rafal125 Posted March 5, 2018 Report Share Posted March 5, 2018 Czemu defender poleciał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Czemu defender poleciał ? a na co ci? polecam panda free Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal125 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Wole defendera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Wole defendera Zainstaluj niemodowany system - będziesz miał wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Mod jak najbardziej spoko ale za dużo funkcji systemowych wyciętych przez co są pewne utrudnienia. Troszkę się nim "zabawiłem" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie działa: - Zarządzanie dyskami - Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 6, 2018 Author Report Share Posted March 6, 2018 Mod jak najbardziej spoko ale za dużo funkcji systemowych wyciętych przez co są pewne utrudnienia. Troszkę się nim "zabawiłem" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie działa: - Zarządzanie dyskami - Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows Działa, działa jak należy - Optymalizator Usług -> usługi domyślne, a później po wprowadzeniu swoich ustawień, ponownie O. U. -> ustawienia adekwatne do potrzeb użytkowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 nie no przez powrot sromotnika musze jakis lapek kupic do testow jego w8.1 , co prawda mam tablet z 8.1 ale tam duzo zabawy z instalka a jeszcze wiecej po niej aby dodtyk dobrze dzialal i obrot ekranu , a lapki mam 2 ale 2 systemowe tz windows&linux a chyba jak zainstaluje nowy windows to mi rozwali grub2 i nie ruszy juz linux ? a tego bym nie chcial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukisp Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Czy ktoś miał podobny problem przy instalacji ? Zrobiłem krótki research w internecie ale nie ma jednoznacznej przyczyny problemu, inne modyfikacje win 8.1 instalują sie bez problemu. Problem pojawia sie zawsze w 91%, dysk wypalany rufusem (portable) w najnowszej wersji, wykonane na 2 nosnikach usb, pobierane od nowa, formatowanie dogłębne, format NTFS, FAT32, nic nie pomaga. Link do screena : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bład 0xC0000005 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafnucy7 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Czy ktoś miał podobny problem przy instalacji ? Zrobiłem krótki research w internecie ale nie ma jednoznacznej przyczyny problemu, inne modyfikacje win 8.1 instalują sie bez problemu. Problem pojawia sie zawsze w 91%, dysk wypalany rufusem (portable) w najnowszej wersji, wykonane na 2 nosnikach usb, pobierane od nowa, formatowanie dogłębne, format NTFS, FAT32, nic nie pomaga. Link do screena : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bład 0xC0000005 Miałem to samo i niestety nie poradziłem sobie z tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukisp Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Miałem to samo i niestety nie poradziłem sobie z tym Zakładam wine instalatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 a chyba jak zainstaluje nowy windows to mi rozwali grub2 i nie ruszy juz linux ? Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornadoretkinia Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 a chyba jak zainstaluje nowy windows to mi rozwali grub2 i nie ruszy juz linux ? To przywrócisz GRUB, co za problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekdino Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Zakładam wine instalatora Rozumiem, że sumy kontrolne sprawdziłeś. Ja postawiłem ten system na 3 różnych laptopach: od MSI (GT70) , Lenovo (IdeaPad 510) i Hyperbook ( SL503 VR). W każdym lapku są inne bebechy i procki z różnych generacji Intela. Za każdym razem instalacja przebiegła bezproblemowo i komputery chodzą jak złoto. Pendrive przygotowany najnowsza wersja Rufusa Pozdrowionka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Mam małą prośbę do kogoś kto ma zainstalowany ten system. Ja niestety na razie nie mam opcji jego instalacji (Użytkuję pożyczony laptop ) Chodzi o zainstalowanie gry GTA2 i sprawdzenie czy w ogóle owa gierka się uruchamia. Gierka ogólnie od lat jest darmowa i bez problemu google pomoże ją znaleźć. Proszę o to gdyż jak wyżej pisałem na razie nie mam możliwości instalacji ów systemu. Na poprzednich wersjach sromotnikowego 8.1, wydanych lata temu pamiętam miałem z nią ogromy problem