Guest Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 ^ Ja nie mam takiego problemu- u mnie dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
br4kus Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 (edited) Właśnie zainstalowałem, na start jeden mały problem - nie mogłem wpisać hasła WiFi. Ani klawiatura fizyczna, ani ekranowa nie była w stanie wprowadzić klucza zabezpieczeń. Ktoś mógłby na to spojrzeć, może to tylko u mnie problem przez jakieś sterowniki, przydałoby się potwierdzenie ;D Zobaczymy jak to działa EDIT: Jednak pole hasła działa bez problemu, instalowałem na nowo, zachciało się bawić stylami Edited March 23, 2018 by br4kus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
styling79 Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 I instalujemy grzybki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Nie można zmienić "Ekran Blokady", opcja zablokowana."Niektóre ustawienia są ukryte lub zarządza twoja organizacja" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 23, 2018 Author Report Share Posted March 23, 2018 Nie można zmienić "Ekran Blokady", opcja zablokowana."Niektóre ustawienia są ukryte lub zarządza twoja organizacja" zapisz w notatniku to co poniżej: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\SessionData] "AllowLockScreen"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization] "NoLockScreen"=- pod dowolną nazwą ale z rozszerzeniem .reg np. ekran.reg jak utworzysz na np. pulpicie taki plik, kliknij go dwukrotnie lewym przyciskiem myszy. Gotowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jak wygląda sprawa z WU, jest możliwość wyłączenia tego na stałe? Z tego co się orientuję to w WIN10 ciężko o taki zabieg, bo sam ponownie włącza tę usługę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jak wygląda sprawa z WU, jest możliwość wyłączenia tego na stałe? Z tego co się orientuję to w WIN10 ciężko o taki zabieg, bo sam ponownie włącza tę usługę. Na chwile obecną RemoveSpy_AIO ogarnia ten temat, wszystko jest w changelogu /temat-pierwszy post lub w sktrypcie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 23, 2018 Author Report Share Posted March 23, 2018 Jak wygląda sprawa z WU, jest możliwość wyłączenia tego na stałe? Z tego co się orientuję to w WIN10 ciężko o taki zabieg, bo sam ponownie włącza tę usługę. Oj tam, Optymalizator Usług zamraża WU w 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian54 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 pomogło ekran blokady idzie zmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest krzysieka2 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Zaraz przed publikacją tej 10 zainstalowałem jg8.1 ale skusiłeś się jednak na nowszego wina. 8.1 core działa szybciej, 10 nie jest tak błyskawiczna, ale to szczegół. Dla mnie ważny jest lightroom a najnowszego kompa nie mam. Na 8.1 ten program działa nieco szybciej, tu zdaje się mieć małą bezwładność. Jednak tylko na 10 lightroom nie ma problemów z poprawnymi kolorami między modułami library i develop co w sumie jest dziwne. W końcu jednak takie prawo kastrata. Sromotniku, mam nadzieję, że zrobisz szybko oskubane wersje. Masz już plan wycinki? Bo chyba nie będzie adekwatny do 8.1, co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 23, 2018 Author Report Share Posted March 23, 2018 Ultra Lite 10 będzie mniej wycięte od 8.1 UL, pozostawię IE oraz WMP, a resztę tak samo usunę. Natomiast w Core - sam jeszcze nie wiem, chcę iść na całość, ale w durnym W10 to raczej mrzonka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 to kiedy premiera ultra lite? Co będzie zmienione względem tej wersji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 to kiedy premiera ultra lite? Co będzie zmienione względem tej wersji? Przeczytaj post wyżej - autor opisał co wycina, co zostaje, a premiera? Jak wyjdzie, zależy od wolnego czasu twórcy, osobiście proponowałbym poczekać na kwietniowe wydanie - po co robić tą samą wersję dwa razy (no chyba, że obecna wyjdzie jako poligon testowy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
br4kus Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zużycie RAM po uruchomieniu, zainstalowane wszystkie sterowniki + własne udogodnienia Na razie nie miałem żadnych problemów z systemem, na oko wydajność całkiem dobra, nie doświadczyłem ani jednego crasha, wszystkie programy instalują się bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrk123 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Testował ktoś narzędzia developerskie typu visual studio, powershell? I czy pozostał podsystem Linux? EDIT No i bym zapomniał. Witaj z powrotem mistrzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zużycie RAM po uruchomieniu, zainstalowane wszystkie sterowniki + własne udogodnienia Na razie nie miałem żadnych problemów z systemem, na oko wydajność całkiem dobra, nie doświadczyłem ani jednego crasha, wszystkie programy instalują się bez problemu Blisko 1GB, no to sporo pobiera ramu. Na 8.1 x64 z dwoma programami w tle [podczas rozruchu], mam 650 mb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
br4kus Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jak wspomniałem, system jest już po wszystkich moich przeróbkach i mam zainstalowane wszystko, co potrzebuję, przez co na pewno zużycie pamięci jest większe niż w niektórych przypadkach Zwykle jedynym sposobem na obiektywne wyniki jest zainstalowanie systemu u siebie. Ja tam nie narzekam, system wydaje się idealny do codziennego użytku i wszystkich funkcjonalności, których potrzebuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 No tak ale 10 sama w sobie pobiera wiecej ramu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zużycie RAM po uruchomieniu, zainstalowane wszystkie sterowniki + własne udogodnienia Na razie nie miałem żadnych problemów z systemem, na oko wydajność całkiem dobra, nie doświadczyłem ani jednego crasha, wszystkie programy instalują się bez problemu Podeślesz tą twoją tapete? Instalować aktualizacje czy od razu wyłączyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Podeślesz tą twoją tapete? Instalować aktualizacje czy od razu wyłączyć? 1.Jest domyślnie w systemie 2.Wyłączać od razu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 23, 2018 Author Report Share Posted March 23, 2018 Podeślesz tą twoją tapete? Instalować aktualizacje czy od razu wyłączyć? Nie udaje się wgrać najnowszej aktualizacji zbiorczej - 703MB, wszystko inne wchodzi. Ta duża paczka opisana jest w Internecie właśnie za sprawą problemów z jej zainstalowaniem, więc nie przeżywam i Wy też tego nie róbcie. Zrób update Flasha i definicji Defendera i wystarczy. A pytanie wyłączyć Update czy zostawić włączone? - w dostarczonym przeze mnie rozwiązaniu jest tak, że WU działa tylko na domyślnych ustawieniach usług, a te raczej są dla kogokolwiek nieatrakcyjne z wydajnościowego punku widzenia. Zresztą zobaczysz sama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Uwaga!!! Jeżeli nie działa wam sklep to trzeba zmienić status usługi Usługa Magazynu na Automatyczny oraz ją uruchomić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Ultra Lite 10 będzie mniej wycięte od 8.1 UL, pozostawię IE oraz WMP, a resztę tak samo usunę. Natomiast w Core - sam jeszcze nie wiem, chcę iść na całość, ale w durnym W10 to raczej mrzonka... Świetnie panie sromotnik, ale jak by można było zostawić w 10 UL DirectPlay to by było miodzio, bo z pewnością sporo osób powraca do staroci, a usługa pewnie nieodczuwalna. A siedzę na razie na Win JG8.1 Lite i system genialny ( Świetna sprawa z tą dodaną usługą czyszczenia ) więc na taką wyciętą 10-tkę się skuszę pokłony za świetną robotę Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
br4kus Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Podeślesz tą twoją tapete? Takie rzeczy to pobrać system albo do twórcy się zgłosić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Świetny system!!! W UEFI razem z mintem śmiga wyśmienicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jak usunąć tą ikone windowsa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jak usunąć tą ikone windowsa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tą menu start po lewej? Jeżeli o nią chodzi to wchodzisz w C:\Pliki programów (x86)\Startisback\StartIsBackCfg.exe i tam zmieniasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Tą menu start po lewej? Jeżeli o nią chodzi to wchodzisz w C:\Pliki programów (x86)\Startisback\StartIsBackCfg.exe i tam zmieniasz. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornadoretkinia Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Tą menu start po lewej? Jeżeli o nią chodzi to wchodzisz w C:\Pliki programów (x86)\Startisback\StartIsBackCfg.exe i tam zmieniasz. A nie łatwiej właściwości i zakładka wygląd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 24, 2018 Author Report Share Posted March 24, 2018 Dziś/jutro - Ultra Lite w osobnym iso, bo na razie nie chcę mi się tego pakować w jeden obraz. Zrobię go jak ta wersja okaże się sprawna i Core, wtedy spakuję to w całość. Wywaliłem sporo, ale za waszą sugestią, pozostawiłem moduły IE oraz WMP - te zniknął w Core, które będzie bezlitośnie okaleczone hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts