Jump to content

Recommended Posts

12 minut temu, roody14 napisał:

mozna wiedziec co konkretnie wylacza "tryb dla gier"?
zauwazylem, ze gry normalnie chodza tylko w tym trybie, zastanawiam sie czy usluga czy jakis setting daloby sie ustawic w normalnym trybie, aby gry chodzily.
wersja core.

Tryb dla gier, oprócz tego, że zmienia nastawę 18 usług i działa niezależnie od wcześniej wprowadzonych ustawień w Optymalizatorze Usług, ponadto zmienia ustawienia wydajności procesora, jego wielowątkowości, oraz zmniejsza wykorzystanie dysku twardego.

 

Sromotnik rozwija ten tryb samemu od lat stąd tak to dobrze działa. Używasz dysku HDD ? Ja na SSD nawet bez tego trybu nie mam najmniejszego problemu z działaniem. Pamiętam jednak, że przy hdd tryb gier robił wspaniałą robote.

Link to post
Share on other sites
Teraz, roody14 napisał:

dzieki za odpowiedz. generalnie problem jest tego typu, ze przy wylaczeniu gry zaczynaja sie freez'y explorera. reinstalowany byl flash, wylaczany anty wirus, wylaczane kompozycje oraz wiele innych rzeczy. wlaczenie trybu dla gier zalatwia ten problem.

ustaw ręcznie wielkość pliku stronnicowania (jak masz 8 gb to na 2048MB spokojnie starczy).  Dodatkowo po ponownym uruchomieniu pc użyj prawokliku wybierz Narzędzia- Czyszczenie i poczekaj aż się zbędne wpisy z rejestru skasuja(pc uruchomi sie ponownie po paru minutach)

Link to post
Share on other sites
44 minuty temu, sol napisał:

Witam nie mogę zainstalować żadnych programów,pobieram klikam 2 razy i cisza w  czym jet problem ???

Jak pobrałeś obraz iso to sprawdzaj jego sumy kontrolne przed nagrywaniem. Ewidentny błąd.

Link to post
Share on other sites
Teraz, Garfi93 napisał:

Próbowałem już nie jednym i nic ;/ cały czas tryb testowy

 

 

 

Skorzystaj z wersji Portable

Teraz, sol napisał:

Sytem jest dobrze nagrany tylko nie moge nic zainstalowac z pobranych programow.

Sprawdzałeś sumy kontrolne? Nie. Takie problemy są niemożliwe w przypadku ,,dobrze nagranego" systemu Sromotnika. Możesz spróbować jedynie opcji prawokliku Narzędzia-Czyszczenie ta operacja usunie zbędne wpisy z rejestru. Może coś spowodowało konflikt ale w to wątpie. Spróbuj w każdym razie będzie pewność...

Link to post
Share on other sites
11 minut temu, sol napisał:

Zrobiłem to i lipa ,to do tego jeszcze przestało działac wi-fi robie od nowa sytem zobacze czy cos to da? Jak nie to prosze o podanie jakiegos sprawdzonego sytemu :)

Pobierz sobie iso i sprawdz sumy kontrolne po czym nagraj przez  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

 

Rozumiem, że z HDD/SSD wszystko u Ciebie wporządku i wykonałeś testy?

 

 

19 minut temu, Garfi93 napisał:

Dobra pisze że aktywowany ale w dolnym prawym rogu pisze Tryb Testowy i nie mogę nawet jasności laptopa zmienić

 
  •  

Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning.

 

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Attendd napisał:

Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning.

 

To nie łączyć z wifi pod czas instalacji i zablokować pierw tak?

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, Attendd napisał:

Pobierz sobie iso i sprawdz sumy kontrolne po czym nagraj przez  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

 

Rozumiem, że z HDD/SSD wszystko u Ciebie wporządku i wykonałeś testy?

 

 

Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning.

 

Robie z HDD zaraz dam znac co do sytemu koncze instalacje 

Link to post
Share on other sites
30 minut temu, Garfi93 napisał:

Ok już nie mam trybu testowego jest ok. tylko zainstalowałem all sterowniki ale dalej nie mogę zmienić jasności ekranu nie wiem w czym jest problem

Na czas instalacji wszelkich sterowników korzystałeś z optymalizatora usług(prawoklik-Optymalizator Usług- Czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług? Tak) ?

Podaj model twojego laptopa.

Link to post
Share on other sites
10 minut temu, sol napisał:

Jak wyłaczyć defendera on blokuje wszystko 

Korzystasz z wersji Wersja Lite: ?

Tylko ona ma defendera...

 

 

Sromotnik przecież udostępnił folder Tuning na pulpicie.

Tam wejdz w Prywatność- DWS Lite i zaznacz w Ustawieniach(zakładce) Wyłącz Windows Defender.

 

 

Widać nie czytałeś poradnika co masz zrobić po instalacji systemu.

 

Link to post
Share on other sites

Instalują się wam prawidłowo drukarki? Mi niby tak, ale... nie ma mam jej na liście, w efekcie nie mogę przejść do ustawień drukarki i ustawić preferencji drukowania np. drukowanie jednostronnego, muszę za każdym razem zmieniać właściwości przy drukowaniu dokumentów. Na screenie widać, że drukarka Konica Minolta jest zainstalowana, ale w panelu sterowania nie mam jej w ogóle na liście.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites

Mi stara HP zainstalowała się bez problemu i wszystko działa, łącznie z skanerem. Przed instalacją w Optymalizatorze Usług musiałem dać na domyślny zestaw w innym wypadku były błędy. 

 

Jeżeli instalowałeś z domyślnym pakietem usług i masz błędy to możliwe, że twoja Konica ma problemy z buildem windowsa(np nawigacje MIO niedawno miały...)

 

 

Link to post
Share on other sites
15 godzin temu, albatros88 napisał:

Instalują się wam prawidłowo drukarki? Mi niby tak, ale... nie ma mam jej na liście, w efekcie nie mogę przejść do ustawień drukarki i ustawić preferencji drukowania np. drukowanie jednostronnego, muszę za każdym razem zmieniać właściwości przy drukowaniu dokumentów. Na screenie widać, że drukarka Konica Minolta jest zainstalowana, ale w panelu sterowania nie mam jej w ogóle na liście.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam ten sam problem.

Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, krzysiek13923 napisał:

Witam , mam pewien problem. Po instalacji systemu wszystko ladnie dzialalo ,po aktualizacji sterownikow itd. nie dziala tryb dla gier,oczyszczanie i inne funkcje.

Nie czyściłeś rejestru/dysku jakimś programem? A może antywirus Ci zablokował te "podejrzane" pliki i skasował je, lub umieścił w kwarantannie?

Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, Franc napisał:

Nie czyściłeś rejestru/dysku jakimś programem? A może antywirus Ci zablokował te "podejrzane" pliki i skasował je, lub umieścił w kwarantannie?

nie,uzywalem tylko DISM zawarty w folderze tuning ,nie uzywalem antywirusa , windows update nie uzywalem ,jedynie SDI uzywalem do instalacji sterownikow . hmm z instalacja directx tez wystepuje problem "wystapil blad wewnetrzny systemu sprawdz pliki DXerror.log i DirectX.log 

Link to post
Share on other sites
  •  

Witam.

Orientuje się ktoś czy ta wersja systemu poradzi sobie z grafiką AMD Radeon?

Mam laptopa Samsung NP355V5C-S01PL

Processor AMD A10-4600M

Grafika AMD Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual

 

Na oryginalnym systemie ciągle mam niebieski ekran po próbie zainstalowania sterowników do grafiki.

Sprawdzałem wszystkie dostępne wersje sterowników i to samo.

Komputer działa prawidłowo tylko z WIN 8 (wtedy grafika działa).

 

Z góry dziękuję za pomoc.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information