Jump to content

Recommended Posts

Posted

Głupi nie, ale pechowy na pewno. Poza tym jasnowidzem nie jestem - mogę tylko zgadywać, co robisz źle.

Nie wiem, co za paczkę 300 Mb znalazłeś, bo tego autora jest jeszcze tzw. Big Pack - waga ok. 75 Mb

Masz screena z mojego kompa - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dodatkowo zainstalowały mi się 2 wersje v2012 i jedna v2015 razem z innymi programami 

Tu masz temat z różnymi paczkami - może wersja innego autora Ci pomoże

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

U mnie jak już pisałem inne się zainstalowały bez problemu oprócz 2008 w każdych paczkach ten sam błąd który pokazywałem na screenie... Jakies rady? Sromotniku może Ty coś poradzisz? Wersja Core :)

Posted

Usługi w optymalizatorze ustaw na domyślne i wtedy instaluj. Ja używam paczki od Serebiego. Aio runtimes i działa na każdym systemie od Sromotnika.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Posted

Usługi w optymalizatorze ustaw na domyślne i wtedy instaluj. Ja używam paczki od Serebiego. Aio runtimes i działa na każdym systemie od Sromotnika.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Już to robiłem i dalej ten sam błąd! Jakiś inny pomysł? Na każdym powiadasz? A na tym w wersji core też próbowałeś?

EDIT:

Z tego co wyczytałem to ma wpływ Net Framework. Czy są w wersji core? Bo jak instaluję jest napisane że posiadam. Ale jak wchodze w programy i funkcje to nic nie ma...

Posted

Witam, może powtórzę pytanie do naczelnika za co z góry przepraszam,ale  czy w planach jest może Win JG8.1 Pro x32 lite / ulitr /core i WIN10 32.

Dziękuję i pozdrawiam

Posted

Nie mogę zainstalować tego moda na moim Samsung RV 511. Instalacja zatrzymuje się na logo Windows i tak bez końca. Instalacja niemodyfikowanego systemu przebiega bez problemu. Na innym lapku ta sama instalacja startuje bez problemu. W czym problem?, możecie coś poradzić?.

Posted

Nie mogę zainstalować tego moda na moim Samsung RV 511. Instalacja zatrzymuje się na logo Windows i tak bez końca. Instalacja niemodyfikowanego systemu przebiega bez problemu. Na innym lapku ta sama instalacja startuje bez problemu. W czym problem?, możecie coś poradzić?.

Włóż pendrive do USB 2.0 jeśli masz, a jak nie to wypal na płytce z prędkością 8x.

Posted

Srom-otnik A nie dało by się wprowadzić automatycznej aktywacji systemu bo nie mam klucza do win 8 :unsure: a z tego co instalowałem na Virtualboxie to jest luksus. A tak poza tym dzięki, że wróciłeś :OL:thanks::cheers:

Posted

@CloudX - tak trudno kliknąć parę razy w dowolnym aktywatorze? (klucza nie musisz mieć, wystarczy pominąć ten krok przy instalacji). Srom-otnik daje możliwość swobodnego wyboru co do aktywacji, poza tym niektórzy mają swoje klucze.

Posted

Widzę, że od czasu pierwszego obrazu pozmieniało się tu konkretnie. @srom-otnik jest może opcja pozbycia się recznie tego WU całkowicie tak jak w wersji Core?

Korzystam z twojej pierwszej pracy w której nie było nic do wyboru(w sensie brak opcji Core, Lite, Ultra Lite. Nie mam pojęcia której wersji używam, domyślam się, że pewnie Lite)

Posted
15 godzin temu, Attendd napisał:

Widzę, że od czasu pierwszego obrazu pozmieniało się tu konkretnie. @srom-otnik jest może opcja pozbycia się recznie tego WU całkowicie tak jak w wersji Core?

Korzystam z twojej pierwszej pracy w której nie było nic do wyboru(w sensie brak opcji Core, Lite, Ultra Lite. Nie mam pojęcia której wersji używam, domyślam się, że pewnie Lite)

Proponuję Ci przeinstalować system na ten z obrazu 3w1. Kolega Srom-otnik pisał wielokrotnie o wprowadzanych udoskonaleniach między pierwszymi wersjami modów a tymi finalnymi. Będziesz miał na długo spokój. :)

Posted

Ja nie mialem problemu z net framework, zaraz po instalacji systemu uzylem Iobit Driver Boster i zaznaczylem tam ten program i sie zainstalowalo razem z innymi sterownikam, bez potrzeby grzebania w systemie

Posted

@jacekdino  Tak właśnie zrobiłem i na CORE zyskałem dodatkowe może nie astronomiczne wielkości pamięci RAM ale zawsze coś :) . Do danych wykorzystałem dysk hdd więc po restarcie pc tylko skopiowałem sobie szybko 50 gb(Może nie tak szybko ale po 100 mb+ jak na hdd jest całkiem ok i dalej to lepiej niż pendrive)

Mam tylko jeden drobny problem z tym Aero Glass, wyskakiwało mi to tyle  i nigdy ponów próbe nie zdało egzaminu. Na poprzedniej wersji którą miałem( ten obraz bez 3 w 1) po kliknięciu w ponów próbe otwierało się okienko z cmd+ wpisane odpowiednie komendy i pobierało brakujące treści po czym już nigdy ten komunikat z błędem  nie był wyświetlany.

Jako, że używam google odwiedziłem strone twórcy tego Aero Glass, chciałem zainstalować samemu najnowszą wersje ale pisze, że system nie jest obsługiwany.  Dlatego kliknąłem Anuluj i od jakiegoś czasu jest spokój ale czy to mi czasem po restarcie pc znowu nie wyskoczy? 

Posted
1 godzinę temu, Attendd napisał:

@jacekdino  Tak właśnie zrobiłem i na CORE zyskałem dodatkowe może nie astronomiczne wielkości pamięci RAM ale zawsze coś :) . Do danych wykorzystałem dysk hdd więc po restarcie pc tylko skopiowałem sobie szybko 50 gb(Może nie tak szybko ale po 100 mb+ jak na hdd jest całkiem ok i dalej to lepiej niż pendrive)

Mam tylko jeden drobny problem z tym Aero Glass, wyskakiwało mi to tyle  i nigdy ponów próbe nie zdało egzaminu. Na poprzedniej wersji którą miałem( ten obraz bez 3 w 1) po kliknięciu w ponów próbe otwierało się okienko z cmd+ wpisane odpowiednie komendy i pobierało brakujące treści po czym już nigdy ten komunikat z błędem  nie był wyświetlany.

Jako, że używam google odwiedziłem strone twórcy tego Aero Glass, chciałem zainstalować samemu najnowszą wersje ale pisze, że system nie jest obsługiwany.  Dlatego kliknąłem Anuluj i od jakiegoś czasu jest spokój ale czy to mi czasem po restarcie pc znowu nie wyskoczy? 

Co do pierwszego błędu wystarczyło odznaczyć w opcjach szybkie uruchamianie i już sie zainstalowało tak jak powinno. Niestety musiałem ponownie zmienić wersje na Ultra Lite przez to, że na Core nie wszystko mi działało. Nawet jak uzupełniałem pliki dll to i tak wyskakiwał kolejny błąd. Tak samo w czasie instalacji paczek AIO o sereby( chyba 2013 mial jakis problem i jeszcze cos z tego co pamietam).

Co innego na wersji Ultra Lite, tam wszystko poszło od razu idealnie. Może u mnie jakiś błąd był z pendrivem w czasie instalacji Core?

Core prawdopodobnie pójdzie na starszy laptop a na drugim pc zostaje Ultra lite.

Jeśli ktoś korzystał z Core i instalował paczki z AIO od Serebego to dajcie znać czy mieliście jakieś problemy. 

Posted
W dniu 8.04.2018 o 19:39, Attendd napisał:

Wyłącz w usługach WU i po problemie. W Win 8.1 sam się nie uruchomi tak jak w 10.

Posted
ktoś wie jak wyłączyć podpis cyfrowy sterowników w Win JG8.1 Pro x64 Lite od srom-otnik? opcja w cmd bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS nie dziala, opcja z wylaczeniem do ustawien zaawansowanych systemu tez nie dziala, opcja ta jest usunieta, bcdedit /set nointegritychecks ON/off rowniez nie dziala
Posted

Sprawdź w Folderze TUNING, który jest na pulpicie po instalacji systemu, czy nie masz tam folderu SKRYPTY i dalej folderu STEROWNIKI. Tam powinny być dwa skrypty. Tak przynajmniej jest w W10 które wyszły spod ręki @Srom-otnika.  

Posted

@srom-otnik Wszystko ładnie, pięknie, ale czy kiedyś przebiegła Ci myśl zrobienia Windows 8.1 Home? Bo chyba dużo użytkowników ma właśnie do niego klucze.

Posted
W dniu 18.04.2018 o 15:32, stens napisał:

@srom-otnik Wszystko ładnie, pięknie, ale czy kiedyś przebiegła Ci myśl zrobienia Windows 8.1 Home? Bo chyba dużo użytkowników ma właśnie do niego klucze.

No właśnie. Skoro tak "ładnie i pięknie" to po co to "ale"...  Jakby mu przebiegła taka myśl, miałby chęci i czas, potrzeby własne ect. to pewnie coś by takiego stworzył.

To jest hobby, a nie obowiązek robienia innych wersji bo ktoś ma klucz do czegoś. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z pracy  Kolegi @Srom-otnika, a raczej doceniać trzeba to co udostępnił.

Posted
Godzinę temu, stens napisał:

@Jacekdino---- Czytaj ze zrozumieniem, bo ja nie piszę o zmuszaniu, tylko zadaję pytanie.

Hej Kolego Szanowny :) .. Nie były moim celem jakieś osobiste "wycieczki" w Twoją stronę czy uszczypliwości. Nie nie.. :) 

Ja wszystko zrozumiałem, chodzi mi tylko o to że @ Srom-otnik wielokrotnie pisał w swoich wypowiedziach o tym, że nie będzie innej bazy teraz, bo nie ma na to tyle czasu. Ludzie nie śledzą tego, i później co jakiś czas wypływa takie pytanie, czy sugestia. Nie czytają całych wątków, i zadają pytania, na które odpowiedź jest 2 strony wcześniej. Sam powiedz ile razy chciało by Ci się chciało odpisywać na to samo.

Tyle tylko chciałem dodać. :)

Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia :) .

Posted

Witam, mam problem. Strasznie długo włącza się system przez 5minut jest czarny ekran i następuje logowanie.

Nie wiem czy to wina jakiegoś programu, chociaż nic nie instalowałem tylko chrome i opere i oczywiście sterowniki. 

Posted

To tak z ciekawostek na wersji Ultra Lite wymiana płyty głównej przebiegła bezproblemowo.(standardowo Windows tylko edytował sam wpisy/załadował sterowniki i wszystko działa jak należy bez formata)

Posted

Koledzy może mi ktoś powiedzieć o co z tym chodzi?

Siedzi mi to na pulpicie od dobrych 2 godzin...

Sumy kontrolne się zgadzają (sprawdzałem dwa razy...)

Mogę to zamknąć czy coś?

System zainstalowany w wersji core na hdd

Zdjęcie w załączniku

Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury :biggrin3: