Franc Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Głupi nie, ale pechowy na pewno. Poza tym jasnowidzem nie jestem - mogę tylko zgadywać, co robisz źle. Nie wiem, co za paczkę 300 Mb znalazłeś, bo tego autora jest jeszcze tzw. Big Pack - waga ok. 75 Mb Masz screena z mojego kompa - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dodatkowo zainstalowały mi się 2 wersje v2012 i jedna v2015 razem z innymi programami Tu masz temat z różnymi paczkami - może wersja innego autora Ci pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 U mnie jak już pisałem inne się zainstalowały bez problemu oprócz 2008 w każdych paczkach ten sam błąd który pokazywałem na screenie... Jakies rady? Sromotniku może Ty coś poradzisz? Wersja Core Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sensejstg Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Usługi w optymalizatorze ustaw na domyślne i wtedy instaluj. Ja używam paczki od Serebiego. Aio runtimes i działa na każdym systemie od Sromotnika. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pomoże ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 Usługi w optymalizatorze ustaw na domyślne i wtedy instaluj. Ja używam paczki od Serebiego. Aio runtimes i działa na każdym systemie od Sromotnika. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Już to robiłem i dalej ten sam błąd! Jakiś inny pomysł? Na każdym powiadasz? A na tym w wersji core też próbowałeś? EDIT: Z tego co wyczytałem to ma wpływ Net Framework. Czy są w wersji core? Bo jak instaluję jest napisane że posiadam. Ale jak wchodze w programy i funkcje to nic nie ma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skasza Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Witam, może powtórzę pytanie do naczelnika za co z góry przepraszam,ale czy w planach jest może Win JG8.1 Pro x32 lite / ulitr /core i WIN10 32. Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Nie raz Srom-otnik pisał - modów w wersji 32bit nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skasza Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Wielka szkoda, a za odpowiedź bardzo dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
owo221 Posted April 1, 2018 Report Share Posted April 1, 2018 Nie mogę zainstalować tego moda na moim Samsung RV 511. Instalacja zatrzymuje się na logo Windows i tak bez końca. Instalacja niemodyfikowanego systemu przebiega bez problemu. Na innym lapku ta sama instalacja startuje bez problemu. W czym problem?, możecie coś poradzić?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Nie mogę zainstalować tego moda na moim Samsung RV 511. Instalacja zatrzymuje się na logo Windows i tak bez końca. Instalacja niemodyfikowanego systemu przebiega bez problemu. Na innym lapku ta sama instalacja startuje bez problemu. W czym problem?, możecie coś poradzić?. Włóż pendrive do USB 2.0 jeśli masz, a jak nie to wypal na płytce z prędkością 8x. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 Srom-otnik A nie dało by się wprowadzić automatycznej aktywacji systemu bo nie mam klucza do win 8 a z tego co instalowałem na Virtualboxie to jest luksus. A tak poza tym dzięki, że wróciłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 @CloudX - tak trudno kliknąć parę razy w dowolnym aktywatorze? (klucza nie musisz mieć, wystarczy pominąć ten krok przy instalacji). Srom-otnik daje możliwość swobodnego wyboru co do aktywacji, poza tym niektórzy mają swoje klucze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 Widzę, że od czasu pierwszego obrazu pozmieniało się tu konkretnie. @srom-otnik jest może opcja pozbycia się recznie tego WU całkowicie tak jak w wersji Core? Korzystam z twojej pierwszej pracy w której nie było nic do wyboru(w sensie brak opcji Core, Lite, Ultra Lite. Nie mam pojęcia której wersji używam, domyślam się, że pewnie Lite) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 @Franc To wiem, ale szkoda, że nie ma tego aktywowania podczas instalacji. Fajne to było mimo wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 15 godzin temu, Attendd napisał: Widzę, że od czasu pierwszego obrazu pozmieniało się tu konkretnie. @srom-otnik jest może opcja pozbycia się recznie tego WU całkowicie tak jak w wersji Core? Korzystam z twojej pierwszej pracy w której nie było nic do wyboru(w sensie brak opcji Core, Lite, Ultra Lite. Nie mam pojęcia której wersji używam, domyślam się, że pewnie Lite) Proponuję Ci przeinstalować system na ten z obrazu 3w1. Kolega Srom-otnik pisał wielokrotnie o wprowadzanych udoskonaleniach między pierwszymi wersjami modów a tymi finalnymi. Będziesz miał na długo spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovelas28 Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Ja nie mialem problemu z net framework, zaraz po instalacji systemu uzylem Iobit Driver Boster i zaznaczylem tam ten program i sie zainstalowalo razem z innymi sterownikam, bez potrzeby grzebania w systemie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @jacekdino Tak właśnie zrobiłem i na CORE zyskałem dodatkowe może nie astronomiczne wielkości pamięci RAM ale zawsze coś . Do danych wykorzystałem dysk hdd więc po restarcie pc tylko skopiowałem sobie szybko 50 gb(Może nie tak szybko ale po 100 mb+ jak na hdd jest całkiem ok i dalej to lepiej niż pendrive) Mam tylko jeden drobny problem z tym Aero Glass, wyskakiwało mi to tyle i nigdy ponów próbe nie zdało egzaminu. Na poprzedniej wersji którą miałem( ten obraz bez 3 w 1) po kliknięciu w ponów próbe otwierało się okienko z cmd+ wpisane odpowiednie komendy i pobierało brakujące treści po czym już nigdy ten komunikat z błędem nie był wyświetlany. Jako, że używam google odwiedziłem strone twórcy tego Aero Glass, chciałem zainstalować samemu najnowszą wersje ale pisze, że system nie jest obsługiwany. Dlatego kliknąłem Anuluj i od jakiegoś czasu jest spokój ale czy to mi czasem po restarcie pc znowu nie wyskoczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 1 godzinę temu, Attendd napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @jacekdino Tak właśnie zrobiłem i na CORE zyskałem dodatkowe może nie astronomiczne wielkości pamięci RAM ale zawsze coś . Do danych wykorzystałem dysk hdd więc po restarcie pc tylko skopiowałem sobie szybko 50 gb(Może nie tak szybko ale po 100 mb+ jak na hdd jest całkiem ok i dalej to lepiej niż pendrive) Mam tylko jeden drobny problem z tym Aero Glass, wyskakiwało mi to tyle i nigdy ponów próbe nie zdało egzaminu. Na poprzedniej wersji którą miałem( ten obraz bez 3 w 1) po kliknięciu w ponów próbe otwierało się okienko z cmd+ wpisane odpowiednie komendy i pobierało brakujące treści po czym już nigdy ten komunikat z błędem nie był wyświetlany. Jako, że używam google odwiedziłem strone twórcy tego Aero Glass, chciałem zainstalować samemu najnowszą wersje ale pisze, że system nie jest obsługiwany. Dlatego kliknąłem Anuluj i od jakiegoś czasu jest spokój ale czy to mi czasem po restarcie pc znowu nie wyskoczy? Co do pierwszego błędu wystarczyło odznaczyć w opcjach szybkie uruchamianie i już sie zainstalowało tak jak powinno. Niestety musiałem ponownie zmienić wersje na Ultra Lite przez to, że na Core nie wszystko mi działało. Nawet jak uzupełniałem pliki dll to i tak wyskakiwał kolejny błąd. Tak samo w czasie instalacji paczek AIO o sereby( chyba 2013 mial jakis problem i jeszcze cos z tego co pamietam). Co innego na wersji Ultra Lite, tam wszystko poszło od razu idealnie. Może u mnie jakiś błąd był z pendrivem w czasie instalacji Core? Core prawdopodobnie pójdzie na starszy laptop a na drugim pc zostaje Ultra lite. Jeśli ktoś korzystał z Core i instalował paczki z AIO od Serebego to dajcie znać czy mieliście jakieś problemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 W dniu 8.04.2018 o 19:39, Attendd napisał: Widzę, że od czasu pierwszego obrazu pozmieniało się tu konkretnie. @srom-otnik jest może opcja pozbycia się recznie tego WU całkowicie tak jak w wersji Core? Korzystam z twojej pierwszej pracy w której nie było nic do wyboru(w sensie brak opcji Core, Lite, Ultra Lite. Nie mam pojęcia której wersji używam, domyślam się, że pewnie Lite) Wyłącz w usługach WU i po problemie. W Win 8.1 sam się nie uruchomi tak jak w 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Po za tym w "Optymalizacji usług" dodawanej do systemu przez @Srom-otnika, możesz też WU wyłączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konda Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 ktoś wie jak wyłączyć podpis cyfrowy sterowników w Win JG8.1 Pro x64 Lite od srom-otnik? opcja w cmd bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS nie dziala, opcja z wylaczeniem do ustawien zaawansowanych systemu tez nie dziala, opcja ta jest usunieta, bcdedit /set nointegritychecks ON/off rowniez nie dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Sprawdź w Folderze TUNING, który jest na pulpicie po instalacji systemu, czy nie masz tam folderu SKRYPTY i dalej folderu STEROWNIKI. Tam powinny być dwa skrypty. Tak przynajmniej jest w W10 które wyszły spod ręki @Srom-otnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted April 18, 2018 Report Share Posted April 18, 2018 @srom-otnik Wszystko ładnie, pięknie, ale czy kiedyś przebiegła Ci myśl zrobienia Windows 8.1 Home? Bo chyba dużo użytkowników ma właśnie do niego klucze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted April 19, 2018 Report Share Posted April 19, 2018 W dniu 18.04.2018 o 15:32, stens napisał: @srom-otnik Wszystko ładnie, pięknie, ale czy kiedyś przebiegła Ci myśl zrobienia Windows 8.1 Home? Bo chyba dużo użytkowników ma właśnie do niego klucze. No właśnie. Skoro tak "ładnie i pięknie" to po co to "ale"... Jakby mu przebiegła taka myśl, miałby chęci i czas, potrzeby własne ect. to pewnie coś by takiego stworzył. To jest hobby, a nie obowiązek robienia innych wersji bo ktoś ma klucz do czegoś. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z pracy Kolegi @Srom-otnika, a raczej doceniać trzeba to co udostępnił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 @Jacekdino---- Czytaj ze zrozumieniem, bo ja nie piszę o zmuszaniu, tylko zadaję pytanie. jacekdino likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Godzinę temu, stens napisał: @Jacekdino---- Czytaj ze zrozumieniem, bo ja nie piszę o zmuszaniu, tylko zadaję pytanie. Hej Kolego Szanowny .. Nie były moim celem jakieś osobiste "wycieczki" w Twoją stronę czy uszczypliwości. Nie nie.. Ja wszystko zrozumiałem, chodzi mi tylko o to że @ Srom-otnik wielokrotnie pisał w swoich wypowiedziach o tym, że nie będzie innej bazy teraz, bo nie ma na to tyle czasu. Ludzie nie śledzą tego, i później co jakiś czas wypływa takie pytanie, czy sugestia. Nie czytają całych wątków, i zadają pytania, na które odpowiedź jest 2 strony wcześniej. Sam powiedz ile razy chciało by Ci się chciało odpisywać na to samo. Tyle tylko chciałem dodać. Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmmz Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Witam, mam problem. Strasznie długo włącza się system przez 5minut jest czarny ekran i następuje logowanie. Nie wiem czy to wina jakiegoś programu, chociaż nic nie instalowałem tylko chrome i opere i oczywiście sterowniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Sprawdź dysk twardy HardDiskSentinel - jest na forum wersja portable. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 To tak z ciekawostek na wersji Ultra Lite wymiana płyty głównej przebiegła bezproblemowo.(standardowo Windows tylko edytował sam wpisy/załadował sterowniki i wszystko działa jak należy bez formata) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Koledzy może mi ktoś powiedzieć o co z tym chodzi? Siedzi mi to na pulpicie od dobrych 2 godzin... Sumy kontrolne się zgadzają (sprawdzałem dwa razy...) Mogę to zamknąć czy coś? System zainstalowany w wersji core na hdd Zdjęcie w załączniku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts