Jump to content

Win JG8.1 Pro x64 2018 - archiwum

Recommended Posts

Mod jak najbardziej spoko ale za dużo funkcji systemowych wyciętych przez co są pewne utrudnienia.

Troszkę się nim "zabawiłem"

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Nie działa:

- Zarządzanie dyskami

- Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows

Mod jak najbardziej spoko ale za dużo funkcji systemowych wyciętych przez co są pewne utrudnienia.

Troszkę się nim "zabawiłem"

attachicon.gif [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Nie działa:

- Zarządzanie dyskami

- Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows

Działa, działa jak należy - Optymalizator Usług -> usługi domyślne, a później po wprowadzeniu swoich ustawień, ponownie O. U. -> ustawienia adekwatne do potrzeb użytkowych

nie no przez powrot sromotnika musze jakis lapek kupic do testow jego w8.1  :P  , co prawda mam tablet z 8.1 ale tam duzo zabawy z instalka a jeszcze wiecej po niej aby dodtyk dobrze dzialal i obrot ekranu , a lapki mam 2 ale 2 systemowe tz   windows&linux 

a chyba jak zainstaluje nowy windows to mi rozwali grub2 i nie ruszy juz linux ?

a tego bym nie chcial  -_-

Czy ktoś miał podobny problem przy instalacji  ? 

Zrobiłem krótki research w internecie ale nie ma jednoznacznej przyczyny problemu, inne modyfikacje win 8.1 instalują sie bez problemu. 

Problem pojawia sie zawsze w 91%, dysk wypalany rufusem (portable) w najnowszej wersji, wykonane na 2 nosnikach usb, pobierane od nowa, formatowanie dogłębne, format NTFS, FAT32, nic nie pomaga.

Link do screena : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bład 0xC0000005

Czy ktoś miał podobny problem przy instalacji  ? 

Zrobiłem krótki research w internecie ale nie ma jednoznacznej przyczyny problemu, inne modyfikacje win 8.1 instalują sie bez problemu. 

Problem pojawia sie zawsze w 91%, dysk wypalany rufusem (portable) w najnowszej wersji, wykonane na 2 nosnikach usb, pobierane od nowa, formatowanie dogłębne, format NTFS, FAT32, nic nie pomaga.

Link do screena : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bład 0xC0000005

Miałem to samo i niestety nie poradziłem sobie z tym :(

Zakładam wine instalatora

Rozumiem, że sumy kontrolne sprawdziłeś.

Ja postawiłem ten system na 3 różnych laptopach: od MSI (GT70) , Lenovo (IdeaPad 510) i Hyperbook ( SL503 VR). W każdym lapku są inne bebechy i procki z różnych generacji Intela.

Za każdym razem instalacja przebiegła bezproblemowo i komputery chodzą jak złoto.

Pendrive przygotowany najnowsza wersja Rufusa

Pozdrowionka

Mam małą prośbę do kogoś kto ma zainstalowany ten system. Ja niestety na razie nie mam opcji jego instalacji (Użytkuję pożyczony laptop :()

Chodzi o zainstalowanie gry GTA2 i sprawdzenie czy w ogóle owa gierka się uruchamia. Gierka ogólnie od lat jest darmowa i bez problemu google pomoże ją znaleźć. Proszę o to gdyż jak wyżej pisałem na razie nie mam możliwości instalacji ów systemu. Na poprzednich wersjach sromotnikowego 8.1, wydanych lata temu pamiętam miałem z nią ogromy problem wtedy było to coś związanego z tym -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chciałbym po prostu się upewnić czy problem nadal występuje. Dla mnie jako retro gracza, jest to dość ważne. Byłbym szczerze wdzięczny gdyby ktoś dla mnie to sprawdził. :)

Rozumiem, że sumy kontrolne sprawdziłeś.

Ja postawiłem ten system na 3 różnych laptopach: od MSI (GT70) , Lenovo (IdeaPad 510) i Hyperbook ( SL503 VR). W każdym lapku są inne bebechy i procki z różnych generacji Intela.

Za każdym razem instalacja przebiegła bezproblemowo i komputery chodzą jak złoto.

Pendrive przygotowany najnowsza wersja Rufusa

Pozdrowionka

sumy kontrolne OK

Miałem zaczekać na 3w1 iso, ale musiałem sprawdzić i wczoraj zainstalowałem na 10 letnim stacjonarnym. System rewelacyjny (bomba), wszystko tak samo idealne jak pisałem o "Win JG7 Pro x64  Lite". Wielkie podziękowanie srom-otnik za następny wspaniały System. Teraz na laptopie i stacjonarnym, mam po dwie partycje do instalacji i testowania Systemów, ale mam bardzo dużo czasu od 4 lat jestem na emeryturze (mam 64 lata).

Mamy szczęście do super moderatorów obecnie najlepsi to wg. mnie  Prezes Mr.T , Jakub oraz srom-otnik, bardzo wam dziękuję za waszą pracę. Muszę też podziękować za pracę koledze wiktorynek, dzięki niemu mamy dobre aktualizacje. 

Witam a w szczególności TWÓRCĘ. Testuję od dwóch dni i muszę powiedzieć BOMBA, obawiałem się jednego czy będzie działać internet bezprzewodowy, bo przy wersji z przed kilku lat niestety nie było połączenia, a tu wszystko działa jak ta-lala więc jeszcze raz wielkie brawa dla twórcy POZDRAWIAM :)

PS. kolejne dwie odsłony też będą supcio się prezentować tylko szkoda, że WMP nie będzie, bo do niektórych gier a w szczególności gier od CAPCOM-U jest potrzebny.