Skocz do zawartości
MissPinguin

Sterowniki nieznane urządzenie, brak wi-fi, Samsung xe500t

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałam kompletnie czysty, bez systemu i recovery Samsung ATIV Smart PC 500T (XE500t1C-A01PL).

Zainstalowałam Windows 8.1, chyba taki jaki był od początku, klucz sobie pobrał z BIOSU i się aktywował automatycznie.

 

Ściągnęłam ze strony Samsunga program Samsung Update, zainstalowałam proponowane sterowniki, ale po wykonaniu tej czynności w menadżerze urządzeń w zakładce Inne urządzenia, wyświetla mi się Nieznane urządzenie. We właściwościach jest napisane, że Lokalizacja: na Intel® Atom Processor Z2760 I2C Controller

 

Próbowałam ściągać i instalować sterowniki ręcznie, ale nic to nie dawało. W końcu w akcie desperacji pobrałam Driver Booster'a, ale po tym jak nastąpiło ponowne uruchomienie, przez chwilę dało się wejść na pulpit, a komputer znów się wyłączał i tak w kółko. Więc wgrywałam sterowniki pojedynczo i robiłam przywracanie systemu jak coś było nie tak. 

 

To nieznane urządzenie nie było by wielkim problemem, ale komputer nie pokazuje dostępnych sieci wi-fi. Wi-fi niby jest, da się włączyć i wyłączyć, ale połączenia żadnego nie wykrywa. Jak podepnę modem usb internet jest.

 

Nie mam już pomysłu co z tym zrobić.

Czy moglibyście coś podpowiedzieć?

Może zainstalować innego Windowsa?

Lub ktoś wie, jakie sterowniki wgrać, aby wszystko działało?

Załączam screen jak to wygląda w menadżerze urządzeń.

Męczę się z tym już 3 dni :/

 

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (na dole strony lewy przycisk akceptacji) a później jak przejdzie proszę użyć Driver Booster i nim również zaaktualizować do najnowszych.

PS, proszę nie słuchać, że ten program to gunwo bo to, że komuś posypało system, to nie znaczy, że i Tobie posypie. Mi raz zrobił bigos na masę komputerów. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję, sprawdzę 

Zawsze można przywracanie zrobić :) 


Niestety, coś nie pasuje.
Pisało, że nie kompatybilne czy coś takiego, w ogóle instalacja nie ruszyła
Włączyłam automatyczne sprawdzanie na stronie Intela, ale pisza, że wszystko mam ok

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aktualnie nie mogę bo robię przywracanie, wstawię później

Podaj proszę identyfikatory sprzętu.

Tak to wygląda

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po raz kolejny to napisze - Driver Navigator, a nie jakieś Driver Boostery czy Slim Drivery.
A tu opisany problem z Win8.1 na tym modelu, i z tego co widzę, to rozwiązany tylko na 32-bit. Teoretycznie ten model ma wsparcie do Win8, a do 8.1 już nie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak sobie nie poradzisz, wrzuć Win7 i gitara.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj tego:

 

 

tutaj podobno działający sterownik natywnie pod 8.1 64bit !!!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub 

 

tutaj jak rozwiązać problem na 8.1 wykorzystując do tego celu sterownik z XP:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zainstalowałam sobie windows 8.1 professional czysty 86x, ale, żeby wszystko działało musiałam wrzucić Nuvoton SPB Driver, ale z "uruchom jako administrator" .
Wczesniej miałam Windows 8.1 Core, ale tam nie szło tego wrzucić w żaden sposób.

No ogólnie to bardzo toporny sprzęt jest 

Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam mam ten sam problem mój laptop tyle że kupiony w German to xe500t1c a03de. zainstalowałem czysty system win 10 nic nie działa, potem szukając różnych informacji doszedłem do wniosku że zainstaluje win 8.1 aktualnie problem występuje dalej... ale czytając ten temat wnioskuję że się udało ja zainstalowałem win8. 1 bez żadnych literek dalej... u mnie nie funkcjonuje także dźwięk i bardzo wiele ikon w menedżer urządzeń jest jako nierozpoznana pokazana... jeśli chodzi o te wifi to uruchamiając rozwiązywanie problemów system Windows pokazuje brak sterowników. spróbuję w sobotę czyli już dziś zrobić to co wyżej napisane i dam znać... pozdrawia...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 2.03.2019 o 00:19, Czarodziej napisał:

Witam mam ten sam problem mój laptop tyle że kupiony w German to xe500t1c a03de. zainstalowałem czysty system win 10 nic nie działa, potem szukając różnych informacji doszedłem do wniosku że zainstaluje win 8.1 aktualnie problem występuje dalej... ale czytając ten temat wnioskuję że się udało ja zainstalowałem win8. 1 bez żadnych literek dalej... u mnie nie funkcjonuje także dźwięk i bardzo wiele ikon w menedżer urządzeń jest jako nierozpoznana pokazana... jeśli chodzi o te wifi to uruchamiając rozwiązywanie problemów system Windows pokazuje brak sterowników. spróbuję w sobotę czyli już dziś zrobić to co wyżej napisane i dam znać... pozdrawia...

zacznij od początku z podpiętym kablem LAN

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie