Skocz do zawartości


Zdjęcie

"Win Spring Project 2014 - PE" czyli Windows Live


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 20 maj 2014 - 03:52

"Win Spring Project 2014 - PE" czyli Windows Live



proone.png



 

czyli

 

koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 8.1 witch update 1 Enterprise.

 

Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64.

 

Widok po uruchomiweniu:

 

HtEe.jpg

HtEf.jpg

HtEg.jpg

 

 

Download:

 

x86 - 429 mega

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

x64 - 539 mega

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 2

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#2 OFFLINE   polimer14

polimer14

    Zaawansowany użytkownik

  • 49 postów
  • Czas online: 22d 1h 1m 32s
Reputacja: 14

Napisano 28 maj 2014 - 06:07

witam Romku, wielka prośba mojego znajomego o wersję AiO tej płyty ratunkowej - jeśli możesz , z góry dziękuję :-)


  • 0

#3 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 28 maj 2014 - 06:13

tego sie nie da zrobic AIO i nie zaslaniaj sie kolega 

 

AIO to przeciez twoje drugie imie :L


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#4 OFFLINE   polimer14

polimer14

    Zaawansowany użytkownik

  • 49 postów
  • Czas online: 22d 1h 1m 32s
Reputacja: 14

Napisano 28 maj 2014 - 06:14

rozszyfrowałeś mnie hehehehe :L


  • 0

#5 OFFLINE   jarek

jarek

    Zaawansowany użytkownik

  • 46 postów
  • Czas online: 2d 14h 36m 49s
Reputacja: 12

Napisano 30 maj 2014 - 10:44

witam dziś chciałem odpalić go lecz po załadowaniu plików i pokazaniu się botscrena win 8 wyskakuje mi bluescren  :(  komputer napotkał problem i należy uruchomić go ponownie i sam sie ressetuje chce zaznaczyć że podczas instalacji normalnej 8.1 jest to samo ale za to windows 8 działa normalnie

a oto log z raportu błędów w windows 7 :

Opis
Aktualizacja systemu Windows nie została zainstalowana prawidłowo. Wysłanie następujących informacji do firmy Microsoft może pomóc ulepszyć oprogramowanie.

Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu:    WindowsUpdateFailure
ClientVersion:    7.6.7600.256
Win32HResult:    8024001f
UpdateId:    00000000-0000-0000-0000-000000000000
Scenario:    Scan
SourceId:    101
Environment:    Unmanaged
Wersja systemu operacyjnego:    6.1.7601.2.1.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych:    1045
 

 

Laptop _

 

intel core duo T2050 2x1.6 Ghz

intel i945PM

Geforce 7300 go 128 mb

2,5 gb ram

dysk samsung hm250hj ATA DEVICE (250 gb/7200/sata2)


  • 0

#6 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 30 maj 2014 - 11:21

Testowalem oba u siebei zer problemu wiec trudno cos mi powiedziec moze niech ktos inny sprawdzi


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#7 OFFLINE   wiktorynek

wiktorynek

    Zaawansowany użytkownik

  • 5731 postów
  • Czas online: 148d 29m 3s
Reputacja: 1597

Napisano 31 maj 2014 - 09:04

@jarek - czegoś tu nie rozumiem:

"...botscrena win 8 wyskakuje..."

"...normalnej 8.1 jest to..."

"...windows 8 działa..."

"...błędów w windows 7..."

O co tu chodzi? - o jaki system? - takiego chaosu wypowiedzi dawno nie widziałem.

Tak na marginesie przypominam(jakbyś nie wiedział), że piszesz w temacie Live CD na bazie Win 8.1 up1


  • 0

#8 OFFLINE   jarek

jarek

    Zaawansowany użytkownik

  • 46 postów
  • Czas online: 2d 14h 36m 49s
Reputacja: 12

Napisano 31 maj 2014 - 10:29

źle to napisałem fakt miałemnapisać tak  wszystkie systemy mogę zainstalować także windows 8 bez problemu ale już windows 8.1 pokazuje właśnie blue screna że komputer napotkał problem i zostanie uruchomiony ponownie  zauważyłem jeszcze napis driver error  a wyżej w moim poście wkleiłem log z sygnaturą błędu oczywiście sprawdzałem obrazy na virtual box działają bez problemu ciekawe co może być nie tak windows 8.1 ale metodą kombinowania co ciekawe mpżemi brakować sterownika  do nagrywarki i tak myślę czy nie zintegrować sterowników od windows 7 z obrazem co myślicie o tym ?


  • 0

#9 OFFLINE   wiktorynek

wiktorynek

    Zaawansowany użytkownik

  • 5731 postów
  • Czas online: 148d 29m 3s
Reputacja: 1597

Napisano 31 maj 2014 - 10:44

Teraz wszystko się zgadza. Nie ma prawa ci działać Win 8.1 na tym lapku - brak wsparcia dla grafiki NV. Na maszynie wirtualnej działa ponieważ ona ma dwoje sterowniki wbudowane. Win 8 to max.


  • 0

#10 OFFLINE   mastik67

mastik67

    Nowicjusz

  • 4 postów
  • Czas online: 5d 18h 29m 16s
Reputacja: 0

Napisano 01 czerwiec 2014 - 09:04

U mnie na win 8.1/64 działa wyśmienicie, na 32 nie sprawdzałem,dobra robota Mr.T. :good3:


  • 0

#11 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 01 czerwiec 2014 - 09:23

Fajnie ze dziala i sie podoba to najwazniejsze


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#12 OFFLINE   Tosad

Tosad

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 03 czerwiec 2014 - 04:37

A może jakiś tutorial, jak można dodać własne programy etc.
Ewentualnie mogę zrobić listę życzeń ....... :D


  • 0

#13 OFFLINE   manijak-79

manijak-79

    Użytkownik

  • 19 postów
  • Czas online: 1d 14h 6m 59s
Reputacja: 1

Napisano 09 sierpień 2014 - 08:44

mama prosbę mozna gdzieś indziej to upiąć , te stronki wołają o numer tel itp a niechcę dostawać jakiś dzwonków , sms it z góry dziękuje

 

 

stronka adfly woła o numer tel a w regulaminie pobierania jest ze dostane dzwonek , za jakieś 3 zł

 

 

a ja niechciałbym tracić stale kasy z kąta tel na takie wyłudzanie


  • 0

#14 OFFLINE   ziloth

ziloth

    Zaawansowany użytkownik

  • 214 postów
  • Czas online: 12d 16h 14m 50s
Reputacja: 35

Napisano 10 sierpień 2014 - 04:24

Na stronce adfly - u góry, po prawej, jest taki pasek, liczy 5 sekund i pojawia się, żebyś pomiął AD. Nic nie klikasz innego. 


  • 0

#15 OFFLINE   Peter78

Peter78

    Zaawansowany użytkownik

  • 51 postów
  • Czas online: 21d 22h 14m 8s
Reputacja: 18

Napisano 10 sierpień 2014 - 08:49

może jakiś refresh wersji ?  ;)


  • 0

#16 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 10 sierpień 2014 - 09:07

może jakiś refresh wersji ?  ;)

a na czym mialo by polegac odswiezenie

 

programy kazdy moze podmienic na nowsze wersje

to jest kolo ratunkowe nie system do uzywania


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#17 OFFLINE   saint123

saint123

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 15 sierpień 2014 - 04:20

Witam, 

Mam mały problem ze sterownikami wlan intela, konkretnie karty Ultimate 6300 450mbit. Czy to z automatu ( instalator exe) czy ręcznie przez menadżera urządzeń wygląda jakby zainstalował, a dosłownie sekundę później stery znikają i znowu jest nieznana karta sieciowa.

 

Jakieś rozwiązanie?


  • 0

#18 OFFLINE   januszmarek

januszmarek

    Zaawansowany użytkownik

  • 43 postów
  • Czas online: 7d 12h 13m 32s
Reputacja: 5

Napisano 26 sierpień 2014 - 06:05

A dlaczego nie mam Opery po zbootowaniu tego systemu? Internet jest ale żadnej przeglądarki nie ma...


  • 0

Użyszkodnik


#19 OFFLINE   Pazuzu

Pazuzu

    Zaawansowany użytkownik

  • 30 postów
  • Lokalizacja:Galaktyka Kujwdubie
  • Czas online: 4d 31m 47s
Reputacja: 2

Napisano 11 październik 2014 - 12:03

linki nie dzialaja.


dzialaja... Dzieki!
  • 0

#20 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4030 postów
  • Czas online: 558d 6h 12m 1s
Reputacja: 4836

Napisano 11 październik 2014 - 12:21

linki nie dzialaja.

mega dziala zaraz ostrzezenie ci dam i sie skonczy zabawa


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5820K 3300 MHz || MOBO: ASRock X99 OC FORMULA || RAM: Avexir Platinum 4x8GB 2400MHz DDR4 CL16

SSD: 2 x SanDisk A110 256GB PCIe M.2 NGFF SSD || HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Enermax Liqmax II 240

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych