Guest Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 W dniu 27.04.2018 o 21:27, CloudX napisał: Koledzy może mi ktoś powiedzieć o co z tym chodzi? Siedzi mi to na pulpicie od dobrych 2 godzin... Sumy kontrolne się zgadzają (sprawdzałem dwa razy...) Mogę to zamknąć czy coś? System zainstalowany w wersji core na hdd Zdjęcie w załączniku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury Wyłącz Szybki Start(Start-Panel Sterowania- Opcje Zasilania-Wybierz Działanie Przycisków Zasilania- Zmień ustawienia które obecnie są niedostepne.). Włącz domyślne usługi i uruchom ponownie pc wtedy pobierze bez problemu. Potem możesz sobie wyłączyć niepotrzebne usługi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmmz Posted May 2, 2018 Report Share Posted May 2, 2018 Mam problem, chciałem zainstalować AMD Overdrive, ale piszę błąd. Wychodzi na to, że jest problem z Net_frameworkiem chciałem zainstalować, ale pisze ze już jest zainstalowany patrzyłęm w Programy i Funcje i nie ma. Co mam zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted May 2, 2018 Report Share Posted May 2, 2018 Zainstaluj w "Programy i Funcje" - włącz i wyłącz funkcje systemu Windows i tutaj zaptaszkuj NET. Framework 3.5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmmz Posted May 2, 2018 Report Share Posted May 2, 2018 Własnie o to chodzi, ze jak instaluje pisze, że jest już zainstalowane. Ale Amd tego nie widzi i wyskakuje błąd przy instalacji. A wersji 3.5 wgl nie mogę zainstalować nie uruchamia się instalator a okno włącz i wyłącz funkcje systemu jest puste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas1981r Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Muszeod nowa zainstalowac win'a :/ zniknelo wszystko z pulpitu kilka dni temu i programy nie chca sie otwierac (niby w tle dzialaja) ale widze tylko tapete pulpitu :/ o co chodzi? chyba od nowa instalacja pojdzie - ktory program polecacie bo nie mam klucza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 Lepiej się przyznaj co to za chinskie bajki sciagales na komputer. Nigdy z JG systemów nic samo nie znika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas1981r Posted May 3, 2018 Report Share Posted May 3, 2018 5 minut temu, Attendd napisał: Lepiej się przyznaj co to za chinskie bajki sciagales na komputer. Nigdy z JG systemów nic samo nie znika. Problem w tym ze ten stary komputer uzylem moze kilka razy tlyko to sprawdzania poczty firmowej no chyba ze ktores sterowniki cos namodzily albo PS,Corel z chomika, nie wiem co jest grane - pierwszy raz tak mam ze tylko widze zdjecie pulpitu i dolny pasek - po ktorym widze ze programy uruchomione ale na czesci ekranu gdzie tapetu nic nie ma..hmm... Sciagam od nowa - jaki program do aktywaci polecasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted May 4, 2018 Report Share Posted May 4, 2018 21 godzin temu, Lucas1981r napisał: Problem w tym ze ten stary komputer uzylem moze kilka razy tlyko to sprawdzania poczty firmowej no chyba ze ktores sterowniki cos namodzily albo PS,Corel z chomika, nie wiem co jest grane - pierwszy raz tak mam ze tylko widze zdjecie pulpitu i dolny pasek - po ktorym widze ze programy uruchomione ale na czesci ekranu gdzie tapetu nic nie ma..hmm... Sciagam od nowa - jaki program do aktywaci polecasz? Osobiście polecam KMSPico. Kilka sekund i system aktywowany @srom-otnik System po prostu rakieta! Nic dodać nic ująć. Testowałem wszystkie wersje, ale przytuliłem najbardziej Lite W sumie co tu więcej pisać nie ma lipy po prostu. @Attendd Z odpowiedzią trochę późno aczkolwiek wyłączyłem cmd i zrestartowałem komputer to nie wszystkie aero się załadowały, ale przeinstalowałem system i wszystko już git Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2018 Report Share Posted May 4, 2018 Te Aero tak mają nawet na innych wersjach trzeba troszke pokombinować. @Lucas1981r Co do aktywatora, ten w wersji portable świetna sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas1981r Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Tak tez myslalem ze ten bedzie najlepszy i tak zrobilem tego samego dnia Pytanko czy jest mozliwosc zablokowania wysuwajacego sie panelu z prawej strony? (wyszukiwanie,udostepnianie itp) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixo Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Witam zainstalowałem ten system potem sterowniki i ogólnie wszystko co potrzebuje i chciałem zrobic backup systemu ale nie idzie i wyskakuje taki bład idzie to jakos naprawic? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Najprawdopodobniej wyłączona usługa RNE-L21 Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixo Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 odkryłem ze w tym systemie w ogole nie ma kopi zapasowej, idzie to jakos przywrócic czy nie da rady? powinno to tak wygladac screen: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 2 minuty temu, sixo napisał: odkryłem ze w tym systemie w ogole nie ma kopi zapasowej, idzie to jakos przywrócic czy nie da rady? powinno to tak wygladac screen: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kolumb ale o tym pisze autor tematu wystarczy rozwinąć napis: 2. Usunięto Czytaj wersje co zawierają potem instaluj zmodowany system. Acronisem możesz sobie obraz zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Witam serdecznie wszystkich, przejdę od razu do rzeczy. Mam problem ze starą grą jaką jest GTA2, chodzi o następujący komunikat. Klik w spoiler [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie pisał bym może w tej sprawie ale jest to dręczący mnie problem od paru dobrych lat dotyczący modyfikacji JG 8.1 i niestety nie inaczej jest w aktualnej wersji. Komunikat owy wyświetla się zaraz przy próbie uruchomienia gry. Wszystkie direcx, visual c++ itp. Mam zainstalowane, sterowniki również aktualne. Dodam jeszcze że problem nie występuje w czystej wersji systemu, tam gra działa jak trzeba ale nie w tym rzecz bo nie zależy mi na tym by używać standardowego systemu. Opisywałem już ten problem na kilku forach dotyczących stricte GTA i niestety nikt nie był w stanie mi pomóc, jedyne co to otrzymałem potwierdzenie tego co sam sprawdziłem (Że gra nie ma problemów w standardowym windowsie). Sprawdziłem to na wszystkich wersjach od Lite po Core, sprawdzałem także na JG 10 tam niestety nie inaczej, jest to samo. Wszystko na domyślnych usługach, system postawiony na dysku HDD. Dla ciekawości sprawdziłem też na wirtualnej maszynie, bez zmian - Problem jak był tak jest. Ewidentnie czegoś brakuje lub coś nie działa jak należy. Nie chciał bym też zostać źle odebrany bo bardzo doceniam pracę sromotnika którego systemów używam przez lata (Od wersji JG XP ;)) Za którą też serdecznie dziękuję. Jedyne o co bym prosił to pomoc w rozwiązaniu tego problemu, chciałbym zwyczajnie odpalić tą jedną starą gierkę na JG 8.1. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 @-RKI- to nie rozwiązanie Twojego kłopotu. Ja mogę tylko potwierdzić występowanie tego błędu również na mojej konfiguracji sprzętowej. Ściągnąłem grę i niestety występuje to samo. Może Ojciec Srom-otnik coś zasugeruje czy podpowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted May 15, 2018 Author Report Share Posted May 15, 2018 Przyjrzę się sprawie bliżej w wolnym czasie. Dajcie link, żebym mógł pobrać grę i sprawdzić ją u siebie. Może wyłapię tego buga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Z tego co pamiętam ten błąd związany był z Microsoft Games for Windows - LIVE i jego współpracą z starymi wersjami Net Framework (2.0 - 3.5) - błąd pojawiał się w kilku grach (ja go miałem chyba na którejś wersji Fable) - możecie spróbować ściągnąć i przeinstalować ten komponent Mały poradnik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Godzinę temu, srom-otnik napisał: Przyjrzę się sprawie bliżej w wolnym czasie. Dajcie link, żebym mógł pobrać grę i sprawdzić ją u siebie. Może wyłapię tego buga. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja pobierałem stąd. Proszę. 26 minut temu, Franc napisał: Z tego co pamiętam ten błąd związany był z Microsoft Games for Windows - LIVE i jego współpracą z starymi wersjami Net Framework (2.0 - 3.5) - błąd pojawiał się w kilku grach (ja go miałem chyba na którejś wersji Fable) - możecie spróbować ściągnąć i przeinstalować ten komponent Mały poradnik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nie to raczej. Błąd "Games for Windows" był przypadłością w głównej mierze GTA 4, chodziło o źle inicjujący moduł xlive.dll. Nie pamiętam dokładnie ale naprawiła go jakaś aktualizacja tego ustrojstwa. Obecnie żeby pograć w tą grę bez problemów zalecane jest wgranie czegoś takiego jak "xlive less" co całkowicie wyłącza ten nieszczęsny drm - Taka ciekawostka. Jeszcze odnośnie mojego problemu. Przeszukując nieco dokładniej google doczytałem że w Windowsie 8/8.1 czy też 10 istnieje funkcja zwana DirectPlay która rzekomo współpracuje w nieznany mi sposób z bibliotekami DirectX mogąca pomóc w przypadku odpalenia starych gier w nowych systemach. Pytanie tylko czy w JG 8.1 istnieje coś takiego? ew. Jak to włączyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Direct Play można włączyć: Panel Sterowania - Programy i Funkcje - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - Składniki starszej wersji - zaznaczasz opcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewidoma Posted May 16, 2018 Report Share Posted May 16, 2018 Szkoda że brak x86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted May 17, 2018 Report Share Posted May 17, 2018 8 godzin temu, Niewidoma napisał: Szkoda że brak x86 Rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niewidoma Posted May 17, 2018 Report Share Posted May 17, 2018 7 minut temu, jorgusek napisał: Rewelacja. Testowałam, przyjemny system. Ale ma masę niepotrzebnych rzeczy dla mnie. Użytkuję tableta, więc im mniej. Tym lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted May 17, 2018 Report Share Posted May 17, 2018 W dniu 15.05.2018 o 23:28, Franc napisał: Direct Play można włączyć: Panel Sterowania - Programy i Funkcje - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - Składniki starszej wersji - zaznaczasz opcje Dzięki! Sam sobie nie dowierzam że powód był tak trywialny a walczyłem z tym bodajże od 2014 roku gdy to sromotnik wydał swój pierwszy mod JG 8.1 (xD) Ale na szczęście pomogło, gra się uruchomiła. Swoją drogą dziwi mnie nieco fakt że taka dość istotna funkcja jest wyłączona w standardzie. Wiem że ten mod może i do gier przeznaczony nie jest, chociaż tryb takowy ma i jeżeli mógłbym coś zasugerować to - Fajnie by było gdybyś drogi sromotniku Directplay włączył w standardzie zaraz po instalacji systemu oczywiście w przyszłych wersjach JG 8.1 czy też JG 10. Funkcja ta praktycznie nie wpływa na wydajność samego systemu a bardzo pomaga w przypadku uruchamiania starych gier. Mniej to na uwadze i jeszcze raz dzięki za świetny system! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 17, 2018 Report Share Posted May 17, 2018 Godzinę temu, -RKI- napisał: Dzięki! Sam sobie nie dowierzam że powód był tak trywialny a walczyłem z tym bodajże od 2014 roku gdy to sromotnik wydał swój pierwszy mod JG 8.1 (xD) Ale na szczęście pomogło, gra się uruchomiła. Swoją drogą dziwi mnie nieco fakt że taka dość istotna funkcja jest wyłączona w standardzie. Wiem że ten mod może i do gier przeznaczony nie jest, chociaż tryb takowy ma i jeżeli mógłbym coś zasugerować to - Fajnie by było gdybyś drogi sromotniku Directplay włączył w standardzie zaraz po instalacji systemu oczywiście w przyszłych wersjach JG 8.1 czy też JG 10. Funkcja ta praktycznie nie wpływa na wydajność samego systemu a bardzo pomaga w przypadku uruchamiania starych gier. Mniej to na uwadze i jeszcze raz dzięki za świetny system! W 10 ltsb oraz pro Sromotnik już włączył to domyślnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haqR Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Mam dwa pytania. Mianowicie czy ktoś używał obu 8.1 oraz 10 od sromotnika? który bardziej polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Używałem obu modów, 8.1 jest na stacjonarce do dziś w wersji Lite - dlatego go polecam - możesz sobie wypróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas1981r Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Witam W dniu 15.05.2018 o 23:28, Franc napisał: Direct Play można włączyć: Panel Sterowania - Programy i Funkcje - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - Składniki starszej wersji - zaznaczasz opcje hmm mi sie otwiera puste okienko i nic nie moge włączyc :/ Ps.mam problem z instalacja SketchUp 8 Pro - pod koniec instalacji wyskakuje mi błąd (dziwne bo znajomym bez problemu idzie): "An error occurred during the installation of assembly 'Microsoft.VC80.ALT,type="win32",version="8.0.50727.4053",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",processorArchitecture="x86". Please refer to Help and Support for more information. HRESULT: 0x80070422." jakies sugestie? Za to po uruchomieniu programu Sweet Home 3D wyskakuje od razu - "Program zostanie zamkniety z powodu powaznego bledu systemu renderujacego. Prosze zaktualizowac sterownik DirectX/OpenGL." :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom-asz Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 Co z TELEMETRIA rozumiem że została usunięta ?? Sorki za może i głupie pytanie ale w 1 poście nie doczytałem a wolałbym wiedzieć czy się w nią pakować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 @Lucas1981r - aby widzieć opcje do wyboru musisz w optymalizatorze usług ustawić na Domyślne co do błędu - którą wersję moda masz zainstalowaną? Brakuje chyba bibliotek VC++ - poszukaj paczki na forum w dziale Niezbędnik - Biblioteki Systemowe @tom-asz - do usuwania telemetrii autor moda wrzucił programiki do folderu na pulpicie lub możesz też użyć skryptu kolegi @m4s - poza tym pakujesz się w telemetrię instalując dowolną wersję windowsa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts