Jump to content

Recommended Posts

54 minuty temu, rustin napisał:

Podpowie ktoś jak ta usługę od WiFi włączyć?

Wpisz, w menu start usługi   

Otworzy Ci się zakładka z usługami 

30 minut temu, the_naturat_com napisał:

@szymibtw system zaktualizowany, głównie chodziło o sterowniki i office. Wyłączyłem na razie całkiem WU przed natrętną aktualizacją KB4493441. Chciałem móc wybierać co ma się aktualizować, ale na tym systemie się nie da. Dlatego pytałem jak to obejść.

 

@rustin bawiłeś się optymalizatorem?

Nie da się bo Microsoft nie chce abyś miał wybór. 

Link to post
Share on other sites
W dniu 14.07.2019 o 12:25, rustin napisał:

Podpowie ktoś jak ta usługę od WiFi włączyć?

Narzędzia administracyjne / Usługi / Autokonfiguracja sieci WLAN

Lub w Uruchamianie wpisujesz services.msc

 

Gdyby usługa nie chciała się uruchomić, to trzeba jeszcze włączyć usługę- Menedżer połączeń systemu Windows

Link to post
Share on other sites

 

Ja pierd... ziele - widzę, że nie tylko ja mam z tym problem -> Windows Update.

Wyłączam to w "Usługi" (Zatrzymaj) a mimo tego to gwno się co jakiś czas SAMO włącza (?!?!?!)

Na miłość, czwarty raz systemu nie chcę przeinstalowywać.

O co tu chodzi? Mod po  aktualizacjach się do niczego nie nadaje, a jednak same one się ściągają mimo wyłączenia ich w "Usługi".

Jak sobie z tym radzicie?

I do jakiego folderu się ściągają te aktualizacje? Chcę je ręcznie wykasować, mam mały dysk ; \

PS

Oczywiście podczas instalacji .iso WiFi jest wyłączone itd.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
15 minut temu, m4s napisał:

Wyłącz lub usuń bezpowrotnie  moim skryptem  RemoveSPY_AIO

Super,

takie coś mi się pościągało, będzie tragedia jak nie przeinstaluje na nowo?

Wiesz może, gdzie te aktualizacje "fizycznie" się ściągają?

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
21 godzin temu, BodziuRat napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Przecież po instalacji na pulpicie jest folder "Tunning" a w nim "Prywatność" i w tych skryptach wyłączasz WU.

 

OK, dziękuję. Możesz mi tylko wyjaśnić, w którym momencie ustawienia są wyłączone?

Totalnie tego nie łapie, teraz jest wszystko "aktywnie dezaktywowane" czy nie?

Jak to rozumieć?

Zrzut:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
52 minuty temu, MikiRikiTiki napisał:

OK, dziękuję. Możesz mi tylko wyjaśnić, w którym momencie ustawienia są wyłączone?

Totalnie tego nie łapie, teraz jest wszystko "aktywnie dezaktywowane" czy nie?

Jak to rozumieć?

Zrzut:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tak jak teraz jest wszystko wyłączone.Zielony oznacza wyłączoną funkcje windowsa.

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Marcinq4404 said:

Kolegi,
Dlaczego system nie widzi bluetooth? ktoś coś?

 

Wyłączona usługa z bluetooth. Spróbuj przywrócic usługi do domyślnych

23 minutes ago, b7ackjoker said:

w prawokliku nie mam "czyszczenia" , jakas pomoc?

najpewniej zaktualizował Ci sie system, lub AV ci odinstalował context menu

Link to post
Share on other sites
49 minut temu, pepek112 napisał:

Wyłączona usługa z bluetooth. Spróbuj przywrócic usługi do domyślnych

najpewniej zaktualizował Ci sie system, lub AV ci odinstalował context menu

Wszystkie usługi przywrócone do domyślnych, dodatkowo włączyłem usługi w services.msc Laptop w ogóle nie widzi bluetooth w menadżerze urządzeń. Ręczna próba instalacji w menadżerze urządzeń nie dała nic. Dodatkowo próba instalacji intelowskich sterowników bt kończy się komunikatem "w tym systemie nie można zainstalować pakietu oprogramowania"

