Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 Pro x64

Recommended Posts

Jak chcesz możesz też jakieś nowsze obrazy od mr.t na przykład. A jaki masz config? Bo jak coś nowszego i ssd to możesz wziąć ten 

 

A jak coś starszego i na HDD to ten: 

 

 

Albo LTSB od sromotnika 

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam jestem tutaj nowa wiec prosze o wyrozumialosc jesli cos palne/

instalator windows nie widzi zadnej kopi obrazu.. plyta odpala normalnie laduje sie a pozniej wyskakuje okno gdzie wybieram 1 z 3 modyfikacjii i pisze brak dostepnych ovrazow. Na pc widzi normalnie tylko na HP ku nie

Prosze o pomoc z gory dziekuje

pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minut temu, magda1309 napisał:

witam jestem tutaj nowa wiec prosze o wyrozumialosc jesli cos palne/

instalator windows nie widzi zadnej kopi obrazu.. plyta odpala normalnie laduje sie a pozniej wyskakuje okno gdzie wybieram 1 z 3 modyfikacjii i pisze brak dostepnych ovrazow. Na pc widzi normalnie tylko na HP ku nie

Prosze o pomoc z gory dziekuje

pozdrawiam

Za pewne Masz w biosie klucz do wersji Home a to jest wersja Pro i dla tego.Spróbuj tego windowsa

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam problem z botowaniem wyskakuje mi taki błąd " b1 initialize library failed 0xc00000a1" . Instalkę tworzyłem rufusem . Czysty obraz jak i nowy mod od Mr.T działają. Posiadam dysk adata sx6000 pro , Płyte x570 aorus elite i ryzena 3700x . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, w wersji Ultra Lite mam problem z aplikacją od myszy logitecha, po instalacji i uruchomieniu po chwili wywala błąd visual c++ runtime library error. Aktualizowałem bibloteki. Coś jeszcze mogę zrobić ? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, max699 napisał:

Witam, w wersji Ultra Lite mam problem z aplikacją od myszy logitecha, po instalacji i uruchomieniu po chwili wywala błąd visual c++ runtime library error. Aktualizowałem bibloteki. Coś jeszcze mogę zrobić ? 

 

Odinstaluj wszystkie bilbioteki visual c++ i zainstaluj te  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minut temu, Crazy36 napisał:

Odinstaluj wszystkie bilbioteki visual c++ i zainstaluj te  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

niestety nie pomogło ;-( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam taki problem - Laptop hyperbook sl 301 czyli inaczej P65  płyta główna American megatrends  z uefi dwa porty na dyski 2.5 i port na dysk m2 3 porty USB-C Właśnie na porcie m2 man dysk Samsunga 500 gb i na nim chce zainstalować system win 10 pro Jg  Wszystko idzie pięknie do momentu pierwszego restartu Bios nie widzi dysku pod m.2 i po restarcie znów zaczyna pierwszy rozruch i chce instalować system od początku z pendrive czyli mam wybór trzech wersji systemu i mam podać dysk gdzie go chce zainstalować w trakcie tej operacji dysk Samsunga na m.2 jest zawsze widoczny czyli mogę go sformatować i znów zacząć instalacje systemu Próbowałem praktycznie wszystkich ustawień w biosie i nic to nie zmienia nie mogę tak ustawić żeby po wstępnej instalacji na dysku systemu bios mógł startować po restarcie z dysku m.2 i dokończyć instalacje Ot taki malutki problemik
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Eraptor napisał:

Mam taki problem - Laptop hyperbook sl 301 czyli inaczej P65  płyta główna American megatrends  z uefi dwa porty na dyski 2.5 i port na dysk m2 3 porty USB-C Właśnie na porcie m2 man dysk Samsunga 500 gb i na nim chce zainstalować system win 10 pro Jg  Wszystko idzie pięknie do momentu pierwszego restartu Bios nie widzi dysku pod m.2 i po restarcie znów zaczyna pierwszy rozruch i chce instalować system od początku z pendrive czyli mam wybór trzech wersji systemu i mam podać dysk gdzie go chce zainstalować w trakcie tej operacji dysk Samsunga na m.2 jest zawsze widoczny czyli mogę go sformatować i znów zacząć instalacje systemu Próbowałem praktycznie wszystkich ustawień w biosie i nic to nie zmienia nie mogę tak ustawić żeby po wstępnej instalacji na dysku systemu bios mógł startować po restarcie z dysku m.2 i dokończyć instalacje Ot taki malutki problemik
 

Po wstępnej instalacji i restarcie wyjmij pendrive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, Crazy36 napisał:

Po wstępnej instalacji i restarcie wyjmij pendrive.

Wyjąłem oczywiście i nic komunikat "reboot and select proper boit device or insert boot Media in selected boot device and press a key" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przed próba instalacji system byl zainstalowany na dysku HDD.. I w biosie wtedy dysk m.2 Samsunga był widoczny. Widzę że chyba muszę wrócić do hdd lub kupić dysk ssd ale 2.5 " 

Straciłem pomysły. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Eraptor napisał:

Przed próba instalacji system byl zainstalowany na dysku HDD.. I w biosie wtedy dysk m.2 Samsunga był widoczny. Widzę że chyba muszę wrócić do hdd lub kupić dysk ssd ale 2.5 " 

Straciłem pomysły. 

Skoro chcesz zainstalować system na dysku M.2 to partycja systemowa na HDD powinna zostać sformatowana.
No i jak chcesz instalować system na M.2 to odłącz dysk HDD i podłącz jak system będzie już zainstalowany.

Ja u siebie mam SSD i HDD i na czas instalacji 10-tki wypiąłem HDD żeby nie był widoczny w Biosie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minut temu, Radzior2010 napisał:

Skoro chcesz zainstalować system na dysku M.2 to partycja systemowa na HDD powinna zostać sformatowana.
No i jak chcesz instalować system na M.2 to odłącz dysk HDD i podłącz jak system będzie już zainstalowany.

Ja u siebie mam SSD i HDD i na czas instalacji 10-tki wypiąłem HDD żeby nie był widoczny w Biosie.

Miałem napisać że laptop miał zainstalowany win 7 jg oczywiście dokupiłem dysk m.2 i dołożyłem m.2 jako drugi dysk a teraz zapragnąłem postawić jg 10 na m.2 Tak właśnie zrobiłem bo czytałem już o tym na forum i żadnego efektu dysk m.2 nie jest widziany przez bios Instalowałem jg 10 na laptopie który zawiera sam dysk m.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 3.10.2019 o 21:08, Eraptor napisał:

Miałem napisać że laptop miał zainstalowany win 7 jg oczywiście dokupiłem dysk m.2 i dołożyłem m.2 jako drugi dysk a teraz zapragnąłem postawić jg 10 na m.2 Tak właśnie zrobiłem bo czytałem już o tym na forum i żadnego efektu dysk m.2 nie jest widziany przez bios Instalowałem jg 10 na laptopie który zawiera sam dysk m.2

Chwila, chyba coś źle napisałeś albo ja źle zrozumiałem. Jeśli BIOS nie widzi dysku m.2, to tym bardziej żaden system go nie będzie widział.

 

W dniu 30.09.2019 o 13:32, max699 napisał:

Witam, w wersji Ultra Lite mam problem z aplikacją od myszy logitecha, po instalacji i uruchomieniu po chwili wywala błąd visual c++ runtime library error. Aktualizowałem bibloteki. Coś jeszcze mogę zrobić ? 

 

Do bibliotek c++ polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a aktualizację wraz z frameworkiem przeprowadzić przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, BodziuRat napisał:

Chwila, chyba coś źle napisałeś albo ja źle zrozumiałem. Jeśli BIOS nie widzi dysku m.2, to tym bardziej żaden system go nie będzie widział.

 

Do bibliotek c++ polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a aktualizację wraz z frameworkiem przeprowadzić przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .

Dobrze zrozumiałeś system jg 7 byl zainstalowany dysk byl przez niego widziany i w systemie czyli normalnie na niego wszystko nagrywałem itd.. I bios też go widział, gdy zostawiłem sam dysk na porcie m.2 (Wyjąłem fizycznie dysk HDD)  bios go nie widzi na żadnych ustawieniach a instalka  z usb (win 10 jg)  w trakcie instalacji tez ho widzi Po restarcie du** blada ponowna instalka od początku z  usb. Bardzo dziwne ale tak jest 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minut temu, Eraptor napisał:

Po restarcie du** blada ponowna instalka od początku z  usb. Bardzo dziwne ale tak jest 

Bo po wstępnej instalacji i restarcie trzeba wyjąć pendrive. ;) Zresztą była mowa o tym wcześniej.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Radzior2010 napisał:

Bo po wstępnej instalacji i restarcie trzeba wyjąć pendrive. ;) Zresztą była mowa o tym wcześniej.
 

W dniu 2.10.2019 o 18:59, Eraptor napisał:

Wyjąłem oczywiście i nic komunikat "reboot and select proper boit device or insert boot Media in selected boot device and press a key" 

A co napisałem... Powyżej ;) i próbowałem z wyciąganiem i bez.. Zawsze du** blada 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A takie rozwiązanie - instalacja na dysku "zwykłym" ssd później klon na dysk m.2 Co o tym myślicie? 

I oczywiście jaki program ew polecacie do takiego rozwiązania, jeśli to jest możliwe. 

Bo naprawdę pomysły mi się wyczerpały :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

czekam i czekam na jakąś nową wersje i nic  "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spożywaj więcej tego korzenia" :excl:

 

do czasu aż nie wypłyne nowsza wersja posiłkuje sie tymi modami całkiem dobrze śmigają

 

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

 

Inna wersja której używan na pc do codziennych prac to ta też mi podeszła

 

 

 

ma być nowa wersja .

 

20559833_OperaSnapshot_2019-10-08_113002_www.youtube_com.png.b4cd525c92acb73fd6913c8340aa913f.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information