuje mi się ten obraz w VMWare. Pobierałem dwa razy. Chciałem sprawdzić system przed wgrywaniem go na właściwy sprzęt ;)

 

Nieważne, VirtualBox sobie z tym poradził.

 

Uszanowanie dla autora :)

 

__________________

 

Hmm, nie działa tutaj wyszukiwanie w standardowym menu start

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, SuperPrefetch napisał:

Mam problem, bo nie bootuje mi się ten obraz w VMWare. Pobierałem dwa razy. Chciałem sprawdzić system przed wgrywaniem go na właściwy sprzęt ;)

 

Nieważne, VirtualBox sobie z tym poradził.

 

Uszanowanie dla autora :)

 

__________________

 

Hmm, nie działa tutaj wyszukiwanie w standardowym menu start

SS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie mam jak za bardzo zrobić screena temu zjawisku - po prostu klikając na przycisk "szukaj" w natywnym menu start z Windowsa 10 nic się nie dzieje. Tak samo jak nacisnę na "start" i zacznę coś wpisywać, to również brak reakcji. Mówię cały czas o natywnym menu start, nie o startIsBack. Wszystkie usługi są zresetowane do domyślnych.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W wersji core tego systemu nie można zainstalować .NET Framework 4.8, po restarcie komputera system wycofuje instalacje. Instalowałem o wiele mniejsze kastraty i instalacje frameworka przebiegały bezproplemowo a tu taki zonk. Kolego Sromotnik czekam na 1809 LTSB, bo ta wersja jest dla mnie nie do przjęcia, z powodu tego błędu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 19.11.2018 o 08:23, SuperPrefetch napisał:

Nie mam jak za bardzo zrobić screena temu zjawisku - po prostu klikając na przycisk "szukaj" w natywnym menu start z Windowsa 10 nic się nie dzieje. Tak samo jak nacisnę na "start" i zacznę coś wpisywać, to również brak reakcji. Mówię cały czas o natywnym menu start, nie o startIsBack. Wszystkie usługi są zresetowane do domyślnych.

Jak chcesz używać zwykłego menu start to nie radzę używać tego systemu. Ogólnie cortana jest całkiem wywalona (część usuwania telemetrii) i słusznie. Wystarczy używać startisback i wszystko działa fajnie ( menu start się odpala szybciej i wyszukiwanie działa). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information