wtedy było to coś związanego z tym -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chciałbym po prostu się upewnić czy problem nadal występuje. Dla mnie jako retro gracza, jest to dość ważne. Byłbym szczerze wdzięczny gdyby ktoś dla mnie to sprawdził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukisp Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Rozumiem, że sumy kontrolne sprawdziłeś. Ja postawiłem ten system na 3 różnych laptopach: od MSI (GT70) , Lenovo (IdeaPad 510) i Hyperbook ( SL503 VR). W każdym lapku są inne bebechy i procki z różnych generacji Intela. Za każdym razem instalacja przebiegła bezproblemowo i komputery chodzą jak złoto. Pendrive przygotowany najnowsza wersja Rufusa Pozdrowionka sumy kontrolne OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Miałem zaczekać na 3w1 iso, ale musiałem sprawdzić i wczoraj zainstalowałem na 10 letnim stacjonarnym. System rewelacyjny (bomba), wszystko tak samo idealne jak pisałem o "Win JG7 Pro x64 Lite". Wielkie podziękowanie srom-otnik za następny wspaniały System. Teraz na laptopie i stacjonarnym, mam po dwie partycje do instalacji i testowania Systemów, ale mam bardzo dużo czasu od 4 lat jestem na emeryturze (mam 64 lata). Mamy szczęście do super moderatorów obecnie najlepsi to wg. mnie Prezes Mr.T , Jakub oraz srom-otnik, bardzo wam dziękuję za waszą pracę. Muszę też podziękować za pracę koledze wiktorynek, dzięki niemu mamy dobre aktualizacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 3w1 do dwóch godzin będzie na Mega. Screen z Core: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malezlo22 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 witam jak idzie postęp wrzucania ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 witam jak idzie postęp wrzucania ? Czekaj cierpliwie, przecież autor moda napisał: "do dwóch godzin" Chcesz co pół godziny sprawozdanie otrzymywać? Jak wrzuci - zamieści link i info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 Sorki, małe opóźnienie, coś mi wypadło, ale niedługo wrzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Sorki, małe opóźnienie, coś mi wypadło, ale niedługo wrzucę daja czekam i upne dalej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Witam a w szczególności TWÓRCĘ. Testuję od dwóch dni i muszę powiedzieć BOMBA, obawiałem się jednego czy będzie działać internet bezprzewodowy, bo przy wersji z przed kilku lat niestety nie było połączenia, a tu wszystko działa jak ta-lala więc jeszcze raz wielkie brawa dla twórcy POZDRAWIAM PS. kolejne dwie odsłony też będą supcio się prezentować tylko szkoda, że WMP nie będzie, bo do niektórych gier a w szczególności gier od CAPCOM-U jest potrzebny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 Gotowe, udanych testów! Mam nadzieję, że to wersja finalna i nic poważniejszego nie przegapiłem. Jeśli tak, to wybaczcie, ale starałem się bardzo. PZDR! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 zasysam i zaraz UP na Uploadfiles [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafnucy7 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Wszystkie wersje blad 00005 i na 90% koniec instalacji Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Ja w wersji UL żadnego błędu nie miałem, na razie system postawiony, zabieram się za sterowniki i oprogramowanie Jeszcze małe pytanie - na czas instalacji macie włączony dostęp do sieci ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukisp Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Wszystkie wersje blad 00005 i na 90% koniec instalacji Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka nic sie nie zmieniło od poprzedniej wersji ta chyba nie dla nas. z ciekawosci jaki masz sprzęt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 Wina musi leżeć gdzieś w boot.wim - może jakiś sterów brak. Można przełożyć install.esd do instalatora z Win10 i instalacja na pewno pójdzie dalej. Spróbujcie. Jeśli okaże się to skuteczne, to wydam takie iso na bazie boot.wim z Dychy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pafnucy7 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 nic sie nie zmieniło od poprzedniej wersji ta chyba nie dla nas. z ciekawosci jaki masz sprzęt? Acer Aspire 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sensejstg Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 System zainstalowany i wszystko działa jak należy, wersja Core. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts