Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 Pro x64

Recommended Posts

System bardzo przyjemny, czasem są problemy z usługami i nie działającym wifi po ponownym uruchomieniu komputera ale zazwyczaj kilka kliknięć i 2 min czekania załatwia sprawę. Mam pytanie, czy da się wejść w program defragmentacja? Nie mogę znaleźć tej usługi żeby ją włączyć 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bardzo fajnie wszystko co mi potrzebne działa na Core ale mam jeden problem po przełączeniu tylko na drugi ekran wywala mi internet po prostu karta sieciowa przestaje działać i muszę ją uruchamiać za pomocą menadżera urządzen szukaj w poszukiwaniu sprzętu

 

czy jest na to jakiś patent aby to na sztywno ustawić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam... jestem od samego poczatku uzytkownikiem JG7 i pomyślałam że najwyższy czas zobaczyć co jesteś w stanie zrobić z 10..więc zainstalowalam i my mojemu zdziwieniu po odpaleniu chrome... nie mogłam się polaczyc z Internetem pisze nin stop czekam na pamieć podreczną. Po jakimś czasie dłuższym dopiero sìę laduje strona,system sie zawieszam na najprostszych czynnościach kiedy ładuje sie strona. Nie wiem co mogłam zainstalować źle. Sprawdziłam CORE i UL i jest to samo.. nawet nic nie zainstalowalam jeszcze. Zalogowalam sie do systemu używając konta offline pozniej wszystkie te reklamy lokalizacje wyłączyłam..mam nadzieje ze mi pomozecie.. i bede mogła sie cieszyć tym systemem. Pozdrawiam Magda

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 10.07.2018 o 20:15, Mayex napisał:

Udało się komuś uruchomić MSI Afterburner na tym systemie?

 

Z tego co pamiętam wystarczy przed instalacja wybrać z menu(prawoklik) ustawienia domyślne i wszystko się poprawnie zainstaluje(w innym wypadku jest problem z Riva Tunerem). Wtedy program będzie działać poprawnie i bez żadnych komplikacji. Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak jest z aktywacją tego systemu, jest już pre aktywowany?  Jeżeli nie, to jaki aktywator polecacie, z jakiego źródła plus czy po pewnym czasie mi nie wywali go? Kiedyś po wgraniu antywirusa bodajże mi wyrzucił aktywator i wyskoczyło okno odnośnie aktywacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@symerios - w opisie na pierwszej stronie pisze, że system jest nieaktywowany

Co do aktywatorów - niektóre antywirusy uważają je za szkodliwe - w końcu są podejrzane i "ingerują" w system operacyjny, zasada działania większości jest podobna, który wybierzesz - zależy tylko od Ciebie.

Ostatnio pojawiły się programiki aktywujące system na stałe (a nie jak większość na 180 dni z możliwością przedłużenia) np: Windows 10 Digital License C# i inne - ale osobiście ich nie testowałem

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, symerios napisał:

Jak jest z aktywacją tego systemu, jest już pre aktywowany?  Jeżeli nie, to jaki aktywator polecacie, z jakiego źródła plus czy po pewnym czasie mi nie wywali go? Kiedyś po wgraniu antywirusa bodajże mi wyrzucił aktywator i wyskoczyło okno odnośnie aktywacji.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

cały dział o aktywatorach

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 10.07.2018 o 00:19, magda1309 napisał:

Witam... jestem od samego poczatku uzytkownikiem JG7 i pomyślałam że najwyższy czas zobaczyć co jesteś w stanie zrobić z 10..więc zainstalowalam i my mojemu zdziwieniu po odpaleniu chrome... nie mogłam się polaczyc z Internetem pisze nin stop czekam na pamieć podreczną. Po jakimś czasie dłuższym dopiero sìę laduje strona,system sie zawieszam na najprostszych czynnościach kiedy ładuje sie strona. Nie wiem co mogłam zainstalować źle. Sprawdziłam CORE i UL i jest to samo.. nawet nic nie zainstalowalam jeszcze. Zalogowalam sie do systemu używając konta offline pozniej wszystkie te reklamy lokalizacje wyłączyłam..mam nadzieje ze mi pomozecie.. i bede mogła sie cieszyć tym systemem. Pozdrawiam Magda

Od tego zacznij ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 12.07.2018 o 11:17, schonaldo napisał:

 

Z tego co pamiętam wystarczy przed instalacja wybrać z menu(prawoklik) ustawienia domyślne i wszystko się poprawnie zainstaluje(w innym wypadku jest problem z Riva Tunerem). Wtedy program będzie działać poprawnie i bez żadnych komplikacji. Pozdrawiam

Masz na myśli usługi domyślne? Robię tak i ciągle dostaję ten błąd: 
 

image.png.2c193bf6aac7ad2a59679b2787e7fdcc.png

W dniu 12.07.2018 o 03:07, Вишенечка napisał:

@Mayex Odpaliłem i działa bez problemu.

Jestem po czystej instalacji systemu i nie mogę w żaden sposób go uruchomić.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minut temu, Mayex napisał:

Masz na myśli usługi domyślne? Robię tak i ciągle dostaję ten błąd: 
 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jestem po czystej instalacji systemu i nie mogę w żaden sposób go uruchomić.

 

 

Przypomniało mi się teraz, że musisz jeszcze odznaczyć opcje szybkiego uruchamiania oraz uruchomić ponownie komputer. Wtedy odpali się bez błędu MSI Afterburner.

 

Tutaj się to robi:

faststart-windows10-1.PNG

 

faststart-windows10-2.PNG

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, bumm napisał:

Gdy próbuuje zainstalowac system to pisze brak obrazów . xD

Nie wiem dlaczego ale zawsze też tak mam z modami. Zawsze pomaga to: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chciałem usunąć kosz z pulpitu na wersji core. Przywróciłem domyślne ustawienia w optymalizatorze usług, ale kompozycje pulpitu i tak nie działają. W rejestrze też nie ma opcji HideDesktopIcons. Ma ktoś jakiś pomysł?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lugasek U mnie to samo. Ja zrobiłem reinstalla, w ogóle nie przeprowadzałem konfiguracji usług (I tak dużo to nie zmienia, no chyba, że masz bardzo słabego PCtka) i wszystko działa.

19 godzin temu, schonaldo napisał:

Paczke Serebego instalujcie to nie bedzie kłopotu z programami.

A co to, gdzie to?

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minut temu, Вишенечка napisał:

@lugasek U mnie to samo. Ja zrobiłem reinstalla, w ogóle nie przeprowadzałem konfiguracji usług (I tak dużo to nie zmienia, no chyba, że masz bardzo słabego PCtka) i wszystko działa.

A co to, gdzie to?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

All in One Runtimes

Version: 2.4.6
Release Datum: 15.05.2018
Downloads: 14.961 aktuell
  786.602 insgesamt
SHA1-Prüfsumme: 431C9809CBF7283CB6E1322923334636C54FBE41
Datei-Größe: 337 MB
Kompatibel mit: Vista, 7, 8, 10 (x86 und x64)

15.05.2018 - Updates Mai 2018


5 Änderungen - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] v2.4.6:
Aktualisiert .NET Framework 4.7.2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Hinzugefügt Java Runtime Environment 10 Update 1 (Ersetzt Java 9)
Aktualisiert Adobe Flash Player v29.0.0.171
Aktualisiert Shockwave Player v12.3.2.202
Aktualisiert Java Runtime Environment 8
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information