srom-otnik Posted March 10, 2018 Author Report Posted March 10, 2018 Uwaga! Na pierwszej stronie, na prośbę kilku Userów zrobiłem mały dodatek podmieniający żółte ikony na czarne, czyli na takie, jakie zawsze były w moich modyfikacjach - jednych wkurzały, innym ich brakuje (mi też). Teraz są wszyscy zadowoleni. Dla tych Userów, którym podobały się czarne ikony w moich wcześniejszych edycjach wrzucam suplement,który podmienia 3 pliki systemowe: imageres.dll x86 i x64 oraz fontext.dll. Ponadto dołączyłem kompozycję Kurved KM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Sumy kontrolne:MD5: 60020a8875823a9dcd506c719ede1b21SHA-1: 265633a02959589ccf6efc4455b44a9f07db707d Instrukcja:Instalator po uruchomieniu podmieni pliki i wymusi restart. Ponieważ to archiwum SFX, to niektóre antywirusy mogą uruchomić instalator w "piaskownicy" i będzie bez efektu..., mogą również potraktować to jako złowrogie paskudztwo i skasować plik... Zalecam przed uruchomieniem wyłączyć ochronę antywirusową. Skan z Virustotal.com: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po restarcie na pulpicie znajdziecie 2 pliki: File Replacer i fotoinstrukcję jak z jego pomocą w pełni załadować wygląd ikon. Quote
klarion Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Ło rety! I Działa Ci to? A tak na marginesie, to było najsensowniejsze wydanie W10 czyli pierwsze tzw TH1, już TH2 sprawiało więcej problemów przy modyfikowaniu i też więcej było bugów. No coż, szkoda, że M$ robi z Windy takiego upiora. Tak...na 2 lapkach i jednej stacjonarce .TH2 też próbowałem i były problemy więc dałem sobie spokój. Quote
jacekdino Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Uwaga! Na pierwszej stronie, na prośbę kilku Userów zrobiłem mały dodatek podmieniający żółte ikony na czarne, czyli na takie, jakie zawsze były w moich modyfikacjach - jednych wkurzały, innym ich brakuje (mi też). Teraz są wszyscy zadowoleni. Super. I teraz "Sromotnik" na full wypasie.. Jak za "starych" czasów:) Quote
pafnucy7 Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 System zainstalowany w wersji core. Nie udaje mi się jedynie zainstalować esseta, jest na to jakiś sposób? (usługi ustawione na domyślne) Cześć na wersji Lite eset śmiga elegancko Quote
szymibtw Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Kurcze blaszka Sromotnik wrócił!!! System oczywiście już zainstalowany w wersji Core! Wszystko się zainstalowało bez problemu Najszybsze 8.1 jakie miałem Quote
sensejstg Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 srom-otnik dał byś radę wrzucić skrypt, który by robił widok explorera z Windows 8.1? Quote
Franc Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Tez folderu Tuning/Wygląd Ci nie pasują? Quote
sensejstg Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Od czasu do czasu wyskakuje mi błąd explorer.exe pamięć nie może być written i chciałem zobaczyć czy zmiana na domyślny wygląd 8.1 coś da. Quote
Deszczu Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Odnośnie 10 (edit, bo nie napisałem) Ja tacie wgrałem TH2 Ultra Lite czy jakoś tak i w sumie już z rok tak mam. Tata zadowolony. Wszystko mu śmiga i jeszcze się cieszy, że w porównaniu do oryginalnego to jak porównać Devel Sixteen do starego Opla Astra F z 94r . Ja tam sklepu i takich bajerów nie potrzebuję. Chętnie sam sobie sprawdzę jak to będzie działać. A tam. Zawsze można zrobić na testy jakiegoś ultra kastrata. Ważne, żeby przeglądarka do podstawowych czynności dało radę +net framework przynajmniej chyba ten 4.6.1 a teraz to chyba 4.7.1 jest nawet. No ale Ty robisz mody, więc cóż. Zawsze używam Twoich i na swoim sprzęcie siódemeczka tak jak wspominałem w temacie od siódemki. Jak w sumie masz w planach dodać jakieś narzędzie do wywalania rzeczy to też dobrze. Jeśli ja będę dla siebie instalował to tam może wyglądać nawet jak Win 95/98 a jakbym miał instalować tacie to jak najbardziej upodobniony do siódemki i to bez WU ;p. Quote
