Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Franc napisał:

@Lucas1981r - aby widzieć opcje do wyboru musisz w optymalizatorze usług ustawić na Domyślne

co do błędu - którą wersję moda masz zainstalowaną? Brakuje chyba bibliotek VC++ - poszukaj paczki na forum w dziale Niezbędnik - Biblioteki Systemowe

Wersja Lite, pakiet znalazlem doinstalowalem i nadal nic nie dziala - ten sam błąd :/

Posted

System śmiga aż miło jest jednak kilka zagadek na tą chwilę jak włączyć i czy idzie diskpart bo wywala mi błąd:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

czekam osobiście na nową wersję, bardziej ogarniętą, mógłbyś przygotować ją z niezbędnymi bibliotekami w komplecie [visual itd.] i tym od gier co wyżej włączali, to chyba nie powinno sprawić aż tak wiele problemu jako alternatywna wersja? bo będąc absolutnie szczerym, nie chce mi się siedzieć i dłubać by określony soft działał... może proszę o zbyt wiele, ale... sam rozumiesz że ludzie też na twoich systemach pracują 

w ogóle testował ktoś czy działa pakiet zabezpieczający comodo i inne?

edit; w sumie to może po ogarze najnowszej wersji, weźmy wspólnie obczajmy co działa a co nie i spróbujmy to ogarnąć w jednym wątku, póki co warto 'inwestować' w ogarnięcie windowsa 8.1 póki win 10 to wieczna beta

Posted

@linupsiarz - nowa wersja wg autora będzie najwcześniej w lecie, jak na razie nie ma się co śpieszyć, zamieszanie z poprawkami, może MS w końcu jakoś to ogarnie.

Biblioteki każdy wgrywa sam takie, jakie są danej osobie potrzebne, jak będą zamieszczone w modzie to będzie krzyk - po co? jak usunąć? itp. Najlepiej, zostawić to tak jak jest.

Instalacja bibliotek i włączanie komponentów zajmuje góra kilkanaście minut.

A co do moda - nikt Cię nie zmusza do użytkowania, jak Ci nie pasuje wgraj czyściocha, niejeden chciałby mega okrojony system ale z zastrzeżeniem aby wszystko działało - ale nie zawsze tak się da zrobić. Trzeba zaakceptować ograniczenia, sam używam wersji Lite - zrezygnowałem z innych wersji z powodu braku jednej usługi, która była niezbędna do instalacji SQL Express - ale nie piszę do autora o poprawki, bo rozumiem, że ma inne ważniejsze sprawy w życiu niż robienie modów. Cieszę się i dziękuję, że poświęcił swój czas i wydał nowe wersje po 2-3 latach "wakacji"

Posted

Wracam z reportem kolejnego błędu poprzedniej rzeczy, mianowicie DirectPlay.

W wersji Core nie da się włączyć tej funkcji - System świeżo po instalacji na domyślnych usługach. Mamy tam następujący błąd.

Przechwytywanie.PNG.804c2f82e31451ad19baf2d4554fb0b5.PNG

Posted

Nie można dodać ani wyłączyć funkcji za pomocą panelu sterowania w zakładce włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows bo ta czynność odwołuję się opróżnionego magazynu poprawek WinSxS, tam właśnie kryją się uśpione funkcje systemu. Nie ma magazynu - to i nie ma DirectPlay.

Wiem, to trzeba będzie wcześniej włączyć w systemie, przed opróżnieniem WinSxS. Ale to dopiero latem, jak zrobię nową wersję.

PZDR!

Posted

Wszystko ładnie śmiga , ale mam problem nie otwiera mi się menu Realtek HD Audio. Zawsze po zainstalowaniu tego sterownika wyskakiwała ikonka , a teraz jej nie ma. Próbowałem uruchamiać przez program files , ale też widać , że uruchamia się w procesach na sekunde i znika :( Realtek HD Audio R2.82

// OK to wina sterowników na R2.81 działa :)

Posted
W dniu 23.05.2018 o 22:53, srom-otnik napisał:

Nie można dodać ani wyłączyć funkcji za pomocą panelu sterowania w zakładce włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows bo ta czynność odwołuję się opróżnionego magazynu poprawek WinSxS, tam właśnie kryją się uśpione funkcje systemu. Nie ma magazynu - to i nie ma DirectPlay.

Wiem, to trzeba będzie wcześniej włączyć w systemie, przed opróżnieniem WinSxS. Ale to dopiero latem, jak zrobię nową wersję.

PZDR!

I wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienie. Ogólnie to po tym komentarzu wróciłem na wersję Lite, ta śmiga jak na razie bez zarzutu - DirectPlay także włączył się na niej bez żadnego problemu.

Zatem jak by ktoś próbował odpalić stare gry to polecam serdecznie wersję JG 8.1 Lite i w pierwszej kolejności włączenie ww. funkcji. Pozdro! :)

Posted

Niestety, link Uploadfiles: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  już nieaktualny, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  po ~600 M przerwał, bo trzeba mieć premium.

Można na jakiś inny serwer wrzucić? Dzięki z góry:)

Posted
24 minuty temu, peszo napisał:

Niestety, link Uploadfiles: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  już nieaktualny, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  po ~600 M przerwał, bo trzeba mieć premium.

Spróbuj pobrać przez MegaDownloader, taki sprytny program dzięki któremu nie jest potrzebne "premium" na tej stronie. ;)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 26.05.2018 o 16:56, peszo napisał:

Coś nie tak z pobieraniem, coś musiało Ci przerwać pobieranie. Z Mega w ciągu doby można pobrać 5 GB, najlepiej pobierać programem "MEG Async 3.6.0.0", można wznawiać pobieranie.

peszo likes this
Posted
23 godziny temu, jorgusek napisał:

Coś nie tak z pobieraniem, coś musiało Ci przerwać pobieranie. Z Mega w ciągu doby można pobrać 5 GB, najlepiej pobierać programem "MEG Async 3.6.0.0", można wznawiać pobieranie.

