Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wina musi leżeć gdzieś w boot.wim - może jakiś sterów brak. Można przełożyć install.esd do instalatora z Win10 i instalacja na pewno pójdzie dalej. Spróbujcie. Jeśli okaże się to skuteczne, to wydam takie iso na bazie boot.wim z Dychy

Czesc Srom-otnik, ten sposob dziala i instalka przeleciala do konca bez problemu na 91%. Dzieki za super system!

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Posted

Czesc Srom-otnik, ten sposob dziala i instalka przeleciala do konca bez problemu na 91%. Dzieki za super system!

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Siemka podeślesz mi plik na meila albo jak to zrobic mam ten sam problem

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Posted

Siemka podeślesz mi plik na meila albo jak to zrobic mam ten sam problem

Specjalnie dla tych, którym instalacja zawieszała się na 90% - zrobiłem nowe iso z wymienionym boot.wim'em na pochodzący z Win 10. Nie powinno być teraz żadnych problemów. Ponadto udoskonaliłem dwa dwa skrypty w wersji Core, teraz działają lepiej i szybciej.

Mam nadzieję, że to już wersja finalna.

PZDR!

Posted

Specjalnie dla tych, którym instalacja zawieszała się na 90% - zrobiłem nowe iso z wymienionym boot.wim'em na pochodzący z Win 10. Nie powinno być teraz żadnych problemów. Ponadto udoskonaliłem dwa dwa skrypty w wersji Core, teraz działają lepiej i szybciej.

PZDR!

Ok to czekam aż wrzucisz pozdr

Posted

System bomba działa wszystko jak trzeba wydaje mi sie ze troszke szybszy od twojej 7 takze czekam cierpliwie na 10 pozdrawiam świetna robota :)

Posted

PZDR!

za chwile  bedzie reUP    :)

oczywiscie wersja poprawiona

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Troche się znów zabawiłem :D

attachicon.gif [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Co takiego ciekawego zrobiłeś?

Edit.

Pobór 600 mb ramu po zainstalowaniu sterów i programów to na prawdę super sprawa. System mistrzostwo!

Posted

Edit.

Pobór 600 mb ramu po zainstalowaniu sterów i programów to na prawdę super sprawa. System mistrzostwo!

zostaw tylko :P 14 procesow to tez bedziesz mial tyle poboru ramu 

Guest kermit
Posted

System zainstalowany w wersji core.

Nie udaje mi się jedynie zainstalować esseta, jest na to jakiś sposób? (usługi ustawione na domyślne)

Posted

Nic nadzwyczajnego system na VB i kilka moich sztuczek z usługami fakt faktem do normalnej pracy systemu potrzeba tych 20-24 usług :)

A to co u mnie to tylko experyment sprawdzający najmniejszą ilość usług zanim system się wysypie :)

Posted

System zainstalowany w wersji core.

Nie udaje mi się jedynie zainstalować esseta, jest na to jakiś sposób? (usługi ustawione na domyślne)

Być może nie udaje się tego zainstalować z powodu usuniętego modułu pulpitu zdalnego, który ma w sobie 3 usługi, wśród nich TermService.

Akurat ta usługa była dawniej potrzebna do instalacji antywirusa Nortona, bez niej też nie udawało się dokończyć instalacji. 

Jeśli usługi masz na full, to nic już z tym nie zrobisz - albo przechodzisz na wersję Lite lub zmieniasz AV

Posted

Witam  mam dysk SSD od paru dni i nie wiem co zrobić mam 1 dysk -                                                                                                           ''(jeśli to będzie w ogóle potrzebne...) utworzyć na innym dysku np. RAM-dysku plik wymiany oraz ewentualnie przenieść tam foldery Temp''                                                                                                                                                                                                       nie jestem biegły dziękuję                                                                                                                                                                                                                                                                   

Posted

Jak masz jeden dysk - zostaw tak jak instalator utworzył (jak nie wiesz jak zmienić ustawienia, to zabawa z RAM-Dyskiem jest na razie ponad Twoje umiejętności)

Jak masz 16 i więcej Gb RAM to możesz ostatecznie wyłączyć plik stronicowania:

Komputer - Właściwości Systemu - Zaawansowane Właściwości Systemu - Wydajność - Ustawienia - Zakładka "Zaawansowane" - Pamięć wirtualna "Zmień" - Bez pliku stronicowania - Ustaw    

Guest kermit
Posted

A co muszę zrobić, aby za każdym razem nie ustawiać od nowa wielkości tekstu i innych elementów? Resetują mi się do maksymalnego powiększenia co restart wszystkie czcionki i elementy wew okien, a moje zmiany działają tylko do restartu.

Posted

Witam  mam dysk SSD od paru dni i nie wiem co zrobić mam 1 dysk -                                                                                                           ''(jeśli to będzie w ogóle potrzebne...) utworzyć na innym dysku np. RAM-dysku plik wymiany oraz ewentualnie przenieść tam foldery Temp''                                                                                                                                                                                                       nie jestem biegły dziękuję                                                                                                                                                                                                                                                                   

otwieramy google  i wpisujemy 

ssd ustawienia windows  i dajemy enter:)

nastepnie 

cieszymy sie i czytamy co tam pisze i robimy zgodnie z instrukcjami 

i zas sie cieszymy :)

brawo TY 

Posted

Witajcie!

