Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 LTSB x64

Recommended Posts

@adonxKoleżko ktoś Ci wytkął błąd a Ty już od cwaniaków wyzywasz. Troszeczkę pokory.Z tym XP -okiem to było tak: jeszcze po domu na golasa latałeś gdy go u taty podglądałeś :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win JG10 LTSB x64

BAZA - RS1 (1607)

v2 2020

 

MD5: 5bf4ef1fc06c5013197eca40cef13834

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

or

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy jeśli wywalono tryb tabletu tzn ekran dotykowy nie działa czy tylko tryb tabletu?
Tutaj o usuwaniu biometrii nie ma wzmianki więc powinna działać?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minuty temu, kubans23 napisał:

Czy jest możliwość przywrócenia wyglądu zwykłego Win 10? Nie mogę się uporać z usunięciem przezroczystości paska zadań. 

Wejdź (PPM w Przycisk start - Właściwości) w konfigurację StartIsBack - Wygląd - możesz zmniejszyć/całkowicie wyłączyć przezroczystość

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, Franc napisał:

Wejdź (PPM w Przycisk start - Właściwości) w konfigurację StartIsBack - Wygląd - możesz zmniejszyć/całkowicie wyłączyć przezroczystość

Dzięki za podpowiedź. Sprawę rozwiązała reinstalacja StartIsBack.

 

Przy okazji informacja, że system bez problemu pracuje na terminalu MiniPC Dell Wyse 5010 dx0d z procesorem AMD G T48E Dual Core 1.4GHz i 4 GB RAM, rocznik 2013.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam mały problem, mianowicie potrzebowałem zainstalować Net Framework 4.8, instalacja szła normalnie, automatyczny reset, windows coś tam konfigurował na niebieskim ekranie, po czym się uruchomił i wywalił błąd, że nie można zainstalować. Mimo tego na liście aktualizacji pojawił się kb4486129 czyli ten framework, i nie idzie go odinstalować ani z Windowsa ani z Dism++. Pewnie bym to olał, ale nie uruchamia mi się teraz Catalyst control center, więc całkiem możliwe, że coś jeszcze mi działać nie będzie. W tym temacie ktoś już pisał, że ma taki sam problem, ale nie dostał żadnej odpowiedzi. Jak próbuję zainstalować innego Frameworka to wyświetla mi, że mam już zainstalowaną tą samą lub nowszą wersję. Wszystko robiłem na ustawieniu domyślnych usług. Macie jakieś pomysły?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Framework 4.8 powinien być w tym systemie już zintegrowany bez dodatkowego używania WU - miałem ten błąd z Catalystami w testowym wydaniu, ale później CCC poprawnie się instalował na ostatecznej wersji moda. A próbowałeś instalatora NetFramework offline? Lub repacka z tej strony

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Więcej nie pomogę bo siedzę obecnie na LTSC i nie chce mi się zmieniać systemu

nowy00 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie chyba mam wcześniejsze wydanie i jest tam chyba max. wersja 6.2. NETFramework offline - to samo co online. Zaraz spróbuję tego z twojego linku. Chyba zrobię formata, bo ostatnio wymieniałem płytę główną (ale ten sam chipset) i zainstalowałem tylko inne sterowniki na stare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od stycznia użytkuję tę wersję systemu (wersja Lite) od użytkownika srom-otnik i ostatnio napotkałem pewien problem. Mianowicie - w wolnym czasie pogrywam w Forzę i od jakiegoś miesiąca nie mogę dołączyć do sesji, mimo pomyślnego znajdowania serwera przez grę. Poczytałem trochę w internecie i oprócz wszelakich prób naprawy tego problemu, jedną z rzeczy polecanych przez innych było zaktualizowanie systemu Windows. Spróbowałem to zaktualizować i ciągle napotykam pewien problem:

wu.PNG.af519bf7c2066e32686cc6a594f612b3.PNG

 

Próbowałem to poprawiać itp, aczkolwiek bez powodzenia. Czy miałby Ktokolwiek jakieś sugestie, czy poza przeinstalowaniem systemu byłoby można coś jeszcze z tym zrobić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zepni - po pierwsze wersja Lite ma zostawiony moduł WU  TYLKO na wypadek problemów z instalacją/użytkowaniem oprogramowania - nie zaleca się używanie WU do aktualizacji systemu, w dłuższym okresie czasu jak widać pojawiają się problemy z instalacją nowych poprawek.

Po drugie - LTSB jest oparte na starej wersji 1607 - do poprawnego działania niektórych wersji oprogramowania i gier musisz mieć niestety nowszą podstawę (polecam przesiadkę na LTSC (1809) ) - niestety bez formata się nie obędzie. 

zepni likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, Stapler napisał:

"System można aktualizować tylko w wersji pełnej."

Z tym się już zapoznałem, tylko właśnie nie do końca rozumiem... chodzi o wersję nieedytowaną? Bo Windows jest naturalnie aktywowany..

 

 

  EDIT:

2 minuty temu, Franc napisał:

@zepni - po pierwsze wersja Lite ma zostawiony moduł WU  TYLKO na wypadek problemów z instalacją/użytkowaniem oprogramowania - nie zaleca się używanie WU do aktualizacji systemu, w dłuższym okresie czasu jak widać pojawiają się problemy z instalacją nowych poprawek.

Po drugie - LTSB jest oparte na starej wersji 1607 - do poprawnego działania niektórych wersji oprogramowania i gier musisz mieć niestety nowszą podstawę (polecam przesiadkę na LTSC (1809) ) - niestety bez formata się nie obędzie. 

Dziękuję pięknie za zwięzłą wypowiedź :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Słuchajcie na laptopie miałem do wczoraj aktualizowanego W10 home - (oryginalnie najnowszy - aktualizacje automatyczne, co Samsung zapodał) i zgon. Wifi i przeglądarki nic nie działa. 

Dzisiaj zapodałem ten obraz aby ratować co się da i... 

Po godzinie jazdy ten ltsb zaczął niemiłosiernie mrozić i informować że jakieś skrypty się sypią. Po wyłączeniu Zapory systemowej udało mi się ściągnąć jg10pro - o dziwo. 

Laptop sajsung r580 a więc stary. Na HDD bylo;: patrycja recovery, C: i D: . Jak dzisiaj wrzucałem tego jg to skasowałem tylko C:.

Może jakiś wirus blokuje i powinienem sformatować cały dysk łącznie z recovery? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information