Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, m4s napisał:

Pewnie jest usunięte.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Szkoda,bo nie raz się przydaje...

ale z tego co pisał Sromotnik to w wer. Lite nic nie ma na pisane o usunięciu... 

Posted
7 godzin temu, kamiloxf napisał:

@srom-otnik
Myślałeś może aby udostępnić publicznie narzędzie czyszczenie oraz optymalizator usług ?

Tak i zawsze taka myśl kończyła się wnioskiem - to jest jednoznaczne z końcem mojej pasji i wydawaniem kolejnych modów i udoskonaleń tychże narzędzi. Więc zostaje tak, jak jest 

moszter likes this
Posted
12 godzin temu, Lukasz84ka napisał:

Witam.

Mam ktoś podobny błąd przy próbie utworzenia Punktu przywracania ?

ew. jak mogę to na prawić, szukałem w necie ale nie znalazłem rozwiązania

Ogólnie za system Autorowi bardzo dziękuje, Jak zawsze sztos :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja mam to samo i myślałem, że mam coś skopane. wersja lite. 

jednak to chyba taki mod. (jednak w opisie nie było o tym wzmianki)

Lukasz84ka likes this
Posted

Przeczytałem każdy post z tych 16 stron... zrobiłem notatki... i wychodzi na to, że zainstaluję kolejną wersję moda, ale może komuś się przyda (szczególnie do wersji 'Ultra Lite' oraz 'Core'):

1. Problem z instalacją programu -- włączyć tymczasowo konfigurację domyślną w 'Optymalizatorze Usług'.
2. Problem z instalacją 'Visual C++' -- włączyć usługę 'TrustedInstaler'.
3. Problem z wejściem do 'Ustawienia komputera' -- włączyć usługę 'WSService' (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WSService -> Start -> 3).
4. Problem z instalacją ESET może wynikać z usunięcia modułu zdalnego (m.in. usługa 'TermService').
5. Starsze gry mogą wymagać 'DirectPlay' (Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -> Składniki starszej wersji -> DirectPlay).

p.s. SROM-otnik kolejna wersja uwzględnia powyższe problemy?

janben likes this
Posted

Hej,

Zainstalowałem na M6600 win10 h1 od sromotnika. Było git. Jednak jeszcze chciałem urwać 10% wydajności... i nie pykło. Kwerstia jest taka, że komp się zatrzymuje się na boot screenie Della (albo na 50 procent paska, czy na 99%), nawet do biosa nie mogę wejść, tzn. pojawia się "loading setting menu" po naciśnięciu F12, ale tu też się wiesza. Sorka nie mogę pisać, bo enter mi padł :( W skrócie serwis lapków sugeruje usługę za 500 zł, bo podobno ma być reset biosu i lutowanie czegoś na płycie głównej. 

Pozdrawiam i liczę na jakieś fajne rady :(