Mam pytanie, jakie macie sugestie co do kształtu przyszłych wersji 3w1 W10?

Mam zamiar zrobić coś na wzór obecnego wydania JG 8.1, tzn. czyli oryginał W10 chcę upodobnić do Sevena, który M$ się b. udał i w wersji fabrycznej jest moim zdaniem genialnym systemem, świetnie zoptymalizowanym i przede wszystkim ładnym, ergonomicznym środowiskiem pracy. Co tu dużo mówić, stary jestem i nie lubię tych wszystkich innowacji w W10... Więc co ciąć w Lite (bo w UL będę bezlitosny)? Edge, Sklep - wyciąć?

Guest xwing
Posted

W10 ma taką przypadłość, że jak wytniesz Sklep, to nie da się go legalnym kluczem aktywować.

Każdy może go sobie po aktywacji usunąć, chociażby cclenerem lub używając DWS_Lite.

No i sporo osób, może mieć żal jak im wytniesz XBOX :)  Tak, podobno są tacy, co tego używają. :O :O :O

Posted

Wsparcie dla sklepu XBOXa mogło by zostać w W10, sporo gier od Microsoftu tego wymaga do działania.

Co najwyżej usługi mu przyległe można by było po prostu w standardzie wyłączyć, komu by to było potrzebne by sobie włączył i już. :)

Posted

Dzięki za sugestie, wolę Was zapytać, bo przyznaję się - ja z W10 od ponad dwóch lat nie miałem nic do czynienia, nawet go na oczy nie widziałem.... 

Teraz się z nim bawię i powiem Wam tak - zrobić dobrą Dychę taką na wzór tego co mi udało się zrobić przez ostatni miesiąc z 7 i 8.1 - będzie ciężko, 10 jest potwornie rozbudowane, to mnogość współzależności między komponentami i usługami. Bardzo łatwo o błędy. Nie wiem, czy mi coś z tego wyjdzie zadowalającego. Najprościej będzie jak wersja lite będzie minimalnie okrojona, pozostawię całkowicie nietkniętą funkcjonalność aplikacji ModernUi tzn wszystkie aplikacje, XBOX'a, Sklep i dołączę narzędzia dla Userów, żeby sobie wycięli z tego zestawu dowolną zbędną apkę. Kluczową funkcję będzie w tej modyfikacji spełniał mocno rozbudowany Optymalizator usług, pozwoli on (mam nadzieję) skutecznie wyłączać poszczególne funkcjonalności z całymi blokami usługowymi. A o Ultra Lite pomyślimy dopiero, jak to uda mi się osiągnąć to wyzwanie. 

Posted

A ja od ponad 2 lat używam Twojej wersji 10 Home Lite i jestem MEGA zadowolony.Machnę w weekend JG 8.1 Core i jak będzie git to zostawię a jak nie do wrócę do Home Lite.

Posted

A ja od ponad 2 lat używam Twojej wersji 10 Home Lite i jestem MEGA zadowolony.Machnę w weekend JG 8.1 Core i jak będzie git to zostawię a jak nie do wrócę do Home Lite.

Ło rety! I Działa Ci to? A tak na marginesie, to było najsensowniejsze wydanie W10 czyli pierwsze tzw TH1, już TH2 sprawiało więcej problemów przy modyfikowaniu i też więcej było bugów. No coż, szkoda, że M$ robi z Windy takiego upiora.

Posted

Dzięki za sugestie, wolę Was zapytać, bo przyznaję się - ja z W10 od ponad dwóch lat nie miałem nic do czynienia, nawet go na oczy nie widziałem.... 

Teraz się z nim bawię i powiem Wam tak - zrobić dobrą Dychę taką na wzór tego co mi udało się zrobić przez ostatni miesiąc z 7 i 8.1 - będzie ciężko, 10 jest potwornie rozbudowane, to mnogość współzależności między komponentami i usługami. Bardzo łatwo o błędy. Nie wiem, czy mi coś z tego wyjdzie zadowalającego. Najprościej będzie jak wersja lite będzie minimalnie okrojona, pozostawię całkowicie nietkniętą funkcjonalność aplikacji ModernUi tzn wszystkie aplikacje, XBOX'a, Sklep i dołączę narzędzia dla Userów, żeby sobie wycięli z tego zestawu dowolną zbędną apkę. Kluczową funkcję będzie w tej modyfikacji spełniał mocno rozbudowany Optymalizator usług, pozwoli on (mam nadzieję) skutecznie wyłączać poszczególne funkcjonalności z całymi blokami usługowymi. A o Ultra Lite pomyślimy dopiero, jak to uda mi się osiągnąć to wyzwanie. 

Co do W10 . Są posiadacze licencji Pro i Home ;p . Ja np mam licencje Pro - aktywuje się po podpięciu internetu