Lucas1981r Posted March 10, 2018 Report Posted March 10, 2018 Srom-otnik na lapku T400 z T9400 i 4GB Ram ktory bardziej polecalbys 7 czy 8.1? Quote
pirotaro Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Witamy! Witamy! Wreszcie coś się zadzieje Ooo już ósema i siódema jest i hula?! I dziesiona w drodze - to czekamy Pany oświećcie mnie pliss, mój konfig nie najwolniejszy (i5/2400, 8G ramu, hd7700, ssd+hdd), pare osób wmawiało mi że mody to tylko dla słabych lapków a dla mnie full nie grzebany! Mi zawsze dobrze działało się na JG-ach i ostatnio na Jakubowej 8,1 ale wróciłem do starej JG8,1 bo nowa jakubowa miała problemy. Co Wy myślicie, przy szybkim konfigu z wystarczającą pamięcią brać tego moda czy zasysać obraz z M$+aktualizacje?? Quote
srom-otnik Posted March 11, 2018 Author Report Posted March 11, 2018 Mądrość ludowa jest nie do przecenienia - "Nigdy nie mów nigdy" Dla mnie 8.1 to jest jakiś porąbany system i zawsze zapierałem się, że tego dziadostwa nie chcę na oczy widzieć. Dwa dni temu to właśnie 8.1 (Core) stał się się moim systemem do pracy. Co polecam? Już chyba odpowiedziałem na to pytanie PZDR! Quote
pirotaro Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 A więc przekonałeś się do 8.1 , dopóki nie zrobisz 10pro Działa bez problemów wszystkim? Quote
pirotaro Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Zaraz, nie dopatrzyłem - jest to Lite. A więc nada więc na wydajną jednostkę domową? Quote
jacekdino Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Każdy się nada. Zależy jakie masz potrzeby. Wszystko masz w opisie na początku. Quote
jorgusek Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 System zainstalowany w wersji core. Nie udaje mi się jedynie zainstalować esseta, jest na to jakiś sposób? (usługi ustawione na domyślne) Nie maiłem żadnych problemów z instalacją Eseta, mam zainstalowaną na stacjonarnym wersję 8.0.319.1. Witajcie! Mam pytanie, jakie macie sugestie co do kształtu przyszłych wersji 3w1 W10? Mam zamiar zrobić coś na wzór obecnego wydania JG 8.1, tzn. czyli oryginał W10 chcę upodobnić do Sevena, który M$ się b. udał i w wersji fabrycznej jest moim zdaniem genialnym systemem, świetnie zoptymalizowanym i przede wszystkim ładnym, ergonomicznym środowiskiem pracy. Co tu dużo mówić, stary jestem i nie lubię tych wszystkich innowacji w W10... Więc co ciąć w Lite (bo w UL będę bezlitosny)? Edge, Sklep - wyciąć? Wytnj Edge, Sklep i co uważasz, też jestem stary, a Twoje Systemy Windows 8.1 (wypróbowałem 3 wersje) oraz Windows 7 są dla mnie idealne, czekam z utęsknieniem na Windows 10, w oryginale jest dla mnie nie do zaakceptowania. A ja od ponad 2 lat używam Twojej wersji 10 Home Lite i jestem MEGA zadowolony.Machnę w weekend JG 8.1 Core i jak będzie git to zostawię a jak nie do wrócę do Home Lite. Skąd mogę ściągnąć ten System Quote
krism0156 Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Długo czekałem na moda od sromotnika no i się doczekałem. Jak zwykle kapitalna robota. System pobrany i śmiga pięknie. Teraz czekam na moda win10. Pozdrawiam. Quote
Guest Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Srom-otnik: A wytniesz wszelką telemetrię w Windows? Na czym będzie baza? 1709 czy RS4? Może byś dał radę dołączyć wersję LSTB? Tam standardowo jest mniej tego śmiecia a i pobiera same aktualizacje bezpieczeństwa nie wymuszając aktualizacji na użytkowniku Quote
srom-otnik Posted March 11, 2018 Author Report Posted March 11, 2018 Na razie bawię się z Pro RS3 i buduję skrypty do Optymalizatora Usług. Ta wersja jest czysto testowa i taką też Wy dostaniecie, żeby pomóc mi zrobić coś sensownego, np, sprawdzić czy się aktywuje. Całej telemetrii nie ma możliwości wyciąć, bo nie mam takie wiedzy, gdzie jeszcze ona siedzi. To co wiedzą wszyscy - to zrobię i ja + dołączę narzędzia które dodatkowo coś tam wyciszą. LTSB - ciekawa sprawa powiem szczerze, może by zrobić z tego UltraLite? - z wyciętym wszystkim, co się tylko da??? (aktywacja wtedy przez jakieś loadery, bo klucza na to raczej nikt nie ma) A Lite zrobić na Pro? Hmmmm Quote
Guest Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Na razie bawię się z Pro RS3 i buduję skrypty do Optymalizatora Usług. Ta wersja jest czysto testowa i taką też Wy dostaniecie, żeby pomóc mi zrobić coś sensownego, np, sprawdzić czy się aktywuje. Całej telemetrii nie ma możliwości wyciąć, bo nie mam takie wiedzy, gdzie jeszcze ona siedzi. To co wiedzą wszyscy - to zrobię i ja + dołączę narzędzia które dodatkowo coś tam wyciszą. LTBS - ciekawa sprawa powiem szczerze, może by zrobić z tego UltraLite? - z wyciętym wszystkim, co się tylko da??? (aktywacja wtedy przez jakieś loadery, bo klucza na to raczej nikt nie ma) A Lite zrobić na Pro? Hmmmm To byłaby super ekstra sprawa, sam bym taką wersję ubóstwiał! Quote
wypcio Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Ja windę 8.1 omijam szerokim łukiem bo AMD nie wydaje nowych sterowników dla GPU pod ten os od ponad roku . Quote
srom-otnik Posted March 11, 2018 Author Report Posted March 11, 2018 Czy jest tu na forum do ściągnięcia coś nowszego od tego wydania?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kamiloxf Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Czy jest tu na forum do ściągnięcia coś nowszego od tego wydania?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z tego co wiem to nie ma nic nowszego Quote
klarion Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 LTBS - ciekawa sprawa powiem szczerze, może by zrobić z tego UltraLite? - z wyciętym wszystkim, co się tylko da??? (aktywacja wtedy przez jakieś loadery, bo klucza na to raczej nikt nie ma) A Lite zrobić na Pro? Hmmmm Tak,tak,tak ! Super pomysł ! Pociąć LTBS ile się da i będziemy testować . Quote
mma727272 Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Tak,tak,tak ! Super pomysł ! Pociąć LTBS ile się da i będziemy testować . Też tak uważam Quote
Mr.T Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Czy jest tu na forum do ściągnięcia coś nowszego od tego wydania?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
srom-otnik Posted March 11, 2018 Author Report Posted March 11, 2018 Wow, dzięki! Spróbuję się z tym pobawić, ale już wstępnie rozpoznałem temat i wiem, że to wydanie niezbyt dobrze się daje kroić, bo dostępne narzędzia są nie do końca zgodne z LTSB. Zobaczymy, może coś fajnego z tego wyjdzie. Potrzebuję na to więcej czasu. PZDR! Quote
Lucas1981r Posted March 11, 2018 Report Posted March 11, 2018 Systemik fajnie smiga na Lenovo T400, aktywacja przez KMSpico elegancko poszla przyznam sie ze pierwszy raz ladowalem cos nowszego niz 7 i przyznam sie ze jakos z niepokojem przy instalacji zakldalem konto na MS...jakos tak dziwnie sie czulem Quote
srom-otnik Posted March 12, 2018 Author Report Posted March 12, 2018 Systemik fajnie smiga na Lenovo T400, aktywacja przez KMSpico elegancko poszla przyznam sie ze pierwszy raz ladowalem cos nowszego niz 7 i przyznam sie ze jakos z niepokojem przy instalacji zakldalem konto na MS...jakos tak dziwnie sie czulem A kto Ci kazał zakładać konto M$? - przecież mogłeś lokalne, bez strachu... Quote
Recommended Posts