Jump to content

Win JG10 Pro x64 - archiwum

Recommended Posts

:rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Dziś nie zdążę pchnąć na MEGA obrazu, bo jeszcze się kompresuje i zejdzie ok pół godziny. Po pracy wrzucę na serwer i przed wieczorem będziecie sobie już testować.

Czekam  zapewne nie ja jeden .Jestem fanem Twoich modyfikacji od samego początku .Już z góry pragnę podziękować.

polpek likes this

Guest krzysieka2

Siemka. Od lat jestem fanem sromotnikowych modyfikacji. Świetnie, że jest win10, ale czy w tym obrazie jest tylko jedna wersja krojenia? Zwykle jest lite, ultra czy więcej. Tu wymieniono tylko jedną. Fakt czy przeoczenie?

Dzięki serdecznie za powrót Sromotniku!!

Siemka. Od lat jestem fanem sromotnikowych modyfikacji. Świetnie, że jest win10, ale czy w tym obrazie jest tylko jedna wersja krojenia? Zwykle jest lite, ultra czy więcej. Tu wymieniono tylko jedną. Fakt czy przeoczenie?

Dzięki serdecznie za powrót Sromotniku!!

Wydaje mi się, że póki co jest tylko jedna wersja żeby zobaczyć jak to hula z czym są problemy itp itd. Jak będzie ok to twórca pewnie zrobi core, ultra, lite. Takie jest moje zdanie.

O bardzo szybciej chodzi ten od tego oryginalnego z microsoftu? Bo mam już porobione wszystko w systemie ale zainstalowalbym cos szybszego. Oplaca się?

To nie jest forum "wróża Macieja"... :) Nikt Ci na to pytanie Kolego nie odpowie, dopóki sam na swojej konfiguracji tego nie sprawdzisz. Wtedy wydasz werdykt czy Ci się opłacało czy też nie. :) 

Pytanie brzmi - na jakiem kompilacji/wersji Windows 10 bazue ten mod? 

RS3 - 1709 

Witajcie!

Link gotowy. System sprawdziłem na ile mój sprzęt pozwala. Więc do podstawowych prac - office, internet, muzyka, filmy, nadaje się. Resztę Wy wychwycicie.

Przeróbka ma niewiele wycięte, ale niestety w przypadku Dychy to i tak już niebezpiecznie dużo - z nią trzeba ostrożnie. To po 64-bitowym XP, który był moim najtrudniejszym wyzwaniem (na szczęście nie poległem na nim), to Win 10 RS3 jest na drugim miejscu. Spędziłem nad nim dużo czasu, często kończąc np o 3 w nocy. Mam nadzieję, że było warto. Z góry przepraszam, jak komuś ten system podniesie ciśnienie i uzna, że narobił sobie niepotrzebnie smaków oraz że stracił czas.

Jeśli okaże się, że ilość wad jest przyzwoicie mała, to z tej bazy spróbuję zrobić Ultra Lite oraz Core. Jak złapię trochę oddechu, to popracuję nad LTSB, będzie ciekawie...

PZDR!

lubang likes this

RS3 - 1709 

Witajcie!

Link gotowy. System sprawdziłem na ile mój sprzęt pozwala. Więc do podstawowych prac - office, internet, muzyka, filmy, nadaje się. Resztę Wy wychwycicie.

Przeróbka ma niewiele wycięte, ale niestety w przypadku Dychy to i tak już niebezpiecznie dużo - z nią trzeba ostrożnie. To po 64-bitowym XP, który był moim najtrudniejszym wyzwaniem (na szczęście nie poległem na nim), to Win 10 RS3 jest na drugim miejscu. Spędziłem nad nim dużo czasu, często kończąc np o 3 w nocy. Mam nadzieję, że było warto. Z góry przepraszam, jak komuś ten system podniesie ciśnienie i uzna, że narobił sobie niepotrzebnie smaków oraz że stracił czas.

Jeśli okaże się, że ilość wad jest przyzwoicie mała, to z tej bazy spróbuję zrobić Ultra Lite oraz Core. Jak złapię trochę oddechu, to popracuję nad LTSB, będzie ciekawie...

PZDR!

zainstalowałem...śmiga aż milo zresztą jak wszystkie inne Sromotniki :).do podstawowej (jak dla mnie) pracy idealny.

czy da się usunąć sklep i bitdefendera nie potrzebne mi to a tylko zaśmieca system.

pytanie drugie czy do tej 10 da się użyć twojego modu z 8 ciemne ikonki?super wygląda jak są takie ciemne ikonki.

zainstalowałem...śmiga aż milo zresztą jak wszystkie inne Sromotniki :).do podstawowej (jak dla mnie) pracy idealny.

czy da się usunąć sklep i bitdefendera nie potrzebne mi to a tylko zaśmieca system.

pytanie drugie czy do tej 10 da się użyć twojego modu z 8 ciemne ikonki?super wygląda jak są takie ciemne ikonki.

To miło, że śmiga aż miło  ;)

Ustaw usługi domyślne, następnie w menu Start, w folderze Aplikacje - klikasz ppm na sklep i odinstaluj. Drugi sposób w TUNING masz przynajmniej dwa programy do trwałego usuwania apek i Sklepu.

A o ikonach czarnych pomyślę na samym końcu, jak zrobię iso z 3 wersji. Tych ikon z 8.1 po pierwsze nie zainstalujesz na 10, a nawet gdybyś się na siłę uparł ręcznie podmienić biblioteki to system raczej nie wstanie po takim zabiegu.

Na razie testujcie, żebym wiedział, co poprawić - oczywiście jak się da...

P.S.

Aktywacja własnym kluczem udała się Wam?

po tobie nie da się niczego poprawić :)

dzięki za info czekam na czarne ikonki.(są rewelacyjne)

mam licencje Windows 8 pro i 10 mi aktywowało.....ale twojej 8 jak ją zainstalowałem przed 10 niestety klucza z biosu nie przyjęło.ale ważne ze Windows 10 jest aktywowany.

Hmm co z wersjami Ultra Lite i Core, będą czy raczej zostanie jak jest :D ?

PZDR!

O dzięki widocznie coś pominąłem bo czytałem trochę na szybko ! :)
Szkoda że tak wypadło że dwa dni temu zainstalowałem 8.1 bo musiałem dać formata ale i 10tkę się przetestuje :D

pobawiłem się trochę i zeszłem na 47 procesów w tle.

sklep wywalony :D.

defender security center wyłączone

ale nie mogę wyłączyć zapory defendera pomimo wpisu w rejestrze i ustawieniu na1 po restarcie defender ciągle aktywny :(.

nie ma to wpływu na działanie sytemu(ja defendera  nie lubię).

office 2010 działa bez problemu.

system szybki stabilny .na obecna chwile nie znalazłem problemów w działaniu systemu.

RS3 - 1709 

Witajcie!

PZDR!

srom-otniku jak bedzie LTSB  bedzie mega super, poko co smigam na lapku z 7 i na kompie z 8,1 twoje systemy sa mega , pozdrawiam