Link to post
Share on other sites

Cześć, mam taki problem:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a. Przy włączaniu kompa wszystkie usb włączają się dopiero w momencie powitalnego ekranu, wiec spamowanie klawisza DEL, F8 itp nie pomaga. Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu (opcje zaawansowane uruchomiania -> przy niebieskim oknie mam tylko opcje wyłącz komputer), próbowałem też inne opcje z pozycji msconfig i też nic nie pomaga. 

 

Ma ktoś jakiś pomysł, zanim zaprowadzę kompa do speców? Rozważałem opcje wyjęcia baterii z płyty głównej, jednakże nie jestem informatykiem i boje się podjąć takiego działania. 

Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, warzyn napisał:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a

Jak wbijesz do biosu to wgl widać pendriva i tak z ciekawości jakim programem dawałeś windowsa na pena ?

7 godzin temu, warzyn napisał:

Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu

 

Bios z pulpitu hmm znalazłem coś tutaj na szybko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja tam zawsze wbijam w bios przy odpalaniu się lapka  ;)

 

Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, warzyn napisał:

@damian5142, bootowałem rufusem, przy odpalaniu kompa nie działa żaden usb, wiec nie jestem w stanie włączyć przy odpalaniu kompa, a co do linku, nie mam tych funkcji, które są przedstawione w kroku pierwszym.  

Najprawdopodobniej masz USB 3.0 i nie widzi ci tego. Podepnij jak możesz pod 2.0. Gdzieś na forum był wątek o tym, jak zmodyfikować instalkę win 10 pod usb 3.0.

Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, BodziuRat napisał:

Najprawdopodobniej masz USB 3.0 i nie widzi ci tego. Podepnij jak możesz pod 2.0. Gdzieś na forum był wątek o tym, jak zmodyfikować instalkę win 10 pod usb 3.0.

Klawiatura i pendrive wsadzane pod usb 2.0, pendrive starego typu czyli tez 2.0. Podpiąłem klawe o okrągłej fioletowej wtyczce ps/2 i także nie łapie jej przy starcie systemu. Rozważam opcję resetu biosu poprzez wyjęcie baterii, jutro zdam relacje 

 

Link to post
Share on other sites
W dniu 24.07.2019 o 03:33, warzyn napisał:

Cześć, mam taki problem:

chcę zrobić format, posiadam ta modyfikacje w wersji ultra lite i nie jestem w stanie odpalić zbootowanego pendrive'a. Przy włączaniu kompa wszystkie usb włączają się dopiero w momencie powitalnego ekranu, wiec spamowanie klawisza DEL, F8 itp nie pomaga. Druga sprawa jest taka, że nie potrafię odpalić biosa z pulpitu (opcje zaawansowane uruchomiania -> przy niebieskim oknie mam tylko opcje wyłącz komputer), próbowałem też inne opcje z pozycji msconfig i też nic nie pomaga. 

 

Ma ktoś jakiś pomysł, zanim zaprowadzę kompa do speców? Rozważałem opcje wyjęcia baterii z płyty głównej, jednakże nie jestem informatykiem i boje się podjąć takiego działania. 

 

1). Ultra lite tylko ? ta wersja jest 3 w 1 więc powinieneś mieć 3 do wyboru 

2). Mi też nie odpalał bo zapomniałem ze przestawiłem na uefi i należało na pendrive zastosowac fat32 robie zawsze rufusem problemów brak

3). GPT czy MBR ?

Link to post
Share on other sites

@Ataman, @BodziuRat, @damian5142 Odpięcie baterii z biosu, zworka na 2pinowym cmosie umożliwiło włączenie klawiatury podczas włączania systemu, teraz nawet klawiatura z USB się odpala (kiedyś tylko ps/2 i zachowałem starą klawiaturę). Wgrałem sobie wersję "najbogatszą" czyli LITE na dysku ssd i jestem póki co zadowolony. mam nadzieję, ze będę w stanie zainstalować programy cadowskie, gdyż na ultra lite nie mogłem zainstalować większości bibliotek vcc ze starych roczników, które były wymagane do odpalenia cadów/solidów itp.

