Jump to content

Win JG8.1 Pro x64 2018 - archiwum


Recommended Posts

7 godzin temu, Franc napisał:

@Lucas1981r - aby widzieć opcje do wyboru musisz w optymalizatorze usług ustawić na Domyślne

co do błędu - którą wersję moda masz zainstalowaną? Brakuje chyba bibliotek VC++ - poszukaj paczki na forum w dziale Niezbędnik - Biblioteki Systemowe

 

Wersja Lite, pakiet znalazlem doinstalowalem i nadal nic nie dziala - ten sam błąd :/

Link to post
Share on other sites

czekam osobiście na nową wersję, bardziej ogarniętą, mógłbyś przygotować ją z niezbędnymi bibliotekami w komplecie [visual itd.] i tym od gier co wyżej włączali, to chyba nie powinno sprawić aż tak wiele problemu jako alternatywna wersja? bo będąc absolutnie szczerym, nie chce mi się siedzieć i dłubać by określony soft działał... może proszę o zbyt wiele, ale... sam rozumiesz że ludzie też na twoich systemach pracują 

 

w ogóle testował ktoś czy działa pakiet zabezpieczający comodo i inne?

edit; w sumie to może po ogarze najnowszej wersji, weźmy wspólnie obczajmy co działa a co nie i spróbujmy to ogarnąć w jednym wątku, póki co warto 'inwestować' w ogarnięcie windowsa 8.1 póki win 10 to wieczna beta

Link to post
Share on other sites

@linupsiarz - nowa wersja wg autora będzie najwcześniej w lecie, jak na razie nie ma się co śpieszyć, zamieszanie z poprawkami, może MS w końcu jakoś to ogarnie.

Biblioteki każdy wgrywa sam takie, jakie są danej osobie potrzebne, jak będą zamieszczone w modzie to będzie krzyk - po co? jak usunąć? itp. Najlepiej, zostawić to tak jak jest.

Instalacja bibliotek i włączanie komponentów zajmuje góra kilkanaście minut.

A co do moda - nikt Cię nie zmusza do użytkowania, jak Ci nie pasuje wgraj czyściocha, niejeden chciałby mega okrojony system ale z zastrzeżeniem aby wszystko działało - ale nie zawsze tak się da zrobić. Trzeba zaakceptować ograniczenia, sam używam wersji Lite - zrezygnowałem z innych wersji z powodu braku jednej usługi, która była niezbędna do instalacji SQL Express - ale nie piszę do autora o poprawki, bo rozumiem, że ma inne ważniejsze sprawy w życiu niż robienie modów. Cieszę się i dziękuję, że poświęcił swój czas i wydał nowe wersje po 2-3 latach "wakacji"

Link to post
Share on other sites

Nie można dodać ani wyłączyć funkcji za pomocą panelu sterowania w zakładce włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows bo ta czynność odwołuję się opróżnionego magazynu poprawek WinSxS, tam właśnie kryją się uśpione funkcje systemu. Nie ma magazynu - to i nie ma DirectPlay.

Wiem, to trzeba będzie wcześniej włączyć w systemie, przed opróżnieniem WinSxS. Ale to dopiero latem, jak zrobię nową wersję.

PZDR!

Link to post
Share on other sites

Wszystko ładnie śmiga , ale mam problem nie otwiera mi się menu Realtek HD Audio. Zawsze po zainstalowaniu tego sterownika wyskakiwała ikonka , a teraz jej nie ma. Próbowałem uruchamiać przez program files , ale też widać , że uruchamia się w procesach na sekunde i znika :( Realtek HD Audio R2.82

 

// OK to wina sterowników na R2.81 działa :)

Link to post
Share on other sites
W dniu 23.05.2018 o 22:53, srom-otnik napisał:

Nie można dodać ani wyłączyć funkcji za pomocą panelu sterowania w zakładce włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows bo ta czynność odwołuję się opróżnionego magazynu poprawek WinSxS, tam właśnie kryją się uśpione funkcje systemu. Nie ma magazynu - to i nie ma DirectPlay.

Wiem, to trzeba będzie wcześniej włączyć w systemie, przed opróżnieniem WinSxS. Ale to dopiero latem, jak zrobię nową wersję.

PZDR!

 

I wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienie. Ogólnie to po tym komentarzu wróciłem na wersję Lite, ta śmiga jak na razie bez zarzutu - DirectPlay także włączył się na niej bez żadnego problemu.

Zatem jak by ktoś próbował odpalić stare gry to polecam serdecznie wersję JG 8.1 Lite i w pierwszej kolejności włączenie ww. funkcji. Pozdro! :)

Link to post
Share on other sites

Niestety, link Uploadfiles: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  już nieaktualny, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  po ~600 M przerwał, bo trzeba mieć premium.

Można na jakiś inny serwer wrzucić? Dzięki z góry:)

Link to post
Share on other sites
24 minuty temu, peszo napisał:

Niestety, link Uploadfiles: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  już nieaktualny, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  po ~600 M przerwał, bo trzeba mieć premium.

Można na jakiś inny serwer wrzucić? Dzięki z góry:)

Spróbuj pobrać przez MegaDownloader, taki sprytny program dzięki któremu nie jest potrzebne "premium" na tej stronie. ;)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
W dniu 26.05.2018 o 16:56, peszo napisał:

Niestety, link Uploadfiles: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  już nieaktualny, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  po ~600 M przerwał, bo trzeba mieć premium.

Można na jakiś inny serwer wrzucić? Dzięki z góry:)

Coś nie tak z pobieraniem, coś musiało Ci przerwać pobieranie. Z Mega w ciągu doby można pobrać 5 GB, najlepiej pobierać programem "MEG Async 3.6.0.0", można wznawiać pobieranie.

peszo likes this
Link to post
Share on other sites
23 godziny temu, jorgusek napisał:

Coś nie tak z pobieraniem, coś musiało Ci przerwać pobieranie. Z Mega w ciągu doby można pobrać 5 GB, najlepiej pobierać programem "MEG Async 3.6.0.0", można wznawiać pobieranie.

Dziękuję! Miałem Megasync, tylko ciągle przerywało ściąganie i b/ powolne. Wreszcie dziś o 6:30 się udało:)

Link to post
Share on other sites

Wersja Ultra Lite - nie można zainstalować Bitdefendera. Nie instalują się także poprawki .NET poprzez WU mimo ustawienia usług w tryb domyślny (security-only updates instalowane ręcznie). Najnowszy .NET 4.7.2 nie instaluje się. Po "przejechaniu" auslogics registry cleanerem znika Optymalizator Usług i Czyszczenie z prawokliku, zarządzanie komputerem wywala błąd Windows Management Console i nie uruchamia się (trudno sprawdzać każdy usuwany wpis). Nie wiem nawet czy używanie CCleanera jest dla tej wersji bezpieczne.

Sama idea tak okrojonej wersji Windows + moduły Czyszczenia i Optymalizatora jest super. Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy i zdaję sobie sprawę, że przy takim ogromie roboty (wiem bo sam kiedyś walczyłem z przerabianiem 7 i 10) nad także innymi systemami nie jest możliwe przetestowanie wszystkich konfiguracji. 

Dzięki za wysiłek i chęć dzielenia się wynikami z innymi.

 

Link to post
Share on other sites

@tuk - CCleaner jest bezpieczny, WiseCare 365 też (przynajmniej u mnie), inne programy do czyszczenia używa się na własne ryzyko, kasują wpisy od dodatków z prawokliku, z instalacją Net Framework 4.7.2 też miałem problemy (instalator offline). WU zwykle nie używa się na "odchudzonych" modach - niwelują wysiłek autora w odchudzenie i przyśpieszenie systemu, moduł WU potrzebny jest czasami przy instalacji niektórych programów, dlatego nie został wycięty (zwykle zalecane jest jego wyłączenie)

Link to post
Share on other sites

Po instalacji nie działa AeroGlass - za stara wersja.

Nie mogę zainstalować eset smart security premium 11, po wybraniu instaluj pasek leci do 100% a później wraca do 0% i stoi z napisem Instalowanie. 

Próbowałem kilka razy, dopiero jak zainstalowałem ofisa 2013 to eset udało się zainstalować.

W logach instalatora widzę sporo powtarzający się :

MSI (c) (E0:E8) [19:41:11:210]: Creating MSIHANDLE (1817) of type 790531 for thread 4072
MSI (c) (E0:E8) [19:41:11:210]: Closing MSIHANDLE (1817) of type 790531 for thread 4072

 

Link to post
Share on other sites

Na stacjonarce nic dodać i ująć , system działa jak "Hyperloop" w pełnej wersji ale na laptopy ze zintegrowanym Bluetooth z powodu brakującego pliku usługa się włącza i wyłącza na przemiennie z powodu właśnie tego problemu.

Szkoda bo mam akurat myszkę z bluetooth i nie mogę jej używać.O dziwo na wersji Windows 7 działa bez problemu.

Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, ministerpl napisał:

szukam podobnej wersji systemu moze byc 10 ale w wersii home x64 (mam orginalny klucz)

 

Możesz polukać na forum i samemu zrobić :P Wtedy masz pewność,że robisz pod "siebie" ;D bez skojarzeń proszę tylko xd

Link to post
Share on other sites

Jeśli pytanie już padło to przepraszam. Mam taki problem, że "tittle bary" w explorerze (Win 8.1 pro wersja CORE) są czarne. Nie widać nazwy aplikacji, strasznie to irytujące.

 

@edit

Może inaczej czarny jest tylko w miejscu gdzie jest nazwa aplikacji. Reszta tittle bara jest normalnego koloru z theme.

Pojawia mi się też błąd "Your DWM is incompatible with Aero Glass", co z tym zrobić?

Link to post
Share on other sites

Tak dawno nie widziałem twoich prac a tutaj nagle 3 wersje.... Tyle dobre tak mało czasu aby sprawdzić :D

Osobiście użytkowałem 8.1 od Mr.T ale wrzucę sobie twój na stół i zobaczymy jak śmiga.

#
Mógłbyś w głównym poście zrobić swoje rekomendacje jaka wersja pod jakie użytkowanie jest polecana/zalecana.

Link to post
Share on other sites

Nie wiem dlaczego ale u mnie na każdej modyfikacji win 8.1 po pewnym czasie zaczyna się dziać dziwna rzecz... Przy odpalaniu najzwyczajniej w świecie laptop mi się tak jakby zacinał, czasem pojawi się pulpit i nic nie mozna zrobić.... Jakby wyłączył dysk a został sam obraz dodam że na innych systemach jak win 7 i 10 jest ok...

Link to post
Share on other sites
11 minut temu, szymibtw napisał:

Nie wiem dlaczego ale u mnie na każdej modyfikacji win 8.1 po pewnym czasie zaczyna się dziać dziwna rzecz... Przy odpalaniu najzwyczajniej w świecie laptop mi się tak jakby zacinał, czasem pojawi się pulpit i nic nie mozna zrobić.... Jakby wyłączył dysk a został sam obraz dodam że na innych systemach jak win 7 i 10 jest ok...

Hym , sprawdzałeś inny dysk ? Może złącze / płyta główna ,zły pendrive ? Dużo przyczyn,ciężko cokolwiek stwierdzić :p

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information