Dziękuję! Miałem Megasync, tylko ciągle przerywało ściąganie i b/ powolne. Wreszcie dziś o 6:30 się udało:)

Posted

Witam wszystkich! Rozgryzł ktoś jak wyłączyć cyfrowe podpisywanie sterowników ? Ma może ktoś zainstalowaną 10 i może podesłać folder TUNING? Może tam znajdę podpowiedź jak rozgryzł to sromotnik. :)
Pozdrawiam.

Posted

Wersja Ultra Lite - nie można zainstalować Bitdefendera. Nie instalują się także poprawki .NET poprzez WU mimo ustawienia usług w tryb domyślny (security-only updates instalowane ręcznie). Najnowszy .NET 4.7.2 nie instaluje się. Po "przejechaniu" auslogics registry cleanerem znika Optymalizator Usług i Czyszczenie z prawokliku, zarządzanie komputerem wywala błąd Windows Management Console i nie uruchamia się (trudno sprawdzać każdy usuwany wpis). Nie wiem nawet czy używanie CCleanera jest dla tej wersji bezpieczne.

Sama idea tak okrojonej wersji Windows + moduły Czyszczenia i Optymalizatora jest super. Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy i zdaję sobie sprawę, że przy takim ogromie roboty (wiem bo sam kiedyś walczyłem z przerabianiem 7 i 10) nad także innymi systemami nie jest możliwe przetestowanie wszystkich konfiguracji. 

Dzięki za wysiłek i chęć dzielenia się wynikami z innymi.

Posted

@tuk - CCleaner jest bezpieczny, WiseCare 365 też (przynajmniej u mnie), inne programy do czyszczenia używa się na własne ryzyko, kasują wpisy od dodatków z prawokliku, z instalacją Net Framework 4.7.2 też miałem problemy (instalator offline). WU zwykle nie używa się na "odchudzonych" modach - niwelują wysiłek autora w odchudzenie i przyśpieszenie systemu, moduł WU potrzebny jest czasami przy instalacji niektórych programów, dlatego nie został wycięty (zwykle zalecane jest jego wyłączenie)

Posted

Po instalacji nie działa AeroGlass - za stara wersja.

Nie mogę zainstalować eset smart security premium 11, po wybraniu instaluj pasek leci do 100% a później wraca do 0% i stoi z napisem Instalowanie. 

Próbowałem kilka razy, dopiero jak zainstalowałem ofisa 2013 to eset udało się zainstalować.

W logach instalatora widzę sporo powtarzający się :

MSI (c) (E0:E8) [19:41:11:210]: Creating MSIHANDLE (1817) of type 790531 for thread 4072
MSI (c) (E0:E8) [19:41:11:210]: Closing MSIHANDLE (1817) of type 790531 for thread 4072

Posted

Na stacjonarce nic dodać i ująć , system działa jak "Hyperloop" w pełnej wersji ale na laptopy ze zintegrowanym Bluetooth z powodu brakującego pliku usługa się włącza i wyłącza na przemiennie z powodu właśnie tego problemu.

Szkoda bo mam akurat myszkę z bluetooth i nie mogę jej używać.O dziwo na wersji Windows 7 działa bez problemu.

Posted
1 godzinę temu, ministerpl napisał:

szukam podobnej wersji systemu moze byc 10 ale w wersii home x64 (mam orginalny klucz)

Możesz polukać na forum i samemu zrobić :P Wtedy masz pewność,że robisz pod "siebie" ;D bez skojarzeń proszę tylko xd

Posted

Jeśli pytanie już padło to przepraszam. Mam taki problem, że "tittle bary" w explorerze (Win 8.1 pro wersja CORE) są czarne. Nie widać nazwy aplikacji, strasznie to irytujące.

@edit

Może inaczej czarny jest tylko w miejscu gdzie jest nazwa aplikacji. Reszta tittle bara jest normalnego koloru z theme.

Pojawia mi się też błąd "Your DWM is incompatible with Aero Glass", co z tym zrobić?

Posted

Tak dawno nie widziałem twoich prac a tutaj nagle 3 wersje.... Tyle dobre tak mało czasu aby sprawdzić :D

Osobiście użytkowałem 8.1 od Mr.T ale wrzucę sobie twój na stół i zobaczymy jak śmiga.

#
Mógłbyś w głównym poście zrobić swoje rekomendacje jaka wersja pod jakie użytkowanie jest polecana/zalecana.

Posted

Nie wiem dlaczego ale u mnie na każdej modyfikacji win 8.1 po pewnym czasie zaczyna się dziać dziwna rzecz... Przy odpalaniu najzwyczajniej w świecie laptop mi się tak jakby zacinał, czasem pojawi się pulpit i nic nie mozna zrobić.... Jakby wyłączył dysk a został sam obraz dodam że na innych systemach jak win 7 i 10 jest ok...

Posted
11 minut temu, szymibtw napisał:

Nie wiem dlaczego ale u mnie na każdej modyfikacji win 8.1 po pewnym czasie zaczyna się dziać dziwna rzecz... Przy odpalaniu najzwyczajniej w świecie laptop mi się tak jakby zacinał, czasem pojawi się pulpit i nic nie mozna zrobić.... Jakby wyłączył dysk a został sam obraz dodam że na innych systemach jak win 7 i 10 jest ok...

Hym , sprawdzałeś inny dysk ? Może złącze / płyta główna ,zły pendrive ? Dużo przyczyn,ciężko cokolwiek stwierdzić :p