Dzięki za poradę :) 

Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, warzyn napisał:

@Ataman, @BodziuRat, @damian5142 Odpięcie baterii z biosu, zworka na 2pinowym cmosie umożliwiło włączenie klawiatury podczas włączania systemu, teraz nawet klawiatura z USB się odpala (kiedyś tylko ps/2 i zachowałem starą klawiaturę). Wgrałem sobie wersję "najbogatszą" czyli LITE na dysku ssd i jestem póki co zadowolony. mam nadzieję, ze będę w stanie zainstalować programy cadowskie, gdyż na ultra lite nie mogłem zainstalować większości bibliotek vcc ze starych roczników, które były wymagane do odpalenia cadów/solidów itp.

Dzięki za poradę :)

???

Core. Brak problemów z vcc, Solid hula.

Link to post
Share on other sites
W dniu 28.07.2019 o 19:39, warzyn napisał:

@Ataman, @BodziuRat, @damian5142 Odpięcie baterii z biosu, zworka na 2pinowym cmosie umożliwiło włączenie klawiatury podczas włączania systemu, teraz nawet klawiatura z USB się odpala (kiedyś tylko ps/2 i zachowałem starą klawiaturę). Wgrałem sobie wersję "najbogatszą" czyli LITE na dysku ssd i jestem póki co zadowolony. mam nadzieję, ze będę w stanie zainstalować programy cadowskie, gdyż na ultra lite nie mogłem zainstalować większości bibliotek vcc ze starych roczników, które były wymagane do odpalenia cadów/solidów itp.

Dzięki za poradę :)

Do aktualizacji bibliotek polecam AIO Runtimes od sereby, a gdyby jakaś nie chciała się instalować, to wystarczy wszystko włączyć w optymalizatorze usług.

Link to post
Share on other sites

System daje radę lecz mam problem w grach sama myszka skręca mimo iż nic nie ruszam nią , mam ten sam efekt na logitech g203 i zowie fk1 , z początku myślałem że to coś z podkładką ale podpiąłem myszkę pod inny pc i na tej samej podkładce i nie było samoistnego skręcania myszką raz dookoła postaci a raz w górę, ktoś wie czego to może być wina? Problem wystepuje tylko na tym systemie 1709 na nowszych 1803/9/1903 lub na starszym 1607 nie było z tym problemu , w grze cs 1.6 jak i cs go gta 5 wiedźmin 3 ten błąd z kursorem wystepuje , dałbym sobie spokój jakbym grał tylko w gry typu wiedźmin ale w grach jak cs to irytuje ;x

Link to post
Share on other sites
11 godzin temu, lamzaz napisał:

System daje radę lecz mam problem w grach sama myszka skręca mimo iż nic nie ruszam nią , mam ten sam efekt na logitech g203 i zowie fk1 , z początku myślałem że to coś z podkładką ale podpiąłem myszkę pod inny pc i na tej samej podkładce i nie było samoistnego skręcania myszką raz dookoła postaci a raz w górę, ktoś wie czego to może być wina? Problem wystepuje tylko na tym systemie 1709 na nowszych 1803/9/1903 lub na starszym 1607 nie było z tym problemu , w grze cs 1.6 jak i cs go gta 5 wiedźmin 3 ten błąd z kursorem wystepuje , dałbym sobie spokój jakbym grał tylko w gry typu wiedźmin ale w grach jak cs to irytuje ;x

Do gier zainstaluj sobie 1607 LTSB, powyłączaj wszystkie wodotryski z MS wraz z WU, a aktualizacje przeprowadzaj przez wsus offline. U mnie ten system sprawdza się wyśmienicie, a jak ktoś chce mieć w pełni system ze sklepem i innymi pierdołami, to niech instaluje oryginał.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information