Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 12 minut temu, roody14 napisał: mozna wiedziec co konkretnie wylacza "tryb dla gier"? zauwazylem, ze gry normalnie chodza tylko w tym trybie, zastanawiam sie czy usluga czy jakis setting daloby sie ustawic w normalnym trybie, aby gry chodzily. wersja core. Tryb dla gier, oprócz tego, że zmienia nastawę 18 usług i działa niezależnie od wcześniej wprowadzonych ustawień w Optymalizatorze Usług, ponadto zmienia ustawienia wydajności procesora, jego wielowątkowości, oraz zmniejsza wykorzystanie dysku twardego. Sromotnik rozwija ten tryb samemu od lat stąd tak to dobrze działa. Używasz dysku HDD ? Ja na SSD nawet bez tego trybu nie mam najmniejszego problemu z działaniem. Pamiętam jednak, że przy hdd tryb gier robił wspaniałą robote. Quote Link to post Share on other sites
roody14 1 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 dzieki za odpowiedz. generalnie problem jest tego typu, ze przy wylaczeniu gry zaczynaja sie freez'y explorera. reinstalowany byl flash, wylaczany anty wirus, wylaczane kompozycje oraz wiele innych rzeczy. wlaczenie trybu dla gier zalatwia ten problem. zyguh likes this Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Teraz, roody14 napisał: dzieki za odpowiedz. generalnie problem jest tego typu, ze przy wylaczeniu gry zaczynaja sie freez'y explorera. reinstalowany byl flash, wylaczany anty wirus, wylaczane kompozycje oraz wiele innych rzeczy. wlaczenie trybu dla gier zalatwia ten problem. ustaw ręcznie wielkość pliku stronnicowania (jak masz 8 gb to na 2048MB spokojnie starczy). Dodatkowo po ponownym uruchomieniu pc użyj prawokliku wybierz Narzędzia- Czyszczenie i poczekaj aż się zbędne wpisy z rejestru skasuja(pc uruchomi sie ponownie po paru minutach) Quote Link to post Share on other sites
sol 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Witam nie mogę zainstalować żadnych programów,pobieram klikam 2 razy i cisza w czym jet problem ??? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 44 minuty temu, sol napisał: Witam nie mogę zainstalować żadnych programów,pobieram klikam 2 razy i cisza w czym jet problem ??? Jak pobrałeś obraz iso to sprawdzaj jego sumy kontrolne przed nagrywaniem. Ewidentny błąd. Quote Link to post Share on other sites
Garfi93 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Czym aktywować owy system? Quote Link to post Share on other sites
jorgusek 297 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 1 minutę temu, Garfi93 napisał: Czym aktywować owy system? Poszukaj na Forum, jest dużo programów do aktywacji Systemu. Quote Link to post Share on other sites
Garfi93 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Dobra pisze że aktywowany ale w dolnym prawym rogu pisze Tryb Testowy i nie mogę nawet jasności laptopa zmienić Quote Link to post Share on other sites
sol 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 32 minuty temu, Attendd napisał: Jak pobrałeś obraz iso to sprawdzaj jego sumy kontrolne przed nagrywaniem. Ewidentny błąd. Sytem jest dobrze nagrany tylko nie moge nic zainstalowac z pobranych programow. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Teraz, Garfi93 napisał: Próbowałem już nie jednym i nic ;/ cały czas tryb testowy Skorzystaj z wersji Portable Teraz, sol napisał: Sytem jest dobrze nagrany tylko nie moge nic zainstalowac z pobranych programow. Sprawdzałeś sumy kontrolne? Nie. Takie problemy są niemożliwe w przypadku ,,dobrze nagranego" systemu Sromotnika. Możesz spróbować jedynie opcji prawokliku Narzędzia-Czyszczenie ta operacja usunie zbędne wpisy z rejestru. Może coś spowodowało konflikt ale w to wątpie. Spróbuj w każdym razie będzie pewność... Quote Link to post Share on other sites
Garfi93 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Dobra pisze że aktywowany ale w dolnym prawym rogu pisze Tryb Testowy i nie mogę nawet jasności laptopa zmienić Quote Link to post Share on other sites
sol 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Zrobiłem to i lipa ,to do tego jeszcze przestało działac wi-fi robie od nowa sytem zobacze czy cos to da? Jak nie to prosze o podanie jakiegos sprawdzonego sytemu Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 11 minut temu, sol napisał: Zrobiłem to i lipa ,to do tego jeszcze przestało działac wi-fi robie od nowa sytem zobacze czy cos to da? Jak nie to prosze o podanie jakiegos sprawdzonego sytemu Pobierz sobie iso i sprawdz sumy kontrolne po czym nagraj przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozumiem, że z HDD/SSD wszystko u Ciebie wporządku i wykonałeś testy? 19 minut temu, Garfi93 napisał: Dobra pisze że aktywowany ale w dolnym prawym rogu pisze Tryb Testowy i nie mogę nawet jasności laptopa zmienić Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning. Quote Link to post Share on other sites
Garfi93 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 2 minuty temu, Attendd napisał: Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning. To nie łączyć z wifi pod czas instalacji i zablokować pierw tak? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Teraz, Garfi93 napisał: To nie łączyć z wifi pod czas instalacji i zablokować pierw tak? Dokładnie tak. Wtedy unikniesz takich problemów. Quote Link to post Share on other sites
sol 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 3 minuty temu, Attendd napisał: Pobierz sobie iso i sprawdz sumy kontrolne po czym nagraj przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozumiem, że z HDD/SSD wszystko u Ciebie wporządku i wykonałeś testy? Uruchom ponownie pc. Jak napis nie zniknie to oznacza, ze miales wersje z windows update zostawionym i podlaczyles wifi/ethernet przed aktywacja oraz nie zablokowales stosownych ustawien skryptami w folderze tuning. Robie z HDD zaraz dam znac co do sytemu koncze instalacje Quote Link to post Share on other sites
Garfi93 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 4 minuty temu, Attendd napisał: Dokładnie tak. Wtedy unikniesz takich problemów. Ok już nie mam trybu testowego jest ok. tylko zainstalowałem all sterowniki ale dalej nie mogę zmienić jasności ekranu nie wiem w czym jest problem Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 30 minut temu, Garfi93 napisał: Ok już nie mam trybu testowego jest ok. tylko zainstalowałem all sterowniki ale dalej nie mogę zmienić jasności ekranu nie wiem w czym jest problem Na czas instalacji wszelkich sterowników korzystałeś z optymalizatora usług(prawoklik-Optymalizator Usług- Czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia usług? Tak) ? Podaj model twojego laptopa. Quote Link to post Share on other sites
sol 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Jak wyłaczyć defendera on blokuje wszystko Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 10 minut temu, sol napisał: Jak wyłaczyć defendera on blokuje wszystko Korzystasz z wersji Wersja Lite: ? Tylko ona ma defendera... Sromotnik przecież udostępnił folder Tuning na pulpicie. Tam wejdz w Prywatność- DWS Lite i zaznacz w Ustawieniach(zakładce) Wyłącz Windows Defender. Widać nie czytałeś poradnika co masz zrobić po instalacji systemu. Quote Link to post Share on other sites
albatros88 0 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Instalują się wam prawidłowo drukarki? Mi niby tak, ale... nie ma mam jej na liście, w efekcie nie mogę przejść do ustawień drukarki i ustawić preferencji drukowania np. drukowanie jednostronnego, muszę za każdym razem zmieniać właściwości przy drukowaniu dokumentów. Na screenie widać, że drukarka Konica Minolta jest zainstalowana, ale w panelu sterowania nie mam jej w ogóle na liście. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Mi stara HP zainstalowała się bez problemu i wszystko działa, łącznie z skanerem. Przed instalacją w Optymalizatorze Usług musiałem dać na domyślny zestaw w innym wypadku były błędy. Jeżeli instalowałeś z domyślnym pakietem usług i masz błędy to możliwe, że twoja Konica ma problemy z buildem windowsa(np nawigacje MIO niedawno miały...) Quote Link to post Share on other sites
roody14 1 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 zniknely mi ikony niektorych programo. m.in kalkulator, notatnik ale tez programow, ktore nie sa z windowsa. ktos, cos? czym sa "wszystkie pakiety aplikacji" i "wszystkie pakeit aplikacji z ograniczeniami" ? Quote Link to post Share on other sites
roody14 1 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 ikony naprawialem: wystarczy usunac iconcache.db w appdata Quote Link to post Share on other sites
Merol 2 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 15 godzin temu, albatros88 napisał: Instalują się wam prawidłowo drukarki? Mi niby tak, ale... nie ma mam jej na liście, w efekcie nie mogę przejść do ustawień drukarki i ustawić preferencji drukowania np. drukowanie jednostronnego, muszę za każdym razem zmieniać właściwości przy drukowaniu dokumentów. Na screenie widać, że drukarka Konica Minolta jest zainstalowana, ale w panelu sterowania nie mam jej w ogóle na liście. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek13923 0 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Witam , mam pewien problem. Po instalacji systemu wszystko ladnie dzialalo ,po aktualizacji sterownikow itd. nie dziala tryb dla gier,oczyszczanie i inne funkcje. Quote Link to post Share on other sites
br4kus 56 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Jest szansa, aby w wersji core przywrócić centrum powiadomień? Brakuje mi trochę wyskakujących powiadomień z messengera itd Quote Link to post Share on other sites
Franc 235 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 14 godzin temu, krzysiek13923 napisał: Witam , mam pewien problem. Po instalacji systemu wszystko ladnie dzialalo ,po aktualizacji sterownikow itd. nie dziala tryb dla gier,oczyszczanie i inne funkcje. Nie czyściłeś rejestru/dysku jakimś programem? A może antywirus Ci zablokował te "podejrzane" pliki i skasował je, lub umieścił w kwarantannie? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek13923 0 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 4 godziny temu, Franc napisał: Nie czyściłeś rejestru/dysku jakimś programem? A może antywirus Ci zablokował te "podejrzane" pliki i skasował je, lub umieścił w kwarantannie? nie,uzywalem tylko DISM zawarty w folderze tuning ,nie uzywalem antywirusa , windows update nie uzywalem ,jedynie SDI uzywalem do instalacji sterownikow . hmm z instalacja directx tez wystepuje problem "wystapil blad wewnetrzny systemu sprawdz pliki DXerror.log i DirectX.log Quote Link to post Share on other sites
kac222 1 Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 Witam. Orientuje się ktoś czy ta wersja systemu poradzi sobie z grafiką AMD Radeon? Mam laptopa Samsung NP355V5C-S01PL Processor AMD A10-4600M Grafika AMD Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual Na oryginalnym systemie ciągle mam niebieski ekran po próbie zainstalowania sterowników do grafiki. Sprawdzałem wszystkie dostępne wersje sterowników i to samo. Komputer działa prawidłowo tylko z WIN 8 (wtedy grafika działa). Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts